Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
O-kroužky klima Praha - rychle
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2012 , 8:29   Citovat  

Lidi nemáte někdo tip kde sehnat levně a rychle O-kroužky na klimu?
Kelly tenhle hondí rozměr (C5g) nemá, tam jsem byl, Honda za to chce nesmysl a chlapik od klimy mi rovnou řekl, že ať počítám, že to je tak 100,-/ks což mi přijde taky naprosto nesmyslná částka. Když si spočítám že je tam třeba 6x 8mm kroužek, 4x 5/8" a 2x 1/2", tak je to jen na kroužkách 1200,- a to je fakt blbost.
Podotýkám, že by to měly být kroužky na klimu
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2012 , 10:03   Citovat  

no blbost to není, kdysi jsem dělal klímy na peugeotu 306 a koupil.jsem obyc okrouzky a utíkali to a tak jsem kupoval origo dráhy a vše ok.Neříkám že to je nutnost, pouze píšu zkušenost ....

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2012 , 10:26   Citovat  

Jo tak já věřím, že origo prostě budou fungovat tak jak se očekává, ale taky si nemyslím, že má 1ks 8mm kroužku gumy cenu 2 stovek, na to mám dost rozum, abych to za to nedal, když se celý servisní sady pro servisy, kde je asi 20 druhů těch kroužků, každej po x kusech, prodávaj asi za 8 stovek Mrk

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2012 , 14:43   Citovat  

Já kupoval v Autokelly ty zelené HNBR. Každopádně to chce změřit,jsou tam tři druhy na té klimě takže jsem nebral sadu na Hondu,ale jednotlivá těsnění a to tři balíčky po dvaceti kusech. Změřil jsem si průměry drážek na kroužek a průměr trubky do které přijde zasunout a vybral rozměry které budou vyhovovat...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2012 , 14:45   Citovat  

Kmóďa napsal:
Já kupoval v Autokelly ty zelené HNBR. Každopádně to chce změřit,jsou tam tři druhy na té klimě takže jsem nebral sadu na Hondu,ale jednotlivá těsnění a to tři balíčky po dvaceti kusech. Změřil jsem si průměry drážek na kroužek a průměr trubky do které přijde zasunout a vybral rozměry které budou vyhovovat...

Hmm v Kelly jsem byl, pravda přímo s těma těsněníma a měřením jsme nic ze sortimentu nevybrali...čistě náhodou bys nenašel co to bylo za rozměry? Ty pytlíčky jsou tuším po 20ks, takže ti určitě musely zbý a někde se válej Se stydím

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 20.8.2012 , 14:59   Citovat  

Měřil jsem a přesně jsem to taky nenašel,každopádně je to guma a přizpůsobí se trochu takže desetiny mm jsem neřešil. Já nakonec vybral tyhle protože jsem nevěděl kde to sehnat jinde. Ovšem možná by si vybral lepší. Já to mám naplněné 2 měsíce a maká to. Únik ta mašina neukazovala tak uvidím co to bude dělat dál...

DSCF0256.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSCF0256.JPG, 564.58 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2012 , 15:13   Citovat  

Já s těsněníma nemám zkušenosti, takže netuším v jakejch tolerancích se mám pohybovat, jestli má být vnitřní průměr O-kroužku přesně na průměr trubky na kterou dosedá nebo menší a o kolik ...jestli má být O-kroužek větší průměru než je průměr trubky která na něj dosedá - a o kolik...kdybych tohle věděl, tak asi něco vyberu, ale takhle v tom plavu.
Pak přijedu do speciálky na ložiska, gufera a těsnění a tam prodavačka měří O-kroužek šuplerou a i já z druhý strany pultu vidím jak ho deformuje a já jdu do mdlob, protože mi chlapik z klimaservisu před chvilkou povídal, jak hraje přesnost roli a jak tam má klidně těsnění 14,92 a 14,95...jen abych si udělal obrázek jak moc se to řeší...což se mi ale zase nezdá zmatenej

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2012 , 15:14   Citovat  

Kmóďa napsal:
Měřil jsem a přesně jsem to taky nenašel,každopádně je to guma a přizpůsobí se trochu takže desetiny mm jsem neřešil. Já nakonec vybral tyhle protože jsem nevěděl kde to sehnat jinde. Ovšem možná by si vybral lepší. Já to mám naplněné 2 měsíce a maká to. Únik ta mašina neukazovala tak uvidím co to bude dělat dál...

to je fotka přesně těch pytlíků? jen se ujišťuju aby to nebyla mýlka Úsměv

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 20.8.2012 , 15:25   Citovat  

sopta napsal:
to je fotka přesně těch pytlíků? jen se ujišťuju aby to nebyla mýlka Úsměv

jo to jsou ty pytlíky přesně,jak píšeš ten rozdíl mezi 14,92 a 14,95 bych chtěl vidět jak naměří u gumového kroužku. On se fakt natáhne trošičku,samozřejmě se tam nesmí šponovat moc,víc než tyhle průměry záleží na tloušťce,musí být cítit když ty trubky zasouváš do sebe že ten kroužek táhne,ale zase ne moc aby se neskřípnul. Jak říkám testuju a 2 měsíce drží. Nestálo to tolik,asi 250Kč všechny a to jsem z každého pytlíčku vzal čtvrtinu a zbytek tu leží. Takže mam na klimě kroužky tak za 60-70 Kč Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2012 , 15:31   Citovat  

Kmóďa napsal:
jo to jsou ty pytlíky přesně,jak píšeš ten rozdíl mezi 14,92 a 14,95 bych chtěl vidět jak naměří u gumového kroužku. On se fakt natáhne trošičku,samozřejmě se tam nesmí šponovat moc,víc než tyhle průměry záleží na tloušťce,musí být cítit když ty trubky zasouváš do sebe že ten kroužek táhne,ale zase ne moc aby se neskřípnul. Jak říkám testuju a 2 měsíce drží. Nestálo to tolik,asi 250Kč všechny a to jsem z každého pytlíčku vzal čtvrtinu a zbytek tu leží. Takže mam na klimě kroužky tak za 60-70 Kč Velmi šťastný

Tak díky moc! přátele
Tohle přesně jsem potřeboval! Už jsem to objednal a zítra si to půjdu vyzvednout je to dobrý
Škoda že jsem nejžhavější den v roce musel trávit v autě bez klimy a lítáním kde bych ty zatracený kroužky sehnal Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
O-kroužky klima Praha - rychle
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina