Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Instalace držáku na mobil - Accord 6G
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
elpin je teď offline  elpin
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2012 , 19:27   Citovat  

Teď mi přišel speciálně udělaný držák na mobil do auta se skrytým nabíjením. Můžete mi poradit někdo kdo něco podobného dělal, jak nejlépe zapojit nabíjení?

Vede od toho normálně kablík na 12V a uvažuju že to buď hodím přímo do pojistkové skříně a připojím na pojistku od zapalovače/rádia. Je to jednoduché se do té pojistkové skříně dostat a připojit to tam? Nebo je lepší vzít svorkovnici a někde po cestě přestřihnout kablík (ještě tak zjistit který je ten správný) a připojit k němu ten od nabíječky? Nemám s tímhle moc zkušenosti...

Další věc je že nevím jak protáhnout kabel od držáku přes palubku. Držák bude na průchodech ventilace na středové konzoli. Dá se to někde protáhnout nějakou spárou? Ten kablík je docela tlustý, tak dobře 3-4mm v průměru. Další možnost je to vzít přímo přes průduch ventilace, ale je to dobrý nápad?

Dík za jakékoli postřehy...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Slivka je teď offline  Slivka
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2012 , 19:53   Citovat  

Ahoj,

To, kde je poistková skriňa a ako sa k nej dostaneš nájdeš v servisnom manuály, rovnako ako to, ktorý drôt akej farby čo vedie: tudy odkaz
Jedna poistková skriňa je na ľavom boku prístrojovky. Uvidíš ju, keď otvoríš vodičove dvere.
Čo sa týka ťahania kábla cez ventiláciu, tak sa obávam, že budeš musieť vŕtať do vedenia ventilácie, aby si ten kábel dostal von. Ak sa mýlim, tak ma prosím niekto opravte. Najlepšie bude ten kábel ťahať po pravej strane stredového tunela dole dozadu.
Bohužiaľ nie som pri aute, ale mám pocit, že je možno malá medzera medzi dolným okrajom stredovej konzoly a horným okrajom rámu s imitáciou dreva okolo hodín, odkladacej skrinky a popolníka.
přátele

Navod.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Navod.jpg, 27.75 kB

SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2012 , 21:09   Citovat  

elpin napsal:
Teď mi přišel speciálně udělaný držák na mobil do auta se skrytým nabíjením. Můžete mi poradit někdo kdo něco podobného dělal, jak nejlépe zapojit nabíjení?
Další věc je že nevím jak protáhnout kabel od držáku přes palubku. Držák bude na průchodech ventilace na středové konzoli. Dá se to někde protáhnout nějakou spárou? Ten kablík je docela tlustý, tak dobře 3-4mm v průměru. Další možnost je to vzít přímo přes průduch ventilace, ale je to dobrý nápad?

Dík za jakékoli postřehy...

Myslim, že to moc dobrý nápad není...
Rozhodně bych volil nějakou méně destruktivní cestu. Když rozvrtáš vedení ventilace a pak se časem rozhodneš pro úplně jiný držák případně žádný, tak Ti akorát zbyde díra, kterou budeš (možná) nějak zapatlávat nebo Ti to pak z tohoto místa bude třeba praskat atd... Prostě tudy ne nesouhlas

A kam to zapojit taky záleží na tom, zda chceš mít nabíjení až po otočení klíčku nebo takříkajíc kdykoliv (těchto případů zase tolik nebude, ale člověk nikdy neví...).

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2012 , 21:23   Citovat  

SaKaL napsal:
nebo takříkajíc kdykoliv (těchto případů zase tolik nebude, ale člověk nikdy neví...).
Dokazu si predstavit vyuziti treba kdyz chces neco nechat nabijet a zaroven zamknout auto a odejit, pripadne nechat bezet autolednicku apod.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2012 , 21:32   Citovat  

silenec napsal:
Dokazu si predstavit vyuziti treba kdyz chces neco nechat nabijet a zaroven zamknout auto a odejit, pripadne nechat bezet autolednicku apod.

Já to spíš myslel konkrétně na ten mobil, kterej si člověk stejně většinou bere sebou...
Na druhou stranu si dovedu představit situaci, jak si dám do držáku telefon, koukám se třeba na nějakej film, stojim třeba v kempu a chci nabíjet a nemít otočený klíček... Ale to už se asi dostáváme někam mimo hlavní téma debaty...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2012 , 22:10   Citovat  

Díky za tipy.

Vrtat vedení ventilace se mi taky moc nelíbí. Spíš jsem myslel že by tam byla někde škvíra kterou by se dal kabel snáze protáhnout. Zkusím se mrknout pod ten spodní okraj středové konzoly jak navrhoval Slivka. Jelikož mám ale ten držák u otvorů ventilace tak mi povede kabel přes tlačítko výstražných blinkrů dolů pod přístrojovku a to bude asi vypadat dost blbě Smutný

Jinak úplně stačí když se bude mobil nabíjet až když se otočí klíčkem v zapalování. Spíš bych řekl že je to i lepší vzhledem k tomu že by bylo jinak nabíjecí trafko 24/7 pod proudem a cucalo zbytečně baterku.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2012 , 22:14   Citovat  

Nahoď foto držáku a foto palubky a třeba vymyslíme něco lepšího Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2012 , 22:20   Citovat  

V podstatě se jedná o tohle:
tudy odkaz

Fotky jsou u toho. Na ten klip pak přijde onen držák na mobil.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Instalace držáku na mobil - Accord 6G
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina