Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
swap 2.0 na 2.2 vtec
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
hondaaccordd je teď offline  hondaaccordd
0
PříspěvekZaslal: 23.8.2012 , 19:55   Citovat  

Chtěl bych nějakého koníka navíc. Neví někdo co by vše obnášelo záměna motoru 2.0 96kw na 2.2 vtec 110kw? Jedná se o accord 5G. Hlavně jak by to bylo náročné s elektroinstalací.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Johny je teď offline  Johny
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.8.2012 , 20:03   Citovat  

Měnit motor kvůli papírově 14kw mi nepříjde jako nejlepší řešení. Zkusil bych spíš svody, saní vzduchu a hlavně dát do pořádku fitry, svíčky, kabely, apod. Výsledek by mohl překvapit... Mrk A nebo odlehčit. Ale na motory jsou tady povolanější...

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 23.8.2012 , 20:23   Citovat  

Každej kw dobrej Úsměv A právě proč ladit 2.0 a ne 2.2 vtec. Když budu ladit 2.0 tak se možná dostanu na výkon 2.2. Na 2.2 bych pak po těch upravách byl zas trochu jinde.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.8.2012 , 20:29   Citovat  

Taky možnost. Ale když už si to nakousnul, tak proč swapovat a ladit 2.2 SOHC Vtec (110kw) a ne rovnou 2.2 DOHC Vtec (cca 140kw podle konkrétního typu)? Osobně si myslím, že s tímhle motorem už by to jet mohlo a rozdíl mezi 96kw a 110kw ani moc nepoznáš. To auto je docela těžký, takže spíš odlehčit co půjde. Pokud to máš na daily použití, tak bych se na to vykašlal, ale jestli chceš výkon a rychlost tak asi výměna za něco lehčího...

0
PříspěvekZaslal: 23.8.2012 , 20:42   Citovat  

2.2 DOHC vtec by bylo sice pěkný, ale pořizovací cena už asi někde jinde, protože bych chtěl rovnou u toho motoru udělat GO. A 2.2 110kw mě přijde s tím 2.0 docela totožná, takže možná by s tím bylo o trochu míň práce. Ale to nevím, čekám na nějakého odborníka Velmi šťastný . Zima bude dluhá a já chci si hrát s nějakým motůrkem v obýváku Velmi šťastný .

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.8.2012 , 20:55   Citovat  

Tak s tebou bych chtěl bydlet... Velmi šťastný Zkus napsat Wheelmanovi, ten ví o motorech dost a mohl by ti poradit. Ale jinou možnost u eFkovýho motoru než turbo nějak nevidím... to mi hlava nebere Sám sem chtěl ladit F22B5 a dospěl sem k názoru že buď turbo a nebo swap na H/K/J motor... Se stydím Taky záleží co od toho auta chceš. Pořád je to velká a těžká bůůů.

walda91 je teď offline  walda91
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.8.2012 , 0:11   Citovat  

Ten šneček by tomu mohl trochu prospět... mohla by z toho být stíhačka ochcávek RS 2.0tsi Úsměv Když si chceš přes zimu hrát s nějakým motůrkem, zainvestoval bych do trvanlivosti stávájícího (pořádná GO, spojka a třeba něco kovanýho) a dal tam to turbo, proč ne? je to dobrý

2Bera je teď offline  2Bera
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.8.2012 , 9:52   Citovat  

Tunak vidim najlepsiu moznost dakde zohnat f20b dohc vtec 200hp..keby som mal ja 2liter v acco 6g tak to zhanam dotuknem posledne cislo a mam legal swap Velmi šťastný

skyline je teď offline  skyline
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.8.2012 , 10:34   Citovat  

Soukromy nazor: neni pravda, ze 2.2 VTEC a 2.0 je maly rozdil - naopak, rozdil je vyrazne vetsi, nez by se zdalo, protoze 2.2 ma "dole" vyrazne lepsi kroutak a auto proste jede. 6G 2.0 ma sice papirove vykon jak ta 2.2, ale v realu je 5G 2.2 na jezdeni lepsi prave proto, ze "jede" uz dole. Kamarad mel 5G 2.0, pak 5G 2.2 a nasledne 6G 2.0, takze jsem mel moznost si vse pekne osahat.

No a ke swapu - vyhozene penize a zbytecne problemy. Proc proste nekoupit 2.2 rovnou? Ma to lepsi vybavu vc. tempomatu, podle me rozhodne rozumnejsi postup nez se drbat se swapem, to je tak dobre pro pripady, kdy chces mit v aute motor, ktery se do nej normalne koupit nedal, ale tady proste smysl nevidim.

0
PříspěvekZaslal: 24.8.2012 , 18:10   Citovat  

K mému autu jsem si udělal vztah a už jsem ho dal do stavu jak si představuji a hlavně si rád hraju Mr. Green
Teď mám fakt v hlavě chaoz. 2.O poladit atmo, 2.0 poladit turbo, 2.2 vtec poladit, nebo vrcholovku 2.2 vtec DOHC Velmi šťastný těžké rozhodování. Nemáte někdo všech těchto motorů grafy?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.8.2012 , 18:44   Citovat  

Grafy jsou jedna a věc, ale ukáže ti to jenom křivku. Už ti to neukáže jak se s tím bude auto chovat na silnici a v neposlední řadě na grafu netaháš váhu auta... Nehledě na to, že v každým případě uvažuješ o dost velký investici, pokud to myslíš vážně - motorem to jen začíná...

Nejdřív si zkus sehnat někoho kdo tě v tom SOHC Vtecu sveze a pak uvidíš co dál - bylo by to nejsnadnější, nejlevnější a s jistým výsledkem. Citový vztah k autu je sice fajn věc, ale taky to chce občas přemýšlet rozumně... Mrk

Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.8.2012 , 18:47   Citovat  

lupni tam h22a...zadnej jinej swap nema smysl Mrk

0
PříspěvekZaslal: 24.8.2012 , 19:02   Citovat  

Auto je investice většinou nevratná, to je jasná věc Úsměv Nepotřebuji zas žádnou uplně výkonou bestii to už jsem si užil když jsem postavil 1.6 turbo a 900kg s 270k. Turbo by byla krásná věc,ale nechce se mě řešit řízení motoru nějaká zas laditelná ecu,vyrábět svody,vývody odvody atd Velmi šťastný,to by nebylo za zimu jak se znám Velmi šťastný. Ale ještě jsem nezažil vtec, Tak docela slušnej potencial má i ten obyč 2L, právě mě zajímá 2,2 150k ve vtecu ten 20k rozdíl a vtec to tam musí být znát.Trošku si s ním vyhrát a 165-170k tam musí být hned Úsměv Ale ještě jsem nedostal odpověď, jak by byla složitá záměna, počítám, že co potřebuji, je motor,ecu, motorovej svazek, otázka zda by se musela kuchat el pod palubkou. ostatní komponenty by snad mohly zůstat původní.Rovnou bych udělal svody,sání,výfuk už je.Trošku poladil hlavu,setrvák a spojku a myslím si, že by to bylo pro mě dostačující. SNAD Mr. Green

0
PříspěvekZaslal: 24.8.2012 , 19:11   Citovat  

H22 Za kolik se dá odhadem sehnat s komponenty?. Teď jsem prolejzal youtube a ten motor tam musím mít Velmi šťastný

kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2012 , 1:25   Citovat  

hondaaccordd napsal:
Chtěl bych nějakého koníka navíc. Neví někdo co by vše obnášelo záměna motoru 2.0 96kw na 2.2 vtec 110kw? Jedná se o accord 5G. Hlavně jak by to bylo náročné s elektroinstalací.

dej tam větší manifold sání , mel by ti sednout z preludy 2.3 myslím

walda91 je teď offline  walda91
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2012 , 2:56   Citovat  

turbína v základním setupu by mohla vyjít levněji než H22 a H22 pojede - možná Mr. Green

0
PříspěvekZaslal: 25.8.2012 , 17:27   Citovat  

kachnacrx: sací svody z prelude 2.3 jsou v něčem lapší větší kanálky, nebo lépe vedené?

Turbo je sice fain, ale pokud do toho NA motoru nenarve šílenej ranec peněz tak o spolehlivosti toho motoru by to moc nebylo, vzášť když jezdím kudlu. Aby to nějakej 1000 vydrželo tak by to vyšlo zhruba na 30 a kdyby to fakt mělo být spolehlivé tak jsem někde na 100. Bez kovanejch střev to nemá smysl.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2012 , 18:20   Citovat  

Kovaný střeva na základní setup nepotřebuješ. Ale pořád nevím jak si to představuješ, jestli uvažuješ o swapu (H22), tak seš stejně min. na 60 a to bude hodně levný. Pokud chceš jezdit kudlu, jak ty říkáš, tak kup auto, který má na to větší smysl a hlavně lepší poměr váha/výkon: Vtec nebo Vti a ideálně Civic. Možná bys byl překvapenej, jak dokáže lehce poladěná ESi upalovat... Mrk

0
PříspěvekZaslal: 25.8.2012 , 19:13   Citovat  

Jiné auto to právě ani nejde i kdybych já sám chtěl, slib je slib Velmi šťastný To by má drahá už neuchodila asi 40 auto za 7 let Velmi šťastný a zadalší bylo by to auto nenápadné, nikdo by v tom tolik koní nečekal:) jak jsi přišel na 60? myslím, že komplet swap je do 30, co jsem tak zjištoval.

0
PříspěvekZaslal: 25.8.2012 , 19:18   Citovat  

Ještě dotaz, seriová honďácká jednotka by asi neuchodila malej přetlak v sání tak 0.5bar?

0
PříspěvekZaslal: 25.8.2012 , 19:24   Citovat  

Jedna T3 foukačka Mr. Green se mě doma ještě válí,IC taky a svody není problém vyrobit a podložka pod hlavu na změnu komprese by taky nebyl problém. Otázka, co na to jednotka, vstřiky, nevím jaké rezervy to má .

kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2012 , 18:56   Citovat  

[quote="hondaaccordd"]kachnacrx: sací svody z prelude 2.3 jsou v něčem lapší větší kanálky, nebo lépe vedené?

Větší a 4 klapkou ve vnitř Úsměv , mám ho tam , rozdíl po instalaci byl opravdu znatelný

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2012 , 7:31   Citovat  

hondaaccordd napsal:
Ještě dotaz, seriová honďácká jednotka by asi neuchodila malej přetlak v sání tak 0.5bar?
seriová v seriovým stavu ne , ale poupravě případně výměně za jinou seriovou upravitelnou bez problémů.

0
PříspěvekZaslal: 27.8.2012 , 17:02   Citovat  

Seriová upravitelná, co si pod tím pojmem mám představit ? Mr. Green

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 28.8.2012 , 7:01   Citovat  

hondaaccordd napsal:
Seriová upravitelná, co si pod tím pojmem mám představit ? Mr. Green
řada ecu obd1 je seriová ale vcelku jednoduchou upravou se dá přizpůsobit na jiný motor .tzn si seženeš ecu např z c5g s označením p28 nebo p30 (P06,P72)a tu po upravě použiješ na motory od D 14 po H22, samozřejmě i při přeplnování.

raTko je teď offline  raTko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.8.2012 , 13:45   Citovat  

ahoj ja som swapoval h22a za pomoci kamarata dokopy ma vsetko vyslo 1500eur a to mi prisla cela pravostranna preludka takze som mohol odskusat motor kukni si stranku mcar.pl maju vynikajuce ceny na Hcka na swapy Úsměv tiez som od nich bral maximalna spokojnost doviezli mi ju az pred dom

0
PříspěvekZaslal: 28.8.2012 , 19:58   Citovat  

1500 eček je hodně pěkná cena a ještě ti vlastně zbylo celé auto.

raTko je teď offline  raTko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.8.2012 , 21:27   Citovat  

hondaaccordd napsal:
1500 eček je hodně pěkná cena a ještě ti vlastně zbylo celé auto.

to hej cela preludka ma vysla 1300 ecok + elektrikar a niake blbosti Úsměv jedine ze nemala predny naraznik svetla a tapaciry ape ostalo mi doma plno nahradnych dielov a myslim ze za taku cenu a ochotu spolupracovat sa urco so toho oplati ist Úsměv motor ide doteraz ako hodinky je sice kompletne zgeneralkovany ale to som robil len pre svoj dobry pocit a na to ze jazdim len vo vtecu si necucol ani deci oleja tak myslim ze dobra kupa skus im napisat poliak mi spominal ze kebyze prides ku nim tak za 200 ecok ti to swapnu aj elektriku spravia zaplatis len za motor a prevodvku a to uz je podla mna dobry obchod napis im uvidis sam Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
swap 2.0 na 2.2 vtec
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina