Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jezdíte někdo na Etanol E85?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 31, 32, 33  Další 
Zaslat odpověď

Strana 15 z 33
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.8.2012 , 12:22   Citovat  

Rom. napsal:
Jestli motor "kucká" tak je tam něco špatně a je třeba to opravit ... normální je nekuckat Velmi šťastný

kucká asi 4km než se to ohřeje, bohužel to má Roman akorát průjezd městem což je trošku nepříjemné (křižovatka, semafory, podle jeho slov to kucká a jízda není plynulá, kdyby to bylo nastartovat a jet bez zastavení tak nic nepozná) ... tlak na budíku regulátoru kontroluje a je OK
jinak díky fakt špatný kvalitě paliva mu šla spotřeba dost nahoru skoro přes 2l, když bral u vás ve Chvalenicích, tak spotřeba byla +1,2l, pak bral v ČB a spotřeba byla stejná (nízká) ... jenže cena E85 27,60 - 28,- Ble a N95 tu máme zatím za 36,-
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.8.2012 , 12:24   Citovat  

monty napsal:
jj je to tak,leda zkusit .těch 1200 není zas tak horentní suma , tak to zkusit , kdyžtak vymontovat a poslat dál.
jsem se pokoušel vyfotit si pruměr co jsem měl mezi vm a jihlava a zpět rychlost 80-90km /h, ale bylo to v noci a zrcátko vrs blesk Smutný .
je tam 6,51 Velmi šťastný kdyby to nebylo vidět Velmi šťastný

No 6,5 vypadá pěkně. Předpokládam,že s 1.4obsahem nejezdíš Úsměv
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.8.2012 , 12:32   Citovat  

Fish napsal:
No 6,5 vypadá pěkně. Předpokládam,že s 1.4obsahem nejezdíš Úsměv

nene 1,6 hrv , Úsměv) ale to je fakt pohoda jízda na delší štreku , momentálně tam už svítí 9,8 Úsměv a to se snažím Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.8.2012 , 12:41   Citovat  

monty napsal:
nene 1,6 hrv , Úsměv) ale to je fakt pohoda jízda na delší štreku , momentálně tam už svítí 9,8 Úsměv a to se snažím Velmi šťastný

Jak moc to počítadlo odpovídá realitě? Předpokládám že zvýšený tlak v liště nepozná .
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.8.2012 , 12:42   Citovat  

Petura napsal:
kucká asi 4km než se to ohřeje, bohužel to má Roman akorát průjezd městem což je trošku nepříjemné (křižovatka, semafory, podle jeho slov to kucká a jízda není plynulá, kdyby to bylo nastartovat a jet bez zastavení tak nic nepozná) ... tlak na budíku regulátoru kontroluje a je OK
jinak díky fakt špatný kvalitě paliva mu šla spotřeba dost nahoru skoro přes 2l, když bral u vás ve Chvalenicích, tak spotřeba byla +1,2l, pak bral v ČB a spotřeba byla stejná (nízká) ... jenže cena E85 27,60 - 28,- Ble a N95 tu máme zatím za 36,-

hele já jezdím to samý a kucne mi to studený jednou na prvních metrech ,pak mám dlouhej kopec takže brzdím motorem pak najíždím na hlavní tam to kucne podruhý(celej kopec se tam nic nevstřikuje) a pak ujedu asi 100m a odbočuju k firmě ženy a odtud dál už mi to nikdy nekucne , i když motor je samozřejmě studenej pořád -má v pořádku termostat ?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.8.2012 , 12:47   Citovat  

hopit napsal:
Jak moc to počítadlo odpovídá realitě? Předpokládám že zvýšený tlak v liště nepozná .
pozná . jak si to zkalibruješ tak to ukazuje -mě to ukazalo pruměr na nádrž 9,6 a podle dotankování plná plná to vyšlo na 9,3 L/100,takže to chce ještě trošku posunout. mám v plánu si do programu dopsat spotřebovaný množství od resetu pak by se to dalo podle toho zkalibrovat snad to nepřeženu na deci.
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.8.2012 , 14:38   Citovat  

monty napsal:
pozná . jak si to zkalibruješ tak to ukazuje -mě to ukazalo pruměr na nádrž 9,6 a podle dotankování plná plná to vyšlo na 9,3 L/100,takže to chce ještě trošku posunout. mám v plánu si do programu dopsat spotřebovaný množství od resetu pak by se to dalo podle toho zkalibrovat snad to nepřeženu na deci.

ja ted trosku odbocim, zajima me jak mas zapojenej ten ukazatel spotreby, ja mam v planu podobnou vec, zatim sem nad tim jen premyslel ze bych hlidal dylku vstriku + VSS
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.8.2012 , 18:10   Citovat  

poprve (v ramci testovani) jsem natankoval za 400,- asi 15litru (na prvni benzince 24,x kč/litr) a ujel jsem 180km
podruhe jsem tanknul jen za 200,- (penezenka vic nedala - ale uz za 27kč za litr - 7,4L) a ujel jsem 90km
Ranni starty vypadaji naslkedovne. Startovat to takhle i v zime tak nic neresim.
Jo a kuckani se nekona, ale za to bych mel asi podekovat tem silenym tlakum ve valcich (12:1; 16bar) To se pak pekne zapaluje i ten ethanol Mrk

Odkaz

Odkaz
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.8.2012 , 5:34   Citovat  

Becky napsal:
ja ted trosku odbocim, zajima me jak mas zapojenej ten ukazatel spotreby, ja mam v planu podobnou vec, zatim sem nad tim jen premyslel ze bych hlidal dylku vstriku + VSS
jistě to je ono vstřik přes přerušení ,jedno při otevření a druhý při zavření.
   Návrat  
Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2012 , 16:02   Citovat  

fugas1222 napsal:
tady každej piše regulator?ale poradi mi někdo jak na něj ?Úsměv ( regulator mi leži na stole akorat )
Z toho si nic nedelej, ja ho vozim v kufru. Sice vim jak ty hadice zapojit ale je mi to k prdu kdyz nevim na kolik ho mam nastavit zmatenej
   Návrat  
fugas1222 je teď offline  fugas1222
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2012 , 17:06   Citovat  

Majlou napsal:
Z toho si nic nedelej, ja ho vozim v kufru. Sice vim jak ty hadice zapojit ale je mi to k prdu kdyz nevim na kolik ho mam nastavit zmatenej

mohl by někdo udělat nějakou tabulku na kolik kdo jezdí no to je taky pravda
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2012 , 18:26   Citovat  

Tak se mi to nakonec nějak podařilo ( malo tlakovalo čerpadlo v nadrži ) a ted už to jede akorat by me zajimalo nejaka rada jak na predtlak???? připadně foto díky moc
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.8.2012 , 19:43   Citovat  

Majlou napsal:
tak zajed za Wheelmanem nebo jinym Honda guru a poladte to podle lambdy.
   Návrat  
zblizenec je teď offline  zblizenec
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.8.2012 , 22:33   Citovat  

d13b2, s ethanolem lepší spotřeba,,,, více tudy odkaz
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2012 , 22:44   Citovat  

zblizenec napsal:
d13b2, s ethanolem lepší spotřeba,,,, více tudy odkaz

Karburátoru to asi moc dobře nedělá KO
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2012 , 22:50   Citovat  

Majlou napsal:

V servisním manuálu si najděte,kolik má honda regulátor tlak(např.civic ej9 2,5baru +/- tolerance),na E85 potřebujete cca 30% paliva navíc,takže nastavíte 3,25Baru,pro přesné doladění použijte signál s lambdy,opět najdete v manuálu
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 31.8.2012 , 20:37   Citovat  

FastCivic, měl bych dva postřehy ...
jak budeš nastavovat potřebný tlak, když máš régl obráceně ?
a podtlak se sání k orig. regulátoru nechávám, jen ho přes "téčko", třeba z ostřikovačů, propojím k novému réglu, aby v případě potřeby jízdy na benzín stačilo jen povolit tlak.

Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.8.2012 , 20:45   Citovat  

Rom. napsal:
FastCivic, měl bych dva postřehy ...
jak budeš nastavovat potřebný tlak, když máš régl obráceně ?
a podtlak se sání k orig. regulátoru nechávám, jen ho přes "téčko", třeba z ostřikovačů, propojím k novému réglu, aby v případě potřeby jízdy na benzín stačilo jen povolit tlak.

Úsměv

ten seriovy regulator budu davat uplne pryc, uz jsme si o tom psali. Je vadnej, udrzi strasne nizkej tlak. Taky to je duvod proc jsem kupoval novej od tebe. Druhej duvod je ten, ze chci jezdit na ethanol.
Zmenit tlak mi trva asi tak 30sekund, muzu ti natocit video. Vypada to nepristupne, taky jsem si myslel ze to bude otrava, ale je to tak jak rikam. Do 30ti sekund mam prenastaveno. Pokud pojedu na benal, dam 3bary, pokud ethanol, tak 4
VTEC

A podle me je to jedina nejelegantnejsi poloha vzhledem k nepraktickym vyvodum toho regulatoru. Ja jsem spokojenej tak jak to mam
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.9.2012 , 18:58   Citovat  

Rom. napsal:
v pohodě Úsměv jen na benzín stačí 2-2.2 baru
Mrk přátele

podle manualu ma seriovy regulator drzet tlak cca. 2,8baru a s odpojenou hadickou podtlaku (simulace plneho plynu) cca. 3bary, ne?

edit:

seriovy tlak.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
seriovy tlak.jpg, 123.5 kB
   Návrat  
Váša je teď offline  Váša
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2012 , 21:14   Citovat  

Mam regulátor přímo s palivové lišty.Na přejezd mezi závodama jezdím na 2.8 baru na závodech 4 bary.Jezdím na 100octan od OMW

180320121935.jpg

180320121935.jpg, 632.4 kB
   Návrat  
Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.9.2012 , 0:00   Citovat  

Tak zatim teda jezdim stale jen mix 20L E85 zbytek benal. Reg. tlaku paliva stale nemam nainstalovan. Spotreba stejna ba mozna lepsi. Ted mam za sebou celkem pres 600km spotreba na dalnici a okresky max 11L a vubec jsem ludru nesetril VTEC . Lepe tahne od spoda a top speed dosahne behem chvilky. Naprosta spokojenost OK
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.9.2012 , 19:02   Citovat  

resite nekdo nejak ty studene starty? A vsem vam to chyta tak blbe, na podruhe na potreti? Nepomohly by tomu treba nejake lepsi svicky? Zasadne to nechci michat s benzinem, je to otravne a jezdeni na athanol pak trochu ztraci svuj smysl.
Jak to delaji ty prestavbove krabicky, ze i na athanol to s prestavbovou sadou startuje stejne jako na benal?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.9.2012 , 5:33   Citovat  

já mám udělanej předvstřik do sání těsně před startem. ale sem tam to taky chytá až na podruhý.svíčky nepomůžou,pokdu teda jsou v pořádku,je problém s odpařením studenýho paliva ,sráží se na stěnách a na plyn se mění pomalu.pomohl by předehřev , přemejšlel jsem i nad vyhřívaným filtrem jak je u nafty , ale nakonec stačil ten předvstřik a je to.
krabičky prostě na start protáhnou vstřik co to jde,ale co jsem viděl(nevím teda jak byla nastavená) tak to nebylo lepší , prostě taky na 2x.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.9.2012 , 5:41   Citovat  

Majlou napsal:
Tak zatim teda jezdim stale jen mix 20L E85 zbytek benal. Reg. tlaku paliva stale nemam nainstalovan. Spotreba stejna ba mozna lepsi. Ted mam za sebou celkem pres 600km spotreba na dalnici a okresky max 11L a vubec jsem ludru nesetril VTEC . Lepe tahne od spoda a top speed dosahne behem chvilky. Naprosta spokojenost OK

nepojedeš na prelude sraz ? ke mě už to není zas tak daleko
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.9.2012 , 19:26   Citovat  

Tak dnes jsem přešel na E85. Natočil jsem plnou nádrž. Budu průběžně informovat,jaká je spotřeba a rozdíly ve srovnání s N95. Teplý starty absolutně bez problému,žádné cukání,výkon se mi zdá podobný. E85 natočený v Žebráce..... Neměnil jsem nic. Pouze přidaný regulátor. V tomto tématu jsem spíš kritizoval E85,ale jen na základě teoretických informací. Proto jsem se rozhodl nasbírat trochu dat z praxe a "nepomlouvat" neco,co osobně nemam vyzkoušené.
Pro začátek je úsměvný,že člověk natočí plnou a nepotřebuje ani 1000kč Úsměv
   Návrat  
lukin161616 je teď offline  lukin161616
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.9.2012 , 19:37   Citovat  

Chci se zeptat asi nestaci dat pouze regulator ze?musi se vymenit i cerpadlo v v nadrzi?
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.9.2012 , 19:59   Citovat  

Fish napsal:
Tak dnes jsem přešel na E85. Natočil jsem plnou nádrž. Budu průběžně informovat,jaká je spotřeba a rozdíly ve srovnání s N95. Teplý starty absolutně bez problému,žádné cukání,výkon se mi zdá podobný. E85 natočený v Žebráce..... Neměnil jsem nic. Pouze přidaný regulátor. V tomto tématu jsem spíš kritizoval E85,ale jen na základě teoretických informací. Proto jsem se rozhodl nasbírat trochu dat z praxe a "nepomlouvat" neco,co osobně nemam vyzkoušené.

to jsem se taky dneska stejne usmal ale ty studeny starty hruza , a to mam i regulator i tu kravovinku kterou krasne vratim a nastavime to jen regulatorem ..

DSC_0002.jpg

DSC_0002.jpg, 477.36 kB

DSC_0009.jpg

DSC_0009.jpg, 875.46 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.9.2012 , 20:02   Citovat  

Fish napsal:

podle ceho jsi serizoval tlak? Emise? Multimetr?
pak napis jak jsi spokojeny se studenyma startama. Me to nekdy dokaze docela nastvat, startuju i 6x Smutný
A kolik si daval za litr Ečka?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.9.2012 , 20:35  Naposledy upravil Fish dne 19.9.2012 , 13:00, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

FastCivic napsal:
pak napis jak jsi spokojeny se studenyma startama. Me to nekdy dokaze docela nastvat, startuju i 6x Smutný

Jak jsem psal teprve začínám. První fáze je: odsledovat spotřebu,pak případně řešit druhotný problémy,viz studený starty adt. Ještě jsem studený motor nestartoval,tak nevím. Na benzín mam tlak 2,2Baru,při plným plynu 2,5B na E85 mam 3bary na volnoběh a 3,3baru na plný plyn.
bral jsem za 26,90/l(22,40 bez DPH), něco v nádrži zůstalo,auto jsem k benzínce nepřitlačil Úsměv Takže dejme tomu,že jezdím na E83 Velmi šťastný

Dnes jsem zkoušel studený start, 1. startování - 2s podržet,nic 2.startování - hned po převalení klikovky motor chytnul.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.9.2012 , 22:21   Citovat  

FastCivic napsal:

Ja jsem to měl v aute taky na mmt, a studene starty? na 6x? pokazde jsem to na podruhe nastartoval Úsměv jinak se ečko sehnat za krasnej 23.50, vykon zustal podle mě stejnej, a spotřebu jsem mel cca o 1,5+litru nahoru Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jezdíte někdo na Etanol E85?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 31, 32, 33  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina