Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna manžety C6G
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
BuLLDoG je teď offline  BuLLDoG
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2012 , 13:43   Citovat  

Zdravím, nedávno mi na mém C6G EK3 HB prdla manžeta na přední poloose. Velice bych ocenil nějaký rady, jak ji vyměnit. V tomhle jsem úplný začátečník, ale rád bych si to udělal "sám" a něco se přiučil, než to někomu strkat Úsměv
A pokud možno, tak nějaký odkaz, kterou tam dát. Je jich strašně moc a já nevím, kterou vybrat. Vím, že asi budu za hňupa... Ale podle mě, každý nějak začínal Velmi šťastný
Předem díky Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ajdus je teď offline  ajdus
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2012 , 13:47   Citovat  

stiahni si servisny manual a mozes ist podla neho, kup original, ale ak si zaciatocnik, neviem ci sa do toho pustat sam, predsa len musis rozobrat poloos.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2012 , 14:04   Citovat  

uplne v prvni rade bych si povolil poloosu ( pod stredovou krytkou kola je 32ka -> povolis .... )

hele kdyz vytahnes poloosu tak ti vytece olej z prevodovky

tzn:1) bud ho vypust sam .... :o) a nasledne ho nalej zpet ... ( vyupstak je hranetej uplne dole na prevodovce, a napustak je na 17ku orech zeshora z boku prevodovky

2) pokud nechec s vypoustet melo by stacit auto dostatecne vyheverovat , jak bude sikmo tak nevytece ... Úsměv

dalsi krok po vyheverovani ( ktere musis udelat tak jako tak ) je sundani kola ... demontaz 32ky matky kterou sis povolil

jakmile tohle budes mit...
je potreba povolit spodni rejdovej cep a sundat spodni rameno z tehlice ( tohle mi vzdy dela nejvetsi problem, odsroubujes matku z cepu .. a stejne to pevne drzi v sobe - tedy tehlice s ramenem -> osvedcena metoda je prilozit z jedne strany kladivo na vystupek .. a z druhe strany jednu pekne mirenou druhym kladivem, vetsinou to pak odskoci, nebo existujou ruzny stahovaky cepu ale nidky jsem nemel v ruce spravnej rozmer, takze 2 kladiva a pevny nervy ... a hlavne se nebat do toho bouchnout Velmi šťastný ) .... jakmile ti odskoci a ty je budes moc rozpojit tak tehlici odklonis a poloosa bude mit dost prostoru na to abys ji vytahl....

posledni veci ktera ti bude branit ve vytazeni poloosy ven je vidlicka tlumice ... krz kterou poloosa vede, takze taky povol ten jeden sroub a opatrne ho vyklepej nejakym jinym sroubem ven ... a bacha at si ho nerozklepes... pak uz v klidu vyndas poloosu

no a vymena prachovky uz je celkem sranda, rovnou bych si poridil i grafitovou vazelinu na doplneni , popripade cely homokinetickej kloub

abys sundal prachovku ne nutne sundat kloub z poloosy , to jde vetsinou taky dost spatne, ale kdyz si stim pohrajes tak se ti to povede, je zajisten takovym pojistnym krouzkem aby neslezl sam ... tusim ze se tomu krouzk urika "sajgrofka" ...

nepsal si zda budes menit vnitrni nebo vnejsi manzetu na kloubu kazdopadne bych dal pozor, jak jsou kameny v homokinetaku poskladany.... Úsměv)) ja sem je tam kdysi dal obracene a pak sem se divil ze mi nejde kloub klanet ...

myslim ze si s tim poradis neni to nic sloziteho... to jen muj krkolomnej popis se tvari slozite jinak na tom opravdu nic neni

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2012 , 16:08   Citovat  

Tak já třeba poloosu nesundávám vůbec a přímo na autě klepnu po kyneťáku kladivem a je venku. Hlavně dávat bacha při nasazování kloubu zpět na ten pojistný kroužek. Pokud ho špatně nasadíš a skřípneš ho tak jsi v maléru. Nejdřive nasaď kyneťák na osu až k tomu kroužku a pak tenkým šroubováčkem nastrkat pěkně do drážky a pak doklepnout na doraz

walda91 je teď offline  walda91
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2012 , 16:11   Citovat  

Tohle mi pomohlo, dělal jsem to podle toho a pohoda Úsměv
tudy odkaz

A přeji hodně pevný nervy hlavně při sundávání těch pojistných kroužků kolem triopoidního kloubu. Já jsem musel sundat poloosu celou, protože jak je tam ten tlumič kmitu, byl prasklý a poloosa mi pod ním vyrezla (držela se tam voda a nečistoty a o mnoho se stenčila). další peklo teda nastane pokud budeš povolovat tu matku na poloose, doporučuju si ten ořech navařit tak na 1,5m tyč, či trubku. Závity těch matek jsou klasické - povoluješ doleva. Nakonec snad jen, že tam patří grafitová vazelína. Kdyby jsi měl nějaké otázky klidně mi napiš Úsměv

Na té levé poloose je vidět, jak je uprostřed zúžená

28042012358.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
28042012358.jpg, 959.81 kB

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2012 , 17:22   Citovat  

Fakt nechápu proč to děláte přes tripoid. Vždy jsem to dělal přes matku a nikdy žádná problém, ale to je každého věc jak se do toho pustí Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2012 , 18:26   Citovat  

optimas napsal:
Fakt nechápu proč to děláte přes tripoid. Vždy jsem to dělal přes matku a nikdy žádná problém, ale to je každého věc jak se do toho pustí Velmi šťastný

Ono to máš jedno jestli půjde dolů homokineťák, nebo triopod. Každopádně triopod sundáš nenásilně a nemůžeš mu nic udělat, homokineťák když při sundávání rozstřelíš tak si spočítej kolik stojí novej... Je to tam.

DJRICO je teď offline  DJRICO
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2012 , 20:54   Citovat  

walda91 napsal:
Ono to máš jedno jestli půjde dolů homokineťák, nebo triopod. Každopádně triopod sundáš nenásilně a nemůžeš mu nic udělat, homokineťák když při sundávání rozstřelíš tak si spočítej kolik stojí novej... Je to tam.

já jsem ho jemně vyklepal a kdyby nebyl K.O. tak bych ho mohl i vrátit jde o to jakou m,manžetu potřebuje tak bych to viděl.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2012 , 21:03   Citovat  

DJRICO napsal:
já jsem ho jemně vyklepal a kdyby nebyl K.O. tak bych ho mohl i vrátit jde o to jakou m,manžetu potřebuje tak bych to viděl.

Není lepší když už se to dělá připlatit 150,- a koupit manžety obě a udělat obě najednou?

DJRICO je teď offline  DJRICO
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2012 , 21:25   Citovat  

walda91 napsal:
Není lepší když už se to dělá připlatit 150,- a koupit manžety obě a udělat obě najednou?

Tak samozřejmě jen píšu že to jde jednoduše i bez rozbití...

Zeli1988 je teď offline  Zeli1988
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2012 , 11:49   Citovat  

Kluci prosím ,

Mám rozebranou celou levou stranu trčí mi jen poloosa s homo a potřebuju vyměnit vnější manžetu už jsem rozřezal tu starou hnusnou ale ted jak dolu s kinetákem jde to i bez vyndání cele poloosy stačí si ho nějak oklepat at vypadne ? Děkuji za radu zmatenej cože cože ?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2012 , 14:05   Citovat  

Zeli1988 napsal:
Kluci prosím ,

Mám rozebranou celou levou stranu trčí mi jen poloosa s homo a potřebuju vyměnit vnější manžetu už jsem rozřezal tu starou hnusnou ale ted jak dolu s kinetákem jde to i bez vyndání cele poloosy stačí si ho nějak oklepat at vypadne ? Děkuji za radu zmatenej cože cože ?

Nejde, odpáskuj manžetu na triopoidu a celá poloosa ti vyjede ven. Homokineťák sundaš tak, že upneš poloosu do svěráku a přes např. druhé kladivo do něj zezadu pořádně praštíš nějakým velkým kladivem, tak aby překonal odpor toho kroužku na poloose a vypadl.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2012 , 16:05   Citovat  

Na co sundavat manžetu na tripoidu a pak ji pod autem paskovat zpátky,když může vyndat poloosu z převodovky a udělat vše v klidu na stole?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2012 , 17:04   Citovat  

Kmóďa napsal:
Na co sundavat manžetu na tripoidu a pak ji pod autem paskovat zpátky,když může vyndat poloosu z převodovky a udělat vše v klidu na stole?

Ano jde to, ale takhle zase musíš upouštět olej z převodovky, a když to budeš mít sundané, můžeš to rovnou všechno počistit a znovu namazat. Každýho věc jak si to udělá kouř

Zeli1988 je teď offline  Zeli1988
0
PříspěvekZaslal: 3.5.2013 , 10:47   Citovat  

Ahoj , přiživím se , měnil jsem manžety vnější ale u jedné jsem použil blbou tu stahovací pásku a málo jí dotáhl a nějaká vazelína vyletěla ven , jakou mám koupit a doplnit , grafitku? Mám tam toho dát hodně nebo můžu to nějak přechlastat? Dík za rady

Urso je teď offline  Urso
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.5.2013 , 11:04  Naposledy upravil Urso dne 12.5.2013 , 22:03, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Zeli1988 napsal:
jakou mám koupit a doplnit , grafitku? Mám tam toho dát hodně nebo můžu to nějak přechlastat? Dík za rady

Edit: jsem tydýt zmatenej kuky kuk wokurka

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.5.2013 , 21:38   Citovat  

sososo napsal:
jj třeba tu a šoupni jí tam kolik se jí vejde, mělo by to být plné a pak pořádně stáhni ten kroužek.

Promiň, ale úplně špatná rada KO
Grafitová vazelína do homokloubu nepatří. Tam patří speciální vazelína (myslím že molybdenová) na homo klouby, která je hodně lepivá a odstředivou silou nevylítá z kloubu do manžety.
Do kloubu se má dávat přesné množství vazelíny. Nevím přesně proč, ale určitě to má nějaký důvod tak bych doporučil to dodržovat a neexperimentovat.
V obchodu s autodíly se dá koupit vazelína pro homokynetické klouby v pytlíčku, který zhruba odpovídá jedné dávce pro jeden kloub.

Urso je teď offline  Urso
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.5.2013 , 21:50   Citovat  

Petr 78 napsal:
..

Jj s tim typem jsem vedle, tu co jsme tam davali byla zluto/oranzova :-// pardon.. no ale co se mnozstvi tyce tak jsme davali aby byla manzeta uplne plna kuky kuk Se stydím

Zdenda9 je teď offline  Zdenda9
0
PříspěvekZaslal: 1.8.2016 , 21:22   Citovat  

Mohu prosím rychlý dotaz?
Měním vnější manžetu na poloose, ale jakou značku koupit..? Originál, nebo stačí nějakou od JPN nebo JAPANPARTS nebo LÖBRO..? Děkuju...

Edit: Tak asi je to jedno Úsměv Zkusím koupit LÖBRO, a uvidím...

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2016 , 9:15   Citovat  

Zdenda9 napsal:
Mohu prosím rychlý dotaz?
Měním vnější manžetu na poloose, ale jakou značku koupit..? Originál, nebo stačí nějakou od JPN nebo JAPANPARTS nebo LÖBRO..? Děkuju...

Edit: Tak asi je to jedno Úsměv Zkusím koupit LÖBRO, a uvidím...

LÖBRO je kvalitou srovnatelný s originálem.

Zdenda9 je teď offline  Zdenda9
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2016 , 22:05   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
LÖBRO je kvalitou srovnatelný s originálem.

Díky moc, jdu do něj Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna manžety C6G
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina