Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
sundaní brzdovejch bubnu c6g 1,4is hb
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
fugas1222 je teď offline  fugas1222
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 21:19  Naposledy upravil fugas1222 dne 29.8.2012 , 19:23, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

vyfuk vyřešen ted bych se chtěl zeptat , co sundani zadních bubnu? melo by to jit v pohode doma?? ja vim ze jsem sundaval ze saxa a to byl porod? připadne nějaké rady nevim jak je to se steftama kol a tak ? díky moc
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
capino je teď offline  capino
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 7:31   Citovat  

fugas1222 napsal:
zdravim,mam takovej problém, nevite jakej je rozdil v koncovým vejfukem podle katu? bosal / walker??? ,chci koupit nový a nevím jaký.... díky za rady

Jestli ti jde čistě o koncový tlumič tak je to jedno jestli máš kat nebo ne, tam je rozdíl jen v tý prostřední trubce co je pod autem a samo podle karoserie. Coupé a sedan má delší koncák oproti hatchi. Mrkni třeba sem, jsou tam obrázky... tudy odkaz

Walker je menší zlo, měl by vydržet dýl. Bosal mi, ač za lepší cenu, po dvou letech ježdění po Praze zreznul tak jako desetiletej originál. Ale když by jsi bral Walker tak už bych spíš sáhl po Ultersportu, stojí stejně Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 11:14   Citovat  

ja jsem našel na internetu pravě tudy odkaz
a je to pro holku takže ta ladak a podobne věci co dělá jen kraval nechce... Úsměv a nevim jakej mam koupit
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 14:31   Citovat  

fugas1222 napsal:
ja jsem našel na internetu pravě tudy odkaz
a je to pro holku takže ta ladak a podobne věci co dělá jen kraval nechce... Úsměv a nevim jakej mam koupit

jo, do toho jdi.. za ty prachy i kdyby jsi měl kupovat co tři roky novej, tak je to ok OK
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 14:41   Citovat  

capino napsal:
jo, do toho jdi.. za ty prachy i kdyby jsi měl kupovat co tři roky novej, tak je to ok OK

mě jde o to aby mi tam šel? ( nevim jakej tam mam kat ?) proto se ptám, a auto ma mlada na vyjezdeni takze vic jak rok ho určite mit asi nebude.. kouř
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 16:41   Citovat  

fugas1222 napsal:
mě jde o to aby mi tam šel? ( nevim jakej tam mam kat ?) proto se ptám, a auto ma mlada na vyjezdeni takze vic jak rok ho určite mit asi nebude.. kouř

jestli máš C6G 1.4iS tak máš kat pod autem, ale na tom nezáleží.. potřebuješ koncový tlumič na hatchback (3. dvéř) a ten je u všech motorizací stejnej (krom průměru potrubí) Mrk

Takže; koncový tlumič na Civic 96-00 (někde 95-01) 3. dvéř/hatchback, 1.4iS a nespleteš se Mrk

EDIT: podle kódu na jejich stránkách je to to co hledáš... (tady je to rozkreslený, je to 3.dvéř 1.4iS: tudy odkaz )
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 20:40   Citovat  

capino napsal:
jestli máš C6G 1.4iS tak máš kat pod autem, ale na tom nezáleží.. potřebuješ koncový tlumič na hatchback (3. dvéř) a ten je u všech motorizací stejnej (krom průměru potrubí) Mrk

Takže; koncový tlumič na Civic 96-00 (někde 95-01) 3. dvéř/hatchback, 1.4iS a nespleteš se Mrk

EDIT: podle kódu na jejich stránkách je to to co hledáš... (tady je to rozkreslený, je to 3.dvéř 1.4iS: tudy odkaz )

no ale me furt nejde do hlavy proč v kelly maj třebas rozdeleni na ty dva kat.... ( na fotkach každej vypada jinak )

tudy odkaz

a,

tudy odkaz
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 7:31   Citovat  

jenom jinej výrobce, nad tím tlumičem máš stejný číslo (originálního dílu) čili je to "funkční náhrada za originální díl" Mrk
   Návrat  
David125 je teď offline  David125
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 15:52   Citovat  

Chtel jsem se prosim zeptat, jak moc se zvysi spotreba kdyz dam misto katalyzatoru jenom trubku?? Úsměv Je to 1,4iS
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.8.2012 , 19:23   Citovat  

hopla změna tematu díky moc
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.8.2012 , 19:41   Citovat  

Zadní bubny sundáš celkem snadno takto:
Odšroubuješ dva šrouby se zápustnou hlavou na křížový šroubovák. Možná nepůjdou povolit normálním způsobem, takže budeš muset použít šroubovák do kterého se při povolování mlátí kladivem nebo v nejhorším případě budeš muset ty šrouby odvrtat.
Na dosedací ploše jsou dvě díry s 8mm závitem. Do těch děr našroubuješ šrouby dlouhé alespoň 30 mm a budeš je utahovat stejnoměrně do té doby až se buben odlepí od příruby náboje.
   Návrat  
exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.8.2012 , 19:45   Citovat  

mne na economu kdyz sem sundal kolo buben stahl jednou rukou, prisroubovany nebyl, takze treba to ceka i tebe Úsměv ja sem ho jen natiral, brzdy funguji na 100% i rucka, v cervnu sem byl na STK
   Návrat  
Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.8.2012 , 20:12   Citovat  

Petr 78 napsal:
Zadní bubny sundáš celkem snadno takto:
Odšroubuješ dva šrouby se zápustnou hlavou na křížový šroubovák. Možná nepůjdou povolit normálním způsobem, takže budeš muset použít šroubovák do kterého se při povolování mlátí kladivem nebo v nejhorším případě budeš muset ty šrouby odvrtat.
Na dosedací ploše jsou dvě díry s 8mm závitem. Do těch děr našroubuješ šrouby dlouhé alespoň 30 mm a budeš je utahovat stejnoměrně do té doby až se buben odlepí od příruby náboje.

A nezapomeň podle pohmatu odjistit rohatkový samostav paken, jinak mechanismus zdemoluješ stahováním bubnů Nápad je tu!
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.8.2012 , 20:17   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
A nezapomeň podle pohmatu odjistit rohatkový samostav paken, jinak mechanismus zdemoluješ stahováním bubnů Nápad je tu!

Tak to koukám! Tak to koukám! Tak to koukám! to mi hlava nebere
   Návrat  
Klasounek je teď offline  Klasounek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.9.2012 , 22:04   Citovat  

Jofrey CRX napsal:

A můžu se zeptat, jak to pohmatem udělat? Buben jsem sundal celkem v poho, ale teď mám problém ho dát zpět! Předem moc díky za radu...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.9.2012 , 12:07   Citovat  

Klasounek napsal:
A můžu se zeptat, jak to pohmatem udělat? Buben jsem sundal celkem v poho, ale teď mám problém ho dát zpět! Předem moc díky za radu...

Stáhni hrany bubnu od obrždění aby šel nandat. Třeba hranou pilníku, nebo bruskou. Musí lícovat s obržděnou plochou.
Samostav nastavuj hranu po hraně otáčením rohatky. Jedním směrem se pakny roztahují, druhým stahují. Buben musí jít nasadit tak, aby při otáčení kolem jemně, ale opravdu jemně přibržďoval.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.9.2012 , 12:13   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Stáhni hrany bubnu od obrždění aby šel nandat. Třeba hranou pilníku, nebo bruskou. Musí lícovat s obržděnou plochou.
Samostav nastavuj hranu po hraně otáčením rohatky. Jedním směrem se pakny roztahují, druhým stahují. Buben musí jít nasadit tak, aby při otáčení kolem jemně, ale opravdu jemně přibržďoval.

Díky za Tip, ale dejme tomu, že nastala situace, že jsem hrany bubnu pilníkem nestáhnul a pokusil se buben nasadit zpět - šel hodně ztuha, takže jsem to po zralé úvaze vzdal, ale bohužel se mu teď nějak nechce ani dolů (je tak na půl cesty). Z příspěvku výše jsem pochopil, že se dá samostav povolit ještě před sundáním bubnů? Co s tím teď? Bojím se, že když fakt zaberu - spíš zapáčím, že to půjde dolů i s paknama... Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.9.2012 , 12:40   Citovat  

Klasounek napsal:
Díky za Tip, ale dejme tomu, že nastala situace, že jsem hrany bubnu pilníkem nestáhnul a pokusil se buben nasadit zpět - šel hodně ztuha, takže jsem to po zralé úvaze vzdal, ale bohužel se mu teď nějak nechce ani dolů (je tak na půl cesty). Z příspěvku výše jsem pochopil, že se dá samostav povolit ještě před sundáním bubnů? Co s tím teď? Bojím se, že když fakt zaberu - spíš zapáčím, že to půjde dolů i s paknama... Smutný

Tak to je pech, že jsi ho tam narval.. Už si přesně nepamatuju, jak vypadá na C6G buben, ale když jsem ho sundaval, vím, že jsem nějakým otvorem skrz buben samostav pomalinku povoloval, do doby, než šel buben sundat.

Zkus buben vypáčit tak, aby ses zhora přes prasátko dostal plochým šroubovákem k tý rohatce na samostavu a pomalu jí zkoušel točit tak, aby se šrouboval samostav do sebe. Pakny se stáhnou a buben sundáš.

Potom už zbývá jenom trošku poškodit pakny a prostě ho brát z jedné strany po milimetru, z druhé strany po milimetru páčením zpět. !!VŽDY!! je potřeba, když se buben sundá ty hrany !!SRAZIT!! Aby šel buben zpět a šla vymezit vůle buben-pakna samostavem pro jemné přibržďování.

Když se to neudělá, bude mít pedál brzdy extrémně dlouhý chod...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.9.2012 , 12:52   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Tak to je pech, že jsi ho tam narval..

Díky, odpoledne na to mrknu, ale drží to fakt festově mrcha... To se mi zase jednou něco povedlo Úsměv A jak jsi psal výše: "A nezapomeň podle pohmatu odjistit rohatkový samostav paken" --> to je teda v případě, že je buben dole? Já to pochopil tak, že s tím jde něco udělat ještě před jeho sundáním... Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.9.2012 , 13:24   Citovat  

Klasounek napsal:
Díky, odpoledne na to mrknu, ale drží to fakt festově mrcha... To se mi zase jednou něco povedlo Úsměv A jak jsi psal výše: "A nezapomeň podle pohmatu odjistit rohatkový samostav paken" --> to je teda v případě, že je buben dole? Já to pochopil tak, že s tím jde něco udělat ještě před jeho sundáním... Smutný

To jsem psal protože si myslím, pamatuji si matně, že buben má montážní otvor pro odjištění samostavu před sundáním bubnu a dá se plochým šroubovákem pootáčet. Ale je to matná vzpomínka... snad není mylná! Pošli mi kdyžtak fotku toho bubnu ze strany na kterou se dává kolo.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.9.2012 , 13:39   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
To jsem psal protože si myslím, pamatuji si matně, že buben má montážní otvor pro odjištění samostavu před sundáním bubnu a dá se plochým šroubovákem pootáčet. Ale je to matná vzpomínka... snad není mylná! Pošli mi kdyžtak fotku toho bubnu ze strany na kterou se dává kolo.

Ok, pokud se mi to nepovede sundat, tak pošlu fotku. Mám ale pocit, že na bubnu jsou jen dvě dirky pro šrouby na stažení bubnu dolů a dvě dirky na "zajišťovací" šroubky...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.9.2012 , 14:18   Citovat  

Klasounek napsal:
Ok, pokud se mi to nepovede sundat, tak pošlu fotku. Mám ale pocit, že na bubnu jsou jen dvě dirky pro šrouby na stažení bubnu dolů a dvě dirky na "zajišťovací" šroubky...

Tak jedněma z nich se dá samostav povolit, trochu posvítit do dírek a šroubovákem pomalu otáčet..
   Návrat  
Speedey je teď offline  Speedey
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.9.2012 , 15:18   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Tak jedněma z nich se dá samostav povolit, trochu posvítit do dírek a šroubovákem pomalu otáčet..

nedávno jsem je sundaval a žádnej samostav jsem nepotřeboval nastavovat bo mám pocit že tam ani není, prostě do děr štefty dotahoval jsem tak dlouho dokud neodskočil buben samozřejmě jsem musel poklepávat kladívkem aby se odtrhl od těhlice byl zarezlej, vyčistil zkontroloval nasadil bez srážení hran a hurá jelo se dál bez problémů a brzdí jak má to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 5.9.2012 , 15:47   Citovat  

Speedey napsal:
nedávno jsem je sundaval a žádnej samostav jsem nepotřeboval nastavovat bo mám pocit že tam ani není, prostě do děr štefty dotahoval jsem tak dlouho dokud neodskočil buben samozřejmě jsem musel poklepávat kladívkem aby se odtrhl od těhlice byl zarezlej, vyčistil zkontroloval nasadil bez srážení hran a hurá jelo se dál bez problémů a brzdí jak má to mi hlava nebere

To víš, že tam je samostav, jinak by bubnová brzda téměř nemohla fungovat OK A nešla by nastavit při výměně za nové komponenty.

Jinak k Tvé opravě = prasárna. Tohle mi udělat jako mechoš v servisu, tak Tě vyhodím na hodinu. Sorry, nedodržení technologického postupu a zákazníkovi bezpečnosti.
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 5.9.2012 , 19:21   Citovat  

Jofrey CRX napsal:

Tak se mi za pomocí hrubší síly a robustnějšího náčiní povedlo buben sundat. Kupodivu se nikde nic neulomilo... Hrany jsem teda stáhnul pilníkem a hned šel o poznání lépe nasadit, ale možná tak do 1/5 (bez násilí), dál ani náhodou. Co s tím?

Poladit samostav asi nepomůže, jelikož se pakny dotýkají pístků prasátka z obou stran (zkoušel jsem jednou šlápnout na brzdu - abych zjistil, že funguje jen polovina prasátka - to asi není normální?). Nechce to teď zatlačit pístky?

DSC_0005a.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC_0005a.jpg, 111.95 kB
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 6.9.2012 , 8:21   Citovat  

Lidi, jak poladím ten samostav? Jestli je to ta věc pod prasátkem, jsou tam takový dvě lehce ozubený polokolečka proti sobě. Asi bych ho měl nějak "sevřít", aby šly pakny k sobě, ale jak na to? Nikde jsem žádnej šroubek nenašel, v manuálu jsem taky nic ohledně toho neviděl...??
   Návrat  
Speedey je teď offline  Speedey
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 6.9.2012 , 10:51   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
To víš, že tam je samostav, jinak by bubnová brzda téměř nemohla fungovat OK A nešla by nastavit při výměně za nové komponenty.

Jinak k Tvé opravě = prasárna. Tohle mi udělat jako mechoš v servisu, tak Tě vyhodím na hodinu. Sorry, nedodržení technologického postupu a zákazníkovi bezpečnosti.

nejsem mechanik a hlavně jsem nic neměnil jen jsem kontroloval stav paken a stříkal jsem buben...pokud bych měl měnit brzdy nechal bych to na svojem mechanikovi a nevidim důvod proč toto dodržovat když sem jenom sundal buben s ničim nehejbal a dal ho jen zpatky Hihi
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 6.9.2012 , 15:23   Citovat  

Klasounek napsal:
Tak se mi za pomocí hrubší síly a robustnějšího náčiní povedlo buben sundat. Kupodivu se nikde nic neulomilo... Hrany jsem teda stáhnul pilníkem a hned šel o poznání lépe nasadit, ale možná tak do 1/5 (bez násilí), dál ani náhodou. Co s tím?

Poladit samostav asi nepomůže, jelikož se pakny dotýkají pístků prasátka z obou stran (zkoušel jsem jednou šlápnout na brzdu - abych zjistil, že funguje jen polovina prasátka - to asi není normální?). Nechce to teď zatlačit pístky?

Doporučuju srovnat hranu bubnu s třecí plochou pro obložení tak, aby tam nebyl patrný přechod.
Pakny se musí pístků dotýkat, ale jestli chodí jenom jeden pístek, prasátko vyměň.
Udělej mi fotku skrz ty otvory v náboji přímo ze spodu toho samostavu.
Já už si to vážně z hlavy nepamatuju..
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 6.9.2012 , 15:27   Citovat  

Až na bubnu nebude žádná hrana, přechod tak samostav roztáhni tak, aby šel buben s lehkým třením o pakny nasadit a hotovo.
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 6.9.2012 , 15:27   Citovat  

nikdy sem nemusel nikde nic ladit, buben sel nasadit i sundat rukou Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
sundaní brzdovejch bubnu c6g 1,4is hb
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina