Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
EL.Střecha TARGA. Závada zavírání
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Mapone je teď offline  Mapone
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2012 , 19:32   Citovat  

Dnes se splnila moje noční můra. Při zavírání kdy kolejnice položily střechnu na své místo (rám) a zajely zpět. Na B oblouku začal vyjíždět nadzvihák střechy který jak podle zvuku funguje na šroubový mechanismus. Zdá se že vyjel až do konce když tu se najednou ozvalo křupnutí a celý mechanismus střechy se zablokoval.
podařilo se mi nouzově stáhnout víko kufru dolů. Ale stočit střechu abych ji mohl zaaretovat už ne. Naštěstí se to stalo asi 10km od domu takže za stálého kvílení bručáku jsem pomalu se střechou na místě spolujezdce dojel domů.
Odtud moje otázka. Nemá někdo nějaké výkresy, rokresy schémeta mechanismů el. střechy které bych mohl prostudovat předtím než to začnu rozdělávat a celé se mi to rozsype? Je slyšet že motorek jede ale šroubovice prostě nezajíždí.
Neznáte někoho kdo by se v tom vyznal, nebo má zkušenosti s opravou? Děkuji moc za rady. Kvůli tomu se mi zablokoval kufr i všechna okna, takže díky tomu je auto dá se říct nepoužitelné. Zlatá ruční střecha.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2012 , 19:46   Citovat  

Mapone napsal:
Dnes se splnila moje noční můra. Při zavírání kdy kolejnice položily střechnu na své místo (rám) a zajely zpět. Na B oblouku začal vyjíždět nadzvihák střechy který jak podle zvuku funguje na šroubový mechanismus. Zdá se že vyjel až do konce když tu se najednou ozvalo křupnutí a celý mechanismus střechy se zablokoval.
podařilo se mi nouzově stáhnout víko kufru dolů. Ale stočit střechu abych ji mohl zaaretovat už ne. Naštěstí se to stalo asi 10km od domu takže za stálého kvílení bručáku jsem pomalu se střechou na místě spolujezdce dojel domů.
Odtud moje otázka. Nemá někdo nějaké výkresy, rokresy schémeta mechanismů el. střechy které bych mohl prostudovat předtím než to začnu rozdělávat a celé se mi to rozsype? Je slyšet že motorek jede ale šroubovice prostě nezajíždí.
Neznáte někoho kdo by se v tom vyznal, nebo má zkušenosti s opravou? Děkuji moc za rady. Kvůli tomu se mi zablokoval kufr i všechna okna, takže díky tomu je auto dá se říct nepoužitelné. Zlatá ruční střecha.

Ahoj vím přesně co se Ti stalo. S 99% přesností se Ti rozlomily kolečka v tilter unit, což je ta věc, která Ti nadzvedává u B-sloupku střechu. Oprava je toto rozebrat, povyměňovat ozubená kolečka a sestavit, pak zresetovat jednotku a fungovat. Zkusím něco pohledat na webech přes Google a případně Ti to sem hodím... Mrk

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2012 , 20:00   Citovat  

jo, zlatá ruční střecha pravdu díš Úsměv

kolečka se nechají koupit v Hondě, samotné mikrospínače, které bývají také častou závadou Honda nedodává, ale nechají se nahradit jinými od Conrada nebo z jiného elektro obchodu

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2012 , 20:30   Citovat  

Rom. napsal:
jo, zlatá ruční střecha pravdu díš Úsměv

kolečka se nechají koupit v Hondě, samotné mikrospínače, které bývají také častou závadou Honda nedodává, ale nechají se nahradit jinými od Conrada nebo z jiného elektro obchodu

To je totiž jediná a hlavně asi nejzásadnější poruchovost targy co se týče elektriky (pominu zatékání netěsnícím těsněním kolem rámu střechy) přátele

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2012 , 20:54   Citovat  

Díky moc za rady, nemám ji moc dlouho a vůbec nemám zkušenosti s poruchovostí, servisem nebo údržbou el. střechy.
Pokud by si našel nebo věděl ten návod jak to mám zresetovat, byl bych moc vděčen. Potřebuji to dát aspoň do stavu abych mohl zavřít okna a položit střechu. Než posháním potřebné věci na opravu. Moc dobře nevím jak postupovat, aby mi to aspoň přesalo pípat a dovolilo zavřít okna a otevřít klíčem kufr.
Ono už předtím blblo okno řidiče při stundávání střechy. Sjelo buď jen do půlky a nebo spíš vůbec. Zatím co spolujezdec sjel sám až dolů. Ale to už bude asi zase jiný problém.

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2012 , 21:11   Citovat  

Tohle jsem už řešil a není to nic hrozného.Náhradní sadu ozubení koupíš v hondě a světe div se není to ranec.Stálo to cca kolem sedmi stovek a s manuálem jak to poskládat (sice v čajové verzi ale dá se to).Pravidlem je starat se o to mazat celý mechanizmus a pak jak střecha jede nahoru tak jí rukou trochu pomoct aby se tak nenadřela.
Hlavní je to dobře poskládat a nastavit.Resetovat se to nemusí pokud je to správně poskládané. je to dobrý
Jo a nebo si je můžeš objednat s e-baye v kovové podobě ale stojí to ranec. offtopic

020420111119.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
020420111119.jpg, 213.11 kB

080420112600.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
080420112600.jpg, 322.41 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2012 , 21:20   Citovat  

Pokud chceš nasadit střechu tak vymontuj středový plast a pod nim najdeš šroubky na sundání celého výsuvného mechanizmu pro střechu.Ten vymontuj (vede tam bovden a el.) a nasadíš střechu normálně jak manuální.Nejsem si jist jestli ti ale střecha nebude pípat dál.To podle toho v jaké fázi se to seklo.
Pak jedině rozebrat vymontovaný díl a přestavět ho do polohy zavřené střechy a namontovat z5 a nasadit střechu.jde to ošidit. Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2012 , 13:57   Citovat  

Takže bylo to tak jak jste říkaly. Všechny 3 plastové kolečka úplně rozlámané. Na dvou chybí zuby a jedno jsem našel asi v 5ti částech. Takže už je objednáno, jen nevím jestli ten návod jak to sestavit přijde i s těmi kolečky, nebo se musí nějak dohledat.
A obalamutit jednotku střechy aby si myslela že je vše v pořádku, zavřela kufr a dovolila mi zavřít okna a přestala pípat mi zabralo asi tak hodinu bádání. Ale povedlo se kouř

the.Doctor je teď offline  the.Doctor
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2012 , 15:34   Citovat  

Mapone napsal:
Takže bylo to tak jak jste říkaly. Všechny 3 plastové kolečka úplně rozlámané. Na dvou chybí zuby a jedno jsem našel asi v 5ti částech. Takže už je objednáno, jen nevím jestli ten návod jak to sestavit přijde i s těmi kolečky, nebo se musí nějak dohledat.
A obalamutit jednotku střechy aby si myslela že je vše v pořádku, zavřela kufr a dovolila mi zavřít okna a přestala pípat mi zabralo asi tak hodinu bádání. Ale povedlo se kouř

Neboj, návod by měl přijít s těmi kolečky Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2012 , 20:25   Citovat  

Návod je s těmi kolečky ale je v japonštině pořádnej výtlem Neboj jsou tam i obrázky. je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2012 , 14:08   Citovat  

Tak konečně vyměněno a funguje to zase tak jak má Úsměv Jen byl takový malý chyták v tom, že v návodu byly ty ozubená kola opatřeny ryskami, takže se to mělo klasicky skládat proti sobě značka na značku. Ale ani na jednom kolečku doopravdy žádná ryska není. Ale složit se to dá. Střecha zase jede jak nová. Jen jsem ještě pro jistotu promazal všechny pohyblivé části. Díky všem za rady!!!

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2012 , 19:25   Citovat  

Vyčistil jsi to od staré vazeliny a dal tam novou určenou pro plastové převody?
Jinak gratuluju k znovufunkčnosti?Jak jsi přelouskal manuál? pořádnej výtlem

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2012 , 9:17   Citovat  

No munuál byl v japonštině i angličtině. Takže jsem jel podle japonského a když jsem nevěděl, podíval jsem se na AJ Velmi šťastný Jinak jsem to celé vyčistil a vazelíny tam dal požehnaně. Jen nevím zda je přímo na plastové převody, prostě obyč žlutá, ale lepší to než nic.

amwas je teď offline  amwas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2016 , 20:06   Citovat  

Mapone napsal:
No munuál byl v japonštině i angličtině. Takže jsem jel podle japonského a když jsem nevěděl, podíval jsem se na AJ Velmi šťastný Jinak jsem to celé vyčistil a vazelíny tam dal požehnaně. Jen nevím zda je přímo na plastové převody, prostě obyč žlutá, ale lepší to než nic.

Kde si kúpil tie kolieska kámo?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2016 , 22:41   Citovat  

amwas napsal:
Kde si kúpil tie kolieska kámo?

Originál v Hondě... Úsměv