Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaké COčko na domácí použití??
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.9.2012 , 17:08   Citovat  

Zdravím, zvažujeme s taťkou koupi COčka, tak bych se chtěl poptat, kdo má s jakýma zkušenosti. Mělo by to být něco, co vystačí na menší opravy na autě a práci kolem domu atd. Díky za postřehy je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ian je teď offline  ian
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2012 , 17:13   Citovat  

Záleží natom za jaký peníz ? Jak hojně by bylo používané . Jestli budeš chtít platit pronájem bomby a nebo vařit s trubičkovým drátem .
   Návrat  
Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2012 , 17:18   Citovat  

Jestli chceš něco opravdu univerzálního, jak píšeš, tak jedině MIG/MAG, ale to počítej s cenou 15t a víc.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2012 , 17:21   Citovat  

No cena by měla být co nejnižší, jde mi opravdu jen o občasné bodnutí něčeho, jak píšu nějaká ta výměna lemů atd. Určitě to nebude v provozu moc často.
   Návrat  
georgo je teď offline  georgo
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2012 , 17:33   Citovat  

zend3r napsal:
No cena by měla být co nejnižší, jde mi opravdu jen o občasné bodnutí něčeho, jak píšu nějaká ta výměna lemů atd. Určitě to nebude v provozu moc často.

pak jedině Cebora na 220. Je to ale opravdu tak na plechy a nemá moc citlivý posun drátu, takže se hůře šteluje. Nevím ale jestli se vůbec ještě prodává. Mám Omicron, ale tam se pod 15000 nedostaneš.
   Návrat  
ian je teď offline  ian
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2012 , 17:41  Naposledy upravil ian dne 12.9.2012 , 17:47, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

tudy odkaz

Snad jedině tohle nechá se sehnat i za 12 ale to je náhoda . Nemá cenu kupovat něco kolem 4ky z OBI atd. .
Pohledat starší třeba na aukru .

A nebo potom tohle ale nevím jestly to stojí za ty nervy ,až budeš vařit něco pořádnýho .
tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2012 , 17:45   Citovat  

A ty s tím plnícím drátem jsou na tom jak při vyvařování auta? Dá se to na to vůbec použít?
   Návrat  
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2012 , 20:29   Citovat  

Svářečku není problém sehnat ale problém budeš mít s bombou.Buď si koupíš svou za 7T a nebo roční ronájem a to je ranec. Bueee Na jaře jsem to řešil.Ne malé lítání kolem toho.
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2012 , 20:36   Citovat  

já sem si koupil bombu za 1.800 a měnim ji v kovoslužbě - hasící přístroje OK
   Návrat  
Matyband je teď offline  Matyband
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.9.2012 , 20:44   Citovat  

ja mám doma tudy odkaz akorat jsem ho kupoval samotny za 20 000Kč
jinak bombu jsem koupil na aukru za 2000 s atestem na 10 let Mrk
vaří opravdu luxusně bez problemu i 3cm tluste traverzy
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2012 , 21:57   Citovat  

Vše se dá pořídit do 20000kč. Samotná svářečka i s hořákem a redukčním ventilem stojí asi 16000kč. Repasované tlakové lahve na CO2 se dají koupit i za 1000-1500kč podle velikosti. Malá 2l lahev by určitě stačila na občasné svařování. Pak už jen stačí naplnit plynem, koupit drát, kuklu a naučit se svařovat HaHaaa
   Návrat  
walda91 je teď offline  walda91
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2012 , 22:21   Citovat  

Není to o svářečkách, ale o údržbě, plynu, nastavení a ručikách Velmi šťastný čuměl jsem jak shit z obi za 4000 pěkně sváří je to dobrý a to už jsem měl možnost vyzkoušet dost kvalitních svářeček např. 2 roky jsem pracoval ve Škoda auto jako svářeč a tam žádné shity nemají Ble
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2012 , 22:58   Citovat  

walda91 napsal:
Není to o svářečkách, ale o údržbě, plynu, nastavení a ručikách Velmi šťastný čuměl jsem jak shit z obi za 4000 pěkně sváří je to dobrý a to už jsem měl možnost vyzkoušet dost kvalitních svářeček např. 2 roky jsem pracoval ve Škoda auto jako svářeč a tam žádné shity nemají Ble

No já si právě myslím, že něco takového by mi bohatě stačilo Úsměv 20k za to určitě dávat nechci a s tím plynem se to dá vždycky nějak pořešit Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2012 , 23:03   Citovat  

walda91 napsal:

Za 4000kč nekoupíš žádnou svařovací soupravu na CO2, ale jen invertor na svařování obalenou elektrodou. To je dost rozdíl. Navíc levné invertory mají zpravidla malý svářecí proud s prudkým klesáním při zatížení a tím svaříš pouze nějaké ty plechy a lehce svařitelné materiály.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2012 , 23:11   Citovat  

Nipper napsal:
Za 4000kč nekoupíš žádnou svařovací soupravu na CO2, ale jen invertor na svařování obalenou elektrodou. To je dost rozdíl. Navíc levné invertory mají zpravidla malý svářecí proud s prudkým klesáním při zatížení a tím svaříš pouze nějaké ty plechy a lehce svařitelné materiály.

Nevím přesně kolik to stojí, ale nedávno jsem koukal v obi a stálo kolem 5000,- můžu tě ujistit že invertor to nebyl. .. cenovku 4000 jsem plácnul tak jako někdo přede mnou... na netu je celkem dost takovýchto mig mag levnejch svářeček..taky se poohlížím tak si zkoumám ten trh a opravdu vím, jak se s těmi levnými věcmi dělá - fakt záleží jak se staráš!!!
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2012 , 23:31   Citovat  

walda91 napsal:
Nevím přesně kolik to stojí, ale nedávno jsem koukal v obi a stálo kolem 5000,- můžu tě ujistit že invertor to nebyl. .. cenovku 4000 jsem plácnul tak jako někdo přede mnou... na netu je celkem dost takovýchto mig mag levnejch svářeček..taky se poohlížím tak si zkoumám ten trh a opravdu vím, jak se s těmi levnými věcmi dělá - fakt záleží jak se staráš!!!

Za 5000,- už se koupit dá, ale nemají dostatečný výkon a jsou většinou bez příslušenství, jak už jsem psal. Opravdu se vyplatí připlatit si za nějakou lepší, aby se pak nedivil, že s tím něco nesvaří.

Mrkni na svartop.cz tudy odkaz , je tam dost velký výběr od hobby po profi. Ceny jsou velmi pěkné. Vybíral bych aspoň nějakou 190ku (190A).
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.9.2012 , 5:05   Citovat  

Na domácí sváření podle mě v klidu stačí toto tudy odkaz ,sám ho mám , flaška starej hasičák ,cca 600 za "přestavbu" (vytočej ventil a uříznou trubku kterou se bere CO ode dna a nastříkaj flašku na černo) a pak kolem 4set výměna. u nás je firma co to takhle provozuje už několik let.
Případně bych skočil do nějakýho zámečnictví ,kovovýroby , většinou nemaj problém přepustit z velký flašky.
svařování je o umu a praxi ,umět si to správně seřídit a pak vědět co jak vařit . zrovna cočko je "hodný" udělá pohledově pěknej svar i v nezkušenejch rukách ,ale jestli je to kvalitně provařený......ale to platí plošně pro co .na věc co má držet a má dost masa -u čka , ička si radši vezmu elektrodu a invertor =pohledovej svar bez kvalitního provaření nejde udělat ,ale třeba na stoupáky se musí umět.no zas proti trafu to vaří samo .zkoušel jsem vařit u čko s tímhle cočkem na 230 i 400v a jde to samozřejmě, jen se přehřívá hořák a musí to tam člověk hrnout aby to dobře provařilo.a samozřejmě delší práce tak se přehřeje .ale doma dílna -5 ku pásovinu,plechy na auto, dovařit pant na vrata atp naprosto bez problémů.naopak na autě se mi s velkým cočkem dělalo blbě , velkej hořák tlustá hadice= nikam se nedalo dostat , pořád jsem se pral s hadicí ,cočko velká kráva takže popotáhnout ho jednou rukou nešlo atd.
trubičkáč nebrat.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.9.2012 , 9:20   Citovat  

monty napsal:
Na domácí sváření podle mě v klidu stačí toto tudy odkaz ,sám ho mám , flaška starej hasičák ,cca 600 za "přestavbu" (vytočej ventil a uříznou trubku kterou se bere CO ode dna a nastříkaj flašku na černo) a pak kolem 4set výměna. u nás je firma co to takhle provozuje už několik let.
Případně bych skočil do nějakýho zámečnictví ,kovovýroby , většinou nemaj problém přepustit z velký flašky.
svařování je o umu a praxi ,umět si to správně seřídit a pak vědět co jak vařit . zrovna cočko je "hodný" udělá pohledově pěknej svar i v nezkušenejch rukách ,ale jestli je to kvalitně provařený......ale to platí plošně pro co .na věc co má držet a má dost masa -u čka , ička si radši vezmu elektrodu a invertor =pohledovej svar bez kvalitního provaření nejde udělat ,ale třeba na stoupáky se musí umět.no zas proti trafu to vaří samo .zkoušel jsem vařit u čko s tímhle cočkem na 230 i 400v a jde to samozřejmě, jen se přehřívá hořák a musí to tam člověk hrnout aby to dobře provařilo.a samozřejmě delší práce tak se přehřeje .ale doma dílna -5 ku pásovinu,plechy na auto, dovařit pant na vrata atp naprosto bez problémů.naopak na autě se mi s velkým cočkem dělalo blbě , velkej hořák tlustá hadice= nikam se nedalo dostat , pořád jsem se pral s hadicí ,cočko velká kráva takže popotáhnout ho jednou rukou nešlo atd.
trubičkáč nebrat.

Přesně tohle jsem chtěl slyšet Úsměv Díky za postřehy OK
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.9.2012 , 20:01   Citovat  

tu 190tku co nabízí monty ti nechám za 5tis s budíkama, kuklu a redukci snad taky najdu, koupena před třema masícema ( dodám fakturu kvuli zaruce aby sal uplatnit ), nakonec sme si nechlai repásnout starou s třífázovku s medenejma trafama...
pokud bude zájem tak SZ..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.9.2012 , 20:29   Citovat  

monty napsal:
trubičkáč nebrat.

Hasičák už ti nikdo nenaplní ofiko.Od té doby co jsme v "úžasné" EU to je zakázané.Jedině pak přeplnit ale komu se chce za těch pár kaček s tím obtěžovat. Velmi šťastný Pokud někoho najdeš a byl by ochoten se o plyn co2 ne jiný podělit tak si rád znova pořídím hasičák.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.9.2012 , 21:00   Citovat  

Prelude napsal:
Hasičák už ti nikdo nenaplní ofiko.Od té doby co jsme v "úžasné" EU to je zakázané.Jedině pak přeplnit ale komu se chce za těch pár kaček s tím obtěžovat. Velmi šťastný Pokud někoho najdeš a byl by ochoten se o plyn co2 ne jiný podělit tak si rád znova pořídím hasičák.

já mám hasičák co2 8kg tušim a buď sem si ho nechával plnit
a nebo ho dávám výměnou za naplněný - normál ofiko OK

EDIT:nebo se dělají 6kg to mi hlava nebere to je fuk,ale jde to Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.9.2012 , 5:28   Citovat  

Prelude napsal:

hasičák mi bez problému přepouštěli v jedný kovovýrobě stačilo zajít ,hodili flašku na váhu podle toho pak cena+lahvinka za ochotu,pak tu rozjela firma s nářadím svuj sklad , jak jsem psal upravou ! hasičáku si z něj udělali klasickou tlakovou flašku a mění kus za kus.jestli je to ofiko nebo ne nevím ,ale vím že to tam neplní ,někdo jim to vozí.předpokládám že to je ofiko páč normálně dávají doklad nápln co.
a nebo se dá brát klasika velká flaška z polska .
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.9.2012 , 8:18   Citovat  

Nipper napsal:
Za 5000,- už se koupit dá, ale nemají dostatečný výkon a jsou většinou bez příslušenství, jak už jsem psal. Opravdu se vyplatí připlatit si za nějakou lepší, aby se pak nedivil, že s tím něco nesvaří.

Mrkni na svartop.cz tudy odkaz , je tam dost velký výběr od hobby po profi. Ceny jsou velmi pěkné. Vybíral bych aspoň nějakou 190ku (190A).

Co ti na to mám říct?? Jsi náročnější no... já nehodlám doma svařovat traverzy, tyhle levný c očka z aukra apod prostě uplně v pohodě stačí na DOMÁCÍ použití. Auto s tím vyvaříš úplně v pohodě tam ti proud okolo 160A stačí a na 190A to taky svářet umí, není třeba do toho cpát 20000,-
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.9.2012 , 9:11   Citovat  

walda91 napsal:
Co ti na to mám říct?? Jsi náročnější no... já nehodlám doma svařovat traverzy, tyhle levný c očka z aukra apod prostě uplně v pohodě stačí na DOMÁCÍ použití. Auto s tím vyvaříš úplně v pohodě tam ti proud okolo 160A stačí a na 190A to taky svářet umí, není třeba do toho cpát 20000,-

Já s tím taky nehodlám svařovat mosty nebo jeřáby, jde mi hlavně o to auto Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.9.2012 , 11:14   Citovat  

zend3r napsal:
Já s tím taky nehodlám svařovat mosty nebo jeřáby, jde mi hlavně o to auto Úsměv

na to 190A na 220V bohatě stačí OK
   Návrat  
fugas1222 je teď offline  fugas1222
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.10.2012 , 15:46   Citovat  

nechci zakladat dalši a zeptam co řikate na tudy odkaz ?Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
moriett je teď offline  moriett
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.10.2012 , 19:41   Citovat  

Mohu doporučit MIG/MAG Iskravar 150 (http://svareciagregaty.cz/) za necelých 6.800Kč, mám ji a vyvařil jsem s tím prahy a podběhy, jdou s tím i pěkné housenky do tlustšího plechu, sílou dokáže nahradit i elektrodovku (pro domácí používání, svařování jeklů, pantů atd). I jiní mají dobré zkušenosti. Měla by mít měděné vinutí, ale nezkoumal jsem. Tlakové lahve tam mají také, pozor je nutná redukce pro napojení redukčního ventilu, myslím že z 3/4(bomba) na 1/2(redučák), meli by ji tam někde mít (dá se použít i mosazná na vodu za pár kaček). Na karosářský Honda plech se mi osvědčil drát 0.6mm, ale nesmí být narezlý jinak propichuje. Náhradní díly jsou dostupné. Doporučuji dokoupit náhradní průvlaky a pastu na hořák. tudy odkaz
Honda
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.10.2012 , 4:34   Citovat  

fugas1222 napsal:
nechci zakladat dalši a zeptam co řikate na tudy odkaz ?Úsměv

špatný :je to jen na dutinkový drát nedá se k tomu připojit flaška,jen dva stupně na regulaci proudu
   Návrat  
vencakapa je teď offline  vencakapa
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.10.2012 , 6:32   Citovat  

Ahoj, ja na "domaci vareni" a semtam auto koupil tudy odkaz . Docela spokojenost, muzu doporucit.
   Návrat  
-toyo- je teď offline  -toyo-
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.10.2012 , 6:37   Citovat  

já mám lincoln electric SP 170-I a naprostá spojokenost je to dobrý

SP 170-I(1).jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
SP 170-I(1).jpg, 11.83 kB
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz