Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
GO motoru Honda HR-V D16W1
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
bivoj70 je teď offline  bivoj70
0
PříspěvekZaslal: 22.8.2012 , 18:18   Citovat  

Zdravím všechny , zadřel jsem motor D16W1 na klice a jak tak pročítám fórum tak nejsem jediný komu se to povedlo. Původně jsem chtěl koupit jiný , nabídka byla okolo 10000 kč a byl ještě v autě , takže nebyl problém si ho vyzkoušet. Z obchodu nakonec sešlo a ostatní nabídky byly kolem 30000 kč a motor na paletě. Do toho se mi nechtělo tak jsem se rozhodl pro GO toho stávajícího. Nabídka na výbrus kliky + šály 4600kč. Kalkulace z originálního servisu Honda na vyndání a rozhození motoru , překroužkování pístů , výměna gufer , výměna rozvodů , náplně , sesazení motoru atd.
23 - 25 tis. kč materiál i s prací. Tak zní nabídka , dohromady bych se tedy měl vejít do 30000 kč.
Podrobné informace o GO tohoto motoru tu prakticky nejsou , tak až budu mít auto pojízdné dám vědět kolik to stálo a jak to dlouho trvalo , pokud někdo máte nějaké zkušenosti s tímto motorem napište je sem ať jsou ty info pohromadě. Díky Bivoj
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.8.2012 , 5:25   Citovat  

bivoj70 napsal:
Zdravím všechny , zadřel jsem motor D16W1 na klice a jak tak pročítám fórum tak nejsem jediný komu se to povedlo. Původně jsem chtěl koupit jiný , nabídka byla okolo 10000 kč a byl ještě v autě , takže nebyl problém si ho vyzkoušet. Z obchodu nakonec sešlo a ostatní nabídky byly kolem 30000 kč a motor na paletě. Do toho se mi nechtělo tak jsem se rozhodl pro GO toho stávajícího. Nabídka na výbrus kliky + šály 4600kč. Kalkulace z originálního servisu Honda na vyndání a rozhození motoru , překroužkování pístů , výměna gufer , výměna rozvodů , náplně , sesazení motoru atd.
23 - 25 tis. kč materiál i s prací. Tak zní nabídka , dohromady bych se tedy měl vejít do 30000 kč.
Podrobné informace o GO tohoto motoru tu prakticky nejsou , tak až budu mít auto pojízdné dám vědět kolik to stálo a jak to dlouho trvalo , pokud někdo máte nějaké zkušenosti s tímto motorem napište je sem ať jsou ty info pohromadě. Díky Bivoj

nač podrobně řešit go jednoho motoru , je to obyč řada D jak v c4g,c5g,c6g s novější elektrikou .nebylo by tak lepší použít díly /motor ze starší d řady ? d16z2 , a6 případně D15 nebo D17 atd. za zlomek ceny ,d16w1 je uplně normální sohcčko, mám ho taky . osobně bych ho nejradši přehodil za nějakou D16z5 nebo jiný D dohc ale mám zákaz. Smutný
p.s. tady ses ptal ? tudy odkaz

Pepík 88 je teď offline  Pepík 88
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.8.2012 , 6:35   Citovat  

Monty: Celkem by mě zajímalo jak to proběhne bude mě čekat něco podobného tak když se o tom rozepíšeš co kdo kde za kolik budu rád.

0
PříspěvekZaslal: 6.9.2012 , 18:48   Citovat  

Motor je venku z auta a rozpůlenej. Závada je přidřený čtvrtý ojniční ložisko a klika hnutá o 0,2 mm.
Kliku už mám u maníka kterej mi jí srovnal na 0,05 mm a teď příjde výbrus. Pokud to dopadne dobře , tak to bude stát i s opravou ojnice 2100,- za práci na klice a 2000 ,- za šály. Pokud se to nepovede do druhého výbrusu tak mi bude muset to jedno ložisko vyrobit a bude to o 3000,- dražší. Až bude hotovo dám vědět kolik ta sranda stála celkem Smutný

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.9.2012 , 6:25   Citovat  

bivoj70 napsal:
Motor je venku z auta a rozpůlenej. Závada je přidřený čtvrtý ojniční ložisko a klika hnutá o 0,2 mm.
Kliku už mám u maníka kterej mi jí srovnal na 0,05 mm a teď příjde výbrus. Pokud to dopadne dobře , tak to bude stát i s opravou ojnice 2100,- za práci na klice a 2000 ,- za šály. Pokud se to nepovede do druhého výbrusu tak mi bude muset to jedno ložisko vyrobit a bude to o 3000,- dražší. Až bude hotovo dám vědět kolik ta sranda stála celkem Smutný

rovnaná klika, vyráběná pánev ... hmm ,osobně bych sehnal jinou kliku.co ojnice není zapálená? no přeji ti ať ti to vydrží ,ale domluv si dobře záruku.

Pepík 88 je teď offline  Pepík 88
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.9.2012 , 19:34   Citovat  

Ok budu rad za info.

0
PříspěvekZaslal: 14.9.2012 , 14:54   Citovat  

Tak dneska jsem si byl pro kliku a tady jsou první ověřené informace

rovnání klikové hřídele (byla hnutá o 0,2 mm) - 500,-
výbrus klikové hřídele - 1760,-
oprava dvou ojnic - 800,-
sada pístních kroužků - 2000,-
kompletní sada šál - 2000,-
--------------------------------------------------------
celkem 7060,-

nevím jestli je to moc nebo málo , ale jedinej tenhle maník byl ochotnej mi pomoct. Všechno už je v Hondě a příští týden bych měl být opět pojízdný Je to tam. pak ještě vypíšu kolik ta sranda stála v servisu.

0
PříspěvekZaslal: 20.9.2012 , 14:11   Citovat  

Tak dneska mi volali z Honda Chomutov , že motor už běží. Zítra by měly proběhnout nějaké testy a zkoušky a v pondělí si pro něj pojedu. To je ta veselejší část , druhá věc je že se v pondělí dozvím kolik budu platit. Tak to koukám!

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2012 , 19:51   Citovat  

bivoj70 napsal:
Tak dneska mi volali z Honda Chomutov , že motor už běží. Zítra by měly proběhnout nějaké testy a zkoušky a v pondělí si pro něj pojedu. To je ta veselejší část , druhá věc je že se v pondělí dozvím kolik budu platit. Tak to koukám!

dej vědět

a pak jak dlouho motor jezdil přátele

0
PříspěvekZaslal: 24.9.2012 , 19:26   Citovat  

Tak dneska jsem si byl pro auto , první dojmy jsou výborný motor si přede jako kotě a mám dojem že líp táhne. To ale nemůžu tvrdit jistě protože jsem v tom už měsíc a půl neseděl Ble
Celkové náklady na GO jsou cca 24000,- , což je míň než jsem čekal. V příloze je faktura ze servisu Honda Chomutov
s rozpisem materiálu a prací.
Doufám že to někomu pomůže v rozhodování jestli GO nebo koupit jiný motor. Jinak všem přeju , aby je nic takového nepotkalo. Zdar Bivoj

DOC240912.pdf
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  DOC240912.pdf
 Velikost:  59.46 kB
 Staženo:  377 krát

0
PříspěvekZaslal: 21.1.2013 , 15:42   Citovat  

Tak už jsem najel 10000 km a zatím všechno v pohodě , spotřeba oleje cca 1l/10000km. Tak doufám že už mě nic podobnýho nepotká.

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2013 , 22:12   Citovat  

bivoj70 napsal:
Tak už jsem najel 10000 km a zatím všechno v pohodě , spotřeba oleje cca 1l/10000km. Tak doufám že už mě nic podobnýho nepotká.
sice ta spotřeba oleje se mi uplně moc nezdá, no budiš, nevím jak s tím jezdíš, ale jo, dejme tomu. Každopádně pokud jsi ujel 10tis a nic nekleklo tak to vypadá na dobře odvedenou práci je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
GO motoru Honda HR-V D16W1
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina