Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Recenze : Honda Civic 1.5 Vtec-E
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 5
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 5.9.2012 , 21:18   Citovat  

tudy celý článek naleznete >> ZDE

tudy Vstoupit do diskuze o modelu Civic 6g ,,Anglán,,ZDE
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
futcha je teď offline  futcha
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.9.2012 , 22:04   Citovat  

Mel jsem C6G 4D 1.5 econom a behem 50tkm jsem dosahl dlouhodobeho prumeru 5,8L a nejnizsi 5,1L pri dalkove jizde a 90% na eco rezim. Pri ostre jizde 7L, sam jsem tomu neveril. Kdyz nekdo uvadi 5,5L, neni to utopie podle mne Úsměv
   Návrat  
du-lo je teď offline  du-lo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.9.2012 , 7:22   Citovat  

Chlape, jestli tenhle motor prirovnavas k Favoritu, tak budes mit s motorem trošku něco špatně. 0-140km/h za 30s je dost out. Sám mám tuhle "patnáctku" v HB a mám kolem 17-18s ...
   Návrat  
bahamontes je teď offline  bahamontes
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.9.2012 , 18:41   Citovat  

Nevím, ale já se prostě pod 7 dostávám nikterak zlehka, pod 6,5 zcela vyjímečně, pod 6 nikdy. Proto s mým autem je nějakých 5,5 utopie Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.9.2012 , 20:23   Citovat  

Sundej deklík na svodech a koukni, jestli svody nejsou v okolí lambda sondy prasklé. Někdy prasklina ještě není vidět, ideální je nastartovat, ucpat koncovku výfuku mokrým hadrem a jít svody polít trochou jarové vody (dokud jsou ještě studené), hned to uvidíš bublat. S prasklinou na svodech je spotřeba přes 7, klidně i 9 a výkon žádný. Také jsem si to zažil, prasklinu jsem pak zalepil kamnářským tmelem a týden si užíval zátahu motoru nad 5500 ot a nízké spotřeby. Pak tmel samozřejmě odpadl (což bylo okamžitě poznat na spotřebě a postupně i na výkonu) a začal jsem řešit výměnu svodů.
Ještě bys mohl zkusit vyčistit EGR labyrint, ten u těchhle motorů taky zlobí. Taky kouknout na rozvoďák, jestli je tam originál (nebo aspoň sedí počet zubů) a není to skočené o zub dopředu či dozadu. Zkontroloval bych i ventilové vůle, někdy nebylo seřizovacími šroubky od výroby vůbec hnuto a po nějakých 150 tkm už může na některém ventilu být takřka nulová vůle a ten tak může zatepla profukovat.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.9.2012 , 21:32   Citovat  

OK, díky za rady. A lze ten EGR rozebrat a vycistit doma, nebo je na to třeba nějaké speciální vybavení? Úplně mikroskopickou prasklinu na svodech mám, ale co jsem to konzultoval v servisech, tak prý by to nemělo mít výrazný, či spíš žádný vliv. Vůli ventilů občas nechávám kontrolovat a seřizovat, takže to by snad mělo být OK.
   Návrat  
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.9.2012 , 22:01   Citovat  

Nezáleží, jak moc ta prasklina je vidět, ale kolik propouští, vyzkoušej si jak moc to bude bublat, mně to jen lehce pěnilo a dokázalo to zvednout spotřebu až na 9L. Servisy ti k tomuhle nic moc neřeknou, to spíš na emisích, kde se to dá poznat, když si s tím budou hrát (když budou hledat problém...). Závada je to celkem závažná, když autorizované servisy ty svody měnily u aut mladších 8 let zdarma, pokud byly prasklé, zbytečně by takto peníze nevyhazovali. O čištění EGR okruhu tu někde je celý thread, hledej motor D15Z6, doma to uděláš, jen se musí sundat palivová lišta (aspoň očistíš i vstřikovače, na kterých bude taky plno hnoje) a doporučil bych vyměnit plechové těsnění labyrintu. Na servis se nemá cenu s tímto obracet, žádný servis ti nevyřeší, že auto nejede 100% tak jak má a pokud je do toho budeš nutit, akorát se udělá plno zbytečných a drahých oprav s nulovým výsledkem.
Kdysi měl otec problém s novou feldou, která po půlhodině jízdy ztrácela výkon, projevovalo se to až tak po 30ti km svižnější jízdy, prošlo to mnoha autorizovanými i neautorizovanými servisy, dělali s tím kde co, měřili tlaky, měnili klapku, srovnávali hlavu, stálo to plno peněz a výsledek žádný, nakonec až po 50 tkm začaly problémy s volnoběhem zastudena a zatepla to občas střelilo do sání, zjistili jsme, že je v jednom válci od výroby křivý ventil a po zahřátí profukuje a to jsme zjistili jen čirou náhodou, díky tomu že známý řešil podobný problém. Podobnou historku znám i s Accordem, který žral trochu víc a jel trochu hůř, prošel opravami ve dvou autoriz. servisech, za řádově 50 tisíc a také pořád bez výsledku, majitel už na to neměl nervy a auto pak radši nakonec prodal Velmi šťastný.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.9.2012 , 20:21   Citovat  

Tak díky moc za rady, časem se snad dostanu k tomu, abych je vyzkoušel:-). Je fakt, že na tohle servisy dost kaslou, nejaky hledani zavady, kdy auto nejede na 100%...Byl jsem i u Aldy, kt. rikal, ze je to jenom neprojetej motor.
   Návrat  
tomas311 je teď offline  tomas311
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.9.2012 , 8:09   Citovat  

K tej spotrebe na dialnici: Nedavno som skusal na dialnici 140-150 kmh celu cestu Zilina-Piestany. Plna nadrz, 3 ludia v aute, plny kufor veci, zapata klima a na 120 km mi zozralo 7 litrov, cize 5,8l/100km.
Inak chodim priemerne za 7l/100km s tym, ze chodim vacsinou kratke trasy a dost razantnym stylom. Podla toho co opisujes urcite nieje nieco v poriadku s motorom.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.9.2012 , 18:53   Citovat  

Tak jsem vyzkoušel ty svody, sundal deklík, vyfuk jsemm zapomnel ucpat tim hadrem, ale i tak jsem hned videl, jak jarova voda penila...Takze mne asi nezbyva nez ty svody vymenit. Kdysi jsem tohle resil s PK, kdyz jsem chtel koupit auto, kt. ty svody melo praskle. Myslite ze je to dobra volba servisu? Prip. doporucili by jste mi jeste nekoho jineho?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.9.2012 , 19:40   Citovat  

Tyhle svody se spatne shaneji, pokud mas origo D15 s katem.
Nekde jsem je tu na foru videl na prodej. Myslim, ze u Zemiho v jeho topicu s EK3 v bazaru.

Nahradou muzou byt jakkekoliv svody z D motoru a uni kat.

Jinak k servisu. Je to uplne jedno, kam to das, kdyz si ty svody sezenes. Neni na tom co zkazit. Pripadne si to muzes udelat i sam.
   Návrat  
marsiano je teď offline  marsiano
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.9.2012 , 19:57   Citovat  

No nemyslím si že by ti to dělali svody, já je měl na autě prasklé (docela hodně, fičelo to tam celkem slušně), spotřebu jsem měl dá se říct možná o 0,5l větší a na výkonu jsem to nepoznal.
Dal jsem tam svody z D15B7, jelikož ty orygo jsou fakt náchylný na prasknutí a velice blbě se shánějí, za to jsem dal kat z Rouvera 1,6 a vše maká spotřeba kolem 6l/100km a jede to nádherně. Cenově mě to vyšlo do 1000,-kč. Výměna je jednoduchá i s vařením katu mě to zabralo asi cca 1 hodinu a to jsem nespěchal.
   Návrat  
Strober je teď offline  Strober
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.9.2012 , 20:13   Citovat  

Tady je pár užitečných informací co se týče výměny tudy odkaz je to dobrý
   Návrat  
psnk je teď offline  psnk
PříspěvekZaslal: 14.9.2012 , 10:55   Citovat  

Mám také Aerodecka 1.5 Vtec-E, a mám z motoru podobný pocit jako autor recenze..
Pokud mám "sportovní" náladu (alias třeba zaspím do práce, a v 5 ráno jsou volné silnice), jede auto v rozmezí 4000-7000 otáček krásně. Ale jak se jezdí Econo nebo kousek nad ním, je auto mrtvé. Případy že sem vezl 3 lidi a v kopcích se mi na zadek lepili náklaďáky, a ne a ne jim ujet.. nejsou nic nenormálního..
Se spotřebou sem problém neměl, i tak ale pro jistotu zkusím, jestli nemám prasklé svody.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.9.2012 , 20:34   Citovat  

Tak hlasim, ze mam svody uz vymenene, delali to u PK, katalyzator mam tedka dole misto primo ve svodech. Jaka je spotreba poznam az za par vyjetejch nadrzi, ale dynamika se temer nebo vubec nezmenila, je to tak na hranici rozpoznatelnosti. Tj. favorit je v nizsich otackach porad zivejsi...
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.9.2012 , 20:54   Citovat  

Se sport.svody a bez katu mam spotrebu cca do 6...po Praze pak cca 6,5 a na dalnici kolem 5,5 nejmin zatim 5,15 (mereni: plna-plna)
origo rozmer kol, zadne upravy...

Takze bych nerekl, ze svody+dekat maji nejaky extremni vliv na spotrebu...spise stav motoru.

Budu ale zpatky davat kat (za svody) - kvuli smradu a legalnosti Úsměv
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.9.2012 , 21:16   Citovat  

Já mám eko Aero už přes čtyři roky a taky si myslím, že s tím motorem něco bude...Mám sice kratší skříň z 1,4ky, ale i předtím bych si to s Fáčkem nedovolil srovnat. A to ještě chudák Aero vozí 120kg řidiče HaHaaa Co jsem vypozoroval, tak je motor hodně citlivý na stav palivového a hlavně vzduchového filtru. U mě tak 20tkm mezi výměnama max. Jinak dynamika hodně klesne a chová se to jak mrtvé.

Pokud jde o spotřebu, tak za ty 3 roky cca 6,5 na sto a určitě nejsem brzda provozu ale na druhou stranu taky nevyznávám styl plyn-brzda. Dá se s tím jít i pod 6, ale to už je fakt extrém. No a teď na LPG to nějak dál neřeším Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 13:24   Citovat  

tak uz jsem trochu vyzkousel i spotrebu - zda se take stejna. Suma-sumarum vymena svodu neudelala nic s dynamikou ani se spotrebou. Mozna je trochu kultivovanejsi zvuk motoru, jinak nic...Chtel by jsem poprosit, kdo mate aerodecka 1.5 - s klasickou prevodovkou (ne s tou z 1.4) a jste z Prahy ci okoli, nemohli by jsme si dat zpicha a kratce se projet - na chvilku vymenit auta, aby jsem videl, jak ma teda ta moje 1.5 vubec jet? Velmi šťastný
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 15:06   Citovat  

bahamontes napsal:
tak uz jsem trochu vyzkousel i spotrebu - zda se take stejna. Suma-sumarum vymena svodu neudelala nic s dynamikou ani se spotrebou. Mozna je trochu kultivovanejsi zvuk motoru, jinak nic...Chtel by jsem poprosit, kdo mate aerodecka 1.5 - s klasickou prevodovkou (ne s tou z 1.4) a jste z Prahy ci okoli, nemohli by jsme si dat zpicha a kratce se projet - na chvilku vymenit auta, aby jsem videl, jak ma teda ta moje 1.5 vubec jet? Velmi šťastný

co zaklepaný regulátor tlaku paliva ? na D15Z6 jsem s ním měl problém, předpokládám že Z8 má stejnou techniku. mrkni na svíčky jakou mají barvu. pokud budou čistě bílé, tak jezdíš na chudou směs tzn. tolik to nepojede a může to být tím regulátorem. PK dělá repas na počkání.

Nebo nějaký špunt ve výfuku ? pár lidí tu mělo ve výfuku prostup tak na malíček - stáhnutý vlnovec, nebo vysypaná vystýlka tlumiče (takový umělý chlupy jak vlasy) tzn taky to pak nepotáhne tak jak má. a nebo dřevěný špalek pod plynový pedál je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.9.2012 , 12:06   Citovat  

Regulator tlaku paliva nevim, vyfuk by mel byt OK, zadni dil mam novej, svody tedka taky, co jsem se PK ptal, tak pry je vyfuk celkove OK, nemel by tam byt zadny problem...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.9.2012 , 12:30   Citovat  

...Sem se tedka o vikendu na dalnici nahanel s nejaky HTP. Mel sem co delat, abych mu stacil, do mirnyho kopce mi skoro ujizdel i na 4, je to pro tenhle motor normalni? Chapu ze to moc nejde ve 2 tis.ale tedka to bylo vsechno kolem 4-5 tis. ot, rychlost mezi 130 - 150 tacho...
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.9.2012 , 13:52   Citovat  

bahamontes napsal:
...Sem se tedka o vikendu na dalnici nahanel s nejaky HTP. Mel sem co delat, abych mu stacil, do mirnyho kopce mi skoro ujizdel i na 4, je to pro tenhle motor normalni? Chapu ze to moc nejde ve 2 tis.ale tedka to bylo vsechno kolem 4-5 tis. ot, rychlost mezi 130 - 150 tacho...

Není!
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.9.2012 , 20:00   Citovat  

Hellborn napsal:
Není!

Taky si myslím,teď ještě zjistit, čím toje Smutný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.9.2012 , 20:33   Citovat  

bahamontes napsal:
Taky si myslím,teď ještě zjistit, čím toje Smutný

Podle toho co píšeš tak nemáš ověřenou funkčnost regulátoru tlaku...asi bych začal tam
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.9.2012 , 20:35   Citovat  

Ok, díky za rady, dám vědět, jak jsem dopadnul...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.9.2012 , 20:46   Citovat  

bahamontes napsal:
Ok, díky za rady, dám vědět, jak jsem dopadnul...

No docela by mě zajímalo jak pochodíš už jen proto, že jezdím se stejným motorem, osobně vycházím z parametrů daných výrobcem a to: max.krouťák v 5500ot./min, max výkon v 6500ot./min...tzn. když jedu za 4 hore kopcem cca 70km/h při 3000ot./min tak zrychlit na ten samý kvalt je téměř nemožné...podle výrobce by se tam de facto při této rychlosti měla vrazit 2 což by odpovídalo cca těm 5500ot./min (při 6500ot./min na 2 jede 110km/h!)
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.9.2012 , 21:11   Citovat  

Strober napsal:
No docela by mě zajímalo jak pochodíš už jen proto, že jezdím se stejným motorem, osobně vycházím z parametrů daných výrobcem a to: max.krouťák v 5500ot./min, max výkon v 6500ot./min...tzn. když jedu za 4 hore kopcem cca 70km/h při 3000ot./min tak zrychlit na ten samý kvalt je téměř nemožné...podle výrobce by se tam de facto při této rychlosti měla vrazit 2 což by odpovídalo cca těm 5500ot./min (při 6500ot./min na 2 jede 110km/h!)

No, je jasny ze max. kroutak i vykon je trosku jinde, nez jak se bezne jezdi...Nicmene to u vetsiny aut - zejmena atmosferickych. Proto si myslim, ze bych bezne nemel mit problem ujet HTP kdekoliv a citit z motoru podstatne vetsi silu, nez z favorita. Bohuzel tomu zatim tak neni a tenhle motor pro mne zacina byt synonymem lenosti.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.9.2012 , 21:42   Citovat  

Stav se v Litomericich. Te svezu v "linem" ekonomovi Úsměv
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2012 , 22:00   Citovat  

No nejdřív bych ten motor prošel, než dělat takové ukvapené závěry...Rozhodně to líný motor není. Znova doporučím ten regulátor paliva. Já se natrápil skoro rok, než jsem k němu konečně došel. Někde na TýTrubce mám video, jak mi jede Aerodeck po swapu hlavy na 3stage vtec, ale s vadným regulátorem. Až bude čas, tak tam nahodím pro porovnání video, jak to jede teď po výměně regulátoru za stavitelný a s poladěnou LPG mapou...
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.9.2012 , 22:38   Citovat  

No, motor liny neni (pokud mu nic neni, coz v tomto pripade mozna je), ale ta prevodovka to zabiji... o nejakem slusnem zrychlovani se da mluvit na 1. stupni, 2ka slusne tahne tak od 4000rpm, 3ka od cca 120km/h jeste jaks taks, 4ku nema smysl radit driv nez zasahne omezovac na 3ce, 5tka skoda mluvit Mr. Green nastesti na vetsinu predjizdeni staci ta 2ka nebo 3ka a kdyz neni potreba zrychlovat rychleji nez htp, tak staci od 90km/h i ta 5tka, takze ta lenost v nizsich otackach neni na bezne jezdeni az takovy problem, jen se clovek nesmi bat podradit kdyz je potreba.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Recenze : Honda Civic 1.5 Vtec-E
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina