Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Accord 2,0 108kw porucha c. 45
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
anticko89 je teď offline  anticko89
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.9.2012 , 21:34   Citovat  

Zdravim,
mam taky problem ze sa mi rozsvietila kontrolka motora (uz 2-3x) vzdy som odpojil baterku pripojil spat a vsetko slapalo .Dnes sa mi opet rozsvietila,tak sompartal a nasiel skratovaci konektor.Vyblikalaprisiel na to zemam poruchu c 45
znamena to
system too lean or too rich
malfunction in the fuel monitoring system
V preklade
Systém príliš chudobný alebo príliš bohaté
porucha v systéme paliva monitorovacieho
.Nema niekto skusenosti s tymto problemom?
PS mam v aute LPG ale nim to neni lebo mi to spravilo aj ked som ho nemal.
Ako prve ma napadlo ze ci to neni pal. filter alebo lambda sonda.co Vy na to?
Vopred dakujem
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Boni H je teď offline  Boni H
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.9.2012 , 22:56   Citovat  

Podle kodu a popisu kodu bych to tipl na lambadu (lambda sondu)

piskot je teď offline  piskot
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2012 , 3:37   Citovat  

Tak nevím, máš manuál nebo ne...?
Koukni na obrázky, mě z toho vychází, že návštěva autorizovaného servisu to jistí. Bez hondí "mašinky" ty další chybové kódy nezjistíš, a soupis možných příčin je natolik obsáhlý, že si s tím stejně téměř jistě neporadíš sám.
Jo, a přidal jsem obrázek správného resetu ECU, tak, jak to děláš, to je jako chtít po shození hlavního jističe baráku dohledat, která žárovka je prasklá a tudíž nesvítí... Velmi šťastný

A67_1.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
A67_1.JPG, 270.8 kB

DTC_45.JPG

DTC_45.JPG, 374.18 kB

Reset ECU.JPG

Reset ECU.JPG, 268.17 kB

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2012 , 6:25   Citovat  

spatna lambda sonda na 100%

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2012 , 7:11   Citovat  

keby to bola lambda sonda tak by to svietilo stale nie? a nie 2x za 6000km

mikos je teď offline  mikos
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2012 , 9:29   Citovat  

piskot napsal:
Tak nevím, máš manuál nebo ne...?
Koukni na obrázky, mě z toho vychází, že návštěva autorizovaného servisu to jistí. Bez hondí "mašinky" ty další chybové kódy nezjistíš, a soupis možných příčin je natolik obsáhlý, že si s tím stejně téměř jistě neporadíš sám.
Jo, a přidal jsem obrázek správného resetu ECU, tak, jak to děláš, to je jako chtít po shození hlavního jističe baráku dohledat, která žárovka je prasklá a tudíž nesvítí... Velmi šťastný

Prosim tě, kde přesně si našel to, jak správně resetovat ECU? Hledal jsem to v manuálu, ale nikde jsem to nenašel. No a tu stránku 11-A-27 taky v manuálu nemám.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2012 , 11:57   Citovat  

mikos napsal:
Prosim tě, kde přesně si našel to, jak správně resetovat ECU? Hledal jsem to v manuálu, ale nikde jsem to nenašel. No a tu stránku 11-A-27 taky v manuálu nemám.

Tak už jsem to našel. Jen by mě zajímalo, když vytahnu tu pojistku, jestli jí mám vrátit až po kompletním resetování, nebo po těch 10ti sekundách. S těma 10ti sekundama si nejsem jistý jak to má být přeložený.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2012 , 13:45   Citovat  

mikos napsal:
Tak už jsem to našel. Jen by mě zajímalo, když vytahnu tu pojistku, jestli jí mám vrátit až po kompletním resetování, nebo po těch 10ti sekundách. S těma 10ti sekundama si nejsem jistý jak to má být přeložený.

Final procedure těžko uděláš bez Honda PGM Testeru... Úsměv Takže jen na deset vteřin vytáhni tu pojistku a pak ji dej zpátky. Někde tady na fóru ještě najdeš, že potom je nutné nastartovat a nechat cca. minutu běžet motor na volnoběh, se zapnutými všemi elektrickými spotřebiči, aby si ECU všechno v té své "hlavě" přerovnala. Z osobní zkušenosti mohu říci jen jedno. Tenhle postup funguje.
Ale neodstraní ti případnou závadu, samozřejmě... Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2012 , 14:41   Citovat  

piskot napsal:
Final procedure těžko uděláš bez Honda PGM Testeru... Úsměv Takže jen na deset vteřin vytáhni tu pojistku a pak ji dej zpátky. Někde tady na fóru ještě najdeš, že potom je nutné nastartovat a nechat cca. minutu běžet motor na volnoběh, se zapnutými všemi elektrickými spotřebiči, aby si ECU všechno v té své "hlavě" přerovnala. Z osobní zkušenosti mohu říci jen jedno. Tenhle postup funguje.
Ale neodstraní ti případnou závadu, samozřejmě... Velmi šťastný

Tak jestli se nepletu tak reset se dělá tak, že aspoň na 20 sec. (minuta prý lepší) odpojím baterku a potom BEZ plynu a jakýchkoliv el. spotřebičů nastartuju a nechám nastartováno 5 minut a pak normálně vypnu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2012 , 1:26   Citovat  

mikos napsal:
Tak jestli se nepletu tak reset se dělá tak, že aspoň na 20 sec. (minuta prý lepší) odpojím baterku a potom BEZ plynu a jakýchkoliv el. spotřebičů nastartuju a nechám nastartováno 5 minut a pak normálně vypnu.

No, pleteš se... A neasertivně řeknu, dělej si to, jak myslíš.
Mimochodem, koukni na obrázek, je tam napsáno, že po výměně baterky se má udělat resetovací procedura...

Batterz.jpg

Batterz.jpg, 349.92 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2012 , 6:40   Citovat  

piskot napsal:
No, pleteš se... A neasertivně řeknu, dělej si to, jak myslíš.
Mimochodem, koukni na obrázek, je tam napsáno, že po výměně baterky se má udělat resetovací procedura...

Asi ti nerozumím. Já o výměně baterky nic nepsal. Reset je vyndání té pojistky na 10sec. ( to je jen reset). A to, že to nastartuješ bez plynu a necháš těch 5 min., to už je re-kalibrace. Tady je to popsaný.
tudy odkaz
A tenhle návod jsem našel i na jiných cizích forech. Napíšu to samý. Dělej si to, jak myslíš.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2012 , 10:14   Citovat  

mikos napsal:
Asi ti nerozumím. Já o výměně baterky nic nepsal. Reset je vyndání té pojistky na 10sec. ( to je jen reset). A to, že to nastartuješ bez plynu a necháš těch 5 min., to už je re-kalibrace. Tady je to popsaný.
tudy odkaz
A tenhle návod jsem našel i na jiných cizích forech. Napíšu to samý. Dělej si to, jak myslíš.

Jaký je rozdíl mezi odpojením baterky a třeba její výměnou...? Třeba to dělám špatně, když v obou případech odpojím kabely, vedoucí ke konektorům baterie... Podstatné je, že podle oficiálního manuálu odpojení (výměna Úsměv) baterie nevede k resetu ECU.
Mimochodem, proč nevěříš oficiálním informacím od výrobce?
Jo, a proč hledáš u "cizích"? tudy odkaz
Nebo tudy odkaz
No nic, mír do příští války. Čau.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2012 , 14:02   Citovat  

anticko89 napsal:
keby to bola lambda sonda tak by to svietilo stale nie? a nie 2x za 6000km

neni pravda, klidne se muze rozsvitit i 1x za 10tis km, zalezi na jizdnim rezimu
rikam ze je to lambda a basta. Ale klidne muzes chodit rok okolo auta a hledat chybu jinde jako ja, nez zajdes konecne do obchodu a koupis ji novou

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2012 , 18:18   Citovat  

Ja nemam problemsi kupit lambdu nakolko s robim s ND.Len sa mi to stale nezda.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.9.2012 , 2:00   Citovat  

"Len sa mi to stale nezda." Velmi šťastný
Mě se pořád "nezdálo" kupovat novou lambda sondu kvůli občasné signalizaci nefungujícího vyhřívání lambda sondy. Trvalo mi to tři měsíce... Úsměv

mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.9.2012 , 17:22   Citovat  

FastCivic má pravdu.řeknu to jednoduše 90%lambda a 10% vadný kontakt k lamdě.Ta chyba vyskočí až v momentě,kdy je signál ze sondy mimo tolerance.Záleží na jízdím režimu jaké čeká ECU hodnoty.Může být seklá a držet třeba neustále nějaké 0,3V a ecu to hned nepozná.Nebo může dokonce normálně běhat jak má,akorát občas přeleze tolerance,což je míň pravděpodobné.připoj lamda tester,jak je tu někde na stránkách popsaný a uvidíš hned,jestli chodí,nebo je po smrti.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2012 , 5:42   Citovat  

mad_zed napsal:
FastCivic má pravdu.řeknu to jednoduše 90%lambda a 10% vadný kontakt k lamdě.Ta chyba vyskočí až v momentě,kdy je signál ze sondy mimo tolerance.Záleží na jízdím režimu jaké čeká ECU hodnoty.Může být seklá a držet třeba neustále nějaké 0,3V a ecu to hned nepozná.Nebo může dokonce normálně běhat jak má,akorát občas přeleze tolerance,což je míň pravděpodobné.připoj lamda tester,jak je tu někde na stránkách popsaný a uvidíš hned,jestli chodí,nebo je po smrti.

Netroufám si polemizovat s názory zajisté zkušenějších...
Ale 0,0001% (což je zaokrouhlovací chyba předchozího výpočtu Velmi šťastný ) mi říká, proč ta ECU rovnou neřekne, že je lambda v háji. Možností má na to dost, viz. chyby 41, 61 a zejména 48...

Chumo je teď offline  Chumo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2012 , 10:09   Citovat  

To, ze robis s dielami, este neznamena, ze sa vyhnes kupe lambdy v honde...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2012 , 17:57   Citovat  

Chumo napsal:
To, ze robis s dielami, este neznamena, ze sa vyhnes kupe lambdy v honde...
ja koupil lambdu minuly mesic v autobenex.cz NGK i s konektorem

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2012 , 19:31   Citovat  

cena?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2012 , 20:36   Citovat  

kolem 2tis czk, uz nevim presne

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2012 , 1:45   Citovat  

FastCivic napsal:
kolem 2tis czk, uz nevim presne

Co jsem to tady na fóru pročítal, koupě neorigo lambda sondy není dobrý nápad. Alespoň co se týče motoru F20B6.
Osobně nemám zájem někdy za půl roku znovu kupovat novou lambda sondu a nechal jsem vydělat Honda servisu za pořízení originál lambda sondy a její výměnu. Přeci jen, to, že původní vydržela 160 tis. km naznačuje, že teď ta nová auto přežije... Úsměv
Ale třeba je ta NGK ta origo a Honda si na ni za nálepku Honda přihazuje dalších 3500,- Kč... Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2012 , 10:33   Citovat  

No ja mam skusenosti nasledovne... Prva lambda vydrzala 440tisic km, po vymene za jazdenu(ktora mala 300tisickm) ta vydrzala dalsich 100tisic km... Podla mojich skusenosti, lambda vydrzi veeeelmi dlho... Tych 160tisic km sa mi zda strasne malo... Tolko by mali vydrzat druhovyroby...

A ak si myslis ze accord najazdi 320tisic a je na odpis velmi sa mylis... Moj ma momentalne 550tisic a nechystam sa ho pochovavat...Úsměv

Aj origo honda lambda je len vyrobena nejakym vyrobcom a predpokladam, ze je rovnaka vo viacerych typoch aut, akurat sa tym vyrobca nechvali, rozdiel bude mozno v konektore a dlzke kabla ale bud si isty, ze denso sa nezapodieva vyrobou a navrhom lambdy len pre jeden typ auta... Takze NKG popripade Denso moze uplne kludne mat v ponuke lambdu, ktora pasuje na nas accord... Akurat je problem, ze je malo accordov lambdy az tak casto neodchadzaju ako na Fobii, a nemame to este vychytane, ktora lambda z druhovyroby alebo od rovnakeho vyrobcu tam pasuje...A je to aj trosku pridrahe vyskusat tri styri lambdy aby si trafil tu spravnu. Ja som patral presne podla hodnot a typoveho oznacenia na lambde ale ku nicomu som sa nedopatral. Kupil som jednu novu a druhu jazdenku origo honda a zatial drzia...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2012 , 13:05   Citovat  

Dakujem za rady.Asi buduci tyzden pojdem do Honda na diag. Pozeral som v praci Lambdu a je tam trocha problem s dostupnostou.Nakoniec budem asi prinuteny kupit original.
PS: na skusanie su iny.Katalog ti presne vyhodi presny diel....

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2012 , 14:58   Citovat  

Ja chcem vidiet ten katalog, kde je predna lambda (na zvodoch) kompatibilna s accord 6g... Nie je toho certa, aby sa to nedalo ziskat, objednat... Cena lambdy v honde je 210€ bez dane(dvojrocny udaj)... Takze ukoncit rozpravu, ze "nasiel som taku lambdu v katalogu, ale nie je dostupna" je podla mna velmi laxny pristup dokonca az ignorantstvo z Tvojej strany... Problem s prednou lambdou potazmo aj zadnou tu uz riesia chlapci vratane mna roky... A jedine ku comu sme dospeli je, ze neexistuje druhovyrobca, ktory by zafungoval... Takze Ta slusne prosime poskytni nam na tuto temu informacie. Dovozcov z ameriky, mudrlantov z mototechny tu uz bolo... Ale este nikto nedodal druhovyrobnu lambdu, ktora by v predu fungovala... Hihi

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2012 , 18:27   Citovat  

Lidi ja fakt nevim cim premyslite Tak to valím bulvy

Honda dava v prvovyrobe - čili original - lambdy NGK a Denso
Takze, pokud koupite at uz v autokelly, autobenex, APM, intercars apod. lambdu znacky Denso nebo NGK (NTK), dokonce i s !!!origo konektorem!!! tak je asi logicke ze se jedna uplne o totoznou lambdu jakou jste v aute dosud meli...
Dalsi poznatek, jak tady nekdo psal, vetsina lambd jsou STEJNE, rozdil je opravdu jen v delce kablu a popr. konektoru, zalezi do jakeho vozu (model, znacka) je urcena.
Co je to universalni lambda: lambda ktera ma dlouhy kabel bez konektoru - moznost zkratit na potrebnou delku a napojeni puvodniho konektoru. Vetsinou byva levnejsi nez lambda urcena pro dany typ vozu, prave proto, ze k nemu vyrobce nedodava konektor. Jinak do ECU posila uplne stejne hodnoty jako "original" sonda
Co se tyce spolehlivosti a vydrze: jsou sondy levnejsi a drazsi, rozdil je snad vazne jen v tom jak dlouho (kolik km) bude fungovat.
Nekupovat magtetti mareli, bosh nebo nejake jine nezname znacky
Verit se da stoprocentne NGK a Denso a jak rikam, da se sehnat za 2tis CZK

Mel jsem uz spoustu lambd, mam celkem bohate zkusenosti, takze vim o cem mluvim.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2012 , 21:23   Citovat  

Super si skvely,ale rozdelenie a ani nazvoslovie lambd nam nepomoze, kedze si taky schopny a vies ze to zozenieme v hociktorej mototechne ... s Origo konektorom... Tak Ta ja osobne za vsetkych prosim aby si sem napisal presne typ lambdy DENSO/NGK, ktore pasuje na accord CG9 popripade CG8 a v ktorom obchode ju kupim za 2000CZK... Prosim presne typ a oznacenie na prednu a aj na zadnu lambdu...Kedze mas znacne skusenosti v tomto obore, nemoze to byt pre Teba ziadny problem a vyriesis tu uz roky trvajucu dilemu a kope krizou trapenym ludom usetris 3000CZK... Dakujeme...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.10.2012 , 15:37   Citovat  

Tak som sa dnes chcel objednat do Honda
chalan sa ma spytal ze co mi to robi.Tak som mu povedal c.chyby 45 on bol chvylu ticho a potom povedal ze :MAP senzor (nekazi sa.na 99% to nebude on)
prva lambda (na 90% to nieje ona.)tlak v rampe,vola ventilov (to len v extremnich pripadoch) alebo kontaminovane palivo.
Tak problem mam asi vyrieseny.Lebo ako som naposledy tankoval tak po cca 30s jazdy sa mi to rozsvietilo.
Cize idem vyjazdit benzin.Potom dam vediet ako som dopadol.

TO Chumo ked vies tak zozen na motor F20B6 s original konektorom.
Viem si zohnat univerzal BOSCH za par susnov.Ale to nieje robota to tam strihat... .

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.10.2012 , 16:03   Citovat  

FastCivic napsal:
Lidi ja fakt nevim cim premyslite Tak to valím bulvy

Honda dava v prvovyrobe - čili original - lambdy NGK a Denso
Takze, pokud koupite at uz v autokelly, autobenex, APM, intercars apod. lambdu znacky Denso nebo NGK (NTK), dokonce i s !!!origo konektorem!!! tak je asi logicke ze se jedna uplne o totoznou lambdu jakou jste v aute dosud meli...
Dalsi poznatek, jak tady nekdo psal, vetsina lambd jsou STEJNE, rozdil je opravdu jen v delce kablu a popr. konektoru, zalezi do jakeho vozu (model, znacka) je urcena.
Co je to universalni lambda: lambda ktera ma dlouhy kabel bez konektoru - moznost zkratit na potrebnou delku a napojeni puvodniho konektoru. Vetsinou byva levnejsi nez lambda urcena pro dany typ vozu, prave proto, ze k nemu vyrobce nedodava konektor. Jinak do ECU posila uplne stejne hodnoty jako "original" sonda
Co se tyce spolehlivosti a vydrze: jsou sondy levnejsi a drazsi, rozdil je snad vazne jen v tom jak dlouho (kolik km) bude fungovat.
Nekupovat magtetti mareli, bosh nebo nejake jine nezname znacky
Verit se da stoprocentne NGK a Denso a jak rikam, da se sehnat za 2tis CZK

Mel jsem uz spoustu lambd, mam celkem bohate zkusenosti, takze vim o cem mluvim.

muzes mit zkusenosti kolik chces, ale neoriginalni lambda na accordu 98-01 proste nefunguje... a jestli nemas primou zkusenost s timto modelem auta, tak nevis o cem mluvis... protoze tam muzes dat cokoli a nepojede... proste tam musis koupit original, uz se to tady resilo v jednom tematu...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.10.2012 , 16:15   Citovat  

"No ja mam skusenosti nasledovne... Prva lambda vydrzala 440tisic km, po vymene za jazdenu(ktora mala 300tisickm) ta vydrzala dalsich 100tisic km... Podla mojich skusenosti, lambda vydrzi veeeelmi dlho... Tych 160tisic km sa mi zda strasne malo... Tolko by mali vydrzat druhovyroby... "
Nepsal jsem, že odešla lambda, odešlo její vyhřívání... Úsměv Kdyby se tahle závada za studena neprojevovala poklesem otáček až na nulu a následně to ECU dorovnávala na otáčky trochu menší než jsou normální volnoběžné, tak jsem o výměně neuvažoval. Dokonce s tím vadným vyhříváním jsem prošel na jedničku na emisích (auto jsme před tím patřičně projel, aby motor byl jo horkej), tzn. lambda sonda fungovala normálně.
Jinak s tebou souhlasím. Jak už jsem psal, sice jsem možnost neorigo=univerzální lambda sondy zvažoval, ale po přečtení hafo informací volba nakonec byla jednoznačná.
Pro ostatní, třeba tady tudy odkaz
nebo tudy odkaz
nebo tudy odkaz
Tady je, zdá se, s honďáckým konektorem. tudy odkaz
A kdo nechce Bosche nebo NGK tudy odkaz
Ale anticko89 má 1.8 motor, tam může být situace s lambdaa soundou jiná...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Accord 2,0 108kw porucha c. 45
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina