Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Teče radiátor???
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.9.2012 , 15:41   Citovat  

Zdarec, mám dotaz ohledně radiátoru a jak poznám, že mi z něj uniká kapalina. Začaly být chladnější rána tak začínáme topit a všiml jsem si, že se mi začala z expansky ztrácek kapalina. Je to sice slabý únik jsme mezi ryskama a když jsem kontroloval hadice tak všude sucho a přes léto se nic neztrácelo až teď. A co mě vede k tomu jestli prosakuje radiátor? V naší firmě jsme měli 2 anglány a když jsem se ptal mechanika letos v létě, že se mi ráno mlží okna tak první jeho reakce byla, že mám asi prohnitý radiátor, protože na jedné te Hondě ve firmě to měli taky. Ráno pořád zamlžená okna ikdyž je přes den vyleštím Clinem tak stejně ráno se zamlží a to v autě vůbec nesedím. Stačí když otevřu auto nesednu dovnitř jen se tam nahnu a nastartuju zavřu dveře a stírám okna od vody a vidím jak se mi mlží okna. Zkoušel jsem to i bez pylového filtru i s novým a pořád stejné. Nejhorší to je když je venku vlhko. To i klima má problém. Tchán má stejné auto ,ale o 100tkm míň najeto a když nás jelo v autě 5 měl vyplý venťas a začly se mlžit okna. Pustil ho na 2 a bylo vidět jak se krásně opar mizí. A ještě k tomu čištění zevnitř když to vyčistím tak je to nádhera, ale po 3 dnech jde vidět proti slunci takový opar na skle a musíte to čistit znova. Nechápu odkud se to tam bere.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.9.2012 , 18:31   Citovat  

O tečícím radiátoru jsem neslyšel,ale anglány měly problém s těsností a často do nich pod palubkou zatékalo,hlavně pokud se nestálo úplně na rovném.
Uživatel Ivoss by ti mohl vyprávět.Nakonec to místo našel ale stálo to hromadu nervů a času.
Ještě mě napadlo.Kdysi jsem to u civica řešil,že byla poškozená klapka vnitřní cirkulace a pořád to přisávalo z kabiny(tuším skoro 50/50),což byl problém hlavně v zimních a v deštivých měsících.Nedalo se s tím jezdit auto se pořád mlžilo jak třeba octávie.Každý druhý majitel jezdí za deště,nebo i v zimně s mírně stáhlým okýnkem.
Proč ti začla mizet voda až se ochladilo,ale netuším.

Strober je teď offline  Strober
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.9.2012 , 18:56  Naposledy upravil Strober dne 30.9.2012 , 19:24, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Poznat to jde tak, že si v servisu necháš natlakovat okruh a uvidíš jestli to prosakuje, popř. chladící kapalina je obyčejně nějaká barevná a po uschnutí ta barva nemizí, takže i okem bys to měl poznat.

Co se mlžení týče, tak ve vlhkém počasí to je klasika, dělalo mi to na staré C4g, kámošovi na Accordu z 92, dalším na Accordu z 98, a i teď mi to dělá na anglánovi z 2000, tže to beru jako neduh Hondy...spíš mi to přijde jako že si tam nadýcháš a různě si doneseš vlhkost z venku, která se nemá kam odpařit, když opustíš auto a pak se to sráží na skle. V zimě jsem to řešil tak, že jsem po dojetí a odstavení vyhřátého auta pořádně vyvětral a pak to bylo lepší.

jinak by možná pomohlo toto tudy odkaz

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 30.9.2012 , 19:05   Citovat  

me se tohle delo taky, pak sem koupil strarou overenou Clarinku a je klid
s tim unikem nevim Smutný

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.9.2012 , 19:56   Citovat  

Ještě se zeptám na koberečky. Máš látkové nebo gumové?

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.9.2012 , 23:24   Citovat  

tohle jak popisujes to mi delal anglan kdyz sem mel zaneseny kabinovy filtr a jak sem ho vymenil tak byl klid sice to nebylo uplne 100% ale bylo to lepsi
bo taky sem vecer na podzim sednul do auta nastartuju a celni okno zamlzene a ventilator na plno a pomalicku se to ztracelo (hadrem to bylo rychlejsi)
vnitrni okruh sem nepouzival a celorocne sem mel nastevene klapky na celni okno a v zime sem skrabal i okna zevnitr auta coz je desna sranda

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2012 , 16:33  Naposledy upravil optimas dne 1.10.2012 , 20:26, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Petr 78: koberečky mám na zimu gumové a na léto hadřené. Takže v nejbližší době budu měnit za gumové. Když mám gumové tak se je vždy snažím vylívat když v nich stojí voda.

Hondík: Já zkoušel jezdit bez pyláku a měním ho 2x ročně vždy na podzim a na jaře, ale pořád stejný.

Strober: nad tím už jsem taky uvažoval akorát v menším provedení, ale otázkou zůstává jestli to opravdu funguje. Já už nechávám pootevřená přední okna a v zimě když dojíždím tak vypínám topení a pustím dovnítř ledový vzduch a stejně ráno příjdu a okna jsou někdy zamrzlá i zevnitř. Ale zajímavé je, že když teď ráno vlezu do auta vlastně nevlezu jen se tam nahnu a nastartuju a jdu hned ven tak vidím na předním skle jak se mi začíná pěkně zamlžovat. Buď má Honda opravdu tak špatně udělanou cirkulaci vzduchu nebo fakt nechápu.

mad_zed: na tu klapku se zkusím podívat jestli se otevírá celá, ale když v létě pustím klimu tak zapnu vnitřní okruh tak se klapa zavře a je slyšet jak se změní zvuk ventilátoru, ale už se nemusí otevřít celá, že?

mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2012 , 19:02   Citovat  

Já to dělal na C4G a od té doby je to paráda.Jestli si to dobře pamatuju,tak to bylo tak,že čím víc jsem pouštěl ventilátor,tak tím víc ta klapka odstávala a nasávala víc z kabiny.Když jede moje accordem,tak nadává,že se mlží a i ten se z aut které jezdím a parkujou venku mlží nejmíň.Ten C4G je od té doby paráda,ale co si pamatuju rosení a anglána,tak to byla tragédie.
Nebo začni anglána parkovat v garáži Velmi šťastný .

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2012 , 20:30   Citovat  

To máš pravdu anglán je v tomhle opravdu tragedie.

Strober: Já jsem se právě díval kolem hadic a všech spojů jestli tam nikde není zelená usazenina jak to prolíná a všechno čisté i tam kde vedou hadice do radiatoru a olej je krásně čistý. Jedině fakt zkusit otlakovat systém a zjistit kudy to utíká

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2012 , 23:13   Citovat  

zkus to projit jeste jednou s UV lampou a brylema
nez sem prodal anglana tak sem byl plnit klimu a cumel sem kde to tece bo okem to neslo videt a pod tim svetlem sem videl modre fleky kolem klima kompresoru

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2012 , 23:30   Citovat  

mad_zed napsal:
O tečícím radiátoru jsem neslyšel,ale anglány měly problém s těsností a často do nich pod palubkou zatékalo,hlavně pokud se nestálo úplně na rovném.
Uživatel Ivoss by ti mohl vyprávět.Nakonec to místo našel ale stálo to hromadu nervů a času.
Ještě mě napadlo.Kdysi jsem to u civica řešil,že byla poškozená klapka vnitřní cirkulace a pořád to přisávalo z kabiny(tuším skoro 50/50),což byl problém hlavně v zimních a v deštivých měsících.Nedalo se s tím jezdit auto se pořád mlžilo jak třeba octávie.Každý druhý majitel jezdí za deště,nebo i v zimně s mírně stáhlým okýnkem.
Proč ti začla mizet voda až se ochladilo,ale netuším.

Mlžení bude jen ucpaný klima filtr nebo výparník klimy, myslím že je před filtrem, protože bývá plný listí, peří, mastného prachu a jiného humusu.

Zatékání byla noční můra, voda do auta prosakovala skrz motorovou stěnu skrytě pod kobercem, který byl nasáklý (je na něm zespodu 1,5 cm tlustá plsť a ta pojme mnoho vody) a dokud po letech nezačal koberec čvachtat, nebylo nic poznat, akorát v autě pořád hrozné vlhko. Do prostoru mezi motorovou stěnou (jsou tam dvě plechové přepážky a mezi nimi dutina) tekla voda skrz podélný nosník v motorovém prostoru, do něj voda tekla aretačními otvory držáku ABS a držáku baterie. Tudy teče všechna voda, co steče ze skla a po krytu ventilace za blatník. Příčinou prosakování byl pravděpodobně chybný (děravý) bodový svár nosníku ke karoserii. Vyřešil jsem to zalepením aretačních otvorů v nosníku silikonem a taky zaslepením otvorů ve vnitřní motorové přepážce. Koberec se sušil 3 týdny na slunci, poté co z něj po demontáži z auta volně vytekl asi kýbl vody.

Jinak běžně do anglánů teče skrz ventilátor, poté co shnije molitanové těsnění krytu ventilace a odtoková drážka pod čelním sklem se zaplní bordelem.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2012 , 16:48   Citovat  

Ivoss napsal:
Mlžení bude jen ucpaný klima filtr nebo výparník klimy, myslím že je před filtrem, protože bývá plný listí, peří, mastného prachu a jiného humusu.

Zatékání byla noční můra, voda do auta prosakovala skrz motorovou stěnu skrytě pod kobercem, který byl nasáklý (je na něm zespodu 1,5 cm tlustá plsť a ta pojme mnoho vody) a dokud po letech nezačal koberec čvachtat, nebylo nic poznat, akorát v autě pořád hrozné vlhko. Do prostoru mezi motorovou stěnou (jsou tam dvě plechové přepážky a mezi nimi dutina) tekla voda skrz podélný nosník v motorovém prostoru, do něj voda tekla aretačními otvory držáku ABS a držáku baterie. Tudy teče všechna voda, co steče ze skla a po krytu ventilace za blatník. Příčinou prosakování byl pravděpodobně chybný (děravý) bodový svár nosníku ke karoserii. Vyřešil jsem to zalepením aretačních otvorů v nosníku silikonem a taky zaslepením otvorů ve vnitřní motorové přepážce. Koberec se sušil 3 týdny na slunci, poté co z něj po demontáži z auta volně vytekl asi kýbl vody.

Jinak běžně do anglánů teče skrz ventilátor, poté co shnije molitanové těsnění krytu ventilace a odtoková drážka pod čelním sklem se zaplní bordelem.

Tohle všechno už mám zmáknutý i ty dírky v tom nosníku mám zalepený, protože jsem zjistil, že mám pod kobercem kaluž a prohnitou podlahu od toho jak tam teklo přes ten nosník. Takže jsem to před 2 lety zavařil vysušil a teď je tam náherně sucho. Včera ráno jsem musel slabě škrábat okna a když jsem vlezl do auta nešlo vidět ven přes přední sklo. A dneska bylo jen 3°C a sklo se nezamlžilo ani na jednom kousíčku, zvláštní.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Teče radiátor???
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina