Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Doběh stěrače
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.9.2012 , 11:25   Citovat  

U accorda mi na zadním okně nefunguje doběh stěrače, čili ve chvíli, kdy stěrač páčkou vypnu, zastaví se na místě a nesleze do výchozí polohy dole při hraně skla. Řešil jste to někdo? Čím to může být? Bohužel jsem v manuálu výjimečně radu nenašel:)
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.9.2012 , 11:35   Citovat  

Minor napsal:
U accorda mi na zadním okně nefunguje doběh stěrače, čili ve chvíli, kdy stěrač páčkou vypnu, zastaví se na místě a nesleze do výchozí polohy dole při hraně skla. Řešil jste to někdo? Čím to může být? Bohužel jsem v manuálu výjimečně radu nenašel:)

tipoval bych to na rele zadniho sterace Úsměv ale kde ho najdes a jestli neni dohromady s prednim taky netusim.. je to jen muj nazor, zkusenejsi poradi Úsměv

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
2
PříspěvekZaslal: 10.9.2012 , 11:47   Citovat  

Minor napsal:

doběh je řešen pomocným kontaktem který při odjetí motorku z výchozí polohy sepne a po uvolnění páčky v interieru zajistí napájení motorku až do chvíle kdy objede celý kruh 360st opět do koncové polohy kdy opět rozepne = motorek se zastaví .používá se jak připojení kostry tka i přivedení pomocného napětí +12v . kontakt je v převodovce, po otevření je vidět 2 nebo více měděných drah po kterých jezdí sběrače = kontakty , jedna dráha kruhová vždy vcelku a druhá je v určitém místě přerušena -=vyjetí jednoho z nich na nevodivou část označuje tu polohu.muže tam být i další dráha většinou krátká která v tu chvíli zkratuje vinutí motorku pro rychlejší a přesnější zabrždění-pak ale jdou dopředu další dráty kdy se jeden z nich přepíná páčkou vepředu aby bylo možný z tohohle zkratu "odjet" .do tohohle se ale asi už pouštět nebudeš , většinou to nefunguje kvuli unavě nebo znečištění kontaktu ale stavá se i to že na něj nevede buď kostra nebo těch 12v např kvuli prasklému drátu při přechodu do dveří.takže bych zkusil rozborku a vyčištění , případně kontrolu stavu těch drah a ověřil dotyk kontaktu a dráhy a zkontroloval stav drátů v přechodu do dveří , zbytek to chce na elektrikáře aby sis něco nevypálil.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.9.2012 , 11:53   Citovat  

Monty, děkuji, jako vždy jsi zabodoval Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2012 , 11:21   Citovat  

Zkusil jsem jiný motorek a nedobíhá také. Bohužel v manuálu řeší jen to, jestli motor běží nebo ne. Myslím si tedy, že tam někde, jak psal Monty, na některý drát nevede kostra nebo 12V, ale bohužel, nevím si rady, co přesně změřit.
Může být chyba třeba i v páčkách pod volantem?

motorek stěračů A3G 2.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
motorek stěračů A3G 2.jpg, 38.4 kB

motorek stěračů A3G 1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
motorek stěračů A3G 1.jpg, 50.78 kB

Moderátor
2
PříspěvekZaslal: 2.10.2012 , 12:42   Citovat  

je to tak jak jsem psal včetně brždění zkratem .
takže od klíčku na svorku B jde napětí 12v = změřit .páčka v poloze on pouští na motorek kostru = motorek se točí svorka L = 0lový odpor proti kostře , páčka na OFF = odpojení svorky L od kostry a připojení na svorku S
tak a ted záleží na pozici motorku respektive na těch drahách -pokud je ve výchozí poloze je svorka S spojena s napájením tzn se svorkou B a elektricky brzdí pohyb motorku zkratem vinutí viz tabulak v bodě 4 . ve chvíli kdy je motorem mimo tuhle podobu je svorka S spojena přes ty dráhy se svorkou E tj s kostrou vozidla = napájí motorek do doby než se ten dotočí do výchozí polohy vyjede mimo tuhle dráhu a najede do brzdící viz předešlá situace.
tzn základní test:
svorka B 12v
svorka E kostra
zbytek dle logiky

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2012 , 14:06   Citovat  

Monty, díky moc. Po letmém přečtení jsem došel k závěru, že to budu za dlouhých zimních večerů studovat a na jaře to už pravděpodobně i částečně pochopím Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2012 , 16:29   Citovat  

Na svorku B jde 12V
po zapnutí páčky na ON je na pozici L minimální odpor vůči kostře
po přepnutí páčky na OFF jsem nenaměřil na pozici S minimální odpor vůči kostře, ale stále plný
Co z toho plyne? To je důvod, proč doběh nefunguje? Takže mám hledat "díru" na vedení od páček do tohohle konektoru na pozici S? Může být příčina v páčkách?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2012 , 17:33   Citovat  

Takže závada je zřejmě v páčkách, na konektoru od páček na patřičném drátě taky kostru nenaměřím. Bohužel jde o jiné páčky než v crx a podobně, takže žádné podobné nemám a nevím, jestli se mi podaří odpovídající díl rozebrat a opět funkčně složit:)

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2012 , 19:47   Citovat  

Minor napsal:
Takže závada je zřejmě v páčkách, na konektoru od páček na patřičném drátě taky kostru nenaměřím. Bohužel jde o jiné páčky než v crx a podobně, takže žádné podobné nemám a nevím, jestli se mi podaří odpovídající díl rozebrat a opět funkčně složit:)

nene kostra na S se dostává z motorku ,ale pouze v případě že motorek nestojí ve výchozí pozici.pokud motorek stojí ve výchozí pozici je stálá kostra E od svorky S odpojená vyjetím z doběhový dráhy a S je spojená dráhou v motorku s B a v pozici páčky OFF tak spojí + na svorku L a tím dobržduje.
víš co zkus -změř jeslti jde do motorku stálá kostra E ,tj proti zemi 0 lový odpor , pak pust stěrač a měr odpor mezi S a zemí -měl by se cyklicky střídat podle pozice páky -vždy průjezdem přes výchozí by měla rozepnout.
pokud se tam kostra neobjeví je chyba v kontaktu motorku.
páčku proměříš tak že odpojíš konektor jeden hrot měřáku dáš na L a pak by z páčky měli jít dva dráty -jeden se s L spojuje na ON (ten musí být funkční pokud stěrač funguje) a druhý se spojí v poloze off s S tzn druhý hrot na S a musí být nulový odpor.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2012 , 19:52   Citovat  

Dobře, zase budu chvíli studovat:)
Takže mám motorek zase zapojit? Tohle jsem zkoušel měřit na odpojeném konektoru, který jde k motorku.
Ještě mě napadá, když jsem zkoušel jiný motorek, ten byl ve vzduchu, takže nebyl ukostřený, vadí to?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2012 , 20:31   Citovat  

Minor napsal:
Dobře, zase budu chvíli studovat:)
Takže mám motorek zase zapojit? Tohle jsem zkoušel měřit na odpojeném konektoru, který jde k motorku.
Ještě mě napadá, když jsem zkoušel jiný motorek, ten byl ve vzduchu, takže nebyl ukostřený, vadí to?

motorek zapojený , kostra nevím, záleží jeslti se jako kostra používá obal nebo jestli je opravdu vedená drátem to je potřeba omrknout na motorku.
páčku odpojenou měli by na ni vést 3 dráty ale nevím jeslti to není spřažený v jednom konektoru

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2012 , 20:45   Citovat  

Tady to bohužel není jako na céru, kde jsou konektory i na lukasech, ale tady z lukasů vedou kabelové svazky až do pojistkovky, takže nelze odpojovat jednotlivé konektory a cokoli na páčkách měřit.
Když ten motorek sundám a rozeberu, poznám na něm něco?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2012 , 20:57   Citovat  

aha zkus to nejdřív proměřit jak jsem psal jestli tam jde kostra a ten kontakt spíná nebo ne.podle toho se pozná jestli není problém třeba v e zlomených drátech v přechodech do dveří ,nebo případně samozřejmě muže být i ten motor ty kontakty v něm

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.10.2012 , 13:11   Citovat  

Díky Montymu závada odhalena, i když zatím neodstraněna. Zřejmě je přerušen vodič od páček k motorku.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Doběh stěrače
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina