Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Poradte na co si dát pozor při koupi
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Manas je teď offline  Manas
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2008 , 15:04   Citovat  

Nazdar všichni,c hystám se jet v pondělí podívat an hondu cicvic 5g sedan. ?Měl by mít nalítáno 150000km, má zrezlé zadní lemy(převařím), ale nevím na co si dále dát pozor, kde tahle hondice hodně hnijekrom těch zadních lemů? co motor? Bude to D15b2 dualpoit, co je rizikové an tomto autě.Prosím pište, všechny rady na co si dát pozor vítám.Díky
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 12.1.2008 , 15:13   Citovat  

Manas napsal:
Nazdar všichni,c hystám se jet v pondělí podívat an hondu cicvic 5g sedan. ?Měl by mít nalítáno 150000km, má zrezlé zadní lemy(převařím), ale nevím na co si dále dát pozor, kde tahle hondice hodně hnijekrom těch zadních lemů? co motor? Bude to D15b2 dualpoit, co je rizikové an tomto autě.Prosím pište, všechny rady na co si dát pozor vítám.Díky

Ahoj, záleží za kolik??? Má servisku či evidenci oprav. Motoru se neboj, těch je dost ... a dají se sehnat od 2.500 do 5.000,- Kč, záleží jestli holé motory či komplety s převodovkou.

Rozdělovače jsou docela drahé počítej cca 3000 - 4000,- protože nejsou. Ale možná se dají sehnat laciněji, možná i dráž. Dle mého si vezmi někoho zkušeného, ať kukne na kasli, nebyl-li Cíva bouraný na předek či kdeloliv jinde. Ať ti neteče servo, uložení motoru, na silentbloky, podvozek, řízení mívá vůli, čepy, horní ramena, tak jsou docela drahá (2.500,-) a vzadu silentbloky a přední a horní ramena, aby nebyla moc unavená - pak mají tendenci se sjíždět vnitřky gum ... (má vlastní zkušenost s hatbackem)

Mno a ať motor nežere olej, ale jak říkám, těch motorů je dost, zrovna jeden prodávám. Pak kdy byly měněné rozvody a jestli byl pravedelně měnět olej po 10.000, po otevření víčka oleje na motoru, aby vnitřek motoru nebyl do hněda (špatně měněný olej), to je pak špatný, chtít slevu a koupit jiný motor.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2008 , 15:31   Citovat  

Abych řekl pravdu ten civic je skoro zadarmo, má v sobě LPG-nezapsané v TP, nepočítám s tím, že by to mělo být pěkný, sper neporušený auto..Jak říkám zadní lemy jsou napadrt, a ted si jen snažím zjistit, nejčastější závady těchto vozů, abych to nedotáhl domu apo zžití se s vozem,a bych nezjistil, že mě to vyjde na 30000tis aby to vůbec bylo propvozuschopné. Ještě otázka, nevíte někdo, jak funguje vstřikování LPG u tohodle dualpointu? jsou tam samostatné vstřiky na LPG, nebo jsou využity původní?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2008 , 20:30   Citovat  

Tak už mi nikdo nic neporadí? Zítra nebo pozítří bych se na něj měl jet podívat..
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.1.2008 , 20:33   Citovat  

Tyhle auta žádné typické poruchy neměly. Pokud se k tomu choval majitel slušně,tak 150.000 je zajetý motor. Pokud byl prase,tak to může být na hození ze skály. Co s tím provedlo LPG neodhadnu...
   Návrat  
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2008 , 20:34   Citovat  

na h-c v bazaru je sedan rok 92 najeto 90tis s klimatizací moto 1,5komplet v elektrice za 35tis a kdyz sem dostal fotky na mail tak sem čuměl takhle zachovale auto sem jeste nevidel.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2008 , 20:49   Citovat  

No tak rady ohledně motoru..Na co si mám hlavně dávat pozor u motoru. Bylo mi řečeno, že neklepe, čeho jiného bych se tak měl všímat? A další dotaz, jak funguje diagnostika na téhle hondě? Pochopil jsem to tak, že by to mělo někde vyblikávat závady, ale kde a jak toho docílím, aby to ukázalo, co je případně v háji?
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.1.2008 , 21:03   Citovat  

Manas napsal:
No tak rady ohledně motoru..Na co si mám hlavně dávat pozor u motoru. Bylo mi řečeno, že neklepe, čeho jiného bych se tak měl všímat? A další dotaz, jak funguje diagnostika na téhle hondě? Pochopil jsem to tak, že by to mělo někde vyblikávat závady, ale kde a jak toho docílím, aby to ukázalo, co je případně v háji?

Motory D15 jsou všeobecně u Hondy držáky a vydrží moc a moc. Ovšem můžeš narazit na špatný kousek. Předně by motor neměl být ohřátej pokud k němu přijdeš. Po nastartování by neměl ze zadu vycházet namodralý kouř (bere olej), motor by neměl cvakat ve spodní části. Cvakání by mohlo být slyšet jen z vrchu u vstřiků a ventilů, to by nemělo být na závadu. Rozděllovače všeobecně taky neodcházej. Ale pokud bude v tahu, tak stojí docela dost. Jak psal Majk. Motor by o zahřátí neměl opět modře kouřit a to hlavně při zvýšení otáček. Staré motory od Hondy všeobecně berou olej, ale ne nijak mimořádně. Strach bych měl vyloženě ze sytě modrého kouře .... to je asi vše ...

Diagnostika funguje propojenim tzv. servisního konektoru který najdeš pod kastlíkem na pravé straně u spolujezdce. Je si myslím ve 100% zelený. Vrazíš do něj nějakou sponku aby jsi spojil oba kontakty v konektoru a pak stačí koukat na kontrolku diagnostiky motoru na palubní desce. Pak stačí jen počítat bliknutí. Pak najít v seznamu v manuálu co je za problém.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2008 , 21:10   Citovat  

Dobrý, tak dát si pozor na namodralej kouř, to zkouknu. Je to jako hodně vidět, ten kouř? A co ta diagnostika?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.1.2008 , 21:33   Citovat  

Manas napsal:
Dobrý, tak dát si pozor na namodralej kouř, to zkouknu. Je to jako hodně vidět, ten kouř? A co ta diagnostika?

ten kouř určitě nepřehlédneš....

tu diagnostiku bych si být tebou určitě vyblikal a pak sem hodil co ti to blikalo. rychlá bliknutí za sebou jsou jednotky, dlouhé pauzy jsou desítky.
to znamená 4 krátké, 2 dlouhé ..... chyba 24 a jestli si dobře pamatuji ( neber to vážně ) heat oxygen sensor - čili vyhřívaná lambda ...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2008 , 21:43   Citovat  

No, ale jak docílím toho, aby to vyblikalo chybu? Kde je ta kontoerlka? nemám s tím zkušenosti.
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.1.2008 , 6:15   Citovat  

Diagnostika funguje propojenim tzv. servisního konektoru který najdeš pod kastlíkem na pravé straně u spolujezdce. Je si myslím ve 100% zelený. Vrazíš do něj nějakou sponku aby jsi spojil oba kontakty v konektoru a zapneš klíček na kontrolky- pak stačí koukat na kontrolku diagnostiky motoru na palubní desce (ikonka čerpadla). Pak stačí jen počítat bliknutí. Pak najít v seznamu v manuálu co je za problém. pokud zůstane svítit není žádná chyba.
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.1.2008 , 10:49   Citovat  

[/quote] tu diagnostiku bych si být tebou určitě vyblikal a pak sem hodil co ti to blikalo. rychlá bliknutí za sebou jsou jednotky, dlouhé pauzy jsou desítky.
to znamená 4 krátké, 2 dlouhé ..... chyba 24 a jestli si dobře pamatuji ( neber to vážně ) heat oxygen sensor - čili vyhřívaná lambda ...[/quote]
Nejsou náhodou nejdřív dlouhý?
   Návrat  
happy je teď offline  happy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2008 , 11:31   Citovat  

seznamek veci:
tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2008 , 12:06   Citovat  

Paráda, tak chápu, prpojit konektor a sledovat poté kontrolku paliva, jestli neby¨¨vybliká nějakou vadu. A to jako vybliká závady jen když se propojí ten servisní konektor? To se jako nijak závada neobjeví, bez uvedeného resetu? Třeba že jako zůsatne svítit při zapnu¨tí klíčku, nebo tak?
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.1.2008 , 12:01   Citovat  

Manas napsal:
Paráda, tak chápu, prpojit konektor a sledovat poté kontrolku paliva, jestli neby¨¨vybliká nějakou vadu. A to jako vybliká závady jen když se propojí ten servisní konektor? To se jako nijak závada neobjeví, bez uvedeného resetu? Třeba že jako zůsatne svítit při zapnu¨tí klíčku, nebo tak?
ale né paliva pořádnej výtlem , je to kontrolka s obrázkem čerpadýlka.Pokud je tam vážná závada tak se rozsvítí i při jízdě ,ale abys zjistil co to je za závadu tak musíš udělat výpis pomocí toho servisního konektoru , jinak jen signalizuje že nějakou našla . Jo a nepleť reset a výpis chyb dohromady.i po vyblikání závady tam ty chyby budou uloženy , vymažeš je resetem -odpojením napájení
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2008 , 19:42   Citovat  

Ták klucí zlatí, moc dík za rady, ale dneska jsem se vlekl 3/4 republiky podívat na hondičku, ale když jsem dorazil, tak jsem zjistill že je totálně vylágrovanej motor, sice neklepal, ale čudil jak dýmovnice a spotřeba oleje by byla na 300km, což jsem pro ní jel ohromnáSmutný řekli mi v bazaru, že když budu pravidelně po cestě domu dolejvat olej,. že dojedu:-) ale když mi řekli, že auto nechytne, že půjde až na roztáhnutí, tak jsem si to raději rozmyslel, nechtěl bych zůstat někde viset an dálnic s nepojízdným autem, to by se slušně prodražilo:-( Nevíte prosím někdo o Hondě civic 5g sedan, klidně shnilé zadní lemy a kosmetické vady, s co největší výbavou za rozumnou cenu? Fakt mi nevadí ani brutální koroze, rád si hraju s Céočkem:-) A le jsou to parchanti v tom bazaru, tvrdili, že motor je v poho, že vůbec neklepe, ale že žere litr oleje na 100km, to i neřekli:-( zbytečná cesta, ale jinak hondička krásná
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.1.2008 , 19:47   Citovat  

POučnéÚsměv V tom bazaru bych jistě rád nakupoval.
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.1.2008 , 19:51   Citovat  

Manas napsal:
Ták klucí zlatí, moc dík za rady, ale dneska jsem se vlekl 3/4 republiky podívat na hondičku, ale když jsem dorazil, tak jsem zjistill že je totálně vylágrovanej motor, sice neklepal, ale čudil jak dýmovnice a spotřeba oleje by byla na 300km, což jsem pro ní jel ohromnáSmutný řekli mi v bazaru, že když budu pravidelně po cestě domu dolejvat olej,. že dojedu:-) ale když mi řekli, že auto nechytne, že půjde až na roztáhnutí, tak jsem si to raději rozmyslel, nechtěl bych zůstat někde viset an dálnic s nepojízdným autem, to by se slušně prodražilo:-( Nevíte prosím někdo o Hondě civic 5g sedan, klidně shnilé zadní lemy a kosmetické vady, s co největší výbavou za rozumnou cenu? Fakt mi nevadí ani brutální koroze, rád si hraju s Céočkem:-) A le jsou to parchanti v tom bazaru, tvrdili, že motor je v poho, že vůbec neklepe, ale že žere litr oleje na 100km, to i neřekli:-( zbytečná cesta, ale jinak hondička krásná

Co to bylo? 1.5? Jsi to mel vzit a koupit motor od Majka Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.1.2008 , 20:32   Citovat  

a kdepak to bylo ??? Ať víme kam nejít ....
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2008 , 17:42   Citovat  

V ostravě v bazaru m.a.m no já ybch to i koupil , kdyby to nebylo 300km. Jako s dýmovnicí jet po dálnic to asi nejní moc reálné a kdyby mě to nághodou někde nechalo, tak se to pěkně prodraží. Jako že měla shnilé lemy, s tím jsem počítal a bylo to vidět na foto, ale tohle mi mohli říci, že nedojedu dom, bez dolejvání eleje, že je motor totálně v hajzlu. No kdybych koupil motor, tam mi nikdio nezaručí, že tam bude všechno ostatní v pořádku a to by se pak mohlo řádně prodražit. Co mě hodně odradilo, to byla ta hláška, že mi to roztáhnou...No auto s katalyzátorem a rozvodovým řemenem..No nevím, nevím...Hlavně neříkejte, že sjem to měl vzít, ještě by mě to pak sra*o. Nevíte někdo o nějaké hondičce na prodej? Třeba dovoz? sedan 5g?
   Návrat  
Václav je teď offline  Václav
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2008 , 9:21   Citovat  

Manas napsal:
V ostravě v bazaru m.a.m no já ybch to i koupil , kdyby to nebylo 300km. Jako s dýmovnicí jet po dálnic to asi nejní moc reálné a kdyby mě to nághodou někde nechalo, tak se to pěkně prodraží. Jako že měla shnilé lemy, s tím jsem počítal a bylo to vidět na foto, ale tohle mi mohli říci, že nedojedu dom, bez dolejvání eleje, že je motor totálně v hajzlu. No kdybych koupil motor, tam mi nikdio nezaručí, že tam bude všechno ostatní v pořádku a to by se pak mohlo řádně prodražit. Co mě hodně odradilo, to byla ta hláška, že mi to roztáhnou...No auto s katalyzátorem a rozvodovým řemenem..No nevím, nevím...Hlavně neříkejte, že sjem to měl vzít, ještě by mě to pak sra*o. Nevíte někdo o nějaké hondičce na prodej? Třeba dovoz? sedan 5g?

J8 budu v dohledně době nejspíš prodávat svojeho sedana 5G Esi VTEC. pokud by tě to zajímalo tak mi písni SZ
   Návrat  
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2008 , 10:01   Citovat  

Manas napsal:
Nevíte prosím někdo o Hondě civic 5g sedan, klidně shnilé zadní lemy a kosmetické vady, s co největší výbavou za rozumnou cenu? Fakt mi nevadí ani brutální koroze, rád si hraju s Céočkem:-) A

mno ja by som o jednej vedel Mrk je v maximalnej vybave (tempomat, klima, komplet elektrika, loketka ALE AUTOMAT, motor D15B7), bez korozie, len na lavom zadnom leme je pluzgier (osetreny) a auto je v TIP TOP technickom stave... ale neviem kolko si ochotny dat, ja ho nepotrebujem predat, len skusam, ak by bol vazny zaujem kuk sem:

tudy odkaz

a mal by si ju aj z dovozu pořádnej výtlem
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2008 , 11:04   Citovat  

Tak zkus říct nějakou cenu, třeba se dohodněm..
   Návrat  
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2008 , 11:39   Citovat  

Manas napsal:
Tak zkus říct nějakou cenu, třeba se dohodněm..

volim nestandartny postup, nepoviem cenu Mrk lebo popravde moc neviem co si mozem dovolit pytat, moc sa momentalne neorientujem. ono je to tak, ze to auto je primarne manzelkine a sekundarne ako rodinne, chcel by som ho vymenit bud za accorda alebo HR-V (tiez automat) momentalne ma pre mna relativne vysoku cenu lebo na druhe auto prachy nemam, ale niekedy v maji by sa mala situacia zmenit, takze je predpoklad, ze potom pojde z domu za nizsiu cenu.... skus povedat, kolko si ochotny dat a ja to zvazim Mrk

aby sa ti lepsie orientovalo, tak dam blizsi popis:

zabudol som este dolezitu vec, ma to AIRBAG a kontrolku nezapnutych pasov s pipanim Mrk
auto je neburane, nestriekane (len zadne lemy menene byvalim majitelom, streknute do stratena, vsade je povodny lak!)
najazdene to ma momentalne 365.000, ja ho mam od tusim 310.000km (druhy rok)
do motora a prevodovky nebolo sahnute, okrem pravidelnej udrzby: sviecky, filtre, olej v zime 5w30, v lete 5w40 (total, esso), ventilovy rozvod uplne cisty, motor na volnobeh nepocut, spotreba oleja do 2l/10.000km (kupujem 5 litrovy kanister, z neho dolievam, pred vymenou je na hornej ryske, kde ho udrziavam stale)
novy chladic, minuly rok vycistena a naplnena klima, nove homokynetaky s manzetami, nove komplet predne brzdy, kotuce zimmerman, platne PBC (organicke - usa), samozrejme manzetky a gumicky na strmenoch, nove zadne pakne (mintex), vpredu vsetky nove silentbloky, pruziny a tlmice z coupe, znizene oproti serii 3cm, podvozok ani netukne, absolutne presny a pevny, novy koncovy tlmic + novy katalizator, emisie a STK bez jedineho problemu. letne pneu su nove (jazdene len minule leto) continental premium contact 185/60/14 na zrenovovanych (vyrovnane, opieskovane a streknute) elektronoch exip, zimne su takmer nove (vzor 7mm, jazdene druhu zimu) Bridgestone Blizzak LM20 na zrenovovanych plechoch + honda puklice (takisto zrenovovane Mrk, alternator a starter po repasi, nove uhliky a loziska, nova cievka v rozdelovaci, novsia servo pumpa... a viac si teraz narychlo nespominam...proste auto som chcem mat v 100% stave a bezpecne, nasypal som don vcelku dost penazi a teraz len menim olej a zena jazdi a jazdi, startuje na sup aj v mrazoch, kuri, chladi, brzdi Úsměv

co bude treba spravit: v lete vymenit rozvodovy remen, prevodovy olej + znova filtre a naplne, jedno guferko na prevodovke-poloosi (300 Sk), zadne hlavne silentbloky - su popraskane a vrzu, ale este su v celku, na celnom skle je pred spolujazdcom "hviezdicka" a na pravom prednom svetlomete detto... a to je tak asi tiez vsetko Úsměv

jooo a je to USDM model, dovezeny zo svajciarska

papierova maximalka je tusim 170, v reale ide 190tacho kedykolvek (180 podla GPS), 0-100 som meral Gtechom, len si nepamatam ten udaj, sa mi zda ze 10,9 to bolo, spotreba je vyhradne po bratislave 8-8,5, mimo mesta 6,5-7, v lete dovolenka do talianska 5 ludi, plny kufor, nonstop klima a v ramci rychlostnych limitov 5,8 Mrk

inak aby sme to tu nezasierali, tak bud SZ alebo xpalo@zoznam.sk
   Návrat  
Sadlo je teď offline  Sadlo
PříspěvekZaslal: 1.2.2009 , 16:09   Citovat  

Na co si dát pozor při koupy honda civic 1.6 LS r.v. 2004? Mám zájem koupit v jednom bazaru hondu civic. Dělám si starosti co hlavně zkontrolovat. Auto na které jsem se byl podívat vypadalo velmi slušně,motor předl jako z bavlny, podvozek vypadal dobře při zkoušce na dost nerovném povrchu atd...Nechci se ukvapit. Na autě dle servisky je najeto cca 84 tis. km. Dotaženo je z itálie. Za dále cena 219 tis. kč je normální? předpokládám že ano.Je normální, že v servisce jsou kontroly v 20tis, 40tis a posledni 80 tis. km? V jakých intervalech se dělají servisy a v jakém konkrétně rozvody? děkuji za odpověd
   Návrat  
Gregy je teď offline  Gregy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2009 , 19:49   Citovat  

No ja tento model mel. Auto celkem spolehlive, akorat ta rez. Pozor si dej na lemy a taky na dvere zespodu. Motor je velmi spolehlivy podle me, ja mel najeto 190t km bez spotreby oleje, takze toho bych se snad nebal. Jinak u takhle staryho auta muzes mit problem s cimkoliv, s tim nic neudelas.
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 2.2.2009 , 0:11   Citovat  

zájklad je to, aby to nebyla polepená kaše..takže opravdu VELMi pečlivě voblez celý auto všechny spáry slícování nárazníky dveře, mrknina okna a dle toho se řiď.... bouraný auto = neustálá starost.

zbytek se dá vždycky nějak pořešit, ale dobrá kastle je základ.
   Návrat  
eman07 je teď offline  eman07
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.10.2012 , 18:35   Citovat  

zdarec,uvazuji o koupi nejakeho civica.Mam vyhledleho 1.5 VTEC ekonom r.v.97,jaky je rozdil mezi timto motorem a normalni 1.5 VTEC?Na co si dat pri koupi pozor a tak?

mate prosim nekdo oznaceni ruznych motoru a roku vyroby?

dekuji
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.10.2012 , 20:52   Citovat  

eman07 napsal:
zdarec,uvazuji o koupi nejakeho civica.Mam vyhledleho 1.5 VTEC ekonom r.v.97,jaky je rozdil mezi timto motorem a normalni 1.5 VTEC?Na co si dat pri koupi pozor a tak?

mate prosim nekdo oznaceni ruznych motoru a roku vyroby?

dekuji

Systémy Vtec.

Co myslíš těmi různými motory a roky výroby? Do ekonoma 6g (96-01) se dávaly 3 motory D15Z6 do japonce (3 a 4d) a D15Z3 (do 5d - 96-97) a D15Z8 )do 5d A kombi 97-01).
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Poradte na co si dát pozor při koupi
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina