Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Ztráta výkonu D15Z6 - nižší maximálka a pomalejší zrychlení
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
marsiano je teď offline  marsiano
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2012 , 13:06   Citovat  

Ahoj, mám takový problém , už delší dobu se mi zdálo že auto nejede tak jak jezdilo dříve, ale stále jsem si říkal že si to třeba jen namlouvám. Jel jsem se tedy projet do Německa na dálnici, no a opravdu tomu je tak. Tam kde jsem dříve vytáhl 210km/h na čtyřku, teď vytáhnu max 185km/h a víc se mu nechce.
Vůbec mě nenapadá čím by to mohlo být, jediný že mi malinko ve vyšších otáčkách profukuje v zadním spoji výfuk, ale to by přeci nemělo mít takový vliv ne??
Pak mě ještě napadlo jestli to nemůže být palivem, asi 3 měsíce tankuji Shell FuelSave, ale tomu se mi nechce moc věřit.
O auto dost pečuji, snad vše tam mám nový, tak proto nevím na co se zaměřit. Smutný
Budu vděčnej za každou radu.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2012 , 14:55   Citovat  

Nevím jestli to souvisí s tvým problémem, ale moje d15z6 nemá FuelSave ráda. Když ho natankuju tak spotřeba jde rapidně nahoru (o takovej litřík minimálně).

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2012 , 15:15   Citovat  

Jarek napsal:
Nevím jestli to souvisí s tvým problémem, ale moje d15z6 nemá FuelSave ráda. Když ho natankuju tak spotřeba jde rapidně nahoru (o takovej litřík minimálně).

No mě se zdála spotřba ok s lehkou nohou jsem se dostal i pod 6l/100km.
Právě že přesně nevim jestli výkon změnil po tankování FuelSave a nebo už před tím.

Miky07 je teď offline  Miky07
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2012 , 15:16   Citovat  

a nemáš třeba prasklé svody ?? u tohoto motoru často praskají u lambdy...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2012 , 15:51   Citovat  

Miky07 napsal:
a nemáš třeba prasklé svody ?? u tohoto motoru často praskají u lambdy...

Ne nemám, ty mám nový.

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2012 , 16:17   Citovat  

Narychlo mě napadá vzduchový filtr a palivový. Co mám zkušenost, tak tenhle motor je na tohle hodně náchylný...

-toyo- je teď offline  -toyo-
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2012 , 16:45   Citovat  

taky mam d15z6,taky mam menší výkon a taky nevím čím to je to mi hlava nebere

Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2012 , 17:44   Citovat  

Nebude na vině špatně ukazující tacho? S tímhle motorem v sérii se nedá jet 210 na 4.st. ani z kopce. Musel by si mít výrazně posunutý omezovač. Sám jsem z toho na čtyřku vymáčkl jen necelých 190 tacho a už jsem byl v omezovači.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2012 , 18:11   Citovat  

Filtry jak palivový tak vzduchový mají najeto jen 8000km a vzducháč vzhledově je jak nový.

Asi přede 4 měsíci jsem v pohodě vytáhl na čtyřku 210km/h ručička otáček byla už v červenym a zapnul se omezovač a podle GPS tam bylo 204km/h
Tak že je to reálný, na pětku auto začne zpomalovat, maximálku má na čtyřce, to je psané i v manuálu.
Tachometr ukazuje tak jak má, proměřuje ve vyšších rychlostech cca o 5km/h což je normál.

Prostě fakt nevim na co se kouknout, zkusím ještě zítra vyblikat závady, ale podle mě tam žádný nebudou.
Fakt mě to štve, takovýhle závady opravdu nesnáším, to bych byl radši kdyby se mi vysypala převodovka než něco co nevim co je a jak to opravit. Smutný

Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2012 , 18:22   Citovat  

Obecně motory věkem ztrácí koně, za to může staří...
snížené kompresní poměry, zanesený svíčky, ventily, opotřebený rozdělovač, zoxidovaný kabely, zaprasený výfukový potrubí, snížená funkčnost snímačů, snižená funkčnost vstřiků (zanesený/prokapavaj), nasává víc oleje do spalovacího prostoru....
Snížená maximalka může mít na starost, sníženy tlaky pneu/jine pneu, otevřený okynko, nejaký tuzersky debilnosti na autě, zaplá klima....

Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2012 , 18:27   Citovat  

204kmph by se za ideálních podmínek možná dalo za řevu omezovače. Mě se to nepovedlo. Tak mě napadlo, jestli si nezměnil pneu. Jejich rozměr a tlak má na maximální rychlost velký vliv.

Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2012 , 18:31   Citovat  

i vzduch děla dost, když je vlhko/prší motorům se líp dýchá a líp spalují..
Proto nesnáším pirelky >:o když to konečně jede tak to nesedí naštvanej

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2012 , 18:34   Citovat  

Bubaak napsal:
Obecně motory věkem ztrácí koně, za to může staří...
snížené kompresní poměry, zanesený svíčky, ventily, opotřebený rozdělovač, zoxidovaný kabely, zaprasený výfukový potrubí, snížená funkčnost snímačů, snižená funkčnost vstřiků (zanesený/prokapavaj), nasává víc oleje do spalovacího prostoru....
Snížená maximalka může mít na starost, sníženy tlaky pneu/jine pneu, otevřený okynko, nejaký tuzersky debilnosti na autě, zaplá klima....

Vím že se věkem ztrácí koně, ale u mě to přišlo úplně náhle, no a jak jsem psal skoro vše mám nový, jediný co nevim je jak jsou na tom ventily a rozdělovač, dokonce i vstřiky jsem měl před pár dny venku a vizuálně vypadali ok, asi před půl rokem jsem dělal dekarbonizaci motoru přípravkem BG Compression Performance Restoration (no. 109) a leji olej Shell helix hx7 10w40.
Tlak v pneu také ok, kontroluji každé tankování, okna zavřený a tuzérskýho tam nemám nic, klima samozřejmě vyplá.

Jestli bude diagnostika ok, tak ještě nějakým přípravkem pročistím vstřiky a nechám seřídit ventily, když nic s toho nepomůže, tak zkusím změnit dodavatele paliva.

Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2012 , 18:37   Citovat  

Gumy můžou udělat hodně a 200 na 4ku se jet dá. Kontrolou podtlakových hadiček taky nic nezkazíš.
A tu změnu paliva bych zkusil. Dle mých zkušeností je d15z6 na benzín citlivá, při tankování na různejch benzínkách pozoruju změny v pružnosti i ve spotřebě.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2012 , 18:39   Citovat  

Nipper napsal:
204kmph by se za ideálních podmínek možná dalo za řevu omezovače. Mě se to nepovedlo. Tak mě napadlo, jestli si nezměnil pneu. Jejich rozměr a tlak má na maximální rychlost velký vliv.

Pneu mám stále stejný a těch 204km/h (GPS) jsem dříve vytáhl za jakýchkoli klimatických podmínek.
Nejde mi tu ani tak o tu maximálku, ale i o to že auto nejde tak za plynem jak dříve.

kubajz123 je teď offline  kubajz123
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2012 , 18:48   Citovat  

marsiano napsal:
Ahoj, mám takový problém , už delší dobu se mi zdálo že auto nejede tak jak jezdilo dříve, ale stále jsem si říkal že si to třeba jen namlouvám. Jel jsem se tedy projet do Německa na dálnici, no a opravdu tomu je tak. Tam kde jsem dříve vytáhl 210km/h na čtyřku, teď vytáhnu max 185km/h a víc se mu nechce.
Vůbec mě nenapadá čím by to mohlo být, jediný že mi malinko ve vyšších otáčkách profukuje v zadním spoji výfuk, ale to by přeci nemělo mít takový vliv ne??
Pak mě ještě napadlo jestli to nemůže být palivem, asi 3 měsíce tankuji Shell FuelSave, ale tomu se mi nechce moc věřit.
O auto dost pečuji, snad vše tam mám nový, tak proto nevím na co se zaměřit. Smutný
Budu vděčnej za každou radu.

mel sem podobny problem na mem byvalem ek3.motoru se nechtelo poradne tocit,a rychlost to samy.na dvojku sem lital 110 a pak?mel sem tam 90 a motor uz nemohl.ja mel problem nejspis v palivu,jezdil sem vecne na vypary.pak sem natankoval pul nadrze ,jel sem nekam dal a motor se zpamatoval a od te doby byl klid.tankoval sem natural 95

mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2012 , 19:10   Citovat  

Něco podobného jsem pozoroval na své D14, po výměně zapalovacích kabelů jsem se nestačil divit Velmi šťastný doporučuju i nový palec a víčko rozdělovače je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2012 , 13:07   Citovat  

Tak jsem dnes zkusil vyblikat chyby, kontrolka motoru mi neblikala, pouze svítila.
Blikala mi pouze kontrolka ABS.
Přikládám video, poradí mi někdo co to je za závadu a co znamená když nebliká kontrolka motoru??
tudy odkaz

mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2012 , 15:24   Citovat  

marsiano napsal:
Tak jsem dnes zkusil vyblikat chyby, kontrolka motoru mi neblikala, pouze svítila.
Blikala mi pouze kontrolka ABS.
Přikládám video, poradí mi někdo co to je za závadu a co znamená když nebliká kontrolka motoru??
tudy odkaz

ECU bez chyb a ABS s chybou 61 se řeší tu tudy odkaz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2012 , 16:13   Citovat  

mirage21 napsal:
ECU bez chyb a ABS s chybou 61 se řeší tu tudy odkaz

Ok diky moc, zkousel jsem resetovat tu jednotku abs podle navodu a neak mi to nejde, pustim pedal a kontrolka uz se znovu nerozsviti.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2012 , 20:54   Citovat  

Tak s tím resetováním abs (neboli vymazání chyb)

Tady je přesnej návod v češtině, třeba se někomu bude hodit.
1. Pøipojte zkratovací konektor SCS k servisnímu kontrolnímu konektoru, který se nachází uvnitø boèního ochranného
panelu spolujezdce.
2. Sešlápnìte brzdový pedál.
3. Nepouštìjte brzdový pedál a zapnìte zapalování (II), avšak nestartujte motor. Kontrolka ABS zhasne po dvou sekund
ách.
4. Po zhasnutí kontrolky uvolnìte brzdový pedál. Kontrolka se rozsvítí po ètyøech sekundách.
5. Po rozsvícení kontrolky znovu sešlápnìte brzdový pedál. Kontrolka opìt zhasne po ètyøech sekundách (brzdový ped
ál je sešlápnutý).
6. Po zhasnutí kontrolky znovu uvolnìte brzdový pedál.
7. Po ètyøech sekundách kontrolka indikuje dvakrát v intervalech 0,3 sekundy a DTC je vymazán.
8. Potvrïte indikaci DTC a zkontrolujte, zda byl DTC vymazán.
POZNÁMKA: Tyto kroky vždy dodržujte. Pokud dojde k odpojení zkratovacího konektoru SCS nebo k pøerušení èinnosti
brzdového pedálu podle indikace kontrolky, není kód DTC vymazán.

To že mi to nešlo bylo proto že jsem nevěděl že se to maže při zkratovaném konektoru.

Jinak měl bych ještě dotaz, mám takové podezření že mi špatně funguje regulátor tlaku paliva, jak si to mohu ověřit?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2012 , 21:02   Citovat  

marsiano napsal:
Jinak měl bych ještě dotaz, mám takové podezření že mi špatně funguje regulátor tlaku paliva, jak si to mohu ověřit?

Dá se to pořešit obyčejným budíkem do 500kPa (tlak by měl být v rozmezí 270 - 320 kPa). A zmeřit tlak mezi lištou a regulátorem a případně přímo na pal. filtru. Největší opruz byla výroba redukce, protože jsem neměl zavitníky/očka se stoupáním 1,25 (nebo 1,5? už si nevzpomínám to mi hlava nebere ). Ale nakonec za pomocí menšího násilí se to podařilo a na pár sekund měření to stačilo.

Díky tomu jsem taky zjistil vadný regulátor, dával jen cca 100kPa a k tomu to strašně kolísalo...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2012 , 21:10   Citovat  

Dopis napsal:
Dá se to pořešit obyčejným budíkem do 500kPa (tlak by měl být v rozmezí 270 - 320 kPa). A zmeřit tlak mezi lištou a regulátorem a případně přímo na pal. filtru. Největší opruz byla výroba redukce, protože jsem neměl zavitníky/očka se stoupáním 1,25 (nebo 1,5? už si nevzpomínám to mi hlava nebere ). Ale nakonec za pomocí menšího násilí se to podařilo a na pár sekund měření to stačilo.

Díky tomu jsem taky zjistil vadný regulátor, dával jen cca 100kPa a k tomu to strašně kolísalo...

Projevoval se ti vadný regulátor na výkonu? Nebo jen na chodu motoru? Ještě si říkám že by mohlo být špatné palivové čerpadlo, že netlačí dost paliva ve vysokých otáčkách při větší rychlosti. když mám málo paliva v nádrži (rezerva)
tak musím dvakrát otočit klíčkem a nasát palivo aby to chytlo, tak možná to čerpadlo.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2012 , 21:18   Citovat  

Projevovalo se to tak, že padaly otáčky na volnoběh až to skoro chcípalo a hlavně to nejelo. Nechtělo se mu do otáček, ale nijak to neškubalo. Vytočit motor do redline byl docela problém, jako kdyby se to všechno zpomalilo...

Pořídil jsem stavitelný regulátor a je po problému. Sice jsem tu někde četl, že regulátory neodcházejí, ale já měl najednou dva vadné, ten na motoru a náhradní taky.

Když jsem měřil přímo čerpadlo, tzn. budík byl jako "špunt" na palivovém filtru, tak tlačilo tuším 500kPa.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2012 , 21:35   Citovat  

Dopis napsal:
Projevovalo se to tak, že padaly otáčky na volnoběh až to skoro chcípalo a hlavně to nejelo. Nechtělo se mu do otáček, ale nijak to neškubalo. Vytočit motor do redline byl docela problém, jako kdyby se to všechno zpomalilo...

Pořídil jsem stavitelný regulátor a je po problému. Sice jsem tu někde četl, že regulátory neodcházejí, ale já měl najednou dva vadné, ten na motoru a náhradní taky.

Když jsem měřil přímo čerpadlo, tzn. budík byl jako "špunt" na palivovém filtru, tak tlačilo tuším 500kPa.

No uvidím zkusím to změřit, nikde ani v servisnim manuálu nemůžu najít kolik má tlačit to čerpadlo, uvidím jestli tedy bude tlačit těch 500kPa. Díky moc za rady přátele

LukAshek je teď offline  LukAshek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2012 , 21:56   Citovat  

Může to být fakt to palivo, Shell tam cpe různý aditiva pro úsporu paliva a někde se to projevit musí Honda

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2012 , 22:13   Citovat  

LukAshek napsal:
Může to být fakt to palivo, Shell tam cpe různý aditiva pro úsporu paliva a někde se to projevit musí Honda

No přesně tohle mě taky napadlo, ale tím že změřim tlak nic nezkazím Úsměv

Jinak našel jsem už ty hodnoty jaké mají být, hodim to sem kdyby se to někomu hodilo.

Nastartujte motor*. Změřte palivový tlak za chodu motoru
a podtlakovou hadicí regulátoru tlaku paliva odpojenou
od regulátoru tlaku paliva a sevřenou.
Tlak má být:
motor D15Z6, D15Z7:226 - 275 kPa

Zapojte znovu podtlakovou hadici na regulátor tlaku
paliva.
Tlak má být:
motor D15Z6, D15Z7:
162 - 211 kPa

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2012 , 5:02   Citovat  

Tak už jsem zřejmě přišel čím to je, ta ztráta výkonu.
Když jsem auto kupoval což je necelý dva roky zpět, tak tam byl čerstvě daný nový zadní tlumič výfuku Starline.
(věděl jsem že ta značka stojí za h... wc , ale čekal jsem že tlumič vydrží alespoň 5 let)
Včera jsem úplnou náhodou zjistil, že celý vnitřek v tlumiče se zřejmě rozsypal. Protože když sním zahejbu, tak to v něm chrastí a cinká. Zřejmě tím jak se vevnitř rozsypal, tak se i trochu přicpal a podle mě, proto ta ztráta výkonu.

Objednal jsem dnes nový sportovní tlumič, tak uvidím.

Co myslíte mýlím se, nebo ne, že přicpaný, rozsypaný zadní tlumič výfuku má vliv na výkon?

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2012 , 7:42   Citovat  

urcite to muze mit vliv

Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2012 , 7:48   Citovat  

LukAshek napsal:

jeden čas jsem odjížděl od Schellky na petiválcema KO Legendíkovi to jejich palivo nechutná ....

Obsah fóra Honda-club.cz   
Ztráta výkonu D15Z6 - nižší maximálka a pomalejší zrychlení
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina