Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Je tu v Clubu někdo, se zájmem o střelné zbraně?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
marsiano je teď offline  marsiano
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.10.2012 , 18:33   Citovat  

Ahoj najde se tu někdo, kdo má jako koníček střelné zbraně?
Chci si teď koupit novej puškohled na SA58 a rád bych slyšel názory, co by kdo doporučil.
Snad tu mezi námi jsou také nějaký Hondaři, co si jdou rádi zastřílet. Úsměv

Přemýšlím o tomhle, líbí se mi rozměry a že to má laser, ale podle mě kvalita nic moc.
Nikde na netu o něm nemůžu nic najít.

tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2012 , 20:09   Citovat  

O střelné zbraně se zajímám, ale spíš jen o krátké, byla to tak trochu součást mojí práce. Puškohled bych určitě nekupoval na aukru, ale spíš ve specializovaném obchodu na zbraně, kde ti i většinou poradí s koupí toho pravého pro tvé potřeby a rozhodně bude kvalitnější než tenhle šunt.
Můžu vědět v jakém provedení máš ten sa58? Většinou se osazuje kolimátorem a já bych na něj nic jiného nedal, kromě verze s prodlouženou hlavní, kde už má optika smysl.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.10.2012 , 20:42   Citovat  

No kolikrát se na Aukru vyskytne kvalitní kousek za super cenu.
No ale, taky si myslim že tento bude šunt, ale líbí se mi ty rozměry.
Vím že v obchodě by mi poradili víc, ale já jen tak hledám a když se mi něco zaujme tak koupím a zkusím.
Minulou zimu jsem na něm měl puškohled Bushnell, ale vzhledem k tomu že nebyl moc dobrý v noci, tak jsem ho dal na malorážku a tu prodal.

Mám SA58 sklopku (momentálně modifikuji na teleskopickou pažbu), vím že to není žádný snaiper , ale já s ním střílím max do 100m a na tuto vzdálenost je celkem přesnej. Sklopku jsem si vybral, kvůli skladnosti a i proto, že se mi víc líbí. Teď hledám nějakej puškohled, který bude více vhodný na noc. Nejlépe aby měl světelný bod.

Jinak se zajímám též i o krátké zbraně. Zrovna před pár dny jsem nafasoval v práci novou pistoli Norinco NP34, ráže 9mm luger a jsem z ní nešťastnej, pistole není vůbec zastřelená (což jsem zažil poprvé u nové zbraně) a z 5 metrů se nedá trefit terč (tedy pokud střílím přes mířidla). S mířidli nemůžu ani za boha hnout a přitom jsou štelovatelný.
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 21.10.2012 , 20:44   Citovat  

krasa 58cky je v palbe a presnosti pres miridla Mrk jinak viz.vyse-pro nejakou rychlou strelbu kolimator/meopta napr./ Jinak take delam do kratkych a puskohled mam jen nejaky ksunt na vzduchovce,ale znamemu sem shanel Bushnell/zamerovací dalekohled s vestavenym laserovym dalkomerem/ - sice se to trosku diky restrikcim z US strany protahlo ale usetril radu tisic a vypada dost spokojene. Ale tam je to asi samozrejme uplne jina cenova iga nez to co chces ty.

doporucuji precist tuhle diskuzi

tudy odkaz

marsiano napsal:
Zrovna před pár dny jsem nafasoval v práci novou pistoli Norinco NP34, ráže 9mm luger a jsem z ní nešťastnej, pistole není vůbec zastřelená (což jsem zažil poprvé u nové zbraně) a z 5 metrů se nedá trefit terč (tedy pokud střílím přes mířidla). S mířidli nemůžu ani za boha hnout a přitom jsou štelovatelný.

tak to je sila - oprvdu na obrannou strelbu asi jak delana Úsměv pokud ji teda nosis a vyuzivas k ucelu ke kteremu by asi mela byt primarne vyuzita zbran - cinskej sunt, no

doporucuji CZ 75d Compact , Glock 17 nebo Beretta 92 FS - se vsim osobni dlouholeta zkusenost a kazda ma neco cim je suprova-doporucim s klidnym svedomim - jen Beretta kapanek tezka na celodenni noseni. Jinak ale kvalita,spolehlivost,presnost u vsech 100%
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.10.2012 , 20:51   Citovat  

No moje cenová relace je max do 5000,- Kč.
Střílím s toho max 10x v roce (cca 100 ran za rok), tak mi stačí jen nějakej průměrnej puškohled, se kterým uvidím za šera do 100 metrů. Jinak přes mířidla je opravdu přesnej, ale bohužel v noci přes mířidla nejde vidět.

Jinak díky za odkaz, určitě si to přečtu. je to dobrý
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2012 , 21:14   Citovat  

marsiano napsal:
Zrovna před pár dny jsem nafasoval v práci novou pistoli Norinco NP34, ráže 9mm luger a jsem z ní nešťastnej, pistole není vůbec zastřelená (což jsem zažil poprvé u nové zbraně) a z 5 metrů se nedá trefit terč (tedy pokud střílím přes mířidla). S mířidli nemůžu ani za boha hnout a přitom jsou štelovatelný.

Norinco NP34 neznám, ale jelikož je to kopie Sig Sauer P228, která je velmi zdařilá zbraň, tak by nemusela být špatná, kdyby ji nevyráběla Čína. Sám bych si ji nekoupil a jako služební zbraň už vůbec ne. Bál bych se její kvality a nemohl bych se na ní vždy spolehnout. Kdyby mi přišla nezastřelená zbraň tak bych jim to omlátil o hlavu. Kvalitní výrobce ti každou zbraň zastřelí a dodá protokol o přesnosti střelby jako to dělá třeba CZ. Hlavně, že na vás ušetřili.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.10.2012 , 6:09   Citovat  

Abych pravdu řekl, vzhledově vypadá jako velmi zdařilá kopie Siga, řekl bych i materiál je na slušný úrovni, možná krom plastových střenek, ty by mohly být z jiného materiálu. Jinak jsem na tuto zbraň četl docela chválu. Na to že jedna tato pistole cca 10-11tis Kč (nevím za kolik je nakoupila firma, ale určitě měla nějakou slevu když kupovala cca 500 pistolí) mě vážně zaskočilo že není zastřelená. Přesně jak píšeš CZ ti ke každé nové zbrani dá nástřelnej list, ale Norinco ti dá kulový. Smutný
Nejvíc mě štve že s těmi blbými mířidly nemůžu hnout ani o milimetr, přitom by to mělo jít, jak přední tak zadní jsou do stran štelovatelný, ale za boha nevim čím s nima hnout.
   Návrat  
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2012 , 8:25   Citovat  

Hlavator napsal:

doporucuji CZ 75d Compact , Glock 17 nebo Beretta 92 FS - se vsim osobni dlouholeta zkusenost a kazda ma neco cim je suprova-doporucim s klidnym svedomim - jen Beretta kapanek tezka na celodenni noseni. Jinak ale kvalita,spolehlivost,presnost u vsech 100%

To že je Beretta krapet těžší mohu potvrdit, když mě chtěl zneškodnit soused a začal úderem hlavně Berety mě do čela, tak jsem z toho měl slušnej otřes mozku a obtisk hlavně jak princezna zlatou hvězdu na čele pořádnej výtlem Docela na mě v nemocnici čuměli muhehe Obtisk mi vydržel asi týden HaHaaa
   Návrat  
jarka je teď offline  jarka
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.10.2012 , 12:38   Citovat  

Nevím jestli znáš, ale pokud chceš dělat nějaký modifikace na SA58, tak je určitě dobrý prolézt stránky gunexpert.cz, kde se tímto mazlíkem zabyvají hodně podrobně.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.10.2012 , 13:08   Citovat  

jarka napsal:
Nevím jestli znáš, ale pokud chceš dělat nějaký modifikace na SA58, tak je určitě dobrý prolézt stránky gunexpert.cz, kde se tímto mazlíkem zabyvají hodně podrobně.

Ano stránky znám, přeci jen co se týče zbraní, tak nejsem začátečník. Rukama mi už prošlo několik desítek pušek a pistolí. Konkrétně třeba tu SA58, mám už 8 let a pár modifikací na ní proběhlo. Jediný co mě u SA58 trochu štve, je to, že vzhledem k ceně nové zbraně, jsou veškeré modifikace celkem drahé. Většinou dražší jak celá nová SA58.

Co se týče pistolí, tak na normální nošení, dle mě je nejlepší malá a lehká zbraň.
Já konkrétně nosím pistoli Fromer 7.65 mm Br., pistole je lehounká, malá a na krátkou vzdálenost, docela i přesná.
   Návrat  
Wjeros je teď offline  Wjeros
PříspěvekZaslal: 22.10.2012 , 17:17   Citovat  

Rozhodně bych doporučil PSO-1, nebo něco podobného z rodiny: tudy odkaz

Používá se boční montáž jako pro SVD, některé verze civilního vz.58 ji mají již od výroby, ale není problém ji koupit a namontovat (osobně bych to svěřil puškaři). Člověk se nemusí patlat s imbusákama, je to prakticky rychlo-upínací systém a pokud nemáš svoji 58´ už nějak oRISovanou, vypadá to i hezky Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.10.2012 , 17:36   Citovat  

Já tam mám boční montáž SVD a co se týče puškohledu PSO-1, tak to není to co hledám. V horších světelných podmínkách by nešlo zřejmě nic vidět a myslím že u něj není možnost zoom.
   Návrat  
Wjeros je teď offline  Wjeros
PříspěvekZaslal: 22.10.2012 , 19:17   Citovat  

Parametry 4x24 poukazují na velmi dobrou světelnost, IMHO se z něj kouká líp nez z čehokoli v téhle cenové kategorii (za směrodatnou beru tu bazarovou nabídku) "rubustních" puškohledů. Když to srovnám s něčím, co můžu porovnávat: tudy odkaz , tak PSO jasně vede.
Na druhou stranu pochopitelně nemá zoom a pokud chceš něco moderního... hodně štěstí, na trhu je toho spousta Úsměv Ale věz, že ačkoli je 58 vyborná zbraň, nemá díky střelivu a hlavni potenciál být extra přesná. Nad 100m se to začne projevovat hodně a do 100m bych koupil OKO, nebo šetřil na EOTECH Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.10.2012 , 20:37   Citovat  

Wjeros napsal:
Parametry 4x24 poukazují na velmi dobrou světelnost, IMHO se z něj kouká líp nez z čehokoli v téhle cenové kategorii (za směrodatnou beru tu bazarovou nabídku) "rubustních" puškohledů. Když to srovnám s něčím, co můžu porovnávat: tudy odkaz , tak PSO jasně vede.
Na druhou stranu pochopitelně nemá zoom a pokud chceš něco moderního... hodně štěstí, na trhu je toho spousta Úsměv Ale věz, že ačkoli je 58 vyborná zbraň, nemá díky střelivu a hlavni potenciál být extra přesná. Nad 100m se to začne projevovat hodně a do 100m bych koupil OKO, nebo šetřil na EOTECH Úsměv

No s tou světelností nevim, potřeboval bych něco třeba 7x56, s tím už jde ve tmě vidět slušně.
Jak jsem již psal nad 100m nestřílím, možná by postačil nějakej slušnej kolimátor, ale abych pravdu řekl, tak s tím nemám moc zkušenosti.
   Návrat  
Oncek je teď offline  Oncek
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2012 , 20:59   Citovat  

pokud by měl někdo zájem o zbraně z portofila České zbrojovky tak mne může kontaktovat
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.10.2012 , 21:14   Citovat  

Oncek napsal:
pokud by měl někdo zájem o zbraně z portofila České zbrojovky tak mne může kontaktovat

Máš nějaký lepší ceny?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2012 , 21:16   Citovat  

Oncek napsal:

Máš nějakou speciální slevu? Lepší než 20%? Na jaře se chystám koupit CZ75 P-07.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.10.2012 , 21:26   Citovat  

Nipper napsal:
Máš nějakou speciální slevu? Lepší než 20%? Na jaře se chystám koupit CZ75 P-07.

napodobne-pokud je to o vic jak 20% dolu mozna bych se zase k necemu premohl OK

ps: podle zakulisnich info bych pockal na novou DUTY Mrk ma to byt o dost lepsi Mrk
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2012 , 23:07   Citovat  

Hlavator napsal:
napodobne-pokud je to o vic jak 20% dolu mozna bych se zase k necemu premohl OK

ps: podle zakulisnich info bych pockal na novou DUTY Mrk ma to byt o dost lepsi Mrk

Však myslím P-07 Duty nebo má přijít nějaká vylepšená DUTYna? To by mě zajímalo. Zatím se rozhoduji mezi Glock 19 a CZ75 P-07 Duty.
   Návrat  
Mick je teď offline  Mick
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.10.2012 , 23:28   Citovat  

Neblázni... CZ vs Glock? Glock 4ever Úsměv Jen bych asi nebral Gen. 4 pokud ti sedne do ruky Gen. 3.

Co se týče SA58 optiky, viděl jsem na tom Elcan Specter, luxus Úsměv Ale cena je trochu jinde. Optiku jako takovou za ty peníze slušnou neseženeš (můj názor).

Dají se koupit noční mířidla pro SA58, pokud ti to přes mířidla jde a optiku sháníš jen kvůli přisvícení kříže.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.10.2012 , 0:10   Citovat  

Nocni miridla mam, ale neni to ono, i kdyz pres miridla umim strilet celkem slusne, tak presto v noci je to o nicem.
Nepotrebuji zas neakou super optiku za nekolik tisic, staci mi neco, co ma dobrou svetlost a trchu to zoomuje.
Prisvit krize nechci, to je v noci o nicem, silene to oslnuje a nejde nic videt. Chtel bych neco, kde je jen slabounkej cervenej bod.
To mam vyzkouseny a v noci se mi stim strili nejlepe.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 23.10.2012 , 7:52   Citovat  

Nipper napsal:
Však myslím P-07 Duty nebo má přijít nějaká vylepšená DUTYna? To by mě zajímalo. Zatím se rozhoduji mezi Glock 19 a CZ75 P-07 Duty.

asi tak,ale ode mne to nemas HaHaaa pokud jsou informace tedy pravdive a ja nemam duvod jim neverit OK ale kdy presne ti nereknu- jinak skoda-Glocka19 s tritiama a par vylepsenima - temer nestrileneho sem tady nabizel nedavno,znamej prodaval za 12tis. Samozrejme to neni nove,ale probral sem ho a podle meho byl opravdu jak novej-dokonce i po vizualni strance TOP-neskrabnutej,neosoupanej-nic. Samo uz je pryc! Skoda,ze u Glocka se da jen 5% sleva to snad ne Byli doby kdy to bylo myslim 15,ale to je pryc. Samozrejme spickova zbran a pro noseni super OK ,ale to ty sam vedet dobre!
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.10.2012 , 9:41   Citovat  

Pak bych teda zkusil třeba Odeon optics. Nevím jak jsou na tom s optikama, ale kolimátor od nich má na kose kamarád a drží. Za ty prachy bych to asi zkusil. Je to Česká firma, nemusel by být problém s reklamací. Když si tam zavoláš, tak ti dají více informací, popřípadě si je u nich budeš moct aspoň vyzkoušet.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.10.2012 , 20:54   Citovat  

Mick napsal:
Pak bych teda zkusil třeba Odeon optics. Nevím jak jsou na tom s optikama, ale kolimátor od nich má na kose kamarád a drží. Za ty prachy bych to asi zkusil. Je to Česká firma, nemusel by být problém s reklamací. Když si tam zavoláš, tak ti dají více informací, popřípadě si je u nich budeš moct aspoň vyzkoušet.

Díky moc, asi jsem našel přesně to co jsem hledal.
tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.10.2012 , 21:22   Citovat  

Jen si pak sežeň dostatečně vysoký kroužky, ten průměr čočky je docela velkej Mrk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.10.2012 , 21:47   Citovat  

Mick napsal:
Jen si pak sežeň dostatečně vysoký kroužky, ten průměr čočky je docela velkej Mrk

Jo ty doma mam, jsem zvedavej jakej bude. Jeste jednou diky. přátele
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2012 , 21:53   Citovat  

Hlavator napsal:
asi tak,ale ode mne to nemas HaHaaa pokud jsou informace tedy pravdive a ja nemam duvod jim neverit OK ale kdy presne ti nereknu- jinak skoda-Glocka19 s tritiama a par vylepsenima - temer nestrileneho sem tady nabizel nedavno,znamej prodaval za 12tis. Samozrejme to neni nove,ale probral sem ho a podle meho byl opravdu jak novej-dokonce i po vizualni strance TOP-neskrabnutej,neosoupanej-nic. Samo uz je pryc! Skoda,ze u Glocka se da jen 5% sleva to snad ne Byli doby kdy to bylo myslim 15,ale to je pryc. Samozrejme spickova zbran a pro noseni super OK ,ale to ty sam vedet dobre!

Stejně teď na to nemám prachy, ale je to fakt škoda, Glocka 19 s tritinama za 12tis. bych bral. Nemůžu proti ní říct jediné špatné slovo, snad jen jeho vzhled, ale na to se netřílí a dvojitej jazýček spouště, který mi moc nevyhovuje. Mám radši starou školu jako je CZ75d Compact, ale inovacím se neubráním, když nechci tahat opasek po zemi.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 23.10.2012 , 21:55   Citovat  

Nipper napsal:
Stejně teď na to nemám prachy, ale je to fakt škoda, Glocka 19 s tritinama za 12tis. bych bral. Nemůžu proti ní říct jediné špatné slovo, snad jen jeho vzhled, ale na to se netřílí a dvojitej jazýček spouště, který mi moc nevyhovuje. Mám radši starou školu jako je CZ75d Compact, ale inovacím se neubráním, když nechci tahat opasek po zemi.

ja zustavam u stare skoly Mrk chod spouste a kohout - 2 hlavni prednosti Mrk
problem sou tritia ktere to v zakladu nemelo a to je podle me hodne dulezity takze to musim v blizke dobe vyresit a vytunit v Uher.Brode
   Návrat  
Oncek je teď offline  Oncek
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.10.2012 , 21:54  Naposledy upravil Oncek dne 26.10.2012 , 19:40, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Nipper napsal:

chystá se nová verze P-09 DUTY.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.10.2012 , 0:34   Citovat  

Na tu P-09 jsem už koukal, ale je mi divné, že by končila P-07 tak brzo, když za ní není přímá náhrada. P-09 je full-size a ne compact. Docela je P-07 škoda, až na pár chyb je to dobrá zbraň.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Je tu v Clubu někdo, se zájmem o střelné zbraně?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina