Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
PHM: cena, kde tankujete a proč
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 36, 37, 38  Další 
Zaslat odpověď

Strana 24 z 38
madlass je teď offline  madlass
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.10.2012 , 20:11   Citovat  

Only shell !!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
CAD je teď offline  CAD
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.10.2012 , 20:12   Citovat  

Shell a ONO a proc? Protoze jsou nejlevnejsi a nemel sem tam nikdy problem přátele
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 26.10.2012 , 20:14   Citovat  

Omw , Agip , Shell - po problemech s autem pri 2 tankovani na ONO uz bohuzel ne..se starsima Hondama driv dycky ONO a spokojenost to mi hlava nebere

Jinak se snazim tankovat v J.Cechach a to nejlip v Tabore kde diky ONU sli vsechny znac.benzinky pekne dolu - tajne doufam,ze se od nich lidi neodvrati a ty smejdi je neznici-nebyt problemu co sem po natankovani u nich mel rozhodne bych tam jezdil dal a vykakal se na ty znackovejsi benzinky to mi hlava nebere
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.10.2012 , 20:20   Citovat  

Teď jenom OMV 100, páč Vervu 100 mám nejbližší 30 Km Smutný Jinak služebák jenom Shell kvůli firemní Euroshell kartě a musím konstatovat, že jejich palivo v Čechách nic moc to snad ne Naprosto jednoduchý důkaz, jelikož dělám v NL firmě, tak občas služebka do NL, v ČR natankuji plnou na Shell a v Německu musím ještě natankovat (Shell), cestou zpět natankuju v NL (Shell) zase do plné, zpět stejný jízdní styl, stejná cesta a ejhle přijedu do ČR a dojezd dle PP ještě 200 km meetallll
A ještě pro pobavení, když jsem začal auto dávat do jiného servisu a měnili mi poprvé palivák, tak při přejímce auta mi říkali, ať radši u JZD benzínek netankuju, že to co vylili z paliváku snad nebyla ani nafta, když jsem na to odvětil, že celou dobu co to auto existuje jezdí jenom na supermegakrutopřísný palivo Shell, tak nevěřili Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.10.2012 , 20:23   Citovat  

OMV 100 v Ústí n L. pod Mariánskou skálou bylo minulý týden 37,90 v DC OMV 39,90 - ať zkrachujou to snad ne
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 26.10.2012 , 23:23   Citovat  

rotker napsal:
OMV 100 v Ústí n L. pod Mariánskou skálou bylo minulý týden 37,90 v DC OMV 39,90 - ať zkrachujou to snad ne

Krachovat nemusí, dle informací z jara, management OMV Česká republika (rakouský) už se stěhoval/stěhuje do Rakouska a OMV tu končí. Spekuluje se/šušká se, že na síť má zálusk LukOil. Je to tam.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 26.10.2012 , 23:37  Naposledy upravil M@jk dne 28.10.2012 , 2:14, celkově upraveno 4 krát. Citovat  

Mé tankování cestou z dovolené:

Auto naloženo tak, že jsem dal sotva ruku mezi lem a pneu, box střešní, 2 dospělí a 2 děti, pnetu tlak tak 2.25bar, rychlosti mimo obce 90-110km, I. třídy i dálnice, dle GPS.

V Rakousku
Tankováno v noci v Rakousku na JET Gäserndorf - na cestě z Bratislavy do Mikulova a parádní cena.
Velmi šťastný plná nádrž 37litrů, dojel jsem do Prahy, mlha jak blázen, V-max 50-80km GPS, viditelnost tak 50-100km od SK/A hranice až do Prahy, všude jsem jel po paměti, ještěže tak moc cestuji a pamatuji si ty cesty.

Až pojedu na Vánoce na SK, vezmu v Praze, jen tak abych tam dojel, pak plnou v Rakousku a kanystr na dolití, abych opět dopřál hlavně sobě ten parádní pocit a autu, co potřebuje.

Dojmy: po nastartování vše v normálu, chod motoru v pořádku, ještě se mísil ze zbytek N95 od Shellu v Michalovích. Jen pár z výfuku byly takové "chutnější, voňavější". Asi jako, když jsme začali jezdit po revoluci do SRN a někdo Vás třeba v kopích předjel a vonělo to jinak než v ČR. Po rozjezdu, už to bylo o něčem jiném. A to doslova.

1) na stejné mačkání pedálu byla trochu jiná odezva - motor se sbíral od nižších otáček, tak kde jsem nenechával otáčky na 1500RPM, zde motor ochotně vrněl od 1100-1200RPM
2) na rozjezd motor tolik necukal (přičtěte to 20ti letým silentům motoru - ano ESine je letos 20let)
3) po zaražení vyššího rychlost. stupně okamžitý nástup výkonu a kontinuity
4) motor v rozmerí 1500-3500RPM znatelně oživl a více "tahal"
5) po vyzkoušení na přehledném úseku do 110-120km (Rakousko má na I.třídách povoleno 100km/h) jsem nevěřil co se děje. Po stisknutí pedálu za 1/3 jeho dráhy, prostě 1/2 a trochu více, motor zabrunátlněl na 2hý rychlost. stupeň od 2500RPM při výjezdu z obce a začal velice lehce, ochotně a rychle stoupat výkon spolu s otáčkami,u cca 3500-4000RPM byl citelný zátah a ještě větší zbrunátnění zvuku a u 4800RPM bylo velice znatelný přechod na ostrou vačku a to nejen zvukově ale pocitově.

Když jsem toto dnes testoval s dj-bobrem, který měl možnost vyzkoušet auto prázdné v létě, s dlouhým sáním, vyměněným víčkem a palcem rozdělovače, byl unešen. Nyní, kdy jsem filtr (používám SIMOTA filtr) vyčistil, zkrátil sání, nebot mám dělitelné bud short ram na zimu či CAI na sezonu, a k tomu byl vyměněn palivový filtr a svíčky, tak vůbec nechápal co se děje. Měl možnost porovnání a tady ho měl. Nechť se pak vyjádří sám.

SEČTENO PODRTŽENO - CZ a SK PHM - shit. Ale to víme dávno. Proto v České republice je jedno, jestli beru Shell, OMV, Agip, Benzina, Avanti, LukOil či Tank Ono. Evidentně naopak v Rakousku je jedno, kde vezmete PHM:

Mohu říci, že po údržbě palivového systému a motoru, jsem při zpátečný pocit měl pocit, že auto jede výborně, parádní odezva na plyn atd. Po natankování v Rakousku, jsem byl znechucený kvalitou PHM CZ a SR ještě více. To co palivo od JETky dělalo mne přesvědčilo, že při další cestě na SK, volím variantu Praha-Mikulov-Drasenhofen-Poysdorf-Gaeserndorf-Blava-Slovensko.

Po vyjetí nádrž uvidíme, kolik dotankuji na daný styl jízdy a bude to kombinovaná: dálka/město, dálnice, I.třídy, kopce v mlze, trochu protáhnutí do VTEČku ...

Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný

Svíčky jsem měnil v září. Po CZ a SK benzínu od letošního jara a bily svétlé, jak mají být, což mi potvrdil i Monty, ale měly takový jemný práškový povlak. Monty říkal, že to může být kvalitou PHM. Viz foto z jara, kdy jsem měnil svíce, tudíž před výměnou palivového filtru. Svíčky co jsem vytáhl v září vypadaly lépe, měly méně toho povlaku, a to jsem prosím mixoval N95, E85 a i trochu nafty - asi 90litrů benzínu a 6-7l nafty by Shell - to neřešte - rady jsem měl od ALDA servisu a i Wheelmana, litr tohoto toxikovaného paliva mne vyšel na hezkých Kč 30,- a rozvádět to tu nebudu.

Zítra zkusím nafotit současné svíčky. Po palivu JET Super 95.

05 - 07. 09. - PRAHA - Svíčky.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
05 - 07. 09. - PRAHA - Svíčky.jpg, 2.28 MB

1-P1070258.JPG

1-P1070258.JPG, 468.88 kB

4-P1070263.JPG

4-P1070263.JPG, 475.17 kB

5-P1070266.JPG

5-P1070266.JPG, 441.74 kB
   Návrat  
s.c.a.r.a.b.e.u.s. je teď offline  s.c.a.r.a.b.e.u.s.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.10.2012 , 0:38   Citovat  

Tento týden v Plzbni OMV na Domažlické BA95 za 35,50 Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.10.2012 , 0:59   Citovat  

s.c.a.r.a.b.e.u.s. napsal:
Tento týden v Plzbni OMV na Domažlické BA95 za 35,50 Úsměv

Ona je Plzeň specifická. Od cca května tam zuří trochu válka. Jak Shell, OMV tak AGIP mají stejné ceny v těsné blízkosti s Tank Ono, neboť v Plzni je největší koncentrace Tank Ono v Republice - sídlo. přátele
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2012 , 10:44   Citovat  

M@jk napsal:
Krachovat nemusí, dle informací z jara, management OMV Česká republika (rakouský) už se stěhoval/stěhuje do Rakouska a OMV tu končí. Spekuluje se/šušká se, že na síť má zálusk LukOil. Je to tam.

Podporuje to i nedávno obdržený mail od OMV se sdělením, že k 30.10.2012 končí získávání bonusových bodů na kartu/čip Smile&Drive a doposud získané body můžou zákazníci uplatnit do 30.6.2013.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2012 , 11:31   Citovat  

Také vložím svou trošku do mlýna.
Na předchozím autě (mazda 323 sedan, model BA, rok 1998, motor 1,5i 65kW) jsem začínal na pupmách GLOBUS apod. a po pár tankování jsem přešel na OMV/SHELL. Motor se trochu zklidnil a spotřeba klesla, ale to bylo spíš, tím, že jsem si na auto zvyknul. Po roce a půl provozu jsem se ustálil na 8L/100km převážně po Praze a dálnicích.

S C8G 1,8 MT jsem donedávna tankoval jedině OMV/SHELL nebo zahraničí (F, L nebo D). Po roce a čtvrt provozu jsem začal tankovat jenom na Tank Ono a po 9 tankování (cca 275L) jsem zatím nezpozoroval žádné změny ve spotřebě, chování motoru či dynamice. Takže absolutně nevidím opodstatnění v tom, tankovat o 5,- Kč na litr víc než můžu na Tank Ono. (Dlouhodobý reálný průměr 7,75)

O něčem vypovídá i skutečnost, že na OMO/SHELL po Praze je vždy minimálně polovina stojanů volná, na Tank Ono v Dolních Měcholupech, je všude fronta tak 2 - 3 aut a to klidně kolem 22:00.
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2012 , 11:42   Citovat  

Taky jezdím na Tank-Ono,jinde už skoro netankuju. Benzín je nejlevnější široko daleko (minimálně o 3-4Kč) a nikdy jsem neměl problém. před týdnem jsem opět natankoval plnou a chystám se s C5g D15B2 pokořit nájezd 800km na nádrž Velmi šťastný
Samozřejmě jsou i tady na H-C lidi kteří upřednostní Shell protože to lépe zní...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2012 , 11:57   Citovat  

M@jk napsal:
Ona je Plzeň specifická. Od cca května tam zuří trochu válka. Jak Shell, OMV tak AGIP mají stejné ceny v těsné blízkosti s Tank Ono, neboť v Plzni je největší koncentrace Tank Ono v Republice - sídlo. přátele

Podobná situace je naštěstí i v Ústí Velmi šťastný ONO tam je cca 200m od Shellky a další cca 2 km je to dobrý
   Návrat  
jira851 je teď offline  jira851
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.10.2012 , 14:16   Citovat  

Tank-Ono Mošnov N95 33,90 je to dobrý
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2012 , 15:42   Citovat  

Přidávám se k místní komunitě ONAřů Velmi šťastný jezdil jsem tam cca 15tis km s fáčkem-no problem, tak jsem pokračoval i s civicem a když jednou dvakrát za půl roku vezmu jinde, tak rozdíl nepoznám, jen peněženka trochu víc brečí.

Takže za mě tank-ono OK teď už mám s civicem najeto přes 51 000km (celkem 262 000) a ONO mu chtuná, tak proč ne Úsměv spotřeby na jejich benzín mám taky nejnižší, takže nemám důvod platit 3kč na litru víc, když rozdíl nepocítím a ještě mi ten benzín z nádrže zmizí rychleji přátele
   Návrat  
Monia je teď offline  Monia
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2012 , 17:27   Citovat  

sakryš... všude tak levno a jenom tady v Brně to ne a ne spadnout... nejlevněji 37.20 to snad ne Bueee
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2012 , 18:12   Citovat  

na ono jezdím už 4roky a téměř nikde jinde neberu a nikdy žádný problém, ceny více než lidové oproti jiným čerpačkám Mrk
zrovna včera 33,90 za N95 na na OMV 37,90 - to už je trochu rozdíl při plné nádrži OK
   Návrat  
bahamontes je teď offline  bahamontes
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.10.2012 , 19:43   Citovat  

Uz asi 3 roky tankuju v no name benzince v Praze v Michli (Brutto), poslednich par nadrzi jsem zkusil Lukoil u STK Bohdalec a nepoznal jsem rozdil, akorat cena byla jeste trochu nizsi. Ted je tahle benzinka v rekonstrukci, tak jezdim zase do Brutta. Kdysi jsem otestoval hodne ruznych benzinek (Shell, OMV, Benzina...) a dosel jsem k nazoru, ze znacka u nas naprosto nic neznamena, naopak casto tam byla spotreba jeste o par desetinek vyssi. Takze ta medialni masaz, at tankujeme u znackovych benzinek je cirocirej lobbismus. Ovsem zadnej benzin se zrejme nedava srovnavat se zahranicnim. Dva roky zpatky cesta do Italie (Livigno), tam spotreba 7,54, zpatky 6,74. Takze ja mam jasno, k nam jde v porovnani se zapadem jenom shit, a to ne jenom co se tyce benzinu...
   Návrat  
Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.10.2012 , 19:52   Citovat  

95oct a naftu stale ONO... X-let bez jakyhokoliv problemu... 98oct+ hlavne u OMV...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.10.2012 , 21:48   Citovat  

Zdravím,
tak přikládám po dnešní kontrole a cca 450km na rakouský benzín JET Super 95 fotky svíčky na 1 válci.

1-P1070258.JPG

1-P1070258.JPG, 468.88 kB

4-P1070263.JPG

4-P1070263.JPG, 475.17 kB

5-P1070266.JPG

5-P1070266.JPG, 441.74 kB
   Návrat  
varuj je teď offline  varuj
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2012 , 22:44   Citovat  

...a to je dovod, preco jazdim tankovat do Rakuska, ci uz s mojim predchadzajucim Acco 6G, alebo aj so sucasnym 7G...
Ta kvalita zahranicnych PHM je uplne niekde inde... Smutný
   Návrat  
Oncek je teď offline  Oncek
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2012 , 22:49   Citovat  

tak to jste na tom dobře v Brně, tady u nás je to pořád 38-39Kč Tak to valím bulvy
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.10.2012 , 23:24   Citovat  

Jj, jenom další důkaz toho, že Česká republika je podřadný trh, kam putuje horší zboží. Netýká se to jenom benzínu. Ale můžeme si za to sami, když si to necháme líbit a chováme se jako ovce.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.10.2012 , 23:25   Citovat  

varuj napsal:
...a to je dovod, preco jazdim tankovat doRakuska, ci uz s mojim predchadzajucim Acco 6G, alebo aj so sucasnym 7G...
Ta kvalita zahranicnych PHM je uplne niekde inde... Smutný

Juro,
však práve, to by si zvracal ...

Petr 78 napsal:
Jj, jenom další důkaz toho, že Česká republika je podřadný trh, kam putuje horší zboží. Netýká se to jenom benzínu. Ale můžeme si za to sami, když si to necháme líbit a chováme se jako ovce.

Petře,
Slovensko bohužel také. Ano, je to o Ovčanech. Myslím, že máme svoje rafinérky přeci, takže k nám putuje ropovody ropa a tu si zpracováváme.

Mě by fakt zajímalo, jaké jsou kvalitativní výstupy ČEPRA - tzn. testnout N95, N98, N95 plus, N98 plus, N100, D atd., který putuje na kupříkladu na Shell a to mít jako normu. Pak to testnou na Shellce - a musí být všude stejná a jak nebude. Trestní oznámení, soud, zavřít a nedovolil už nikdy podnikání. Tečka.

A pokud by to bylo stejné, tak fakt sorry, ale opravdu bullshit maximální.

Nyní moje cesty na Slovensko budou min. vždy 1x o tom, že bude cestou TAM či ZPĚT tankovat v Rakousku a plus 1x 10l kanystr, takže když to bude cestou ZPĚT A kdyby někdo chtěl vyzkoušet a vleze se mi, rád nechám vyzkoušet.

Je to tam.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.10.2012 , 2:06   Citovat  

Vážení napadla mne asi blbost,
ale vím, že je zima a mnohým z Vás se nebude chtít, ale je tu pár ONařů, AGIPářů, Shellářů a OMVářů, nonameářů - tak proč to nezkusit,že?

Vše je dobrovolné, účast a ochota vítána!

1) vymontovat 1 svíčku a udělat si foto a poznámky pro sebe, jak dlouho od její výměny uběhlo a jaké značky benzínu na ní jezdíte
2) dát ji zpátky a dát větší objem paliva, schválně jiného, na vyzkoušení a ujet km, jako já, nebo méně, můžeme zkusit třeba 200 či 300km
3) vymontovat tu samou svíčku a udělat foto a podělit se na foru s výsledky
4) zohlednit stav, stáří motoru, jeho eventuelní spotřebu oleje (já ji mám asi 0,16l/1000km)

Co vy na to? Možná se dovzíme zajímavé věci.
   Návrat  
Monia je teď offline  Monia
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.10.2012 , 15:23   Citovat  

Oncek napsal:
tak to jste na tom dobře v Brně, tady u nás je to pořád 38-39Kč Tak to valím bulvy

tak to je tady taky.. hlavně shell a omv... zmatenej já tankuju na Petře a je to nejlevnější Velmi šťastný ale i těch 37.20 je hodně, když vidím, jak tady drze berou lidi za 33-34 Bueee
   Návrat  
Mick je teď offline  Mick
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.10.2012 , 17:21   Citovat  

Na Českolipsku ze "značkových" benzinek aktuálně nejlevnější Shell za 36,30 Kč/litr.
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.10.2012 , 19:49   Citovat  

Ústí nad Labem, ul. Sociální péče, Shell N95 33.90,-kč OK
   Návrat  
kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka