Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
klima C5G - poraďte
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2012 , 14:50  Naposledy upravil GrygarMartin2 dne 20.10.2012 , 23:04, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ahoj,

koupil jsem klimu do své C5G EG6 a potřeboval bych poradit a vyřešit pár problémů.

EDIT:

Při prohlížení a čištění jsem zjistil, že měděná hadička co vede z výměníku (chladiče v kabině) je ucvaklá kombinačkama a po konzultaci jsem zjistil, že je to trubička snad naplněná (etherem) a slouží jako nějaké čidlo teploty..? Pak jsem zjistil že daná trubička byla do chladiče jen zasunutá jako ,,teploměr´´ Takže to potřebuji sehnat, viz FOTO.
Díky moc za připadné info-rady se zapojováním klimy nebo nabídky daných mnou potřebných dílů přátele

PS: přikládám odkaz, kde je instalace klimy tudy odkaz

DSC02695.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC02695.jpg, 60.07 kB

DSC02696.jpg

DSC02696.jpg, 50.51 kB

DSC02699.jpg

DSC02699.jpg, 99.13 kB

DSC02703.jpg

DSC02703.jpg, 82.35 kB

DSC02697.jpg

DSC02697.jpg, 47.72 kB

DSC02700.jpg

DSC02700.jpg, 91.6 kB

DSC02701.jpg

DSC02701.jpg, 53.37 kB

DSC02702.jpg

DSC02702.jpg, 87.35 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2012 , 12:38   Citovat  

nemáte někdo pls výměník? s tím čidlem co mám ko?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2012 , 16:21   Citovat  

nevite nekdo prosim, zda se da pouzit to cidlo na vyparniku z jineho podelu? treba civic 6g?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2012 , 22:16   Citovat  

OK

tissue je teď offline  tissue
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2012 , 23:12   Citovat  

ahoj, toto leto som si dorabal klimu do svojho civica 6g ale este musim vychytat zopar much Velmi šťastný
Neviem presne co potrebujes vediet ale poradim ti ze ten vysusac (ten strieborny valec) treba kupit novy a nahodit ho tesne pred zavretim celej klimatizacie. Ten co mas je uz otvoreny a znehodnoteny .. nestoji to vela. ak je na fotkach vsetko co mas tak ti toho dost chyba (trubky,neviem ci mas vsetku kabelaz,tlakovy senzor,relatka,drziak na kompresor). K tomuto vyparniku tudy odkaz ti chyba ten cierny box ktory sa upevni do tej medzeri co mas vo ventilacii. Spytaj sa co potrebujes vediet budem sa snazit poradit.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2012 , 23:21   Citovat  

tissue napsal:
ahoj, toto leto som si dorabal klimu do svojho civica 6g ale este musim vychytat zopar much Velmi šťastný
Neviem presne co potrebujes vediet ale poradim ti ze ten vysusac (ten strieborny valec) treba kupit novy a nahodit ho tesne pred zavretim celej klimatizacie. Ten co mas je uz otvoreny a znehodnoteny .. nestoji to vela. ak je na fotkach vsetko co mas tak ti toho dost chyba (trubky,neviem ci mas vsetku kabelaz,tlakovy senzor,relatka,drziak na kompresor). K tomuto vyparniku tudy odkaz ti chyba ten cierny box ktory sa upevni do tej medzeri co mas vo ventilacii. Spytaj sa co potrebujes vediet budem sa snazit poradit.

wau.. konečně nějaká reakce Úsměv díky!!!

hadice mám (ne na foto), kabeláž mám v autě... měl bych mít snad vše! To s tím vysoušečem je mi novinka.. vůbec jsem nevěděl to mi hlava nebere pak tlakový senzor, tím myslíš co? A ten černý box mi ještě bývalý majitel dodá ze svého auta výměnou za můj obyčejný.

0
PříspěvekZaslal: 28.10.2012 , 23:52   Citovat  

v tom pripade ti asi nechyba nic. no ten vysusac treba vymenit kedze pohlcuje vlhkost z klimy, a teraz sa uz znehodnotil vlhkostou z vonkajsieho vzduchu. Ten tlakovy spinac sa srobuje do kondenzatora vid foto: tudy odkaz
ako pozeram na tie kompresori, daval by som na ne pozor aby sa do nich nedostala spina su velmi haklive nato. Mozu sa tym znicit. Treba zapchat tie otvory neakou handrou. Pri instalacii by som vylial olej z kompresora kedze tiez bude znehodnoteny vlhkostou a doplnil novy podla manualu. podla toho ci je to r134a alebo r12... pri r134a sa pouziva PAG olej, a pri r12(co sa uz nepouziva lebo je to stare chladivo) treba mineralny olej. ale myslim ze tvoje auto ma uz r134a. Edit: myslim ze ten olej ti doplnia aj tam kde to plnia

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 0:19   Citovat  

tissue napsal:
...ale myslim ze tvoje auto ma uz r134a...

Tím bych si nebyl tak jistej. Do C5g se dávali klimatizace na oba druhy chladiva. Na fotkách to není moc dobře vidět,ale připadá mi to jako klima na starou R12. Pokud je to tak,nevím jak se ti bude shánět ten vysoušeč,podle obrázků na e-shopech mají všude vysoušeče na R134a...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 0:22  Naposledy upravil GrygarMartin2 dne 29.10.2012 , 0:38, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

tissue napsal:
v tom pripade ti asi nechyba nic. no ten vysusac treba vymenit kedze pohlcuje vlhkost z klimy, a teraz sa uz znehodnotil vlhkostou z vonkajsieho vzduchu. Ten tlakovy spinac sa srobuje do kondenzatora vid foto: tudy odkaz
ako pozeram na tie kompresori, daval by som na ne pozor aby sa do nich nedostala spina su velmi haklive nato. Mozu sa tym znicit. Treba zapchat tie otvory neakou handrou. Pri instalacii by som vylial olej z kompresora kedze tiez bude znehodnoteny vlhkostou a doplnil novy podla manualu. podla toho ci je to r134a alebo r12... pri r134a sa pouziva PAG olej, a pri r12(co sa uz nepouziva lebo je to stare chladivo) treba mineralny olej. ale myslim ze tvoje auto ma uz r134a. Edit: myslim ze ten olej ti doplnia aj tam kde to plnia

ok, ten tlakový ventil mám na chladiči ne? viz moje foto, ten zelený konektor???

Dokoupím teda ten vysoušeč, kompresor ještě nechám prohlídnout (nový olej, gufero, ložisko... prostě klasika).

Ale pořád mi chybá to čidlo z výparníku... Bueee (na c6g je už řešené jinak že?). Tam je jen drát před výparníkem a zakončenej konektorem bez té černé krabičky nebo co to je jak mám já na c5g).

0
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 0:27  Naposledy upravil tissue dne 29.10.2012 , 0:32, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Kmóďa napsal:
Tím bych si nebyl tak jistej. Do C5g se dávali klimatizace na oba druhy chladiva. Na fotkách to není moc dobře vidět,ale připadá mi to jako klima na starou R12. Pokud je to tak,nevím jak se ti bude shánět ten vysoušeč,podle obrázků na e-shopech mají všude vysoušeče na R134a...

ak je to teda r12 tak v tom pripade to bude aj tazke doplnit. po 1. nieje to legalne. a robi to velmi malo ludi. Ten r12 plyn je zlato vo svete klimatizacii Velmi šťastný ale da sa urobit prerabka z r12 na r134 . tam sa vymenia tie ventily na doplnanie, preplachnu sa trubky a doleje pag olej.
edit pre GrygarMartin2: Ten tlakovy spinac tam tusim je. a k tej tvojej otazke ci bude pasovat to cidlo vyparnika zo 6g. Nemyslim si, na c6g je to obycajny teplomer z ktoreho ide kabel. Na c5g to vyzera na uplne iny system ale to uz fakt neviem tak nejdem radit. To musi niekto iny kto robil s klimou na 5g. skus na vrakovisku to odmontovat z c5g vyparniku.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 0:30   Citovat  

tissue napsal:
ak je to teda r12 tak v tom pripade to bude aj tazke doplnit. po 1. nieje to legalne. a robi to velmi malo ludi. Ten r12 plyn je zlato vo svete klimatizacii Velmi šťastný ale da sa urobit prerabka z r12 na r134 . tam sa vymenia tie ventily na doplnanie, preplachnu sa trubky a doleje pag olej.

...a vymění se všude okroužky,protože R134a je agresivnější...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 0:40   Citovat  

Kmóďa napsal:
...a vymění se všude okroužky,protože R134a je agresivnější...

jj ty okroužky budu měnit, dokoupím vysoušeč, a jak poznám kterou vezri mám?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 0:54   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
jj ty okroužky budu měnit, dokoupím vysoušeč, a jak poznám kterou vezri mám?

Mrkni na koncovky. Koncovky na R134a by měli mít okroužky v drážkách,na R12 je okroužek navléklý jen na trubce a v protikuse v díře je na něj osazení,tzn. vypadá to jak kdyby tam byli dva průměry. Mělo by to být i označené na kompresoru,typ chladiva.

0
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 1:07   Citovat  

Kmóďa napsal:
Mrkni na koncovky. Koncovky na R134a by měli mít okroužky v drážkách,na R12 je okroužek navléklý jen na trubce a v protikuse v díře je na něj osazení,tzn. vypadá to jak kdyby tam byli dva průměry. Mělo by to být i označené na kompresoru,typ chladiva.

este by som chcel doplnit ze pri r12 su oba (vysokotlaky,nizkotlaky) ventily rovnakej velkosti kdezto pri r134 su rozdielne. ak sa nemylim
edit: beriem spet. nemam pravdu. ale tie ventily vyzeraju takto tudy odkaz r12 su srobovacie a r134 su rychloupinacie

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 1:46   Citovat  

Kmóďa napsal:

na tubkách mám okroužky v drážkách, ale všiml jsem si, že je tam i asi jedna část řešená navléknutím okroužku na trubce a zasunutá do protikusu.. takže? ještě mrknu na ten kompresor,ale co ty trubky?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 11:28   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
na tubkách mám okroužky v drážkách, ale všiml jsem si, že je tam i asi jedna část řešená navléknutím okroužku na trubce a zasunutá do protikusu.. takže? ještě mrknu na ten kompresor,ale co ty trubky?

To je divné,jde ti to vůbec do sebe a je to z jednoho auta? Protože ty díly nejsou záměnné. Koncovky s drážkou na okroužek mají větší průměr. To by se muselo vidět jinak těžko radit...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 21:23   Citovat  

OK

Obsah fóra Honda-club.cz   
klima C5G - poraďte