Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
ALB P3G
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Dynamisek je teď offline  Dynamisek
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2008 , 10:49   Citovat  

Zdravim všechny! Mám problém s ALB určitě zavzdušněné... Soudim tak když sem měnil obvod u pravého předního kola.
Poradi mi stim někdo jak ho odvzdušnit aby mi už konečně nesvitila přistrojovka jak na kolotočich... zmatenej
Brzdy už sem odvzdušnoval dvakrát!
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Nomi je teď offline  Nomi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2008 , 13:55   Citovat  

abs se odvzdušnuje samo,myslím

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2008 , 18:30   Citovat  

Nomi napsal:
abs se odvzdušnuje samo,myslím

Nene,musí se odvzdušnit ABS pumpa. Velmi šťastný Malý čtyřhranný klíček dost dloudej je na to potřeba...A pumpa je na nosníku,za chladiče,dole před převodovkou..Přístup na wc wc

0
PříspěvekZaslal: 13.4.2008 , 22:51   Citovat  

Díky! No a při zapnutém motoru? Jaký je postup? Dneska po prutkém zabrždění ABS hučelo cca 3s. Tak sem kouk do nádržky a vidim šlehačku... to mi hlava nebere

krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2008 , 8:45   Citovat  

mozna bych teda i vymenil kapalinu. kdyz je stara, tak se z ni muze stat prave "slehacka"

0
PříspěvekZaslal: 14.4.2008 , 9:04   Citovat  

Aha dalši věcička... Bueee A jak ji vypustim? Tim moturkem ju vybrnčim?

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2008 , 9:34   Citovat  

co takhle zkusit manuál? odkaz

maryo je teď offline  maryo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2008 , 10:12   Citovat  

A cim je vlastne zpusobene to huceni ? Dela mi to taky a obcas dost dlouho. To, ze to tlakuje by preci nemelo zpusobovat takovy hrozny randal. Ma s tim nekdo zkusenost ? Nomi radil vymenit kapalinu, ale to asi tak maximalne omezi castejsi tlakovani ze ?... ALB mi jinak funguje dobre, ale randal je to hrozny a dobre to tomu urcite taky nedela...

0
PříspěvekZaslal: 14.4.2008 , 11:59   Citovat  

Tak skoušel jsem ten motorek rostočit ale nějak se nechce hnout,, bude to tim že sem ten čtyřhran nadokázal povolit normálnim kličem č.8. A nejspíš je tam tlak jako dost... Chápeš!
Musim si zajit koupit koupit nějake nášup aby to klaplo kuky kuk
Dik za ty manuály! Eště aby byly v češtině jinak asi nevim... Tak to valím bulvy

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2008 , 12:07   Citovat  

Pokud jde o vymenu kapaliny, tak staci vzit strikacku a vysat to z nadobky, nebo nestaci ?

Nomi je teď offline  Nomi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2008 , 13:22   Citovat  

maryo napsal:
Pokud jde o vymenu kapaliny, tak staci vzit strikacku a vysat to z nadobky, nebo nestaci ?

jen část kapaliny, Úsměv u mne stačilo vyměnit jen obsah nové lahvičky kapaliny (asi 75ml) a bylo po šlehačce)

ale možná by nebylo od věci vyměnit ji úplně celou, to mi hlava nebere

Sybi je teď offline  Sybi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2008 , 13:32   Citovat  

ja ALB nemam a maximální vyladěnost kouř

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2008 , 20:24   Citovat  

maryo napsal:
A cim je vlastne zpusobene to huceni ? Dela mi to taky a obcas dost dlouho. To, ze to tlakuje by preci nemelo zpusobovat takovy hrozny randal. Ma s tim nekdo zkusenost ? Nomi radil vymenit kapalinu, ale to asi tak maximalne omezi castejsi tlakovani ze ?... ALB mi jinak funguje dobre, ale randal je to hrozny a dobre to tomu urcite taky nedela...

Rozebrat,vyčisti,můžou být seklý pístky co jsou v něm,nebo ložisko jako u mě... Práce na wc ,ale mě už šlape jako hodinky...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2008 , 20:28   Citovat  

OK. Pustim se do toho, doufam, ze to dam dohromady Hihi

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2008 , 20:35   Citovat  

maryo napsal:
OK. Pustim se do toho, doufam, ze to dam dohromady Hihi

Pokuď to bude jen čištění,za dvě hoďky nemáš co dělat... Úsměv A doporučím ti než to složíš,pomazni vše uvnitř nějakým lepším oilem.Po složení to zapoj na chvilku na baterku ať se to ještě proběhne.A uvidíš....

krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2008 , 22:53   Citovat  

ja s tim mam problemy dodnes. nevalilo to tak jsem to rozebral a vycistil. byli zasekli pistky. po slozeni to konecne cerpalo jenze co se za nejakou dobu nesatlo. pro zmenu to huci a cerpa ale vypne se to za strasne dlouho a vetsinou s tim ze je vadny abs. chyba 12. coz naznacuje na rele a elektriku jenze vsechno od elektriky by melo byt v poho. uz sem z toho taky jelen. stalo se to na trave kdyz jsem hazel boky pres rucku takze se mozna neco nekde vyklepalo. co ale netusim. kdyby to bylo u cidla tak by to melo hlasit jinou chbyu ne? kdyby nahodou nekoho neco napadlo byl bych mu vdecen.

PS: jinak jsem si vzpomel. bacha az budes odvzdusnovat nebo odcerpavat tu kapalinu. jednou sem to nemohl povolit a protoze je tam pristup na :mravenec: zaboril jsem hlavu poradne do motorovyho prostoru a zarval. no povolilo to. jenze jak to bylo natlakovany tak me to celyho postrikalo. hlavne xicht a oci. nic moc chut ti povim a to paleni v ocich se taky nevyplati tak bacha. dej si na ten sroubek hadicku a tu zaved do nejake sklinky s vickem. rozumis mi ne. takhle by te to nemelo pocakat jako me. jo a taky to rozetira barvu!!! tak bacha.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2008 , 23:21   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Pokuď to bude jen čištění,za dvě hoďky nemáš co dělat... Úsměv A doporučím ti než to složíš,pomazni vše uvnitř nějakým lepším oilem.Po složení to zapoj na chvilku na baterku ať se to ještě proběhne.A uvidíš....

Diky za povzbuzeni, asi si to naplanuju na vikend Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.4.2008 , 6:53   Citovat  

krtekm napsal:
ja s tim mam problemy dodnes. nevalilo to tak jsem to rozebral a vycistil. byli zasekli pistky. po slozeni to konecne cerpalo jenze co se za nejakou dobu nesatlo. pro zmenu to huci a cerpa ale vypne se to za strasne dlouho a vetsinou s tim ze je vadny abs. chyba 12. coz naznacuje na rele a elektriku jenze vsechno od elektriky by melo byt v poho. uz sem z toho taky jelen. stalo se to na trave kdyz jsem hazel boky pres rucku takze se mozna neco nekde vyklepalo. co ale netusim. kdyby to bylo u cidla tak by to melo hlasit jinou chbyu ne? kdyby nahodou nekoho neco napadlo byl bych mu vdecen.

PS: jinak jsem si vzpomel. bacha az budes odvzdusnovat nebo odcerpavat tu kapalinu. jednou sem to nemohl povolit a protoze je tam pristup na :mravenec: zaboril jsem hlavu poradne do motorovyho prostoru a zarval. no povolilo to. jenze jak to bylo natlakovany tak me to celyho postrikalo. hlavne xicht a oci. nic moc chut ti povim a to paleni v ocich se taky nevyplati tak bacha. dej si na ten sroubek hadicku a tu zaved do nejake sklinky s vickem. rozumis mi ne. takhle by te to nemelo pocakat jako me. jo a taky to rozetira barvu!!! tak bacha.

Chybu 12 měla mladá na tý svojí preludce taky.... Jenže chyba 12 je Solenoid related problem - Power supply problem,což naznačuje prozměnu na elektromagnety,potažmo na pístky co jsou uvnitř ALB.Je to ta velká věc co je pod nádržkou kapaliny na pravým nosníku... Jak jsi házel ručky,a vlastně nebyl tlak v okruhu,tak se to mohlo seknout,pokuď to chodilo už mizerně a nemělo to co vrátit zpě. Opět jsem rozebíral,čistil,dal nový O-kroužky všechny... A funguje jako nový. Ale práce extra na šuk šuk piplačka,ale dostat určitý věci ven z toho a přijít na princip,mě zabralo hodinu,pak rozebírání,čištění,dávání do kupy a odvzdušnění.....

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.4.2008 , 6:54   Citovat  

krtekm napsal:

drone je teď offline  drone
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.4.2008 , 8:08   Citovat  

Taky mi sviti alb na pristrojovce A nevydava zadne zvuky nic proste nejde asi to taky o vikendu rozeberu mam Acco 4g Uz me to nebavi jak mi to tam sviti jak vanocni stromecek muhehe

Nechodili mi zadni brzdy ted o vikendu jsem to rozebral a zjistil ze to bylo destickama jak s tim predtim nikdo dlouho nejezdil tak tam byli prirezle ted uz je to ok tak me prave zajima jestli to muze byt cidlem to ze mi sviti alb.

Stalo se nekomu ze by mel spatny to cidlo nebo to spis bylo tim mechanizmem v motoru pod tou nadrzkou jak pisete? Thx

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.4.2008 , 10:27   Citovat  

Tak to valím bulvy prosim prosim

0
PříspěvekZaslal: 15.4.2008 , 10:34   Citovat  

pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem tak sem nějak zjistil že to ALB je u Hond nějak na pikaču... co se tyče s vydrží... šuk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.4.2008 , 10:38   Citovat  

Neprijde mi ze to je zas tak naprd kdyz staci to rozebrat... a opravit a funguje to zas dal.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.4.2008 , 12:27   Citovat  

Jakub Erben napsal:

A co ze mam vlastne vycistit, tam je tech soucasti nekolik. Power unit vypaad ze ma nejmin soucastek, tak zacit tim ? Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 15.4.2008 , 14:48   Citovat  

pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem Je to tam. hej tak to ALB sem si udvzdušnil... vybrčel sem 2 decka kapalinky a je to... kouř
no ale přet tim sem si vystřikal auto i zgaráží brzdovou kapalinou DOT 3 pořádnej výtlem
Poučka pro ty co to budou dělat: Mrk Nachystáme si 9mm ořech, dlouhý plochý šroubovák tak aby se na těsno vešel do te durky misto golky, musi mit na rokojeti dirku pro druhej šroubovák aby ste to mohly hnetka po uvolnění zaškrtit spátky! golu ne pač ji musite přepnout a za tu dobku vás ten vysokotlakej gejzir nejspíš naštve cca od spodu až po strop, 2 decka kap.!! Tak žes postříkáme třeba silikonem ve spreji od vrchu střikat cca 4s, aby se nám ta kapalinka při povolení nenachytala na pajšl jinak to určitě zežere i nosnik šuk no hadičku si vložíme do flaštičky od 1l položenou misto beterky... no znáte z brzd že kouř ... a už jen ob. klič 8mm. Tak nasazeno našunuto povolíme začne šlehačka divadlo noo... pro mali děcka... a potom ten konektor napájime z baterky... črvenej kabl je + no a vydrnčime ze 2 nádržky a otahnem a dolijem a projedem se začne drnčet motor zase tak vylezem z auta né až zitra! ale hnet dolijem celou nádržku... zese jizda repete dolijem sednem a jedem třeba do G nebo pro benál tod vše... zzzzzzz za tiskové chyby neručim!
Tak šup do práce! Lucy
Honda

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.4.2008 , 17:24   Citovat  

maryo napsal:
A co ze mam vlastne vycistit, tam je tech soucasti nekolik. Power unit vypaad ze ma nejmin soucastek, tak zacit tim ? Úsměv

Já to rozebral uplně celý a v čerpadle i motorek,namazal kluzný pouzdra v něm vazelínkou. Jinak někdo výš se zmiňoval že ABS u Hond je na.... wc ,ale bezpečně můžu říct že tohle je oprava,teda vyčištění první po 285 000 km,takže myslím že v poho..čidla a ostatní věci jsou původní... U Ochcávky jsem měnil už 3 čidla a má najeto jen 112 000... Takže....

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.4.2008 , 18:39   Citovat  

No co jsem koukal do manualu, tak je tam tech soucasti docela dost - Power unit, Accumulator, Modulator a Master Cylinder, takze tohle vsechno jsi cistil jo ? Tak teda zkusim to taky abych nebyl pozadu pořádnej výtlem ... Najeto mam 260.000 a pry to zacalo delat tak cca pred rokem nebo tak nejak, holt uz bude holka tenhle rok plnoleta, asi to oslavime plnou vpoweru šuk šuk

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.4.2008 , 21:40   Citovat  

maryo napsal:
No co jsem koukal do manualu, tak je tam tech soucasti docela dost - Power unit, Accumulator, Modulator a Master Cylinder, takze tohle vsechno jsi cistil jo ? Tak teda zkusim to taky abych nebyl pozadu pořádnej výtlem ... Najeto mam 260.000 a pry to zacalo delat tak cca pred rokem nebo tak nejak, holt uz bude holka tenhle rok plnoleta, asi to oslavime plnou vpoweru šuk šuk

Je toho tam dost to máš pravdu..Měl jsem rozdělaný to čerpadýlko a pak celou tu věc jak jsou v ní tři solenoidy...Fak dávej bacha jak to bylo poskládaný,je to opruz... Uvidíš až rozděláš jedno nebo druký,bude tam bilej,nebo zelenošedej humus...Vše důkladně očistit,vymejt lihem a namáznout než složíš zpět... To máš docela slušmý počet Km...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2008 , 22:30   Citovat  

Tak jsem to ALB vyndal(Power unit, Accumulator a Modulator) a na tom modulatoru je nekolik imbus sroubu kdyz jsem sundal nejaky ty vecicky a ja nemam v gole imbusy, mam(resp. mel jsem) jen takovej ten obycejnej kterej jsem na posledni sroubu znicil. A rad bych se parkrat projel nez to tam dam zpatky.

Jinak to mam zevnitr zda se docela cisty, tesneni jak novy, nevim jestli to pomuze, zatim jsem na zadnej problem nenarazil co by mohlo delat ten hroznej randal. Jestli to bylo jen zavzdusneny, tak jsem to vyndaval zbytecne pořádnej výtlem pořádnej výtlem

Otazka zni, muzu jezdit chvili normalne bez toho s vypojenym ALB ? Nebo uz je ten brzdovej okruh ted zavzdusnej a musi se tp nekde nejak ucpavat/zaskrcovat apod. abych s autem bez ALB mohl jezdit ? Diky...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2008 , 22:34   Citovat  

maryo napsal:
Tak jsem to ALB vyndal(Power unit, Accumulator a Modulator) a na tom modulatoru je nekolik imbus sroubu kdyz jsem sundal nejaky ty vecicky a ja nemam v gole imbusy, mam(resp. mel jsem) jen takovej ten obycejnej kterej jsem na posledni sroubu znicil. A rad bych se parkrat projel nez to tam dam zpatky.

Jinak to mam zevnitr zda se docela cisty, tesneni jak novy, nevim jestli to pomuze, zatim jsem na zadnej problem nenarazil co by mohlo delat ten hroznej randal. Jestli to bylo jen zavzdusneny, tak jsem to vyndaval zbytecne pořádnej výtlem pořádnej výtlem

Otazka zni, muzu jezdit chvili normalne bez toho s vypojenym ALB ? Nebo uz je ten brzdovej okruh ted zavzdusnej a musi se tp nekde nejak ucpavat/zaskrcovat apod. abych s autem bez ALB mohl jezdit ? Diky...

Myslím že ti to brzdit nebude..... A měl jsi vyndaný i ty pístky všechny??? Je to docela ojeb je vyndat všechny... Zkus roztočit jen ten motůrek bez pístku....

Obsah fóra Honda-club.cz   
ALB P3G
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina