Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Snizovani - jenom pruziny ANO / NE ?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
lukass je teď offline  lukass
0
PříspěvekZaslal: 12.4.2008 , 19:31   Citovat  

Zdravim, chtel bych trochu snizit novyho Civica - FN 1 (type S). Eibach dela pruziny -25 mm (to mi vyhovuje), ale chtel bych se zeptat jestli to nebude problem? Auto je stary asi 4 mesice, takze tlumice jsou jeste v kondici a mj rocni najezd taky neni zrovna nejvetsi tak kolem 15 000 tkm. Jakykoliv navrhy na zkracovani, stahovani apod. soucasnejch sem zavrhl.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.4.2008 , 21:15   Citovat  

-25mm jim nic neudela... Horsi je to pri -40mm a vic...

0
PříspěvekZaslal: 12.4.2008 , 21:37   Citovat  

Jasny hele a nezmrsi to nejak charakteristiku tlumeni? Proste aby to nezaclo divne odskakovat apod.?

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.4.2008 , 23:38   Citovat  

Myslím si že právě tímhle tomu podvozku 8g můžeš jen a jen pomoct Chápeš!
8g má právě už z výroby opravdu špatně sladěnou kombinaci tlumič+pružina, kdy tlumič je tvrdej a pružina naopak měká, což se v praxi projevuje přílišnými náklony karoserie v zatáčce a naopak nepatřičnými rázy na (hlavně příčných) nerovnostech. Tvrdší pružiny, snižující boční náklony ti můžou jenom pomoct. A snížení -25mm je naprosto vpohodě, obecně platí poučka, že ne-závodní tlumiče snezou bez výrazného zásaho do jejich funkčnosti a životnosti snížení do 30 mm, max. 40mm. Takže -25mm je naprosto vpohodě.
Samozřejmě by bylo mnohem lepší komplexní řešení tlumič+pružina (na 8g např. KW), protože ten podvozek od Sachsu opravdu není dobře naladěn. Nicméně i tohle mnohem levnější řešení není na závadu. Je to jen a jen o pěnězích, který do toho cheš dát Mrk

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 12.4.2008 , 23:44   Citovat  

Tak komplet podvozek za 20ku bych ted asi kupovat nechtel, mam zatim jiny priority. Ty pruziny me sou takovy polovicaty reseni no, ale spis mi slo o to jestli to neni vylozena blbost. Jinak naklony v zatackach se mi nezdaj tak moc hrozny (oproti Stilu je to daleko lepsi), ale ty razy na nerovnostech (18, 225/40) sou celkem cejtit. Myslis ze by se to mohlo malinko vykompenzovat (tz. tuhost by byla, ale nebyly by to takovy rany?). Mozna se ptam jako trotl, ale s podvozkem sem nikdy nic nedelal a nechci neco :mravenec:.

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2008 , 19:23   Citovat  

ja jen doplnim soptu... v manualu co sem dostal ke sportovnim Kyb tlumicum psali ze to nesmi prijit na pera co sou vic nez -30, jestli si to dobre pamatuju. Ale kdyz sem se ptal emailem jestli sou ty tlumice jen na jejich pruziny, nebo na co a nejakej japonec mi obratem odepsal ze jsou delany pouze na seriovy tlumice ne na zadny snizeny ani tvrdsi... takze to asi neni uplne idealni ale jako do -30 (-40 uz je dost, myslim) se to da, kdyz se nechce koupit celej snizenej set. Jinak je fakt ze na 8G tvrdsi pruziny jedine dobre, ani nemusej bejt snizeny.

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2008 , 23:37   Citovat  

Bitkar napsal:
ja jen doplnim soptu... v manualu co sem dostal ke sportovnim Kyb tlumicum psali ze to nesmi prijit na pera co sou vic nez -30, jestli si to dobre pamatuju. Ale kdyz sem se ptal emailem jestli sou ty tlumice jen na jejich pruziny, nebo na co a nejakej japonec mi obratem odepsal ze jsou delany pouze na seriovy tlumice ne na zadny snizeny ani tvrdsi... takze to asi neni uplne idealni ale jako do -30 (-40 uz je dost, myslim) se to da, kdyz se nechce koupit celej snizenej set. Jinak je fakt ze na 8G tvrdsi pruziny jedine dobre, ani nemusej bejt snizeny.

Pockej tys kupoval KYB AGX ne? A ty ze sou delany na seriovy pruziny? Tak na co pak ty AGX sou? cože cože ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.4.2008 , 10:58   Citovat  

te svezu a uvidis na co sou, sem je v nedeli testoval na nejtuzsi stupen ;)

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.4.2008 , 11:04   Citovat  

Já už sem s Civicem 1,8 VTi na AGXkách jel. Pocitově lepší, na rozbité silnici taky lepší, ale náklony a všechno ostatní stejný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.4.2008 , 11:13   Citovat  

nebudu se hadat, ale ja jsem zkratka spokojen, splnilo to moje ocekavani a naklony jsou celkem slusne redukovany. Celkove se ten podvozek zlepsil a jsem rad ze jsem kvuli tomu nemusel snizovat. Duvodu proc tvoje zkusenost nebyla dobra muze bejt dost - ciset subjektivni hodnoceni, stav toho civicu atd. Jasny, ze z toho nemam uplne kamenej zavodni podvozek, kterej se ani nehne ani nenakloni, nic , na to bych musel opravdu dat ty tvrdsi pruziny, ale to sem ani nechtel. Takle jak to mam, tak s tim de jezdit i bezne aby clovek nebyl vyklepanej a pritom to sedi s jistotou v kazdy zatacce. No ale nebudu tu uz psat offtopic. Je to tu o necem jinym.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Snizovani - jenom pruziny ANO / NE ?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina