Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Proč má sytý tah jenom nepravidelně? Prosím poraď
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
ot8to je teď offline  ot8to
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 16:16   Citovat  

Zdravim,
mam Civic MB3, motor D15Z8. Problem je, ze motor taha nejak pridusene a je potreba hodne slapat na plyn. Ma nepravidelne zive chvilky - neco se stane a ozije. Pak jede krasne, sveze. Po chvilce zase prestane tahat a chova se hodne unavene.
Zadne divne zvuky nebo cukani, nic neobycejneho se nedeje. Jen to proste nejede. Tento jev se objevuje i kdyz sviti econo, vzajemne sa to neovlyvnuje.
Vite nekdo co je v neporadku? Dekuju...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 8:09   Citovat  

Já mám skoro pocit, že to je normální ... měl jsem D15Z6 a teď mám D15Z8 a oba to dělají taky ... nepřišel jsem na to proč ...

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Speedey je teď offline  Speedey
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 8:14   Citovat  

žeby otevírání a zavírání hydroventilu na sací ventily-ECO, taky mám D15Z6 a už mě to docela se..e

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 10:14   Citovat  

Taky jsem si myslel, že to bude ucpaný vtec ... ale není ... sleduj, že to mám skoro všichni ... to je podle mě asi vlastnost ...

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 10:16   Citovat  

Mně D15Z6 jela pravidelně a pořád stejně - žádné změny chování, že by někdy jela lépe, jsem nezaznamenal... Se stydím

Vokys je teď offline  Vokys
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 12:13   Citovat  

co klima ? ja mam sice D16B2 ale kdyz mam zaplou klimu tak je citit pri seslapnuti plynu cukani a pri vypnuty klime to jde normalne do otacek

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 12:19   Citovat  

Klima v tom roli nehraje ... chová se to tak, že jedeš, držíš pedál furt stejně a najednou to auto zatáhne, jakoby měl pořád odpojeny ty 4 ventily a z ničežonic je připojil ... zelená kontrolka klidně svítí dál nebo nesvítí vůbec.

Tak mě napadlo jedině připojit nějaký drátek s LEDkou (a odporem) na VTEC ventil a přetáhnout někde do kabiny. Pokud se bude LEDka rozvěcovat a zhasínat přesně podle těhto situací (nikoliv podle kontrololky ECONO), tak je to jasné ... a pak už jen otázka proč to tak je

HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 12:47   Citovat  

jojo, tuto to delalo kamaradovi na eko kombiku taky, ne casto ale jo, jeli sme po dalnici a najednou auto zabralo aniz by hejbal s plynem

sicik je teď offline  sicik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 12:48   Citovat  

mě to dělá to samý, asi je to normální.

mám anglána D15Z8

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 13:29   Citovat  

Nemáte náhodou poškozený pletenec na výfuku? Ucpaný... to mi hlava nebere

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 14:32   Citovat  

Daver napsal:
... chová se to tak, že jedeš, držíš pedál furt stejně a najednou to auto zatáhne

me to taky dela, je to nepravidelne a nepredvidatelne. Jedu ustalenou rychlosti a najednou ma auto o 30koni vic a zacne tahat jak zbesile, pritom s plynem vubec nehybu. Pak to zas prestane.
Na druhou stranu ja mam upraveny D15B2 VTEC... to mi hlava nebere
Mam za to, ze vsechny tyhle veci ma za nasledek spatny regulator tlaku paliva. Jak posledni dobou procitam forum a davam si dohromady veci a souvislosti s tim, co dela moje auto a tam ten vadnej regulator je s nejvetsi pravdepodobnosti taky, vsechnu vinu davam tomu regulatoru.
Co nevidet ho budu menit, tak uvidim jak se auto bude chovat pak...

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 14:33   Citovat  

Nemáme pletenec ... a už vůbec ho nemají všichni ucpaný Velmi šťastný

Motor mám po go, komplet vyčištěný a i kdyby, tak by to nedělalo všem ... je to prostě vlastnost a basta je to dobrý

HonzaMek je teď offline  HonzaMek
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 14:33   Citovat  

Mám anglána D15Z8 a taky mi to dělá. Zatím sem nepřišel čím to je Smutný

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 14:36   Citovat  

Daver napsal:
je to prostě vlastnost a basta je to dobrý

Sakra, tak to jsem jezdil celé 3 roky s rozbitým autem... Velmi šťastný

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 20:53   Citovat  

FastCivic napsal:
me to taky dela, je to nepravidelne a nepredvidatelne. Jedu ustalenou rychlosti a najednou ma auto o 30koni vic a zacne tahat jak zbesile, pritom s plynem vubec nehybu. Pak to zas prestane.
Na druhou stranu ja mam upraveny D15B2 VTEC... to mi hlava nebere
Mam za to, ze vsechny tyhle veci ma za nasledek spatny regulator tlaku paliva. Jak posledni dobou procitam forum a davam si dohromady veci a souvislosti s tim, co dela moje auto a tam ten vadnej regulator je s nejvetsi pravdepodobnosti taky, vsechnu vinu davam tomu regulatoru.
Co nevidet ho budu menit, tak uvidim jak se auto bude chovat pak...

Osobně bych sázel taky na regulátor. U mě to mělo plíživý průběh a po swapu na 3stage vtec to bylo totál v háji. Auto nejelo, volnoběh úplně v pasti, chcípalo to na křižovatkách atd. Poměnil jsem všechno možné a až teď po roce jsem se na wc , změřil zbastleným přípravkem tlak a ejhle, čerpadlo 500kPa a na liště jen 200kPa a míň a hrozně to kolísalo při nastartovaném motoru. Dal jsem stavitelný, nastavil předepsaných 320kPa a tradááá, jede to jak z praku. Další věc je, že se mi zdá, že origo ECU se s tím prala o hodně líp než P2J ECU s 3stage a proto to spousta lidí ani nevnímá a bere to jako daň dlouhé převodovce. Na druhou stranu se často dočítám, že ty regulátory moc neodcházejí a já má zrovna dva K.O. to mi hlava nebere

0
PříspěvekZaslal: 1.11.2012 , 16:16   Citovat  

Nemate nekdo nove poznatky, ktere by nam mohli pomoci v teto otazce?
Pripadne nejake nove typy?

Dekuju

Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2012 , 17:30   Citovat  

Také mi to dělalo u D15Z6, když jsem si ji vezl domů od prodejce. Vyměnil jsem olej za 5w40, vyměnil svíce, seřídil ventily a pořádně tomu naložil. Po pár kilometrech byl cíva zkrocen a poslouchal jak má. Úsměv

Moje tipy jsou Vtec solenoid, lambda nebo regulátor tlaku paliva.

vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2012 , 18:06   Citovat  

mě tohle dělalo i MB6. Nakonec pomohla jedna z věcí: svíčky, vyčištění rozdělovače, palivový filtr, přecvakání a vyčištění všech konektorů, originál sací trakt a vyčištění EACV....

tio je teď offline  tio
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2012 , 22:22   Citovat  

Mne toto robi len pri zatazi. Drzim stale rovnaky plyn, pride kopec, auto zacne spomalovat a potom sa ecu uvedomi a sama od seba tomu pusti a auto zacne tahat. cize mi to nepride ako porucha. Je al epravda ze hned po kupe mi podobne veci robilo hocikedy, ale to tam boli neoriginalne sviecky, rozladene ventily...

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2012 , 22:28   Citovat  

ot8to napsal:
Nemate nekdo nove poznatky, ktere by nam mohli pomoci v teto otazce?
Pripadne nejake nove typy?

Dekuju

tohle je vlastnost toho motoru, když ecu zapřemýšlí a vyhodnotí lehký kopec jako větší zátěž motoru, tak otevře všech 16 ventilů. Dělá mi to taky, je to normální. ECONO kontrolka nezhasne, ale je cítit silnější zátah... Pokud ti to dělá jen do stoupání s konstantním plynem, tak je vše v pořádku přátele

tio je teď offline  tio
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2012 , 23:19   Citovat  

Ja myslim ze to s vtecom nic nema, s tym sa ecu zacina hrat az od 4000rpm (na d15z3). Skor sa hra so smesou paliva. Ved predsa to eco = chudobna smes. Cize ked je zataz tak namiesa bohatsiu. Pokial svieto eko tak je stale chudobna, ci uz viac alebo menej. Po znasnuti eco je uz bohata a az pri 4000rpm sa prepne 12v na 16v. Takto to je urcite na d15z3. Na z6 a z8 by to malo byt rovnako. z6 a z8 ma vacsi vykon len kvoli inej kompresii a inemu, vacsiemu saniu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2012 , 23:29   Citovat  

tio napsal:
Ja myslim ze to s vtecom nic nema, s tym sa ecu zacina hrat az od 4000rpm (na d15z3). Skor sa hra so smesou paliva. Ved predsa to eco = chudobna smes. Cize ked je zataz tak namiesa bohatsiu. Pokial svieto eko tak je stale chudobna, ci uz viac alebo menej. Po znasnuti eco je uz bohata a az pri 4000rpm sa prepne 12v na 16v. Takto to je urcite na d15z3. Na z6 a z8 by to malo byt rovnako. z6 a z8 ma vacsi vykon len kvoli inej kompresii a inemu, vacsiemu saniu.

To co píšeš není tak úplně pravda.
Ano, otáčky na to mají vliv, konkrétně překročení 2500ot na 3 a 4 rychlostní stupeň, a 3200 na pátý(zhasnutí kontrolky, ale to nemusí znamenat že už jede motor na 16V, občas přepne později co jsem vysledoval). Ale ECU může vyhodnotit jako neefektivní držet chudou směs i pod tyto otáčky a může i v nižších poslat na práci i další 4 ventily, ikdyž točíš málo. Tohle se děje podle zatížení motoru nebo polohy plynu. Mrkni na hondaclub.cz, tam je o VTEC motorech pěkný článek i s vysvětlením chování ekonoma přátele

edit: jednou se u ekonoma tady na foru řešily dokonce tři fáze, jedna chudá směs 12V, potom bohatá směs a 12V a nakonec bohatá směs a 16V. Ale za to ruku do ohně nedám jak to přesně je, to by chtělo diodu na VTEC selenoid a druhou na údaje z lambdy...

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2012 , 23:57   Citovat  

Tu změnu zátahu (oživení nebo naopak zlenivění) zničehonic nezpůsobuje spínání vtec, je to spíš skokovou změnou bohatosti směsi. Řekl bych že je to lambdou, když funguje hůř, motor takto "blbne" často, protože při přepínání z lean burn režimu do normálního open loop nemá ecm chvíli správné hodnoty bohatosti. Občas pomůže to pořádně prohnat, pak to nějaký čas nedělá. Je to celé jen moje domněnka, ale mám v plánu ji ověřit indikátorem lambda sondy.

tio je teď offline  tio
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 0:05   Citovat  

citace:
Ano, otáčky na to mají vliv, konkrétně překročení 2500ot na 3 a 4 rychlostní stupeň, a 3200 na pátý(zhasnutí kontrolky, ale to nemusí znamenat že už jede motor na 16V,

toto som vo svojom prispevku netvrdil.

citace:
Ale ECU může vyhodnotit jako neefektivní držet chudou směs i pod tyto otáčky a může i v nižších poslat na práci i další 4 ventily, ikdyž točíš málo.

Urcite sa 12v na 16v neprepina skor. toto mam vysledovane, rozdiel medzi 12v a 16v je dost citit. Ked svieti eco tak to ide na 100% na 12v, ked nesvieti tak ide na bohatu do tych 4000rpm. a az potom sa prepne na 16v.
Je tam citit male skoky-zmeny v tahu:
Pocas eco ked je kopec alebo mierne pridas plyn tak urcite namiesa bohatsiu zmes
Po vypnuti eco je tiez skok - prenutie na bohatu zmes.
Po prekroceni 4000rpm je taktiez skok - prepnutie na 16v. (keby sa preplo skor tak tu sa uz nekona ziadny skok).

citace:
tři fáze, jedna chudá směs 12V, potom bohatá směs a 12V a nakonec bohatá směs a 16V

takto to presne mam ja, az nato ze chudobna mi ide na 5ke s jemnym plynom az po 3900. inac ludia si frazu "tri stupne" dost milia s 3stage vtec co je zase uplne ina vec Úsměv...

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 0:10   Citovat  

gear napsal:
Ale ECU může vyhodnotit jako neefektivní držet chudou směs i pod tyto otáčky a může i v nižších poslat na práci i další 4 ventily, ikdyž točíš málo. Tohle se děje podle zatížení motoru nebo polohy plynu.

edit: jednou se u ekonoma tady na foru řešily dokonce tři fáze, jedna chudá směs 12V, potom bohatá směs a 12V a nakonec bohatá směs a 16V. Ale za to ruku do ohně nedám jak to přesně je, to by chtělo diodu na VTEC selenoid a druhou na údaje z lambdy...

Já si nemyslím, že by se mohly připínat zbylé sací ventily podle zatížení, D15Z6 ještě nemělo variabilní VTEC point, navíc by to z principu nebylo efektivní spínat 16V s ostřejší vačkou v nižších otáčkách, motor by jel spíš hůř, ty změny tahu dělá bohatost směsi. Ale přesně jak píšeš, chtělo by to diodu na VTEC solenoid a indikátor lambdy. Někdo odsud si dal aspoň tu diodu na solenoid a tvrdil, že VTEC spíná vždy ve stejných otáčkách, což koresponduje s tím, co jsem vypozoroval na svém motoru. Jelikož předtím jsem jezdil s ESi motorem, poznám jemnou změnu zvuku motoru při přepnutí na ostřejší sací vačku, natož pak když u ekonoma se připnou další ventily. Dej si na zkoušku otevřené sání a uslyšíš to taky.

0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 8:13   Citovat  

Cenim si vace nazory, ja vetsinou ani presne nevim o cem pisete. Tak jeste jedna na zaver... zjisti neco diagnostika? Mam to dat napichnout?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 12:07   Citovat  

ot8to napsal:
Cenim si vace nazory, ja vetsinou ani presne nevim o cem pisete. Tak jeste jedna na zaver... zjisti neco diagnostika? Mam to dat napichnout?

Pokud ti nesvítí Check engine - oranžová kontrolka co po startu za normálního stavu zhasíná, tak bych neřekl že diagnostikou na něco přijdeš

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 12:10   Citovat  

Ivoss napsal:
Já si nemyslím, že by se mohly připínat zbylé sací ventily podle zatížení, D15Z6 ještě nemělo variabilní VTEC point, navíc by to z principu nebylo efektivní spínat 16V s ostřejší vačkou v nižších otáčkách, motor by jel spíš hůř, ty změny tahu dělá bohatost směsi. Ale přesně jak píšeš, chtělo by to diodu na VTEC solenoid a indikátor lambdy. Někdo odsud si dal aspoň tu diodu na solenoid a tvrdil, že VTEC spíná vždy ve stejných otáčkách, což koresponduje s tím, co jsem vypozoroval na svém motoru. Jelikož předtím jsem jezdil s ESi motorem, poznám jemnou změnu zvuku motoru při přepnutí na ostřejší sací vačku, natož pak když u ekonoma se připnou další ventily. Dej si na zkoušku otevřené sání a uslyšíš to taky.

Ta bohatost směsi by to mohla být taky, ale proč jen při zatížení ? (aspoň u mě ? ) to je haluz jen lambdy a jednotky nebo myslíš že opravdu jednotka zvýší skokově bohatost směsi účelně ? to mi hlava nebere

a podle tohoto článku je spínání 16V opravdu v rozmezí otáček dle zátěže tudy odkaz tak teď kde je pravda Velmi šťastný otevřené sání nemám, to je pravda, ale nevidím v něm smysl, takže jen pro test 12V vs 16V ho pořizovat nebudu kouř

s.c.a.r.a.b.e.u.s. je teď offline  s.c.a.r.a.b.e.u.s.
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 12:19   Citovat  

Já tedy nejsem sice automechanik, ale jsem konstruktér a přijde mi dost přitažené za vlasy to brát jako "vlastnost". Pokud jedu a najednou auto začne akcelerovat bez mého zásahu (ba co víc, je o cca 30 koní živější, jak tu někdo psal), pak jistě není něco v pořádku. Náhlé zrychlování vozidla a nepředvídatelnost v záběru se mohou stát příčinou vážných nehod. To nejde brát jako vlastnost. A že se to vyskytuje u spousty aut spíš svědčí o problému, na který Honda jaksi zapomněla udělat svolávačku a rozhodně bych se tím nenechal uchlácholit.

Jak říkám, nechci tu vést diskuze o tom čím to je nebo není, na to jsou tu mnohem zkušenější lidé, kteří tomu více rozumí ale dle mého názoru je prostě někde chyba a nelze to brát jako vlastnost!

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 12:22  Naposledy upravil gear dne 2.11.2012 , 12:27, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

s.c.a.r.a.b.e.u.s. napsal:
Já tedy nejsem sice automechanik, ale jsem konstruktér a přijde mi dost přitažené za vlasy to brát jako "vlastnost". Pokud jedu a najednou auto začne akcelerovat bez mého zásahu (ba co víc, je o cca 30 koní živější, jak tu někdo psal), pak jistě není něco v pořádku. Náhlé zrychlování vozidla a nepředvídatelnost v záběru se mohou stát příčinou vážných nehod. To nejde brát jako vlastnost. A že se to vyskytuje u spousty aut spíš svědčí o problému, na který Honda jaksi zapomněla udělat svolávačku a rozhodně bych se tím nenechal uchlácholit.

Jak říkám, nechci tu vést diskuze o tom čím to je nebo není, na to jsou tu mnohem zkušenější lidé, kteří tomu více rozumí ale dle mého názoru je prostě někde chyba a nelze to brát jako vlastnost!

30 koní je nesmysl... spíš takových cca 5, které pozná řidič, protože ví že nepohnul s pravačkou. Ostatní cestující si toho ani nevšimnou a o možné nehodě a nevypočítatelnosti tím pádem nemůže být řeč přátele

edit: 30 koní psal FastCivic, který jak píše má upravenou D15B, takže to do tématu o chování D15Z3/6/8 (ekonomů) moc nezapadá a příčina bude jinde

Obsah fóra Honda-club.cz   
Proč má sytý tah jenom nepravidelně? Prosím poraď
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina