Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
D14 turbo
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
fun_titman je teď offline  fun_titman
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 10:11   Citovat  

Zdravíčko chlapíci. Mám na Vás dotaz. Zabýval se někdo montáží turbo kitu na D14? Jde mi o nějaký vyzkoušený plnící tlak, pokud s tím má někdo nějaké zkušenosti. Ze zahraničí se podle toho co tam borci píšou nejde řídit, protože mají rozmezí od 6-15 psi, což mi prijde jako nesmyslny hodnoty, protože cokoli nad 7 psi nemůže sériový spodek vydržet? Taky by mě docela zajímalo jestli někdo řešil kompresi po montáži turba? Vím, že mě nemine výměna palivového čerpadla a určitě se bude muset zvýšit i tlak paliva? Jak je to s předstihem? Motor původně D14A3, v tuhle chvíli odstraněná restrikce pod klapkou, vyměněná jednotka za P3Y, vstrikovače a palivová lišta z 2,2 vtec, sání K&N typhoon series 69, výfuk komplet SRS (4-2-1 svody + catback). Podotýkám, že nechci swapovat na B-series, jak je tu oblibená odpověď. Děkuju za rady a omlouvám se, pokud se to tady už řešilo, ale nenašel jsem to.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 10:44   Citovat  

už tady jezdí D14 turbo, použil z Fiatu Uno

mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 10:51   Citovat  

Napiš uživateli monty je moje oblíbená odpověď Velmi šťastný ty vstřiky si dal bez úpravy jednotky? Docela zbytečný, ne? Osobně bych začal nejdřív swapem motorové elektriky na OBD1 a úpravou jednotky, pak teprve řešil turbo(následný ladění budeš mít mnohem jednodušší). Jinak pokud mě paměť neklame, tak 7psů, což je cca 0,5baru by měl seriový blok vydržet, pak už jsou potřeba další úpravy.

0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 10:51   Citovat  

Já jsem teď objednal kompletní kit od US-Racing je kompletní vč. intercooleru, wastegate,blow-off a všeho potřebného. Je určený pro motory D14, D15, D16, takže se snažím dohledat hodnoty.

0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 11:03   Citovat  

mirage21 napsal:
Napiš uživateli monty je moje oblíbená odpověď Velmi šťastný ty vstřiky si dal bez úpravy jednotky? Docela zbytečný, ne? Osobně bych začal nejdřív swapem motorové elektriky na OBD1 a úpravou jednotky, pak teprve řešil turbo(následný ladění budeš mít mnohem jednodušší). Jinak pokud mě paměť neklame, tak 7psů, což je cca 0,5baru by měl seriový blok vydržet, pak už jsou potřeba další úpravy.
Jj, myslel jsem si, ze 0,5 baru bude max. Hodnota pro stock. Vychazela mi při 0,5bar komprese 12,34. A aplikace na tudy odkaz mi házela, zme by vše mělo být ok.

monty je teď offline  monty
Moderátor
1
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 11:29   Citovat  

no podle toho se to moc brát nedá , spíš jen přibližně .
osobně bych na 1,4 měnil ojnice , k těm párátkům co jsou tam v serii bych moc duvěru neměl . ale je fakt že i to se dá s opatrným naladěním, d14 myslím na seriovým spodku tu jezdila s kompresorem .pak mu ji ukradli a našli ji odstavenou s ojnicí venku.
jaký turbo je v tom kitu .

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 12:14   Citovat  

Uživatel ladal má funkční D14 foukačku Mrk

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 12:56   Citovat  

DanTe napsal:
Uživatel ladal má funkční D14 foukačku Mrk
Dík za info, hned jsem mu napsal.

spyda je teď offline  spyda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 13:11   Citovat  

Co sem nasel, tak tam bude klasika t3/t4, coz mi prijde na D14ku obrovsky. Jinak ty kity jsou univerzalni, takze nepocitej ze ti to dorazi a vecer to mas slozeny na aute.

Takze - laditelna jednotka + obd1 kabelaz pokud uz neni, mazani, rezat a zkouset trubky,...... ladeni jednotky.
Vstriky predpokladam stacit nebudou, sani a svody muzes rovnou pripravit na prodej.

0,5baru pri spravnym naladeni a rozumnym zachazeni chvili asi vydrzi, ale musis se k tomu chovat. Tzn. dochlazovat, nechat ohrat,...

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 13:17   Citovat  

monty napsal:
osobně bych na 1,4 měnil ojnice , k těm párátkům co jsou tam v serii bych moc duvěru neměl . ale je fakt že i to se dá s opatrným naladěním, d14 myslím na seriovým spodku tu jezdila s kompresorem .pak mu ji ukradli a našli ji odstavenou s ojnicí venku.

a ty ojnice jsou trochu dražší než na D16, které se dají sehnat už od 7000,- nové. Ale dají se ojnice a od bloku motoru včetně komprese je pokoj

LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 13:19   Citovat  

Souhlas s Montym, D14 má snad nejslabší ojnice z celý Déčkový série, takže jejich výměna by byla na snadě, nebo se držet dostatečně při zemi,při stanovování výkonostních požadavků. Podle toho zvolit vhodný turbo a být pak hodně opatrný při ladění.

Co se týká čínských turbo kitů, tak ty jsou většinou dost velký dodo, takže nepočítej s tím, že ti to tam sedne bez úprav.

Na to aby si dodal motoru potřebný množství paliva musíš nadimenzovat dostatečně vstřiky, ale tlak na liště zůstane stejný. Nejspíš nebudeš muset měnit ani čerpadlo, protože tvoje výkonový nároky nebudou zase až tak vysoký, aby to seriový čerpadlo neukrmilo (pokud je v pořádku).

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 13:31   Citovat  

když sme u těch čerpadel, koupil jsem teď těžkou konkurenci walbra, americké Deatschwerks, a zpracování výborné, vše důlěžité z kovu. Cena podobná walbru a hromada příslušenství k tomu včetně sacího koše. Zkouška bude na jaře Mr. Green

Maggoth je teď offline  Maggoth
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 13:41   Citovat  

Streetkid napsal:
když sme u těch čerpadel, koupil jsem teď těžkou konkurenci walbra, americké Deatschwerks, a zpracování výborné, vše důlěžité z kovu. Cena podobná walbru a hromada příslušenství k tomu včetně sacího koše. Zkouška bude na jaře Mr. Green

facet nic?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 13:44   Citovat  

to sem ani neřešil, i když o něm vím..chtěl jsem něco plug and play co pásne přesně místo origo pumpy a pač v tom shopu neměli walbro skladem, vzal jsem tyto amíky, co dělají i vstřiky

0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 13:57   Citovat  

Streetkid napsal:
Můžeš mi prosím poslat odkaz na to čerpadlo?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 14:00   Citovat  

tudy odkaz

0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 14:03   Citovat  

LJay napsal:
Souhlas s Montym, D14 má snad nejslabší ojnice z celý Déčkový série, takže jejich výměna by byla na snadě, nebo se držet dostatečně při zemi,při stanovování výkonostních požadavků. Podle toho zvolit vhodný turbo a být pak hodně opatrný při ladění.

Co se týká čínských turbo kitů, tak ty jsou většinou dost velký dodo, takže nepočítej s tím, že ti to tam sedne bez úprav.

Na to aby si dodal motoru potřebný množství paliva musíš nadimenzovat dostatečně vstřiky, ale tlak na liště zůstane stejný. Nejspíš nebudeš muset měnit ani čerpadlo, protože tvoje výkonový nároky nebudou zase až tak vysoký, aby to seriový čerpadlo neukrmilo (pokud je v pořádku).
jo, to, že to nebude bez úprav je jasný. Už těď čeká v garáži, než to přijde a pak je na to celá zima. Úsměv Ale tak zase to bude něco jinýho. Když to bude fungovat, tak bych pak koupil další motor a dal mu kovany dily, ale porad bych to chtel nechat v D14... Úsměv ať se RS-ka diví... Úsměv

Isachs je teď offline  Isachs
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 15:20   Citovat  

Z těhle rádoby plug and play turbo kitů toho moc nepoužiješ. Málo co bude sedět bez výrazných úprav, ale jistě si s tím smířen. To že turbo není žádná kvalita asi víš také... Osobně mi celé turbo kity přijdou jako nesmysl, protože stejně budeš všechno předělávat, ale tenhle konkrétní neznám.
D14tka nevydrží až tolik, takže těch 0,5 bar bez dalších úprav asi bude max, ale to už víš taky. Problém u D14 je, že těch performance dílů na to není moc a jsou drahé. Ale zase naklepat ve 1,4 sériový VTi za to asi stojí Úsměv...
Co se týče toho tlaku 0,5 bar, jsem přesvědčen, že s většími střiky ti bude stačit sériová palivová pumpa a že nebudeš muset měnit.
Takže jenom přeju hodně štěstí, ať to postavíš a přidáš se k nám foukačům.
Jo a na závěr určitě bych nejprve swapnul na OBD1, ušetříš si s tím neskutečně problémů.

0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 7:20   Citovat  

Tak Vás zdravím, turbokit dorazil.

IMG_0769.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_0769.JPG, 111.73 kB

IMG_0766.JPG

IMG_0766.JPG, 112.72 kB

0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 7:22   Citovat  

Project TURBOCHARGER, end of day one... Demontován kompletně předek Hondice. Jelikož jse se rozhodl i pro výměnu chladičovky, tak zahájeno její odvrtávání. Sestaven komplet turbodmychadla, osazen Wastegate a nastaven plnící tlak. Vyřešeno vedení Dump potrubí. Úsměv

IMG_0775.JPG

IMG_0775.JPG, 130.69 kB

IMG_0776.JPG

IMG_0776.JPG, 152.53 kB

0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 7:28   Citovat  

Project TURBOCHARGED, end of day two: turbo zkušebně osazeno, jelikož zároveň dodělávám Klimatizaci, která v autě nebyla, tak osazen kompresor i s držákem, abych pak nebyl překvapen, že se to tam nevejde. Vše sedlo, Musí se jen zkrátit trubka k intercooleru a zabrousit šroub na kompresoru klimatizace ( opírá se o downpipe) Jinak vše vypadá ok, ale je to na milimetry... Úsměv mezi saharou klimatizace a turbem jsou tak 3 mm... :-)Budu si muset vyrobit tepelné štíty nezi Klima kompresor a downpipe.

IMG_0780.JPG

IMG_0780.JPG, 146.64 kB

IMG_0781.JPG

IMG_0781.JPG, 138.15 kB

IMG_0782.JPG

IMG_0782.JPG, 136.38 kB

IMG_0783.JPG

IMG_0783.JPG, 151.91 kB

0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 7:33   Citovat  

Ještě otázečka: Máte někdo kontakt na firmu zabývající se výrobou zakázkových těsnění pod hlavu? Borce, co mi bude vyrábět kované ojnice, písty a ventily už mám, tak mi chybí jen to těsnění.

0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 7:44   Citovat  

monty napsal:
T3/T4 Hybrid od EMUSA, vypadá hezky, bez otřepů, má hybridní ložiska.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 12:49   Citovat  

No snad to pojede jak doufas je to dobrý Nebranim se turbo projektum, ale to turbo se mi zda hrozne naddimenzovany, pokud nehodlas udelat komplet vnitrek a foukat hodne. Bojim se toho, ze nez to poradne foukne tak uz budes muset radit. Kolik mas v planu tlacit?

0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 12:54   Citovat  

spyda napsal:
No snad to pojede jak doufas je to dobrý Nebranim se turbo projektum, ale to turbo se mi zda hrozne naddimenzovany, pokud nehodlas udelat komplet vnitrek a foukat hodne. Bojim se toho, ze nez to poradne foukne tak uz budes muset radit. Kolik mas v planu tlacit?
Borec u Pardubic se zabývá výrobou kovaných pístů ojnic, ventilů. Tak už dostal specifikace a pokyn k výrobě. Úsměv Prý diokáže zajistit i šály. Zabývá se stavbou motorů do dragsterů (jak motorek, tak aut), tak doufám, že ví co dělá.Velmi šťastný Akorát si musím nechat udělat custom těsnění pod hlavu někde. Teď chci foukat do 0,5, pak můžu přidat. Ladal psal, že s těsněním o tl. 2 mm fouká 0,8 a seriový ojnice držej ok. Takže 0,5 je asi real dle zkušeností a rad ostatních. BTW turbo je opravdu OBROVSKY.

LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 13:01   Citovat  

fun_titman: na kolik prosím tě výjdou ty ojnice. Docela mně překvapilo, že to někdo v čechách dělá. Máš nějaký reference o jeho prácí?

Pokud má D14 v serii MLS těsnění, tak bych se toho nebál a jezdil se sériovým hondím těsněním.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 13:02   Citovat  

Ja mam to samy turbo na B18ce, roztoci se nekde naplno kolem 5tisic. Doporucil bych ti neakej dobrej EBoostController aby ti s tim pomohl:OK:

0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 13:04  Naposledy upravil fun_titman dne 22.11.2012 , 13:12, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

LJay napsal:
fun_titman: na kolik prosím tě výjdou ty ojnice. Docela mně překvapilo, že to někdo v čechách dělá. Máš nějaký reference o jeho prácí?

Pokud má D14 v serii MLS těsnění, tak bych se toho nebál a jezdil se sériovým hondím těsněním.
prosímtě narazil jsem na něj nahodou, kdyz jsem jel k němu na brzdu. Reference nevim, ale ukazoval mi komplet vyrobu, vykovky, i motory do top fuel drgsteru, mel tam do masiny dvouvalec Harley a davidson 2400ccm, 760 HP... Úsměv udělá ti co si reknes. cena je 5000,-/píst a na ojnicích mě má ještě informovat na kolik vyjdou výkovky, abych mu to schválil

0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 13:10   Citovat  

spyda napsal:
Ja mam to samy turbo na B18ce, roztoci se nekde naplno kolem 5tisic. Doporucil bych ti neakej dobrej EBoostController aby ti s tim pomohl:OK:
mhmmm, mhmmm, mhmmmm objednal jsem si manuální, kazdopádně na ebay jsou k mání menší kompresory t tomuhle turbu. S turbem nemáš žádný problémy? Premýslel jsem, že ho ještě teď odvezu na vyvážení. pro jistotu

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 13:22   Citovat  

Mam s nim najeto prozatim par stovek km, ale uplne bez problemu. Dulezity je spravne napojit odvod oleje, aby to gravitaci teklo do vany a nezustalo to v ty hadici. Pak podle velikosti vedeni oleje do turba spravne vybrat restriktor, aby tam toho oleje bylo akorat. Pokud se o nej budes starat ( zahrejvani, chlazeni ) tak by melo vydrzet rozumnou davku km. Dokud slouzi, tak bych jezdil, az zacne kourit tak bych to teprv zacal resit.

Manualni sem se na radu zkusenejsich nekupoval. Bud posetrim na EBC, nebo bych to naladil na eCtune se solenoidem abych to mel presne.

Obsah fóra Honda-club.cz   
D14 turbo
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina