Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
DIY swap žárovek v budíkách na LED krok za krokem
Fórum: Interiér a Hi-Fi
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 11
666potky je teď offline  666potky
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2012 , 0:58   Citovat  

tak sa mi to paci, hentie pasiky sa i nejak rozlisuju rozptylom svietivosti ako klasicke smd??? napr 170stupnov?

a este sa mi nikto nevyjadril ako ste vyberali tie rucicky hmmm?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Core je teď offline  Core
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 14:27   Citovat  

Zdravím, nějak sem uplně zapomněl že sem to sem házel. Takže kupoval sem metr toho pásku odsuď: tudy odkaz Po průzkumu trhu to vyšlo úplně nejlevnějš. Nakonec sem využil pouze 55cm tedy 11 kusů, dá se to střihat mezi spojem po třech ledkách (5cm). Taky sem přemýjšlel jakou hustotu ledek tam hodit aby to nesvítilo moc nebo málo, zvolil sem 60LED na metr a je to akorát. Z fotky to vypadá že to svítí jako blázen ale víc mě při jízdě v noci oslňuje displej rádia.. K instalaci: žádný odpory nejsou potřeba je to dělaný z výroby pro 12V. Od každýho sem si natáh drátek + a mínus a normálně to zezadu napájel na tištěnej spoj. A to hlavně kuli tomu že už sem tam dříve pájel ledky, jinak ideálně by to bylo do těch objímek žárovek Tak to valím bulvy . Pozor na správný napájení plusu a mínusu, žárovkám je to fuk ale ledkám ne. Z tištěnýho spoje se to dá vyčíst, já to měl doma připojený na baterce z motorky. Některý kusy plastíků co měli odrážet světlo nebo něco takovýho sem vylámal, akorád by stínily těm páskům. Plasty co drží budíky a jsou okolo nich nejsou zcela rovný, do těch mezer sem použil tu plastelínu jak se tim lepí třeba plakáty na zeď, taková ta žvejkačka. Nějaký horko by tam bejt nemělo aby se roztekla. Co na fotce ještě neni vidět je že nahoře nad budíkama byly dvě žárovky který svítili skrz takovej filtr na ručičky. Ty jsem nahradil třema červenejma obyč ledkama a napozicoval na jednotlivý budíky. Docela vklidu to osvicuje ručičky a ještě vynikne krásně ten karbonovej potah rámečku Mrk Každopádně ručičky nesundavat! .. aspoň u 6g to není absolutně potřeba, pro ty co už je sundali tak z jednoho webu sem vyčet toto:

Here are a few ways to recalibrate the gauges. The most important are the tachometer, speedometer, and fuel gauge. We all know the stock coolant temperature, oil pressure, and boost gauges are far from perfect.

Speedometer: I used DSMlink. Log speed through link and keep the car at a constant speed - use cruise control if you have it. Now place the needle on the cluster at the right spot as your driving. Be careful! This may take a few tries to get right, so never push the needle down all the way until your absolutely certain it’s correctly placed. Other options include using gps devices that can display speeds, or matching speeds with a friend in another car.

Tachometer: Again, I used DSMlink. OBDII tools can also be used.

Fuel: Fill the tank completely, then place the needle at the Full position. You will want to keep an eye on this one for a few fillups to make sure it’s working properly.

Boost: Ya…..just put it somewhere. Who cares? FWIW, I just matched it to another cluster I had.

Coolant: Drive the car around until it’s at normal operating temps, then place the needle directly in the middle of the gauge.

Oil pressure: I used another untouched cluster I had to see where the needle should be, then I placed mine at the same position. The needle was a little above the first mark at idle if I recall correctly.

vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 18:42   Citovat  

už jsem to sice dával vedle ale dám to teda i sem...led pásky v panelu ovládání topení - připojeno do patic žárovek

panel topení.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
panel topení.jpg, 259.21 kB

2012-11-02 19.16.36.jpg

2012-11-02 19.16.36.jpg, 93.42 kB

handsome je teď offline  handsome
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2012 , 10:25   Citovat  

Tak sem pridám aj môj úspech v tomto smere a síce zmenu podsvietenia digi klímy na accorde 6g. Chcel som aby mi to ladilo s rádiom, tak som zvolil bielu na tlačidlá a červenú na displej. Intenzitou to svieti ako rádio Úsměv

20121026_183129 (2).jpg

20121026_183129 (2).jpg, 401.14 kB

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2012 , 17:22   Citovat  

Help !!! Po swapu za led pásky mi ukazuje obráceně budík kde je ukazatel stavu paliva a teplota vody ... Už jsem to měl mockrát venku ale nemůžu na to přijít.... C5g ... nebudu snad potřebovat jiný budíky Bueee

Honcord je teď offline  Honcord
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2012 , 20:11   Citovat  

sablos napsal:
Tady posílam odkaz na diody co mám já od toho výrobce se podívej o stránku zpět jak to cca svíti.LED diody 4.8mm XL red 120°- 170°

...taky jsem měl tyto ledky z Netmartu, bílý, jedinej problém zásadní u nich je, že nožky jsou pokovený něčím nepájivým.Drápal jsem to pilníkem...otřesná hokna.Pak jsem většinu z nich povyměńoval poač kixly.

Třeba ty červený jsou jinej model, ale bílý se nedaly letovat ani za pomocí kalafuny ani té spec pájecí kyseliny, kterou jsem qůli tomu koupil.

...ať se dílo daří! je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2012 , 20:18   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Help !!! Po swapu za led pásky mi ukazuje obráceně budík kde je ukazatel stavu paliva a teplota vody ... Už jsem to měl mockrát venku ale nemůžu na to přijít.... C5g ... nebudu snad potřebovat jiný budíky Bueee

......takže jak chladneš, tak dojíždíš...tož dobré Velmi šťastný Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2012 , 21:26   Citovat  

Honcord napsal:
......takže jak chladneš, tak dojíždíš...tož dobré Velmi šťastný Velmi šťastný

To ani ne , akorát mám pořád plnou nádrž Velmi šťastný a přitom mi svítí hladový oko - to kupodivu funguje jak má. A teplota právě rovnou začíná skoro v maximu a stoupá dál... nevědět že to je chyba budíků tak se docela plaším...

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2012 , 21:36   Citovat  

Tipuju že máš blbě nasazené ručičky...vyloupni je, vezmi plnou, zahřej auto na provozní teplotu a pak je nasaď tam, kde mají být. Mělo by to pomoci.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2012 , 21:52   Citovat  

ty jo , toho se za prve bojím je vyloupnout - nevím jak abych je nějak nepoškodil, za druhý fujtajxl plnou , jezdím na lpgéčko, to bych tam měl ten benzín rok - nebo než by mi to u nás v Ústí vycucli...

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2012 , 9:50   Citovat  

Honcord napsal:
...taky jsem měl tyto ledky z Netmartu, bílý, jedinej problém zásadní u nich je, že nožky jsou pokovený něčím nepájivým.Drápal jsem to pilníkem...otřesná hokna.Pak jsem většinu z nich povyměńoval poač kixly.

Třeba ty červený jsou jinej model, ale bílý se nedaly letovat ani za pomocí kalafuny ani té spec pájecí kyseliny, kterou jsem qůli tomu koupil.

...ať se dílo daří! je to dobrý
no a muj vysledek vidis o par prispevku vys,letovat to slo problem sem nemel,tak treba to uz byla nejaka jina serie no.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2012 , 9:52   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
ty jo , toho se za prve bojím je vyloupnout - nevím jak abych je nějak nepoškodil, za druhý fujtajxl plnou , jezdím na lpgéčko, to bych tam měl ten benzín rok - nebo než by mi to u nás v Ústí vycucli...
jestli chces mohu ti za krabicku malborek nechat budiky na dily,je tam akorat nefunkcni tachometr jinak jsou vpoho.

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2012 , 10:27   Citovat  

Nepájitelné LEDky jsou většinou proto, že máte špinavej hrot páječky, nebo bezolovnatej cín, nebo dokonce cín bez tavidla (kalafuna nebo MTL***)..

Špinavej hrot páječky se nejlépe řeší výměnou za trvanlivý hrot, a dále čistit drátěným kartáčem.

Bezolovnatej cín je nejhustší opruz dnešní "eko" éry.. ideální je cín Sn60Pb40 s kalafunovým tavidlem, stačí tento.

Zběžnou instruktáž, jak správně pájet, můžu v Praze osobně poskytnout.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2012 , 11:35   Citovat  

sablos napsal:
jestli chces mohu ti za krabicku malborek nechat budiky na dily,je tam akorat nefunkcni tachometr jinak jsou vpoho.

Beru! Kdy a kde? V patek jedu asi do Zatce. Dneska jsem v Litvinove a Teplicich.
P.S. Palivomer se sam probral a uz ukazuje. Tak cekam zda se probere taky teplomer a otackomer Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 12:30   Citovat  

dj-bobr napsal:
Nepájitelné LEDky jsou většinou proto, že máte špinavej hrot páječky, nebo bezolovnatej cín, nebo dokonce cín bez tavidla (kalafuna nebo MTL***)..

Špinavej hrot páječky se nejlépe řeší výměnou za trvanlivý hrot, a dále čistit drátěným kartáčem.

Bezolovnatej cín je nejhustší opruz dnešní "eko" éry.. ideální je cín Sn60Pb40 s kalafunovým tavidlem, stačí tento.

Zběžnou instruktáž, jak správně pájet, můžu v Praze osobně poskytnout.

RoHS věci, žádný keci Velmi šťastný Pájku držím v ruce od 6 let, kdy jsem ji dostal k narozeninám a propadl elektronice.Pro pájení mám slušnou výbavu včetně cínů S a BEZ a pár pomocných tavidel pro různý povrchy, ale ten na těch ledkách jsem fakt nezdolal tak, abych mohl říct, že je to skvěle zaletovaný, na což si potrpím.Navíc ledku není možný trápit teplotou moc dlouho.

Bych viděl chybu někde u soudruhů, kteří něco takovýho vyrobili to mi hlava nebere ...tomu taky odpovídá ta cena za kus HaHaaa

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 14:00   Citovat  

Evidentně těch tavidel dost nemáš...kup si pořádné bezoplachové tavidlo a nebudeš mít problém. Ty kontakty můžou být dost zoxidované, kdoví jak to skladují. Nebo už mohly degradovat.

Bezolovo nepoužívejte, nařízené to je jenom v sériové výrobě...je to docela humus, ale s dobrým tavidlem, případně v ochranné atmosféře se s tím dělá celkem slušně.

S bobrem se dá i nedá souhlasit. Kalafuna není tavidlo, to je humus. Jako tavidlo na běžné "čisté" pájení postačí MTL401, pro práci na zoxidovaných, nebo jinak zadělaných površích doporučuji MTV461.

A upravte si názvosloví...páječkou se pájí pájka. Pájkou se nepájí cín Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 14:12   Citovat  

Přesně - RoHS bez ochranné atmosféry je prostě humáč.. ale že by kalafuna byla humus, s tím souhlasit nemůžu - kalafuna funguje na běžné pájení více než dostatečně.

btw - já měl za to, že MTV461 je právě oplachovací (a překecávám sám sebe už asi půl roku si objednat od Marmotu pixlu MTL401 nebo MTL481 plus čtvrtkilovku cínu Crystal 505, viz tady - nechtěl by do toho se mnou někdo jít napůl?)

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 14:23   Citovat  

dj-bobr napsal:
Přesně - RoHS bez ochranné atmosféry je prostě humáč.. ale že by kalafuna byla humus, s tím souhlasit nemůžu - kalafuna funguje na běžné pájení více než dostatečně.

btw - já měl za to, že MTV461 je právě oplachovací (a překecávám sám sebe už asi půl roku si objednat od Marmotu pixlu MTL401 nebo MTL481 plus čtvrtkilovku cínu Crystal 505, viz tady - nechtěl by do toho se mnou někdo jít napůl?)

Klidně s tím nesouhlas...já to ale budu tvrdit dál. Kalafuna je prostě na prasata Velmi šťastný

Tech. list k MTL461: tudy odkaz

Nojo, Sinclair...

Napůl v čem? V těch tavidlech?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 14:33   Citovat  

Jj, tavidlech, i když oni už obnovili dodávky 50g kelímků, tak nic Velmi šťastný

Kalafuna je i na housle, když už Velmi šťastný (já teda s kalafunou zapájel desítky tisíc spojů k plné spokojenosti, i když MTL je ještě o něco výš, kalafunu nikdy zatracovat nebudu.. ale <noflames>, je to věc každýho Úsměv )

(připouštím, že Sinclair je kapitola sama pro sebe, ale jeho znalosti a zkušenosti, které na audiowebu a slovanetu leckdy rozdává do hlubokých detailů, jsou nenahraditelné..)

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 15:44   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Beru! Kdy a kde? V patek jedu asi do Zatce. Dneska jsem v Litvinove a Teplicich.
P.S. Palivomer se sam probral a uz ukazuje. Tak cekam zda se probere taky teplomer a otackomer Úsměv
hele klidne v zatci,v praci sem do pul ctvty,tak se mi klidne ozvi na tel 776621535.a svezes me s automatem?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 15:52   Citovat  

sablos napsal:
hele klidne v zatci,v praci sem do pul ctvty,tak se mi klidne ozvi na tel 776621535.a svezes me s automatem?

hihi, to si jeste rozmyslim Úsměv , akorat teda nevim jestli tam jeste v pul 4 budu. ...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 15:55   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
hihi, to si jeste rozmyslim Úsměv , akorat teda nevim jestli tam jeste v pul 4 budu. ...

No jestli chces budiky tak budes muset Velmi šťastný

eman07 je teď offline  eman07
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 13:26   Citovat  

prosim,je nejaky eshop kde bych koupil zarovky na podsviceni otackomeru a tachometru,jsou o malinko vetsi nez v kontrolkach.Tady u nas nic nemaji a do hondy to mam daleko.Aby to slo vymenit kus za kus,muze byt ji jinaci barva.Dik mam c6g anglana r.v.97

eman07 je teď offline  eman07
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.12.2012 , 12:46   Citovat  

eman07 napsal:
prosim,je nejaky eshop kde bych koupil zarovky na podsviceni otackomeru a tachometru,jsou o malinko vetsi nez v kontrolkach.Tady u nas nic nemaji a do hondy to mam daleko.Aby to slo vymenit kus za kus,muze byt ji jinaci barva.Dik mam c6g anglana r.v.97

nikdo nevi kde bych je sehnal?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.12.2012 , 15:32   Citovat  

Vyfoť to ... jinak ta žárovka by měla jít vymordovat z tý patice a pak normálně v každý mototechně jde koupit jinou... Nemsej mít ty patky ale ty žárovky maj určitě.... Nebo to prostě předělej podle tohodle návodu na ledky a máš klid.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.12.2012 , 15:36   Citovat  

V Praze bych těch žárovek kdyžtak pár kousků měl..

Zvejk-acka je teď offline  Zvejk-acka
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2013 , 12:39   Citovat  

Hola,

Tak jsem se už dokopal jsem přidat svůj návod na podsvit budíku pomocí led pásků.
foto 1
začneme materiálem příště si koupím asi o 10cm více. Jak je vidět u tachometru mi nevyšel až dokonce a posvícení je v těchto místech slabší
Foto 2
Před led pásek je potřeba dát křemíkové diody, která upravuje napětí na 12V.
Foto 3
Doporučuji po celém obvodu kde jsou čísla aby posvícení bylo rovnoměrné
foto 4
detail otáčkoměru
Foto 5
detail tachometru
Foto 6
Výsledek práce
Po kompletaci
Celá akce trvala cca 45 min s dvěma přestávkami na cigárko kouř
Kdyby jste si nebyly rady tak mě kontaktujte přes SZ rád poradím Úsměv

DSC_0299.jpg

DSC_0299.jpg, 1.19 MB

DSC_0278.jpg

DSC_0278.jpg, 1.91 MB

DSC_0279.jpg

DSC_0279.jpg, 1.9 MB

DSC_0294.jpg

DSC_0294.jpg, 1.75 MB

DSC_0288.jpg

DSC_0288.jpg, 1.63 MB

DSC_0282.jpg

DSC_0282.jpg, 1.75 MB

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2013 , 20:51   Citovat  

Zvejk-acka napsal:

Foto 2
Před led pásek je potřeba dát křemíkové diody, která upravuje napětí na 12V.

Proč ? Ty pásky jsou přece na 12V , ne ? aspoň já je tak mám, jsou v nich rovnou odpor y napájený před zalitím do těch pásek ,astříhá se to po třech.
Nebo jsou tohle jiný pásky?
Jinak ovšem OK , akorát ty kilometry , ten stav - nekřičí to moc ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2013 , 21:52   Citovat  

to vespula.mortifer: copak tam máš 12V, když máš nastartovaný motor? Je tam přeci okolo 14ti voltů. LEDky můžeš přetěžovat, je otázka jak je zvolený předřadný odpor, jestli tam je rezerva pro kolísání napětí, nebo ne. S řešením Žvejkačky souhlasím...ty 2V navíc mohou dost ovlivnit svítivost.

Ale zase bych z toho nedělal tragédii Úsměv ...maximálně vám to o něco dřív přestane svítit.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2013 , 22:32   Citovat  

Aha, no už jsem se lek, že to zas budu předělávat... Tak koupený je to v autodílech, tak jsem to neřešil, řekli mi , že to tam takhle můžu dát... I když je fakt, že oni toho nakecaj. Úsměv
A svítivost - to není tak že když je to ledka tak prostě buď svítí nebo nesvítí vůbec ? Se přece nedá nijak regulovat ta svítivost nebo snad jo ?

Obsah fóra Honda-club.cz   
DIY swap žárovek v budíkách na LED krok za krokem
Fórum: Interiér a Hi-Fi
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina