Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
uprava motoru d16z6
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
jarda05 je teď offline  jarda05
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2012 , 22:25   Citovat  

cau kluci,chtel bych se vas zeptat na par rad ohledne upravy a zvyseni vykonu u motoru d16z6.motor je v dobre kondici,olej nezere takze o jeho stav nemam zadny strach.mam v planu montaz vetsi klapky a nebo 4klapky,komplet ladeny vyfuk od predu do zadu o prumeru 55 az 60,snizeni hlavy a lesteni popripade zvetseni kanalu.prime sani vcetne prepazky u motoru teply/studeny vzduch.odlechcena remenice a setrvak,uprava ridici jednotky.budu rad za kazdou radu.nechci montovat turbo a ani menit motor.predem moc diky
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2012 , 22:49   Citovat  

udělat GO, přitom vyměnil písty za vysokokompresní (třeba z D13B2) nebo aftermarket. Pak běž dál v úpravách OK

jinak: lepší svody (Edelbrock nebo noname čína), větší výfuk bez katu, větší klapku sání, v sání odříznout špatné nálitky, odlehčený setrvák, lepší spojku, pokrátit převodovku od streeta a uvidíš jak to peláší VTEC

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2012 , 22:57   Citovat  

mohl by jsi mi poradit jaka klapka je tak ideal,jaka sena je za prevodovku?chci to na amaterske zavody do vrchu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2012 , 23:02   Citovat  

na převodovky se podívej sem, necháváme si je od něj skoro všichni upravovat Úsměv tudy odkaz

a klapka by měla jít z B16A2 vtička dopasovat, snad to mi hlava nebere

setrvák, spojku bych měl, pokecáme po SZ přátele

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 0:07   Citovat  

lepsie sanie, klapku, pruzinky, ventily, vacku, pripadne aj tie piesty a VTi-cka maju konkurenciu.
na 4klapku sa vykasli.

i ked v kazdom pripade N/A is too expensive way to be slow...

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 2:45   Citovat  

Ola pane,
jak píše "Pišta" alias 906team ... já bych se nejperve zeptal:

CÍL??? STREET/DAILY/KOPCE/SPRINTY??? PAK ROZPOČET??? KOLIK MÁŠ??? PAK SE BAVME DÁL

1) stanovit si, na co to budeš používat
2) stanovit si, kolik na to máš peněž
3) jít do toho

4) N/A ladění je fakt zbytečně drahé ... proto svoji "ESinu" čili D16Z6 udržuji v super kondici, olej, svíce, palivák, jen jsem si postavil výfuk ... svody čína, ale od svodů 50mm vnitřní průměr, KAT origo VTi vstup 50mm a výstup cca 48mm, rezonátor vstup 46,5mm a výstup 46,5mm, po zadek 47mm vnitřní průměr, REMUS - vše nerez komplet. Samozřejmě včetně KATu (vyndavání KATu je nesmysl - nejen ekologický ale i ekonomický, nechtěl bych za Tebou pak jezdit), sání mám od NETAMI, na zimu to mám zkrácené a v létě dlouhé, klapka sériová a sání také.

A mnoho lidí ví, jak to jezdí. Ono mít výfuk v pořádku je Alfa a Omega N/A motorů, kvalitní svody umí udělat změnu/zlepšení až 80% výkonu.

Ale to ladění fakt není levný. Bavíme se řádově o investicíchg od 30.000,- a výše samozřejmě.

5) časem se uvidí, jestli bude jiné auto či turbo.

6) TURBO je nejelepší investicí, naprosté využití efektivity motoru a jeho potenciálu

Je to nejlevnější výkon ... bavíme se o investicích od 30.000,- (když si to sám uděláš a naladíš ECU), dále pak od 50.000,- a výš.

Wheelman, bordel, Clark, 906team by ti mohli povídat.

přátele

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 18:40   Citovat  

toto téma se tu objevuje každý měsíc, píšem to furt dokola jak natahovací Pepíčci Cool
V samotném motoru (mimo "okolí" - malých lehkých kol, setrváku, jinýck kvaltů) to dělá nejvíc hlava...a pořádná vačka chce i tvrdší pružinky a hodně často pro klidné točení takového motoru to chce i nové ventily, pač ty staré často pamatují kuponovou privatizaci a když upadne miska ventilu, je pořádná sranda Úsměv

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 20:00   Citovat  

M@jk napsal:

6) TURBO je nejelepší investicí, naprosté využití efektivity motoru a jeho potenciálu

přátele

a taky nejlepší způsob jak ztratit vynikající spolehlivost a nízkou spotřebu.....

Ale souhlasím, že pokud někdo chce zvýšení výkonu bez ohledu na spolehlivost a spotřebu, tak turbo je nejlepší cesta.
A nezkoušejte mi tady tvrdit, že ten samý motor s turbem nemá vyšší spotřebu než bez turba.
A tou spolehlivostí nemám na mysli jenom výdrž "vnitřností" po "naturbení", ale i to že u turbomotoru je navíc několik součástek, které se můžou porouchat.

Honda moc dobře ví, proč se nepouštět do přeplňovaného motoru a udržet si tak prvenství mezi výrobci motoru. Alespoň doteď to platilo.
Bohužel doba je divná a už i Honda bude brzo nucená "foukat" a to už bude poslední krok k tomu, že už to nebude zajímavá značka jako bývala.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 22:24   Citovat  

Petr 78 napsal:
a taky nejlepší způsob jak ztratit vynikající spolehlivost a nízkou spotřebu.....

Ale souhlasím, že pokud někdo chce zvýšení výkonu bez ohledu na spolehlivost a spotřebu, tak turbo je nejlepší cesta.

A nezkoušejte mi tady tvrdit, že ten samý motor s turbem nemá vyšší spotřebu než bez turba.
A tou spolehlivostí nemám na mysli jenom výdrž "vnitřností" po "naturbení", ale i to že u turbomotoru je navíc několik součástek, které se můžou porouchat.

Honda moc dobře ví, proč se nepouštět do přeplňovaného motoru a udržet si tak prvenství mezi výrobci motoru. Alespoň doteď to platilo.
Bohužel doba je divná a už i Honda bude brzo nucená "foukat" a to už bude poslední krok k tomu, že už to nebude zajímavá značka jako bývala.

Petře,
vůbec nemáš pravdu.

Ex Bordelova ESina v turbu - tlak 0,3-0,5bar na sériovém motoru, jen větší vstřikovače, HKS blowoff, intercooler ze Saab fora, turbo ihi ze Subaru WRX a vše naladěno na cca 170/180PS a krouťák cca 180-200Nm. To auto jezdilo spolehlivě několik desítek tisíc km, než ho bordel odpovědně rozebral, protože se chtěl jen pobavit starou plechovkou, jak nasekává ostatní.
Velmi šťastný

Takže:
1) spolehlivé to bylo, nic se nekazilo. Je to o tom, jaké díly koupíš, jak je poskládáš a zejména naladíš
2) Je nesmyl, aby měl ten samý motor naprosto stejnou spotřebu. A tvrdit Ti to nebudu, protože Ti hodím jasná fakta ohledně spotřeby. Měl jsem totiž čest bordelovo auto řídit na dovoelné i ve městě, tudíž vím velice dobře z mé skutečnost, jak se chovalo.

Bordel měl spotřebu: 7,6-13l - od EKO jízdy po okruh.

M@jk:
1) velice eko s N/A plněným motorem: 5,6-6l dálky, s výše uvedeným set upem 7-7,5l/100km
2) svižná jízda s N/A plněným motorem: 6,1-6,7 dálky, s výše uvedeným set upem 7,5-8l/100km
3) město bylo o zábavě - ten upgrade neděláš proto, aby si spořil.

Promin, nesmíš být tak ortodoxně staromilecký. Vyzkoušel si oturbenou HONDu? Ano? Pak jsi si něco nastudoval o tom, jak HONDA vyrábí motory a proč a turba měla v sériové výrobě i ve formulích. Dokonce i jeden vyrábí sériově v současné době. Takže ona ví, jak motory postavit N/A i turbo. Není pravda, že se nepouští do Turba motorů, ona se do něj pouštěla ve velkém, když létali Formule s objemem 1.5l turbo 1000PS ... apod.

Ten současně vyrábění sériový motor HONDA turbo je umístěný pod kapotou ACURA RDX, je to 2,3i-VTEC TURBO 240PS A 350Nm označený K23A1 turbo.

přátele

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 23:36   Citovat  

M@jk: ten Boredlův motor jezdil několik desítek tisíc km? Kolik to bylo konkrétně? Pokud to bylo alespoň 60 000 km tak beru zpět a uznávám to jako znak spolehlivosti oturbeného Honda motoru.
To, že Honda používala turbo motory do formule 1 samozřejmě vím, ale to se seriovým motorem pro běžný provoz moc nesouvisí.
Ten turbo motor v ACURA RDX se přiznám neznám, ale to je spíš takový exot, který příliš nesluší hondímu image.

Sorry, ale ty spotřeby Ti nevěřím. Anebo máme oba jinou představu o tom jak vypadá svižná jízda....

Ano, přiznám se, že nemám praktické zkušenosti s oturbenou Hondou, takže teoretizuju za což asi budu kamenován, ale aspoň to přiznám.

Já budu "konzerva" a budu dál preferovat jednoduché a spolehlivé atmosférické benzíňáky. Turbo motory a ještě navíc naftové jdou mimo mě, takže tolik můj názor.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2012 , 7:22   Citovat  

citace:
Anebo máme oba jinou představu o tom jak vypadá svižná jízda....
a to je ono , nevíš jak vypadá svižná jízda s turbo hondou Velmi šťastný Velmi šťastný , teoreticky by se spotřeba měnit neměla je to pořád stejný motor ,ale asi nikdo nedokáže jet stejně jak s n/a a samozřejmě když ten výkon použiješ tak nemůžeš čekat že pojedeš za 5 litrů.
taky jsem byl striktní zastánce n/a ale někdy není jiná cesta než přeplnit.a uživatelsky je to příjemnější , než to muset točit až do 9t aby to jelo.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2012 , 7:50   Citovat  

Petr 78 napsal:
M@jk: ten Boredlův motor jezdil několik desítek tisíc km? Kolik to bylo konkrétně? Pokud to bylo alespoň 60 000 km tak beru zpět a uznávám to jako znak spolehlivosti oturbeného Honda motoru.
To, že Honda používala turbo motory do formule 1 samozřejmě vím, ale to se seriovým motorem pro běžný provoz moc nesouvisí.
Ten turbo motor v ACURA RDX se přiznám neznám, ale to je spíš takový exot, který příliš nesluší hondímu image.

Sorry, ale ty spotřeby Ti nevěřím. Anebo máme oba jinou představu o tom jak vypadá svižná jízda....

Ano, přiznám se, že nemám praktické zkušenosti s oturbenou Hondou, takže teoretizuju za což asi budu kamenován, ale aspoň to přiznám.

Já budu "konzerva" a budu dál preferovat jednoduché a spolehlivé atmosférické benzíňáky. Turbo motory a ještě navíc naftové jdou mimo mě, takže tolik můj názor.

Petře,
dejme tomu, že on najezdil s tím kitem 30.000km pak jej prodal někomu na Moravu do C6G anglán, pak jej má/měl Clark v ESi CRX 3G, takže to tak bude odpovídat.

Sorry, že nevěříš, je Tvůj problém. Nemám důvod lhát. Svižná jízda? Jistě máš recht. Jestli máš za svižnou jízdu podlahu a furt VTEC, tak to je pro mne podlaha styl. Je to styl jízdy, kdy jsi rychlostmi jsi těsně nad limity a točíš to a snažíš se jet průměrně stejně. Styl jízdy, kdy to točíš na krouťák do 4500RPM maximálně u N/A motoru, u TURBO jsem to točil do 2500-3000RPM, kde si řadil, protože motor táhnul krásně a dost silně od 1000-1500RPM, ve 2000RPM začalo plnit TURBO a 2500-3000RPM už byl pomalu plný tlak. A to bohatě stačilo na svižnou jízdu.

Není důvod kamenovat, jen přátelsky diskutujeme.
Velmi šťastný

Ale mluvím z praktické zkušenosti řidiče, který motor N/A ESi řídí celý život, který seděl v D16Y8 s kompresorem a motor TURBO N/A řídil dohromady 2500km na dovolené, kde jsem mohl vyzkoušet všechny režimi a ve městě také.
Jak píše monty, svými slovy vlastně potvrzuje, že se tím opravdu zvětšuje a zvyšuje efektivita.

Jasný, já taky z mnoha důvodů stále neswapuji a neturbím, ale pokud by na to přišlo, vím o čem to je a vím, že to člověka nesežere a je to nejlepší volba.
přátele je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 15.11.2012 , 18:33   Citovat  

ahoj kluci,nechci nic rikat ale jak jsem psal nahore tak menit motor ani montovat turbo nechci,psal jsem ze chci auto na zavody do vrchu a pri montazi turba je kategorie uplne nekde jinde.predem diky

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2012 , 20:06   Citovat  

jarda05 napsal:
ahoj kluci,nechci nic rikat ale jak jsem psal nahore tak menit motor ani montovat turbo nechci,psal jsem ze chci auto na zavody do vrchu a pri montazi turba je kategorie uplne nekde jinde.predem diky

tak pokud chceš zůstat na stejném obsahu tak jdi do B16 motoru

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2012 , 23:41   Citovat  

jarda05 napsal:

Okay, Okay,
tak pak bych radil jako Jirka alias Osekspider. Zvolil bych řadu B16xx či B18xx. K tomu převodovku naladit, zkrátit kvalty a stálý převod. Docílit maximálku nižší - 200km/h, kterou třeba budeš mít na 5tku již brzy.

V tomhle by uměl poradik MOTORart, alias Petr Krejza, jezdil vrchy, měl C4G s motorem D16Z5 DOHC a pak B16A2, měl opravdu převodovku, že si měl pocit, že tam je sekvence.

Bohužel nemohu najít video.

Mohu Tě pak odkázat na uživatele MisakITR, který má Integru Typer s čumákem s japonské Integry. Nechával si u někoho na Vysočině dělat převodovku, mohl by poradit.

přátele

Olajz je teď offline  Olajz
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2012 , 0:56  Naposledy upravil Olajz dne 4.12.2012 , 9:53, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ahoj kluci..dělám přítelkyni Civika 5g sedan.motor D16Z6.chtěl bych jí tam taky nahnat nějaké koníky navíc a protože se auto zatím skládá, tak bych se chtěl poinformovat co a jak.motor půjde rozebrat a chtěl bych udělat malou GO protože to už trochu papká olej.má to najetých 200000.co mi tam doporučíte vše udělat,kde co dobrého za dobré kačky nakoupit a tak??auto nebude používáno na závody jen prostě sem tam si zařádit..jen jí do toho nevadí postupně investovat tak chci ať to jede když bude chuť nebo potřeba.máte někdo zkušenost s kompresorem na tenhle motor??co je nutné udělat za úpravy aby to snesl a kolik by to chtělo investovat??zatím ho klidně něchám v atmosféře ale časem buď kompresor nebo turbo. Úsměv díky za rady Úsměv

Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
-1
PříspěvekZaslal: 4.12.2012 , 1:11   Citovat  

A co si predstavujes, pod pojmem "street"? Mr. Green

0
PříspěvekZaslal: 4.12.2012 , 9:53   Citovat  

no.on si pod tím představuje každý asi něco jiného tak to neřešme a radši se pověnujme ostatním otázkám Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2012 , 14:07   Citovat  

Olajz napsal:
no.on si pod tím představuje každý asi něco jiného tak to neřešme a radši se pověnujme ostatním otázkám Úsměv

vpravo nahořa je lišta hledání, když jí použiješ najdeš dost informací o stavbě motoru D16Z6 přátele

Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
-2
PříspěvekZaslal: 4.12.2012 , 14:19   Citovat  

Lukas28 napsal:
vpravo nahořa je lišta hledání, když jí použiješ najdeš dost informací o stavbě motoru D16Z6 přátele

Ty jsis porad nezvykl na to, ze tu je kazdy liny hledat, tak se radsi ptaji 100x dookola ? Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 4.12.2012 , 15:18   Citovat  

dobře kluci, zkusím si tu něco pohledat teda a v případě nejasností se tu poptám a´t vás nezatěžuju ok? Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2012 , 2:44   Citovat  

Olajz napsal:
dobře kluci, zkusím si tu něco pohledat teda a v případě nejasností se tu poptám a´t vás nezatěžuju ok? Úsměv

co si najdeš sám spíš použiješ, než když ti někdo řekne udělej to takhle přátele

EDIT: a navíc o pár příspěvků výše jsem to popsal

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2012 , 16:49   Citovat  

vti [906team] napsal:
lepsie sanie, klapku, pruzinky, ventily, vacku, pripadne aj tie piesty a VTi-cka maju konkurenciu.
na 4klapku sa vykasli.

i ked v kazdom pripade N/A is too expensive way to be slow...

proc? Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2012 , 19:22   Citovat  

na tomto motore to nestoji za tu namahu a peniaze.

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2012 , 15:29   Citovat  

vti [906team] napsal:
na tomto motore to nestoji za tu namahu a peniaze.

souhlas, výkon třeba 160 koní v D16Z6, tj. to co má B16 v sérii, ocení jen pár nadšenců na HDayi..přesto bych u nás už uvítal pořádnou D16Z6 atmo, když já na to rezignoval Úsměv
V Polsku jezdí takto upravených motorů dost, ale prostě ten motor je dobrý na krouťák a ne max. výkon v otáčkách

Lukas 18 je teď offline  Lukas 18
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2012 , 23:48   Citovat  

At uz udelas jakoukoliv upravu,tak na hlave udelej jen sedla.
Rozhodne nic neubrusuj,ale predevsim nezvetsuj!!
Bude to jen k horsimu.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2012 , 23:49   Citovat  

Lukas 18 napsal:
At uz udelas jakoukoliv upravu,tak na hlave udelej jen sedla.
Rozhodne nic neubrusuj,ale predevsim nezvetsuj!!
Bude to jen k horsimu.
nepovídej, vážně?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2012 , 23:58   Citovat  

já myslím že nebudu ten hliník dovařovat zpátky a vracet o milimetr menší sedla...

20012011321 2.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20012011321 2.JPG, 385.79 kB

Lukas 18 je teď offline  Lukas 18
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 19:11   Citovat  

Jake ma tvuj motor parametry?
Nerikam nic bez duvodu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 19:25   Citovat  

Lukas 18 napsal:
Jake ma tvuj motor parametry?
Nerikam nic bez duvodu.

to este neznamena, ze nezijes sam v omyle. skoda len, ze o tom chces presvedcit aj ostatnych.

Obsah fóra Honda-club.cz   
uprava motoru d16z6
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina