Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaké kotouče zvolit???
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
M@!KL je teď offline  M@!KL
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 18:08   Citovat  

Zdravím, můj Civic si vyžádal nové přední kotouče, jsou už docela zvlněné a na stočení to nevidím, protože už masjí dost za sebou. Chtěl bych tedy koupit nové, prohledával jsem web, na auto kelly jsem našel tuším ferodo kotouč za nějakých 922,- pak jsem mrknul jentak na zboží a narazil jsem na brembo kotouč za 460,- viz : tudy odkaz Jsem normální uživatel, ne závodník, mám 1,4ku... Teď se snažím brzdit co nejvíc motorem, ale rád bych měl už brzdy v cajku a tohle se jeví jako jedna z nejlevnějších variant... Na druhou stranu na brzdách nechci šetřit. Myslíte, že by to mohl být nějaký fake??? Příjde mi to podezřele levný. Nebo jestli někdo máte zkušenosti s těmahle kotoučema, seem s tím Úsměv Díky
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 18:14   Citovat  

tloustka 9mm?? pochybuju, ze to je dopredu
edit: predni kotouce mas treba zde: tudy odkaz nebo bych klidne vzal TRW jsou trochu levnejsi, ale nez je pujdes kupovat tak si shod kolo a zmer si prumer, aby ses vyhnul nejakym treba katalogovym chybam přátele

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 18:26   Citovat  

Ono na tý stránce mají i víc variant, jako například tady: tudy odkaz Tady píšou tloušťku 19mm, jde mi akorát o to, abych neplatil zbytečně víc za stejnou věc Úsměv Díky za radu, kdyžtak kolo shodím a pořádně všechno oměřím Úsměv

VencaOva je teď offline  VencaOva
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 18:28   Citovat  

Ten asi bude zadní, ale od Mdíly mám přední Brembo MAX za 900 takže ceny jsou super. Obyč brembo na 490 vychází pro mé vozidlo Úsměv

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 18:28   Citovat  

najdi si to podle oem Honda cisla aby ti to paslo..

ps: dost pochybuju,ze mas v zadu kotouce Úsměv

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 18:47   Citovat  

Nebo tady mají taky celkem slušné ceny za Bremba odkaz Já od nich taky bral a naprostá spokojenost. Hlavně si změř jak velké máš kotouče a rozteče

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 18:53   Citovat  

U toho druhýho odkazu píšou že je to přední, tak by to mohlo být vpohodě, akorát teda radši oměřím rozteče a velikost kotouče, radši na mdily napíšu rovnou VIN, jestli jsem podle toho objednal správně Úsměv Jinak je teda paráda, že seženu přední kotouče BREMBOza nějakou tisícovku.... Snad něco vydrží a nebudou se kroutit jako cesta v alpách....

Robbie je teď offline  Robbie
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 18:58   Citovat  

muzu doporucit tady na klubu cardo-dily nebo tak nejak...bral sem od nich komplet BREMBO a super cena

exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 19:01   Citovat  

M@!KL napsal:
U toho druhýho odkazu píšou že je to přední, tak by to mohlo být vpohodě, akorát teda radši oměřím rozteče a velikost kotouče, radši na mdily napíšu rovnou VIN, jestli jsem podle toho objednal správně Úsměv Jinak je teda paráda, že seženu přední kotouče BREMBOza nějakou tisícovku.... Snad něco vydrží a nebudou se kroutit jako cesta v alpách....

kdyz je zaslapnes nove, tak se kroutit budou HaHaaa

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 19:02   Citovat  

Napis uzivateli ReNo - viz. tudy odkaz

osobne po dojeti stavajicich OEM budu menit na Brembo + desky Honda OK

TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 19:13   Citovat  

brembo ani ferodo neber, jsou to smejdy jak starline to snad ne, bych to zakazal prodavat naštvanej

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 19:29   Citovat  

ses 1. od koho slysim takovou negaci k Brembu obzvlast ka na 1,4ku na obyc.jezdeni..jinak zatim sem nezaznamenal,ze by nikdo o nejakych kotoucich nerekl ze jsou na kakanek a to muzou byt klidne OEM - takze sem v klidu Úsměv

Lojzik je teď offline  Lojzik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 19:44   Citovat  

Pokud chceš neljepčejší cenu, můžeš použít třeba www.zbozi.cz Je to tam.

Stačí když si kód najdeš kdekoli chceš a dáš ho tam a od nejlevnějšího je to dobrý Jinak Brembo, ATE a TRW jsou nejrozumnější na to normální ježdění je to dobrý

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 19:56   Citovat  

TRUcKER napsal:
brembo ani ferodo neber, jsou to smejdy jak starline to snad ne, bych to zakazal prodavat naštvanej

Máš s kotouči těchto značek nějaké zkušenosti?
Já ano a takové, že si je koupím znova a nebudu se bát je někomu doporučit.

Takže než budeš zakazovat, tak si je nejdřív vyzkoušej anebo se optej ostatních uživatelů na jejich zkušenosti Mrk

TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 20:04   Citovat  

Petr 78 napsal:
Máš s kotouči těchto značek nějaké zkušenosti?
Já ano a takové, že si je koupím znova a nebudu se bát je někomu doporučit.

Takže než budeš zakazovat, tak si je nejdřív vyzkoušej anebo se optej ostatních uživatelů na jejich zkušenosti Mrk
pobavils Velmi šťastný mel jsem vsechny, u me zatim za rozumne penize jsou nej ATE, brembo je blato, mozna ty max uz jsou lepsi, ale zaklad je onicem

autodily-cardo.cz je teď offline  autodily-cardo.cz
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 20:07   Citovat  

Urcite se nemusis obavat zhorsene kvality kvuli nizke porizovaci cene.
Na ceskem "autodilovem" trhu se opravdu prodava pouze originalni zbozi. Obcas se stane, ze Ti obchod posle nahradu od podradnejsiho vyrobce bez schvaleni, ale ani jeden ze zde zminovanych shopu toto nedela OK
Rozhodne ale doporucuji, jak tu bylo jiz nekolikrat napsano, zmerit si brzdy a probrat to pro jistotu s prodejcem.
Totiz, krom vetsi jistoty ziskavas i jeden dulezity bonus navic.
V pripade vybrani zbozi prodejcem ... jdou veskere naklady na pripadnou vymenu zbozi za obchodem.

Znacky Brembo se bat nemusis. TRW je take moc dobra a pouzivana vec.

ALAN je teď offline  ALAN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 20:12   Citovat  

Ahoj BREMBO za 441kč jsou plný a ne chlazený tak se na to vykašli Mrk
DOPORUČUJI kotouče+desky zn.HR je to Španělská výroba a TEXTAR ji má pod sebou a doporučuje je na svých stránkách jako náhradu,jinak cenově jsou SUPER a kvalita BOMBASTICKÁ!!!
Určitě bych si koupil chlazený kotouče! Nápad je tu!
přátele

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 20:16   Citovat  

ALAN napsal:
DOPORUČUJI kotouče+desky zn.HR je to Španělská výroba a TEXTAR ji má pod sebou a doporučuje je na svých stránkách jako náhradu,jinak cenově jsou SUPER a kvalita BOMBASTICKÁ!!!
přátele

na co ? na 1.4 do bezneho provozu ?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 20:20   Citovat  

[quote="Hlavator"]na co ? na 1.4 do bezneho provozu ?[/quote]
Ano do jakéhokoliv provozu bych si v roce 2012 koupil chlazené kotouče,jsou drazší o cca 200kč.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 20:23   Citovat  

ALAN napsal:
Ano do jakéhokoliv provozu bych si v roce 2012 koupil chlazené kotouče,jsou drazší o cca 200kč.

OK tak to potom jo .. me to proste ani nenapadlo a to ani kdyz je rok 2012 Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 20:31   Citovat  

ALAN napsal:
přátele

Však já myslím, že tyhle kotouče, co jsem sem dával druhej odkaz, jsou vnitřně ventilovaný, takže by měly být chlazený, ne??? Jinak jsem vyhledával právě pomocí zboží a vyplivlo mi to právy tyhle u těch mdílů..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 20:33   Citovat  

[quote="Hlavator"]OK tak to potom jo .. me to proste ani nenapadlo a to ani kdyz je rok 2012 Mrk[/quote]
Velmi šťastný Jen to vidím z uživatelského hlediska.Když jsem stavěl Anglána 1.4 tak jsem mu dal komplet CHLAZENÉ FERODO a brzdy mě moc nenadchly Tak to valím bulvy tak si nedovedu představit plný kotouče to mi hlava nebere .

DSCF0734.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSCF0734.JPG, 2.78 MB

autodily-cardo.cz je teď offline  autodily-cardo.cz
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 20:33   Citovat  

Dival jsem se ted zbezne dle auta uzivatele M@!KL v jeho garazi.
Mame tu dve moznosti kotoucu Brembo, kdyz nepocitam radu Brembo Max.
Kazdopadne vsechny jsou vnitrne ventilovane.

A prodavaji se od :

Brembo 09.5285.10 - 445,-

09.5509.14 - 504,-

brembo.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
brembo.JPG, 90.09 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 20:45   Citovat  

Pokud si nevyhledáš zn.RH tak si vem BREMBO myslím že není co řešit podle tvé aktualní situace brzd Mrk
přátele

Jinak mimo věc jsem na Mégane koupil BREMBO MAX+desky TEXTAR a jsou úplně SUPER!!!!!! To jen ohledně Bremba Lucy

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 20:55   Citovat  

Paráda, to jsem chtěl slyšet Úsměv takže bych se Bremba bát asi neměl Úsměv na netu jsem si obecně dohledával info o brmbo kotoučích, nějaký zkušenosti a právě lidi si je docela chválili, i když semtam někdo napsal, že se jim zvlnily po 1500 km.... To fakt nechápu, když mám na autu naběháno 60 000 km a to jsem kotoučea ni neměnil, ani původní majitel nic neříkal, že by brzdy měnil... Chce to holt brzdy pořádně zajet.... Ještě si dovolím OT, abych měl jasno... Jak zajíždíte brzdy vy??? Já osobně třeba z kopce vyřadím a semtam zlehka přibrzdím tak na 2s, potom zase třeba za 15s zlehka... Prostě žádná divočina, nepřehřát kotouč ani desky a po 500 km pomalu můžu začít brzdit... Kámoš zase říkal, že bych je měl chvilku zajíždět opatrně a potom jim dát čoud,aby se "vypekly", ale nezabrzdit úplně na 0 a nestát na brzdě, aby v jednom místě kotouč nezchladl moc rychle, ale osobně ten názor moc neuznávám, ale nejsem mechanik a kdyžtak si nechám poradit Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 21:15   Citovat  

Co se týče zajíždění tak si dovolím napsat můj názor o.k? Kotouče jsou naloženy do olejové lázně ohledně koroze, uskladnění ve skladech,převozu z továren (Thailand,Taiwan,China,India,atd) tak že je dobré je při montáži odmastit a stačí je zajet cca50km lehkým tempem a brzdit lehce,dalších 50km jezdit normálně a vyvarovat se prudkému brzdění,projíždění větších kaluží,mytí vapkou (horký kotouč vs. voda) a myslím si že to bohatě stačí!
Mr. Green

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
1
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 21:38   Citovat  

ALAN napsal:
Co se týče zajíždění tak si dovolím napsat můj názor o.k? Kotouče jsou naloženy do olejové lázně ohledně koroze, uskladnění ve skladech,převozu z továren (Thailand,Taiwan,China,India,atd) tak že je dobré je při montáži odmastit a stačí je zajet cca50km lehkým tempem a brzdit lehce,dalších 50km jezdit normálně a vyvarovat se prudkému brzdění,projíždění větších kaluží,mytí vapkou (horký kotouč vs. voda) a myslím si že to bohatě stačí!
Mr. Green

50km je sakra málo. Za tu dobu se ti ani nezahladí stopy po soustruhu na kotouči.
Já považuju zajeté kotouče v okamžiku, kdy mají hladký povrch beze stop po soustruhu.
A to může trvat i víc než 300 km, podle toho jaak moc se brzdí.
Jinak souhlasím s tím odmaštěním, to je opravdu důležité je to dobrý
A já to ženu ještě do takového extrému, že kotouče nalakuju žáruvzdornou barvou, aby nerezly tam kde neběhají destičky.
A nedělám to jenom na parádu. Je to funkční úprava.

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 21:40   Citovat  

ALAN napsal:
Mr. Green

Hlavně ne jako já, kdy jsem při prvním zajíždění si chybně vyložil Danyho článek a obyč desky brembo na obyč brembo kotoučích jsem napoprvý probrzdil tak, že se z desek kouřilo, od tý doby pískaji a že by brzdily se taky říct nedá Velmi šťastný

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 21:59   Citovat  

To jsou zase teorie...Úsměv

1) Zadne kotouce jsem jeste nikoho nevidel natirat tempem a nikdo s tim problem nemel. At uz se jedna o nejlevnejsi polske, ci zavodni.
2) Brembo a Ferodo neni blato, pokud neumis spravne zvolit kombinaci kotoucu/desek nebo mas auto v takovem stavu, ze nemas ploche dosedaci plochy, tak to neshazuj na jedny z nejlepsich dodavatelu brzd. Prirovnani k starline ma asi takovou uroven, jako dnes tvrdit ze Zeme neni kulata...
3) Kdyz hledam kotouc, tak si zjistim aspon prumer, tloustku, typ chlazeni, pocet der...Opravdu se nemuze stat ze jeden vyrobce dela 21mm a druhy 9mm pořádnej výtlem vzdy musi byt stejne rozmery a typ chlazeni! jinak je to kotouc nekam jinam.

Fakt doporucuju precist aspon clanky co jsou napsany tady+FAQ, protoze kdyz nekdo jiny pak mrkne na h-c tak si pripada jak ve stredoveku.

Pokud je nekdo liny cist at dava auto do servisu a nic neresi přátele

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 22:47  Naposledy upravil M@jk dne 21.11.2012 , 7:58, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

M@!KL napsal:
Zdravím, můj Civic si vyžádal nové přední kotouče, jsou už docela zvlněné a na stočení to nevidím, protože už masjí dost za sebou. Chtěl bych tedy koupit nové, prohledával jsem web, na auto kelly jsem našel tuším ferodo kotouč za nějakých 922,- pak jsem mrknul jentak na zboží a narazil jsem na brembo kotouč za 460,- viz : tudy odkaz Jsem normální uživatel, ne závodník, mám 1,4ku... Teď se snažím brzdit co nejvíc motorem, ale rád bych měl už brzdy v cajku a tohle se jeví jako jedna z nejlevnějších variant... Na druhou stranu na brzdách nechci šetřit. Myslíte, že by to mohl být nějaký fake??? Příjde mi to podezřele levný. Nebo jestli někdo máte zkušenosti s těmahle kotoučema, seem s tím Úsměv Díky

Ach,
neuraž se, ale je to fakt diskuze o ničem, na foru je dost témat na destičky a kotouče.

Každému vyhovuje něco úplně jiného, jinak auto používá, jinak zatěžuje motor či brzdy ... je to velmi individuální.

Když mi hodíš VINko do SZ, zjistím Ti přesně Part Number originálních kotoučů a destiček a něco můžeme vybrat. Rád poradím.

Sám používám na Honda Civic ESi, D16Z6 TRW kotouče. 240mm přední vnitřně chlazené a 240 zadní kotouče. Destičky japonské Kashyiama. Investice bez slevy do Kč 5.000,- komplet auto. Nyní jsem vpředu přesedlal na ATE kotouče.

Jezdím běžně, ne denně v Praze do práce, používám MHD, rád jezdím kopečky, ne závody, spíše svižné přemisťování po okreskách a když nám s kamarádama trochu lupne v kouli, valíme kopec ... TRW kotouče po 3tím sjezdu zakopou, vychladnou a pak jedou dál bez problémů.

Destičky Kashyiama jsou dost tvrdé na to, aby vydržely - mě i 80.000km.

přátele je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaké kotouče zvolit???
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď