Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
D15Z6 bohatá směs, co s tím?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
marsiano je teď offline  marsiano
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 16:20   Citovat  

Ahoj, zaregistroval jsem si že mám ve výfuku nějak moc černých sazí. Tak jsem dnes koukl na svíčky a ty jsou taky černý od uhlíkových sazí. Tím tedy vyplývá že mám bohatou směs.
Jenže co může být špatně?

Lambdu mám asi půl roku starou (Denso), docela bych se divil kdyby byla KO,
ale mám takový pochybnosti jestli neblbne komunikace z lambdy, ale to by zas měla zaznamenat jednotka a po
vyblikání mi to nenajde žádnou chybu. Palivovej filtr mám taky asi půl roku starej.

Jinak mi příjde, že auto jede normálně, možná je jen malinko vyšší spotřeba, auto necuká.

Poradíte mi někdo na co mám kouknout, já fakt nevím kde začít. Takovýhle závady nenávidím. Smutný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 16:55   Citovat  

Jakou má motor spotřebu oleje?
Jakým stylem jezdíš? "klobouka" nebo "podlahu"?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 17:09   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jakou má motor spotřebu oleje?
Jakým stylem jezdíš? "klobouka" nebo "podlahu"?

Spotreba oleje tak 1l/10000km a to podle me jen ve vtecu.
Jezdim tak 70% ekonomicky 30% palbu, zkratka nekdy ho protahnu.

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 17:15   Citovat  

econom pouziva lambdu jen v nejakych presne danych okamzicich, nekde to psal monty. Kdyz ji odpojis a pojedes tak je mozny ze si toho ecu ani nevsimne. Kde muze byt problem me ted nenapada. Svice sou uplne cerny?

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 17:34   Citovat  

Becky napsal:
econom pouziva lambdu jen v nejaky presne danych okamzicich, nekde to psal monty. Kdyz ji odpojis a pojedes tak je mozny ze si toho ecu ani nevsimne. Kde muze byt problem me ted nenapada. Svice sou uplne cerny?

Jak už bylo řečeno,začal bych svíčkama,vyndat všechny čtyři a mrknout na barvu(případně označení svíček), pokud budou všechny černý,změřil bych tlak na palivový liště, zkontroloval nastavení předstihu a ventilů. Taky můžeš zkusit odpojit lambdu,jestli se rozvítí chyba,nebo ne.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 18:52   Citovat  

No vím, že když jsem měnil svody a lambdu tak i když jsem jí měl odpojenou, tak se mi kontrolka nerozsvítila a to jsem ujel s odpojenou lambdou cca 50km, různými styly jízdy.

Zkusím jí teď znovu odpojit, ujet zas tak 50km a pak vyblikat chyby a uvidím. Když se nic neobjeví tak asi bude chyba v komunikaci nebo??

Svíce jsou opravdu hodně černý.

Tlak na palivový liště bohužel nemám čím změřit, vím že by se měl prozkoušet jestli správně funguje regulátor tlaku paliva. Sice mám návod jak na to, ale nemám na to nářadí. Smutný

Nastavení předstihu a ventilů, nevím jak zkontrolovat. (nejsem automechanik, ale spíš samouk a tohle jsem nikdy nedělal)

Jinak se divím že to jede úplně normálně, když je ta bohatá směs, nemělo by to třeba cukat?

Nejhorší je že v Karlovarským kraji neznám žádný servis, kterýmu bych natolik důvěřoval, že ví co dělá a rozumí Hondě. Po mích zkušenostech, co jsem si neudělal sám, bylo skoro vždy udělaný na ho... Smutný

Kdyby tu byl nějaký Mechanik z Karlovarského kraje, co by mi s tím pomohl a rozumí Hondě, tak ať se ozve.
Samozřejmě to nechci zadarmo. Úsměv

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 19:13   Citovat  

černý svíčky můžou znamenat i jen to, že ti to žere olej... ideálně to nafoť a mrkni někde tady na forum, bylo tu téma kde se řešilo zabarvení svíček a možná příčina toho kterého zabarvení OK

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 19:14   Citovat  

pise ze to bere 1l na 10tis coz je prd

Tomas Civic je teď offline  Tomas Civic
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 19:22   Citovat  

marsiano napsal:
No vím, že když jsem měnil svody a lambdu tak i když jsem jí měl odpojenou, tak se mi kontrolka nerozsvítila a to jsem ujel s odpojenou lambdou cca 50km, různými styly jízdy.

Zkusím jí teď znovu odpojit, ujet zas tak 50km a pak vyblikat chyby a uvidím. Když se nic neobjeví tak asi bude chyba v komunikaci nebo??

Svíce jsou opravdu hodně černý.

Tlak na palivový liště bohužel nemám čím změřit, vím že by se měl prozkoušet jestli správně funguje regulátor tlaku paliva. Sice mám návod jak na to, ale nemám na to nářadí. Smutný

Nastavení předstihu a ventilů, nevím jak zkontrolovat. (nejsem automechanik, ale spíš samouk a tohle jsem nikdy nedělal)

Jinak se divím že to jede úplně normálně, když je ta bohatá směs, nemělo by to třeba cukat?

Nejhorší je že v Karlovarským kraji neznám žádný servis, kterýmu bych natolik důvěřoval, že ví co dělá a rozumí Hondě. Po mích zkušenostech, co jsem si neudělal sám, bylo skoro vždy udělaný na ho... Smutný

Kdyby tu byl nějaký Mechanik z Karlovarského kraje, co by mi s tím pomohl a rozumí Hondě, tak ať se ozve.
Samozřejmě to nechci zadarmo. Úsměv
No nejak bysme se dohodli.Delam v servisu tak bud muzes zkusit nas.A nebo bych ti doporucil jeden servis kam davam auto ja kdyz si nevim rady je to dobrý Kdybys chtel tak se ozvi do SZ

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 19:26   Citovat  

zkus googlit, tohle jsem teď v rychlosti našel na stránkách NGK tudy odkaz
poslední možnost by na tebe seděla. Nemáš tam zbytečně studené svíčky ? typ 6J ? nebo nějaké Iridiové ? pro D15Z6 a běžné ježdění mají být 5J, jestli není chyba i tady, když se olej dá více méně vyloučit OK

Martin Civic je teď offline  Martin Civic
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 20:45  Naposledy upravil Martin Civic dne 24.11.2012 , 16:49, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tákže...
Jestli máš pouze tu svíčku černou,jen černou ( né upálenou nebo něco) tak je to nejspíše :

Předstih(do správného okamžiku)=
Bohatá směs=
Neprůchodnost vzduchového filtru=
Nízký kompresní tlak=
Nesprávná svíčka-STUDENÁ=

Následek:
Nadměrná tvorba úsad hoření

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 21:13   Citovat  

Kluci všem vám děkuji za rady, moc si toho cením.

Jezdím krátké trasy cca 10km, což podle mě není zas tak málo.
Olej to určitě není.

Svíčku zkusím zítra vyfotit a hodit sem foto. Svíčka vypadá dost podobně jako na tom odkazu jak jsem dal gear, ta úplně dole. Jinak mám dost sazí i v koncovce výfuku, je od toho i trochu špinavej zadní nárazník.

Mám tam iridium svíčky, typ přesně nevím, zítra na to kouknu.

Jak já bych byl rád, kdyby to byli jen nesprávné svíčky, mám je tam asi 15000km, dávali mi je tam v servisu a co si pamatuju, tak mechanik říkal že mohou jít na tento motor, že se koukal do tabulek (no, ale kdo ví na co koukal)

Jo a zkusil jsem odpojit tu lambdu, zatím jsem ujel cca 15km a nic se nerozsvítilo, ani po vyblikání to neukázalo žádnou chybu a auto jelo a jede pořád stejně dobře, jako když byla lambda zapojená.

Milan Jarosch je teď offline  Milan Jarosch
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 21:17   Citovat  

No a co takhle kilometry,nemáš náhodou nalítáno vagon? Hihi

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 21:24   Citovat  

tabulky netabulky, nic jinýho než NGK předepsané fabrikou na daný motor bych tam nedával

Speedey je teď offline  Speedey
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 21:28   Citovat  

Milan Jarosch napsal:
No a co takhle kilometry,nemáš náhodou nalítáno vagon? Hihi

a co to jako je vagon? já mám 260tis na stejném autě jako má marsiano a přede jako koťátko, olej tak 1 ltr na 10tis a věřim že jednou tolik najede a pořád bude v pohodě! H+

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2012 , 22:52   Citovat  

marsiano napsal:
Kluci všem vám děkuji za rady, moc si toho cením.

Jezdím krátké trasy cca 10km, což podle mě není zas tak málo.
Olej to určitě není.

Svíčku zkusím zítra vyfotit a hodit sem foto. Svíčka vypadá dost podobně jako na tom odkazu jak jsem dal gear, ta úplně dole. Jinak mám dost sazí i v koncovce výfuku, je od toho i trochu špinavej zadní nárazník.

Mám tam iridium svíčky, typ přesně nevím, zítra na to kouknu.

Jak já bych byl rád, kdyby to byli jen nesprávné svíčky, mám je tam asi 15000km, dávali mi je tam v servisu a co si pamatuju, tak mechanik říkal že mohou jít na tento motor, že se koukal do tabulek (no, ale kdo ví na co koukal)

Jo a zkusil jsem odpojit tu lambdu, zatím jsem ujel cca 15km a nic se nerozsvítilo, ani po vyblikání to neukázalo žádnou chybu a auto jelo a jede pořád stejně dobře, jako když byla lambda zapojená.

Začal bych svíčkama(nejlépe se vrátit k předepsaným NGK), lambdu můžeš změřit doma,jestli máš digitální měřák napětí

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2012 , 2:07   Citovat  

Si pamatuju jednoho Civica, který měl bohatou směs a nikdo nevěděl, co s tím .. ve finále se přišlo na to, že úplně nová lambda (Magnetti Marelli) byla vadná a navíc ještě prolínal jeden vstřikovač do sání, takže ukapávalo palivo do sání a obohacovalo směs nezávisle na otevření vstřikovače. Řešení: výměna lambdy, čištění celého sacího traktu, přetěsnění vstřikovačů, reset ECU (odpojení od baterie), vše OK..

mimochodem to moc pěkně jelo na čistou E85 Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2012 , 4:25   Citovat  

Tak lambda je nejspíš OK, po odpojení, nejprve nevyběhla žádná chyba, ale po ujetí další cca 10km se rožla kontrolka a po vyblikání se ukázala chyba č1, což je lambda.

Dnes se tedy kouknu na ty svíčky, vyfotím je a hodím sem foto.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.11.2012 , 15:43   Citovat  

Tak jsem se konečně dostal k tomu, abych se koukl znovu na ty svíčky, co to tam vlastně vůbec mám za typ.
Jsou tam svíčky PREMIUM BRISK RACING IRIDIUM DOR14 IR.

Přikládám 2 fotečky jak svíčky vypadají, tepelnou hodnotu bohužel nevím jak zjistit.
Každopádně koupím ty NGK ZFR5J-11 co jsou psané výrobcem a pak se uvidí, zda se problém vyřeší.

Ještě by mě zajímalo jaký má vliv takto znečištěná svíčka, myslím tím spotřeba a výkon.

DSCF6029.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSCF6029.JPG, 429.54 kB

DSCF6039.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSCF6039.JPG, 422.18 kB

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.11.2012 , 15:58  Naposledy upravil Fish dne 30.11.2012 , 16:00, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

marsiano napsal:
Tak jsem se konečně dostal k tomu, abych se koukl znovu na ty svíčky, co to tam vlastně vůbec mám za typ.

Přikládám 2 fotečky jak svíčky vypadají, tepelnou hodnotu bohužel nevím jak zjistit.
Každopádně koupím ty NGK ZFR5J-11 co jsou psané výrobcem a pak se uvidí, zda se problém vyřeší.

Ještě by mě zajímalo jaký má vliv takto znečištěná svíčka, myslím tím spotřeba a výkon.

No pěknej humus Úsměv
Tak se s někým domluv,ať ti svíčky půjčí,projeď to alespoň 10-15km a budeš vědět. Každopádně brisk nebrat ani náhodou,velmi špatné zkušenosti a to byly předepsaný pro motor a motor málem zaklepal bačkorama KO

Martin Civic je teď offline  Martin Civic
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.11.2012 , 15:59   Citovat  

marsiano napsal:

Takže,podle tý fotky: Předstih(do správného okamžiku)=
Bohatá směs=
Neprůchodnost vzduchového filtru=
Nízký kompresní tlak=
Nesprávná svíčka-STUDENÁ=

Následek:
Nadměrná tvorba úsad hoření
Jinak na tovji otázku odpovím jednoduše a snad i správě Velmi šťastný
Spotřeba - OK
Výkon - KO

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.11.2012 , 16:04   Citovat  

Tyhle svíčky tam mám asi 10000km, tenkrát mi je doporučil bejvalej servisák, a byli i za rozumnou cenu asi 600,- Kč za všechny, tak jsem je vzal. Abych pravdu řekl, tak jsem ani na značku těch svíček nekoukal, namontoval jsem je tam a jezdil.

Bohužel neznám nikoho kdo by mi jen tak půjčil svíčky a hlavně přesně ty co tam mají být, nestojí zas tolik peněz. Tak je koupim a uvidí se. Docela by mě zajímalo, jestli ty Brisky co tam mám, jsou teplý a nebo studený.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.11.2012 , 16:10   Citovat  

marsiano napsal:
Tyhle svíčky tam mám asi 10000km, tenkrát mi je doporučil bejvalej servisák, a byli i za rozumnou cenu asi 600,- Kč za všechny, tak jsem je vzal. Abych pravdu řekl, tak jsem ani na značku těch svíček nekoukal, namontoval jsem je tam a jezdil.

Bohužel neznám nikoho kdo by mi jen tak půjčil svíčky a hlavně přesně ty co tam mají být, nestojí zas tolik peněz. Tak je koupim a uvidí se. Docela by mě zajímalo, jestli ty Brisky co tam mám, jsou teplý a nebo studený.

Jeden člen h-c tam měl brisk předepsaný pro motor B16A(dle brisku)a svíčky odkáply(roztavily se)! Motor byl série.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.11.2012 , 17:05   Citovat  

Marsiano.Zajed do Elitu jestli mate v sokolove a nebo tady do varu.A kup si svicky predepsany presne pro ten tvuj motor coz budou NGK.Ja je kupoval v elitu a byli tam pro dva typy motoru D14Z2 ten mam ja a pak pro D14A4 myslim.A radsi jsem vzal primo pro ten muj typ.Mam je tam 15 tisic km a bez problemu OK

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.11.2012 , 17:28   Citovat  

Tomas Civic napsal:
Marsiano.Zajed do Elitu jestli mate v sokolove a nebo tady do varu.A kup si svicky predepsany presne pro ten tvuj motor coz budou NGK.Ja je kupoval v elitu a byli tam pro dva typy motoru D14Z2 ten mam ja a pak pro D14A4 myslim.A radsi jsem vzal primo pro ten muj typ.Mam je tam 15 tisic km a bez problemu OK

Pro můj motor jsou přesně tyto NGK ZFR5J-11 a nejlevněji výjdou zde: tudy odkaz

Tak že je objednám a uvidím. Je zajímavý, že v Auto Kelly je přesně tahle svíčka o 115,- Kč dražší než ve výše uvedeném obchodě.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.11.2012 , 18:15   Citovat  

Vim ze kelly sicbere dily z elitu treba svicky ngk bere od elit kelly svicky ngk nedela

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.11.2012 , 21:48   Citovat  

marsiano napsal:
Pro můj motor jsou přesně tyto NGK ZFR5J-11 a nejlevněji výjdou zde: tudy odkaz

Tak že je objednám a uvidím. Je zajímavý, že v Auto Kelly je přesně tahle svíčka o 115,- Kč dražší než ve výše uvedeném obchodě.

To není zajímavý. To je normální u AK, mít 2x takovou cenu než je normální HaHaaa

Jinak Cardo je vynikající obchod s luxusníma cenama. Doufám, že jim to co nejdýl vydrží, že se je někdo nepokusí zlikvidovat. Už jsem tam nakupoval několikrát a budu znova. Snad všechno tam mají bezkonkurenčně nejlevnější a jednání taky bezproblémové.

VencaOva je teď offline  VencaOva
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2012 , 23:09   Citovat  

Ahoj, nvm proč ale mi NGK vyhledávač najde na D15Z6 ZFR6J-11 kupoval jsem je a mám je v autě.. je to špatně ?

Jinak předtím jsem měl iridium brisk.. svíčky byly po roce v dorbým stavu ale motor klepal.. pak jsem šel právě do NGK a to jemné klepkání prakticky zmizelo

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2012 , 16:59   Citovat  

VencaOva napsal:
Ahoj, nvm proč ale mi NGK vyhledávač najde na D15Z6 ZFR6J-11 kupoval jsem je a mám je v autě.. je to špatně ?

Jinak předtím jsem měl iridium brisk.. svíčky byly po roce v dorbým stavu ale motor klepal.. pak jsem šel právě do NGK a to jemné klepkání prakticky zmizelo

Ano máš pravdu, vyhledávač najde ZFR6J-11, nevím proč, nejspíš tam můžou být také. V manuálu je však napsáno ZFR5J-11, co jsem pochopil tak tato svíčka je malinko teplejší než ZFR6J-11, která se spíš hodí do teplejšího klimatu.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2012 , 18:14   Citovat  

Potřeboval bych ještě jednu radu, někoho zkušenějšího.

Na stránkách BRISK jsem zjistil že svíčky co tam teď mám jsou srovnatelný s teplotou NGK 6J , tudíž mužou být pro tento motor. Přesto jsem si objednal NGK ZFR6J-11 které jsou psané v manuálu.

Jde mi o to, že jsem před 8 dny svíčky vyndal očistil a udělal reset ECU, asi po 4 dnech jsem je znovu vyndal a náhle svíčky už nebyli černé, ale měli barvu jakou mají mít, až na svíčku na druhém válci z leva. Napadlo mě, že třeba tato svíčka je vadná, tak jsem svíčku hodil na první válec a na druhý dal čistou svíčku, dnes po dalších 4 dnech ježdění jsem opět svíčky vyndal a svíčka na 2 válci je opět špinavá a všechny ostatní čisté a takové jaké mají být.

Co to tedy značí? Že by vstřik? Nebo na co se mám kouknot?

Obsah fóra Honda-club.cz   
D15Z6 bohatá směs, co s tím?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina