Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém s doklady
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.12.2012 , 20:25   Citovat  

Zdravím, v úterý si mám jet pro Hondičku, ale řeším možný problém Úsměv 7.12. mi propadla Občanka, o novou mám zažádáno a šibeniční termín pro uřad je středa nebo čtvrtek, už nevím [čili den po tom co si mám jet pro auto], na úřad se zajdu zeptat v pondělí, avšak co když tam ještě nová nebude? [při zažádání mi úřednice řekla že jdu včas a papír nepotřebuju, v tu dobu jsem nevěděl, že pujdu pro auto... Jde kupní smlouva napsat na jiný doklad totožnosti? Zbrojní průkaz, řidičák ? jako jinak si pujdu na uřad ať mi ten papír vystaví [na ten to jde koupit ne?] díky Se stydím Se stydím
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.12.2012 , 20:31   Citovat  

Pas. Úsměv Jako doklad totožnosti je jen občanka a pas. Ostatní jsou jen oprávnění k něčemu...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2012 , 20:32   Citovat  

Hellborn napsal:
Pas. Úsměv Jako doklad totožnosti je jen občanka a pas. Ostatní jsou jen oprávnění k něčemu...

A ten papír? místo občanky...
   Návrat  
Spacir je teď offline  Spacir
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2012 , 20:34   Citovat  

mb7909 napsal:
A ten papír? místo občanky...

Nevidím důvod, proč by to nešlo napsat na jakýkoliv "úředně vydaný doklad, kterým lez na jisto prokázat Vaši totožnost"
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.12.2012 , 20:40   Citovat  

jde to koupit tak jak se dohodneš s prodejcem... jinak platný doklad totožnosti je pouze jak napsal Helbík . Nic jiného jako náhradní doklad neexistuje... A dělat si "rychlopas" taky nemůžeš již s propadlou OP včera to ještě šlo .
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2012 , 20:42   Citovat  

Ale co ten papír místo občanky? To by šlo ne? A vystaví to na počkání.
   Návrat  
Spacir je teď offline  Spacir
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2012 , 20:44   Citovat  

mb7909 napsal:
Ale co ten papír místo občanky? To by šlo ne? A vystaví to na počkání.

Já když měl propadlou občanku a paní mi ten doklad vystavovala, tvrdila, že je to normálně platný doklad jako občanka do doby, než dostanu novou.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2012 , 20:46   Citovat  

asi to tak vyřeším Úsměv jako je to člen... Vjenca, myslím, že nebude problém Úsměv přátele zatím super domluva, určitě se domluvíme VTEC VTEC VTEC
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 10:10   Citovat  

Spacir napsal:
Já když měl propadlou občanku a paní mi ten doklad vystavovala, tvrdila, že je to normálně platný doklad jako občanka do doby, než dostanu novou.

to je dokonalost sama když člověk co má být znalí ti lže. Když máš jakoukoliv změnu v OP střihnou ti roh přicvaknou k tomu papírek do kdy je platná. a tento doklad je platný po tu dobu. Je li OP propadlé je propadlé a neplatné. žádný jiný papír ani rodný list ji nenahradí pouze pas(platný) .
   Návrat  
václavka je teď offline  václavka
2 háčka
Členství:
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 17:16   Citovat  

mb7909 napsal:
Zdravím, v úterý si mám jet pro Hondičku, ale řeším možný problém Úsměv 7.12. mi propadla Občanka, o novou mám zažádáno a šibeniční termín pro uřad je středa nebo čtvrtek, už nevím [čili den po tom co si mám jet pro auto], na úřad se zajdu zeptat v pondělí, avšak co když tam ještě nová nebude? [při zažádání mi úřednice řekla že jdu včas a papír nepotřebuju, v tu dobu jsem nevěděl, že pujdu pro auto... Jde kupní smlouva napsat na jiný doklad totožnosti? Zbrojní průkaz, řidičák ? jako jinak si pujdu na uřad ať mi ten papír vystaví [na ten to jde koupit ne?] díky Se stydím Se stydím

Zdravím, pokud si jdeš koupit auto za hotové peníze, nikoho nezajímá co máš u sebe za doklad.Píše se jen rodné číslo a je potřeba tvuj podpis.
V případě financování s propadlou občankou neuspěješ a s tím papítem to nejde.
Musel bys sebou mít platný pas a řidičák
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 17:25  Naposledy upravil Jagi dne 9.12.2012 , 17:56, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

václavka napsal:
Zdravím, pokud si jdeš koupit auto za hotové peníze, nikoho nezajímá co máš u sebe za doklad.Píše se jen rodné číslo a je potřeba tvuj podpis.
V případě financování s propadlou občankou neuspěješ a s tím papítem to nejde.
Musel bys sebou mít platný pas a řidičák

Budu platit xD KEŠ , takže stačí RČ + třeba číslo propadlé Občanky [propadlý doklad, taky doklad - když mám u sebe ten papír že už vyřizuju další] Velmi šťastný jako tu smlouvu stejně nikomu neukazuju, to jen v připadě, že byl problém s puvodním majitelem ne? [což si myslím a doufám nehrozí, zatím velmi super člověk].

Ono mám i probůém s tím kam dřívě skočit... Moje situace: Bydlím ve zlínském kraji, pocházím [a mám tam trvalý pobyt] z OSTRAVY a pro auto mám jet k moravské třebové Je to tam.

Četl jsem toho hodně a pochopil jsem to takto: Ráno pojedu, prohlídnu auto, dohodnu cenu a podepíšu smlouvu s majitelem - pak s ním zajedu na uřad, tam on se všema dokladama ukončí pojistku a auto odhlásí na moje jméno - já od něj tedy dostanu smlouvu, auto, velký TP kde už bude moje jméno [+ ustřihlý malý TP?] - sednu do auta a fičím do Ostravy na garančku a pak na uřad, auto pojistím na moje jméno a pak si vystojím řadu k okéénku a tam ženské vrátím RZ a předložím velký TP, pojistku, [+malý TP?] a ona řekne ookej chalanu, tu máš nové značky a malý TP na tvoje NAME a fič do pryč... ? přátele
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 17:50   Citovat  

jo a hodlám použít kupní smlouvu tutoodkaz
   Návrat  
2 háčka
Členství:
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 17:59   Citovat  

mb7909 napsal:
jo a hodlám použít kupní smlouvu tutoodkaz

Prohlídnout auto, podepsat smlouvy, ano dobře
Na uřadě to odhlásí na tebe jako na nového majitele a tím pádem máš povinnost si uzavřít povinné ručení
Potřebuješ ho na cestu zpátky a druhý den kvuli kanceláří pojistitelů
Takže odporučuji uzavřít pojistku inhned po odhlášení
Smlouvu vyber jakou chceš, chce to změnit počet kliču, servisku atd
Hlavně zkontroluj VIN a okna, nevím od koho kupuješ
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 18:05   Citovat  

václavka napsal:
Prohlídnout auto, podepsat smlouvy, ano dobře
Na uřadě to odhlásí na tebe jako na nového majitele a tím pádem máš povinnost si uzavřít povinné ručení
Potřebuješ ho na cestu zpátky a druhý den kvuli kanceláří pojistitelů
Takže odporučuji uzavřít pojistku inhned po odhlášení
Smlouvu vyber jakou chceš, chce to změnit počet kliču, servisku atd
Hlavně zkontroluj VIN a okna, nevím od koho kupuješ

Kupuju od uživatele Vjenca , spolupráce zatím na výbornou i když nemá moc času přátele je to dobrý a dost ho chudáku uháním

Jeho pojištění platí ještě ten den kdy to kupuju. a já to chci i přihlásit v ten jeden den. OK

ale pokud to tak není, tak si prostě to pojištění udělám už někde u něj Úsměv to je fuk jestli v 10 nebo za 3hodiny později Úsměv je to dobrý

jinak doufám, že zmatkuju zbytečně... Vjenca je si myslím velmi solidní, budu mít s sebou mechoša na podvozek atd. a doufám že se dohodneme přátele bez nějakých následujích šarvátek a nepříjemností Úsměv

jinak je ten postup správně ? Úsměv a co ten malý TP
   Návrat  
2 háčka
Členství:
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 18:18   Citovat  

mb7909 napsal:
Kupuju od uživatele Vjenca , spolupráce zatím na výbornou i když nemá moc času přátele je to dobrý a dost ho chudáku uháním

Jeho pojištění platí ještě ten den kdy to kupuju. a já to chci i přihlásit v ten jeden den. OK

ale pokud to tak není, tak si prostě to pojištění udělám už někde u něj Úsměv to je fuk jestli v 10 nebo za 3hodiny později Úsměv je to dobrý

jinak doufám, že zmatkuju zbytečně... Vjenca je si myslím velmi solidní, budu mít s sebou mechoša na podvozek atd. a doufám že se dohodneme přátele bez nějakých následujích šarvátek a nepříjemností Úsměv

jinak je ten postup správně ? Úsměv a co ten malý TP

Co se týká pojistky, pracuji v autbazaru a vím že podpisem smlouvy povinné ručení padá, protože v pojistné smlouvě je bývalý majitel a ten těžko bude řešit plnění za tvojí nehodu během 3 hodin- takže doporučuji uzavřít hned

Jinak postup v pořádku, během přepisu si nech smlouvy a dopiš od ní že bývalý majitel je povinen dnešní den- ten co bude vozidlo odhlásit na tebe a odevzdat ti osobně doklady.Neměl by být žádný problém, zvlášt pokud se auto bude líbit
Odhlášení majitele v TP je jen detail
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.12.2012 , 11:31   Citovat  

Tak abych to uzavřel, tak zde vše dám na pravou míru... Auto je možné kupovat témeř bez dokladů, do kupní smlouvy STAČÍ rodné číslo, stejně jako do TP. Kdyby jste chtěli ale půjčku, už potřebujete občanku Úsměv. Pas nebo občanku potřebujete při PŘIHLÁŠENÍ. Propadlá občanka [to je i když máte ten zelený lísteček z úřadu] je prostě furt propadlá a přihlásit to s tím nelze.

je to dobrý mělo by to tak být a nebo mě na úřadě pěkně... šuk

Snad to někomu pomůže. Jo a musí to být cestovní pas a nebo občanka! Zbroják, řidičák vám nepomůže naštvanej což je pěkná blbost.

Kartičku z DM jsem nezkoušel pořádnej výtlem

Zdar přátele
   Návrat  
n3uro je teď offline  n3uro
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.2.2013 , 17:21   Citovat  

Ahoj Hoňdáci kruťáci Úsměv

nechci zakládat zbytečně nové téma a nenašel jsem tomu víc bližší téma než toto.

Do konce února bych měl zaplatit povinné ručení u Civica, ale vzhledem k bídný situaci s penězma, vzhledem k tomu že je u něj baterka vytřískaná a jezdím stejně s rakovinou, tak jsem přemejšlel že bych Hondu odstavil a do určité doby (opravy a finance) bych s ní nejezdil, a tudíž se vyhnul aktuálnímu zaplacení PR.
Tuším že proto je třeba co nejdřív odhlásit někde (zřejmě tam kde se auto přepisuje?) auto a vrátit SPZ. To by mělo stačit (alespoň podle toho co jsem četl a pochopil), ale raději se zeptám tu.

Časem bych si Hondu zase přihlásil, zaplatil PR, a mohl s ní jezdit. Ne?
Jo a na kolik to tak vyjde, to odhlášení?
   Návrat  
wokrhlak je teď offline  wokrhlak
PříspěvekZaslal: 8.2.2013 , 17:31   Citovat  

nic se neodhlašuje pouze se daji značky do depozitu s potvrzenim jideš potom na pojïštovnu zrušit pojistku
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.2.2013 , 19:57   Citovat  

wokrhlak napsal:
nic se neodhlašuje pouze se daji značky do depozitu s potvrzenim jideš potom na pojïštovnu zrušit pojistku

Kam do depozitu? Mluv na mě jako na blba Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.2.2013 , 20:07   Citovat  

n3uro napsal:
Kam do depozitu? Mluv na mě jako na blba Úsměv

Takže blbe HaHaaa , vezmeš RZ, velkým TP (malý si vezmi taky - nejsem si jistý), odejdeš na registr vozidel a požádáš o uložení RZ do depozitu. Pak zrušíš povinné. Uložení stojí asi kilo na rok (nevím přesně).

K vyzvednutí RZ musí mít auto platnou STK a uzavřené povinné.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.2.2013 , 22:15   Citovat  

Hellborn napsal:
Takže blbe HaHaaa , vezmeš RZ, velkým TP (malý si vezmi taky - nejsem si jistý), odejdeš na registr vozidel a požádáš o uložení RZ do depozitu. Pak zrušíš povinné. Uložení stojí asi kilo na rok (nevím přesně).

K vyzvednutí RZ musí mít auto platnou STK a uzavřené povinné.

Díky Hellborne!
Jen ještě jeden dotaz. Bez SPZ můžu teda vzít auto a ject s ním na STK? to mi hlava nebere
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.2.2013 , 22:55   Citovat  

n3uro napsal:
Díky Hellborne!
Jen ještě jeden dotaz. Bez SPZ můžu teda vzít auto a ject s ním na STK? to mi hlava nebere

Ne. Buď vyzvednout dřív nebo na plaťáku (neměl bys s tím jet ani na laně). U ČB funguje s odtahem Skřítek.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2013 , 9:23   Citovat  

Hellborn napsal:
Ne. Buď vyzvednout dřív nebo na plaťáku (neměl bys s tím jet ani na laně). U ČB funguje s odtahem Skřítek.

Tak to je pěkný... Když budu mít po STK tak maximálně odtahem :/
Jo, o Skřítkovi vím Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2013 , 23:09   Citovat  

Tak všechno vyřešený, ještě si zavolám na pojišťovnu na zrušení pojistného a mám hotovo.
Díky hellboyi!
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém s doklady
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina