Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Help: Podvozek A5G coupé
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Johny je teď offline  Johny
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 14:13   Citovat  

Zdarvím H+ .

Po zjištěné sebevraždě PP tlumiče a zjištění že zbytek bude nejspíš brzo následovat, řeším a zjišťuju jakou cestou se vydat a byl bych rád, kdyby mi někdo pomohl s rozhodováním. Auto bude provozovaný na normální ježdění s občasným svižnějším projetí se po okreskách. Nechci podvozek jako ze supersportu, ale trochu jistější v zatáčkách při zachování nějakýho komfortu. Aktuální snížení bylo -60/-40 na progresivních pržinách a chtěl bych v podobných číslech zůstat.

Řeším tyhle možnosti:
1) Tlumiče KYB (nevím jestli se na Acco dělaj jiný než Excel G) a na nich stávající snížený pružiny
2) Tlumiče Koni s nastavitelnou tuhostí nebo Weitec a stávající snížený pružiny - nejspís líp fungující
3) Nějakej komplet kit třeba od BC - 100% fungující, ale možná zbytečný a nevyužitelný

Add 1) + 2) Ještě sem uvažoval doplnit tlumiče o šroubovici a mít takovej jednoduchej výškáč. Se stydím

Za jakýkoliv postřehy a názory budu rád.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 14:24   Citovat  

Honzíku asi bych se ani nerozhodoval a šel rovnou do BC nebo XYZ, u obou podvozků máš jistotu, že tam máš možnost sehnat jakýkoli náhradní díl, jak u BC od Infiho, nebo XYZ od Danyho když se tam něco vykaká Mrk Je to sice trošku větší investice, ale myslím si že se vyplatí je to dobrý

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 14:46   Citovat  

KYB by stály v práci celkem směšný minimum, ale při tom snížení nevím jak dlouho by vydržely. Ono -60mm už je celkem dost...

Ale zase investovat do podvozku, kterej pak budu využívat třeba jen na 40%...

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 15:18  Naposledy upravil Petr 78 dne 9.12.2012 , 18:08, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Právě proto jdi do KYB. Ikdyby nevydržely dlouho, tak tě to nebude vzhledem k ceně mrzet. A to že jsou vyzkoušené, že fungují bezvadně je známá věc.
Já je měl na C6G Aero VTI na pružinách InterAlloy -40 mm (předek ve skutečnosti -50mm) a tahle sestava fungovala bezvadně - v zatáčkách velmi "sebevědomé" chování a na nerovnostech pohodlnější než serie (i na 16" kolech).
Podle mně se nedá koupit nic s lepším poměrem cena/výkon.
Minulý majitel na těch tlumičích najezdil asi 20 000 km a já se sníženýma pružinama dalších 20 000 km a pořád fungovaly jak měly.

Sanozřejmě, že existují i lepší podvozky, ale je otázka jestli je člověk využije a jestli ta vysoká investice má smysl...

Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 17:33   Citovat  

Johny napsal:
KYB by stály v práci celkem směšný minimum, ale při tom snížení nevím jak dlouho by vydržely. Ono -60mm už je celkem dost...

Ale zase investovat do podvozku, kterej pak budu využívat třeba jen na 40%...

a ty myslíš, že XYZ nebo BC vydrží víc? HaHaaa možná tak kdyby si jezdil jinde než na českých okreskách... bohužel Smutný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 18:07   Citovat  

Je fakt ze cenu XYZ nebo BC budu mit ty KYB dvoje, mozna troje... Velmi šťastný

Zdendad: Prave proto sem zalozil tohle tema. Abych dostal odpovedi na otazky a neudelal krok nekam, kam to nebude mit smysl... A vubec, nechtel si ty sam davat nejakej kit? Mrk

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 18:11   Citovat  

DanTe napsal:
Honzíku asi bych se ani nerozhodoval a šel rovnou do BC nebo XYZ, u obou podvozků máš jistotu, že tam máš možnost sehnat jakýkoli náhradní díl, jak u BC od Infiho, nebo XYZ od Danyho když se tam něco vykaká Mrk Je to sice trošku větší investice, ale myslím si že se vyplatí je to dobrý

Kolik ti platěj za tu reklamu? Mrk

Nebo máš oba podvozky dlouhodobě vyzkoušené na vlastním autě v běžném provozu na běžných silnicích, že doporučuješ?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 19:27  Naposledy upravil Zdendad dne 9.12.2012 , 19:40, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Johny napsal:
Je fakt ze cenu XYZ nebo BC budu mit ty KYB dvoje, mozna troje... Velmi šťastný

Zdendad: Prave proto sem zalozil tohle tema. Abych dostal odpovedi na otazky a neudelal krok nekam, kam to nebude mit smysl... A vubec, nechtel si ty sam davat nejakej kit? Mrk

Mám na autě už asi měsíc XYZ podvozek a spokojenost Úsměv já to kupoval hlavně kvůli štelování... na zimu to mám nahoře, po zimě půjde o dost dolů (takže vlastnosti jsou u mě až na druhém místě..).... a s autem už jezdím čímdál míň a taky čímdál míň jezdit budu... před koupí mi bylo jasné, že tyto podvozky (xyz,bc,d2, atd atd atd...to stejné jak přes kopírák..) nejsou uplně dělané na naše tankodromy, takže pochybuju, že snesou to co KYB.... na druhou stranu tím nechci říct, že stojí za starou belu...nebo nějak shazovat xyz nebo bc.. jsou parádní a vůbec nelituju koupě Úsměv právě naopak je to dobrý

na hezkých cestách to je slast Úsměv už se těším jak skončí zima, nahodím pořádné papuče, snížím a budu si užívat Se stydím Lucy Lucy
ale naopak se netěším na nějaké otřesné úseky, protože budu trpět jak já, tak i auto pořádnej výtlem

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 19:38  Naposledy upravil DanTe dne 9.12.2012 , 19:43, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Petr78: Nevim proč by mi měli platit, já osobně ne, ale dost mých známých je tu má už vyzkoušený a vynachvalujou si je a nepřipadá ti idiotský psát to co píšeš? Obzvlášť když je to naprostá blbost dělat reklamu dvoum různejm značkám který si konkurujou, nejdřív se zamysli, než napíšeš takovej blud ty inteligente.

Zdendad: Na naše tankodromy nejsou dělaný žádný tlumiče, ani ty originální Velmi šťastný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 19:42   Citovat  

DanTe napsal:
Nevim proč by mi měli platit, já osobně ne, ale dost mých známých je tu má už vyzkoušený a vynachvalujou si je a nepřipadá ti idiotský psát to co píšeš? Obzvlášť když je to naprostá blbost dělat reklamu dvoum různejm značkám, nejdřív se zamysli, než napíšeš takovej blud ty inteligente

Kluci nehádejte se.. poslední dobou se to forum nějak rozhádalo... cože cože ? to mi hlava nebere dyť o nic nejde...
XYZ a BC jsou na tom co se týká kvality hodně dobře a vyzkoušené to je.... avšak i tak se možná příklaním k verzi snížené pružiny a KYB ... ušetříš hodně a můžeš ty peníze dát třeba do ostatních "prkotinek" z brzd nebo třeba podvozku je to dobrý

Dan: No to je jasný... to snížení má poměrně rapidní... ale i tak si prostě myslím, že třeba KYB vydrží víc a nebo minimálně stejně...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 19:56   Citovat  

DanTe napsal:
Petr78: Nevim proč by mi měli platit, já osobně ne, ale dost mých známých je tu má už vyzkoušený a vynachvalujou si je a nepřipadá ti idiotský psát to co píšeš? Obzvlášť když je to naprostá blbost dělat reklamu dvoum různejm značkám který si konkurujou, nejdřív se zamysli, než napíšeš takovej blud ty inteligente.

Zdendad: Na naše tankodromy nejsou dělaný žádný tlumiče, ani ty originální Velmi šťastný

A nezdá se tobě tvoje reakce trošku přehnaná? Si to po sobě příště před odesláním přečti zamysli se nad tím.
Jestli tvým příspěvkem třeba nepoklesne úroveň fóra. Což se tady poslední dobou děje čím dál víc. Bohužel Smutný

Kdybys byl ženská, tak tvojí reakci pochopím a budu si myslet, že máš krámy, ale takhle mi to hlava nebere.....

Ale aby to nebylo OT.
Tak mi řekni, kolik ty tvoji známí mají na těch podvozkách najeto v běžném provozu? Používají ty auta vůbec na denní ježdění?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2012 , 8:40   Citovat  

Petr78: Napsal jsem sem Honzovi svůj názor a ty jsi na mě zaútočil, takže jsem ti řek co si o tvým útoku myslím a víc se nemám k čemu vyjadřovat, jdi si onanovat nad svym hnusnym C8G a vynech mě meetallll sorry Honzíku za offtopic

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2012 , 9:56   Citovat  

Pánové,
trochu se uklidněntě.

Petr78 - nevím proč do něj ryješ, bavíte se a diskutujete jen vlastnostech podvozků, nevím, proč si musel rýpat tou placenou reklamou, kdyby si nerýpal, poklesnutí úrovně by se tu neřešilo.
DanTe - kemo, vím, že si horká hlava, ale také si mu to mohl napsat kultivovaněji a být nad věcí.

Takže toho nechte, nebo nechám od obou promazat.

Krásný den.

přátele

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2012 , 20:04   Citovat  

DanTe napsal:
Petr78: Napsal jsem sem Honzovi svůj názor a ty jsi na mě zaútočil, takže jsem ti řek co si o tvým útoku myslím a víc se nemám k čemu vyjadřovat, jdi si onanovat nad svym hnusnym C8G a vynech mě meetallll sorry Honzíku za offtopic

Budu ignorotovat to, co jsi napsal, protože mi nestojíš za to abych na to reagoval. Mrk

Ale znovu se zeptám, kolik km na tebou dopručených podvozcích maji tvoji známí naježděno v běžném provozu?
Chci prostě vědět na základě čeho ty podvozky doporučuješ. A doufám že to není doporučení na základě toho, že někdo řekl, že jsou ty podvozky dobrý.

Já alespoň napsal svojí osobní zkušenost s konkrétním podvozkem.....

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2012 , 20:10   Citovat  

M@jk napsal:
Pánové,
trochu se uklidněntě.

Petr78 - nevím proč do něj ryješ, bavíte se a diskutujete jen vlastnostech podvozků, nevím, proč si musel rýpat tou placenou reklamou, kdyby si nerýpal, poklesnutí úrovně by se tu neřešilo.
DanTe - kemo, vím, že si horká hlava, ale také si mu to mohl napsat kultivovaněji a být nad věcí.

Takže toho nechte, nebo nechám od obou promazat.

Krásný den.

přátele

A nevím proč ty se ho zastáváš? Já možná reju, ale on uráží a tím už porušuje pravidla fóra.
Mohl jsem ho nahlásit.....
Navíc moje "rýpnutí" by člověk v pohodě přešel a nebo se mu i zasmál.
Kolik jsem tam měl dát smajlíků aby bylo jasné, že to myslím ze srandy a bez úmyslu se někoho dotknout?

Ale jo, uznávám, že tohle hádání je zbytečné OT, takže to klidně promaž.
Jenom prosím nech můj první příspěvek, ten OT v tomhle téma rozhodně není, má nějakou hodnotu a je něčím podložený.

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2012 , 20:31   Citovat  

Petr 78 napsal:
A nevím proč ty se ho zastáváš? Já možná reju, ale on uráží a tím už porušuje pravidla fóra.
Mohl jsem ho nahlásit.....
Navíc moje "rýpnutí" by člověk v pohodě přešel a nebo se mu i zasmál.
Kolik jsem tam měl dát smajlíků aby bylo jasné, že to myslím ze srandy a bez úmyslu se někoho dotknout?

Ale jo, uznávám, že tohle hádání je zbytečné OT, takže to klidně promaž.
Jenom prosím nech můj první příspěvek, ten OT v tomhle téma rozhodně není, má nějakou hodnotu a je něčím podložený.

Ola Petře,
prostě ryješ, měl tam být vysmátý smajlík, aby to Dan pochopil naprosto. Nikoho se nazastávám. Obou jsem napsal, na rovinu, viz výše.

Díky chlopy za normální jednání. přátele

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2012 , 20:34   Citovat  

Běžte se sklouznout ven, dokud tam je ještě zima a sníh... Velmi šťastný

Zkusím nemožné a to návrat k tomu původnímu. Konkrétně jestli někdo neví, kde by se dala sehnat ta "šroubovice" díky níž se dá nastavovat výška. Zjistil jsem kolik by mě stály tlumiče KYB a jsem rozhodnutej pro ně... Lucy Teď je chci co nejvíc přiblížit výškově stavitelnýmu podvozku. svatoušek

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2012 , 21:17   Citovat  

Myslíš něco takového?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2012 , 21:28   Citovat  

Jj, něco takovýho, ale jen tu šroubovici. Pružiny si dám svoje stávající progresivní. Tyhle sou dobrý tak jedině na podepření kapoty na srazy... Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2012 , 21:34   Citovat  

No jo, ale je tu riziko, že tvoje pružiny na té šroubovici nebudou sedět. Ať už kvůli tvaru konce pružiny, tak kvůli průměru pružiny.
Na to bacha, abys pak nebyl zklamaný.

A další nevýhoda tohoto řešení, je ta, že se nedostaneš na hodnotu snížení jako bez té šroubovice. Minimální snížení s tvýma pružinama bude jejich hodnota snížění (-60mm) plus zhruba 2cm (tloušťka podložek na šroubovici). Takže minimální snížení bude -40mm.

Jo a tyhle šroubovice se prodávají jenom v sadě s pružinama.

Tak to jsem tě teď asi moc nepotěšil, viď?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2012 , 21:50   Citovat  

Tohle všechno vím. A taky vím, že těch sad tady pár koluje (na ebayi se prodavají zaměnitelný pro Acco/Civic/Prelude) a tak by se ta šroubovice měla dát sehnat. Pokud by to sedělo a ono by mělo, není nic jednoduššího než odříznout misku z tlumičů - která tou šroubovicí stejně ztratí význam a na tělo tlumiče navařit tuhle šroubovici a tím dosáhnout stejné základní výšky pružiny jako kdyby byla v misce. Vím že tohle řešení není nejestetičtější, ale taky vím o několika autech, který tak fungujou bez problému. A kupodivu sem tohle řešení viděl na několika Driftcarech z Japonska, takže by to asi fungovat mělo. A v neposlední řadě "takhle" vypadají všechny stavitelný podvozky...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2012 , 22:55   Citovat  

Johny napsal:
Tohle všechno vím. A taky vím, že těch sad tady pár koluje (na ebayi se prodavají zaměnitelný pro Acco/Civic/Prelude) a tak by se ta šroubovice měla dát sehnat. Pokud by to sedělo a ono by mělo, není nic jednoduššího než odříznout misku z tlumičů - která tou šroubovicí stejně ztratí význam a na tělo tlumiče navařit tuhle šroubovici a tím dosáhnout stejné základní výšky pružiny jako kdyby byla v misce. Vím že tohle řešení není nejestetičtější, ale taky vím o několika autech, který tak fungujou bez problému. A kupodivu sem tohle řešení viděl na několika Driftcarech z Japonska, takže by to asi fungovat mělo. A v neposlední řadě "takhle" vypadají všechny stavitelný podvozky...

Navařit na naplněnej tlumič?
Chlape neblázni......

Já ti nevím, ale podle mně se neubíráš správným směrem.
Podívej se jaký tvar má miska na origo tlumiči a podívej se na konec origo/snžené pružiny a pochopíš, že na rovné "misce" šroubovice ta tvoje pružina nebude sedět. Pružiny pro tyhle sady mají totiž konce rovné.

Chceš za každou cenu štelovací (výškově) podvozek nebo jenom potřebuješ menší snížení?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 0:49   Citovat  

To byla jen uvaha, nevim jestli by to slo. To mensi snizeni mi zaridi vetsi kola. Ale popravde bych se nebranil mit zadek auta o 1-2cm vys...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2012 , 22:36   Citovat  

Menší oživení. Má někdo zkušenosti s tlumičema KONI STR.T? Cenově vychází podobně jako Kayba Excel-G, ale doporučení by se hodilo... Honda

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2012 , 1:00   Citovat  

Já osobně mám zkušenosti jenom s KYB ale o Koni jsem od pár uživatelů slyšel nepěkné věci, které nevypovídají o moc dobré kvalitě. Já bych do nich nešel.
Pokud nechceš experimentovat tak jdi do toho co je vyzkoušené, že to funguje.
Se těch KYB bojíš nebo co? Bojíš se toho nápisu co mají na sobě vyražený? ("Made In Japan")

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2012 , 10:50   Citovat  

Nebojim není to přece Monroe. Velmi šťastný Jen nechci dávat na OEM tlumič tak nízký pružiny aby to nechtělo skákat, když sem zjistil že do teď tam byly vzadu červený Koni a občas si to skočilo. U Koni mě zaujalo, že jsou cenově srovnatelný s Kyb a nemusel bych na ně cca měsíc čekat (to je ta daň za "nestandartní auto"). Pořád bych radši Kyb ale taky potřebuju jezdit... A zase když už čekat, tak proč ne rovnou na AGX. Se stydím

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2012 , 11:26   Citovat  

Nebojim není to přece Monroe. Velmi šťastný Jen nechci dávat na OEM tlumič tak nízký pružiny aby to nechtělo skákat, když sem zjistil že do teď tam byly vzadu červený Koni a občas si to skočilo. U Koni mě zaujalo, že jsou cenově srovnatelný s Kyb a nemusel bych na ně cca měsíc čekat (to je ta daň za "nestandartní auto"). Pořád bych radši Kyb ale taky potřebuju jezdit... A zase když už čekat, tak proč ne rovnou na AGX. Se stydím

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2012 , 15:41   Citovat  

Johny napsal:

Jo takhle, už tomu rozumím. Je pravda že ty tvoje pružiny už mají dost velké snížení na seriové tlumiče.
V tvém případě by bylo ideální koupit tlumiče KYB a k nim pružiny s menším snížením. Ale chápu že na tvoje auto to nebude snadné.

Pokud ale máš na autě tlumiče Koni a osvědčily se ti, tak do nich jdi klidně znovu. To nebude experimentování je to dobrý

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2012 , 16:17   Citovat  

Jenze mensi snizeni neprichazi v uvahu vzhledem k memu veku, letnim 17" rafkum a faktu, ze takhle vynikne linie auta. Velmi šťastný Se stydím Sehnat jiny pruziny by se snad i dalo, ale jestli nechci aby to trpelo "syndromem plovouciho clunu" musi byt vpredu porad snizeno o min 2cm vic nez vzadu. A potom bude uz tak vysokej zadek jeste vys...

Nechci auto s okruhovym podvozkem. Jde mi predevsim o vzhled, ale i ten musi nejak fungovat. Proto porad vymyslim alternativy a sem rad kdyz me nekdo dokaze nasmerovat spravnym smerem. přátele

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2013 , 15:41   Citovat  

Další značka podvozků, které se raději vyhnout.
Opravdu "kvalita za rozumnou cenu"
odkaz

Obsah fóra Honda-club.cz   
Help: Podvozek A5G coupé
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další