Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kalendar - diskuze, namety :)
Fórum: Soutěže
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.11.2012 , 7:53   Citovat  

Petura napsal:
no jasný, ale taky může být 2011 nebo starší, spíš jde o to aby prosincové foto nebylo ze září s balíky slámy, květnové s vánočním stromkem, únorová fotka s letním motivem, atd ...

jinak dodatečné úpravy viz. odstranění loga construct, sice bylo odhlasováno s logem, ale když majitel fotky neumí takhle rozsáhlé retuše tak proč by pro finální tisk nemohla být fotka upravena ...
já např. taky neumím takhle retušovat, a klidně bych si u svojí fotky nechal vymazat SPZku a místo ní dát třeba nápis Civic - v takovýchto detailech bych problém neviděl, horší by bylo kdyby se pomocí photoshopu měnila kola, lepili folie, měnila barva nebo dokonce pozadí

Vzdyt to tu resime snad od zacatku, precti si tohle tema. Nakonec i kdyby prece jenom nekdo nekdo soutezil s takovou fotkou (ktera nekoresponduje s tematem daneho mesice; at uz ze je focena treba na tom ledovci v cervenci nebo je vazne z ledna a je ten cervenec), tak a) maji vsichni hlasujici pravo hlasovat pro fotku o ktere jsou presvedceni ze je aktualnejsi, b) moderator muze (podle pravidel) zmenit poradi snimku, tedy takovou fotku presunout do mesice kde by to nebilo do oci.
Co se tyka retusi a ruznych jinych uprav snimku, klidne se ptej na to co te zajima v tematu k tomu urcenem, poradi ti urcite vsichni kdo budou vedet.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.11.2012 , 11:31   Citovat  

Z vlákna: HN: Kalendáře H-C.cz 2013 - 63ks - konec
mot napsal:
toto je dobry dotaz, nechtel jsem hned sejckovat, ale kdyz se ptas tak je napraskam... uprimne posilaj to jak hovada! a ted nemyslim penize na ucet, ale ty SZka s objednavkami, nechapu co je tak slozity dodrzet jednotny format, kdyz jsem i uvadel priklad jak to ma vypadat, to ze nedodrzi formu, kterou jsem chtel pro me znamena dalsi ztratu casu, protoze to musim predelat do formatu, ktery jsem chtel a ten pote pouzivam pro tisk adres na obalky (kdyz me napisete vasi adresu do jednoho radku a ja to takhle nalepim na obalku tak me s tim posta vyrazi...) a to ze nedodrzuji format je to posledni, nekteri se ani neobtezuji napsat cislo uctu, ze ktereho prijdou penize, takze hledat to mam asi za pomoci vestce... pak jim musim zbytecne psat aby doplnili potrebne udaje... tak jak si predstavuju aby chodily objednavky tak to prijde tak od jedne tretiny lidi, zbytek vsechno spatne...

Co vytvořit jednotný objednávkový xls formulář?
Při zahájení objednávek se jeho vzor umístí do daného vlákna a případný zájemce si ho stáhne, doplní svými údaji a do názvu daného xls souboru jen vloží na předem definované místo svůj nick. Následně SZ zašle MOTovi.

Mělo by to několik výhod:
1) Zájemce jasně uvidí, která pole má vyplnit. Snížení rizika opomenutí některého údaje.
2) MOT pak bude jen kopírovat celé řádky do svého xls a tudíž na zpracování to bude mnohem jednodušší než přepisovat ze SZ.

Zkusím v příštích dnech něco navrhnout.

p.s. MOTe, sory za komplikace. V hromadné objednávce za C8G jsem Ti poslal adresy v jedné xls buňce Smutný
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.11.2012 , 11:34   Citovat  

2bep napsal:
Z vlákna: HN: Kalendáře H-C.cz 2013 - 63ks - konec
Co vytvořit jednotný objednávkový xls formulář?
Při zahájení objednávek se jeho vzor umístí do daného vlákna a případný zájemce si ho stáhne, doplní svými údaji a do názvu daného xls souboru jen vloží na předem definované místo svůj nick. Následně SZ zašle MOTovi.

Mělo by to několik výhod:
1) Zájemce jasně uvidí, která pole má vyplnit. Snížení rizika opomenutí některého údaje.
2) MOT pak bude jen kopírovat celé řádky do svého xls a tudíž na zpracování to bude mnohem jednodušší než přepisovat ze SZ.

Zkusím v příštích dnech něco navrhnout.

p.s. MOTe, sory za komplikace. V hromadné objednávce za C8G jsem Ti poslal adresy v jedné xls buňce Smutný

Martine,
bohatě postačí, když všichni dodrží dle pravidel, co má být obsaženo v SZ MOTovi. On si to pak přeformátuje, jak potřebuje.

Nic víc.

Záleží samozřejmě na něm.

je to dobrý
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.11.2012 , 12:01   Citovat  

No očividně nestačí Smutný a neni to jen specifikum tohoto vlákna Úsměv
Každopádně, jak řikáš, je to na MOTovi s čím se mu bude pracovat lépe.
Vytvoření takového vzorového xls je na chvíli.
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 0:13   Citovat  

Chtě nechtě musím souhlasit s Peťurou...
Vim, že už je to stejně pasé, nicméně si stále myslím, že vyretušováním loga Construct bychom jen získali...
Ano, fotku jsme si takhle odhlasovali, ale tou drobnou opravou bychom nijak nezasáhli do kompozice, rozložení, barevnosti atd. Byla by to prostě jen drobná retuše vad či rušivých míst. Nehledě na to, že pokud se tady dohadujeme, že potřebujeme souhlas OS Honda-club o umístění loga na kalednáři, tak bychom si měli položit otázku, zda nepotřebujeme i souhlas firmy Construct... (samozřejmě přeháním, ale něco na tom je, ne?)
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 1:34   Citovat  

SaKaL:
zkus pouzit logo Construct bez souhlasu fy Construct a logo H-C bez souhlasu H-C.cz, uvidis hned ten rozdil Mrk

Ad dodatecne upravy odhlasovanych fotek- uz jsem se k tomu vyjadroval X-krat, tak ted uz jenom kratce a uplne naposledy: pokud vazne budete chtit ignorovat fotosoutez, jeji pravidla a praci toho kdo se snazi o jejich uplatnovani, hledejte noveho moderatora kalendare. Staci rict.
   Návrat  
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 18:12   Citovat  

Přesouvám z diskuse o fotku na Listopad -

Jednoduše : nedemokratickým a tajným hlasováním pouze několika gold členů , kteří těm fotkám rozumí. ( např. Šakal - když si dokoupí gold, Bully a ještě pár) Tyhle členové by možná už snad mohli být i zvolený členy OS. Jejich úkolem by bylo společně vybírat fotky do kalendáře - třeba v H-Dnes se dost často objeví dokonce mnohem lepší fotky než tady takže materiál by měli. A v září danného roku by prostě ukázali kalendář na příští rok. Já myslím že by se jich určitě neprodalo míň , navíc by to mělo nějakou úroveň. Já třeba už teď v lednu vím , že kalendář na rok 14 si určitě nekoupím, protože tam bude reklama, která tam nepatří.
A ještě téma k zamyělení, pokud to zůstane tak jak to je. Co prostě zakázat na fotkách do kalendáře jakoukoli jinou reklamu než takovou, která se týká klubu ? Výjimku by mohli tvořit tzv. JDM nálepky - takovej malej illest, hella a podobný bych neřešil. Ale tohlo je prostě fotka na kalendář tý firmy ne na kalendář Honda clubu, to se na mně zlobte jak chcete... A není to nic osobního proti autorovi fotky ani majiteli auta , je to proti tomu co na tom autě je. Tohle se v diskusi o pravidlech nového kalendáře vůbec neřešilo, možná právě proto, že nikoho nenapadlo, že tohle někoho napadne. A věřím že to dokonce ani nebyl úmysl autora fotky prezentovat tu firmu.
Mě se tahle soutěž svým způsobem líbí, ale jak už jsem psal výše, beru ji spíš jako Honda Playmate měsíce než jako výběr vhodných fotek na kalendář.
A sorry za ten román.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 21:34   Citovat  

vespula.mortifer:
jenomze timhle kompletne menis nastavena pravidla a vlastne by skoncila cela fotosoutez v klasicke podobe. Tj. o Hondach pro Hondare, co si foti svoje plechove milacky proste pro sebe, bez nejakych extra ambici- coz je ale porad spis otazka hlasovani nez fotek samotnych. Jisteze je tu par lidi co by dokazali udelat velmi kvalitni kalendar klidne i sami, nakonec uz nekteri takovy i udelali (Mulder?). Pak uz ale opravdu nejde o fotosoutez. Klidne se o tom muzeme bavit taky, ale nebudeme nijak menit uz rozjetou fotosoutez, dokonce po ukoncenem teprve 1. mesici.

Proste se nekdy stane, ze se najde treba mesic bez nejake vyrazneji kvalitnejsi fotky. Jindy je treba kvalitnich snimku hned nekolik a stejne vyhraje neco uplne jineho, protoze uz z reakci hlasujicich jde vycist neco jako "..hlasovat pro to nase auto je povinnost" apod. . Ale s tim toho moc nenadelame, maximalne muzeme tlacit na soudnost hlasujicich a komentari malinko ovlivnovat vkus, resp. pohled na to co dela fotku kvalitni. Podle me uz k tomu prispiva i tahle diskuze- viz logo Construct, reklama na aute apod. . Nekde tyhle nazory a pripominky zaznit musi, aby nas to posunovalo dopredu přátele
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 21:42   Citovat  

Bully napsal:
vespula.mortifer:
jenomze timhle kompletne menis nastavena pravidla a vlastne by skoncila cela fotosoutez v klasicke podobe. Tj. o Hondach pro Hondare, co si foti svoje plechove milacky proste pro sebe, bez nejakych extra ambici- coz je ale porad spis otazka hlasovani nez fotek samotnych.

Přešné... A to by byla škoda.

Jen pro připomenutí - takhle to v r. 2007 začalo... První hlasování... Výsledky... Druhé hlasování a dál se v archivu nehrabu... Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 21:48   Citovat  

Hellborn: dobre pripomenuti je to dobrý
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 22:53   Citovat  

Tak jdu na ten román Úsměv :
Jedno staré moudro praví : nekakej se do něčeho, co funguje Úsměv Né, teď vážně.

Můžeme samozřejmě pohlížet na Fotosoutěž z několika pohledů, ale hlavní je ten, který psal Bully, což ho činí přístupným pro všechny a tak by to asi mělo zůstat. Můžeme se zde dohadovat o tom, zda to neudělat úplně jinak, že by se jako ve Fotosoutěži volila fotka měsíce (ne do kalendáře), která by pak měsíc "visela" někde na fóru (ale kde?), třeba místo "klikacího" Civica nahoře - ale mám dojem, že by to nebylo to pravé (a Sopťa by s tím určitě nesouhlasil). Účast by se, dle mého názoru, snížila, protože přeci jenom je ten kalednář poměrně velká motivace (alespoň pro mě). A pak někde bokem odkládat ty "lepší" fotky, které pak před koncem roku hodit na jednu hromadu a z té kopy udělat hlasování o 12ti fotkách pro kalednář.

A nebo by každý mohl poslat před koncem roku maximálně 3 fotky (takové své malé best of, které nasbíral během roku). A pak hlasování o těch 12ti. To by vlastně bylo i docela demokratické, splňovalo by to pravidla o maximálně třech fotkách od jednoho autora v kalendáři. Ale kdo by se pak chtěl brodit v té záplavě fotek, která by (snad) dorazila? A když to ještě spojíme s pravidlem o autě, které by se v kalendáři nemělo opakovat... No všechno by se dalo udělat, určitě, ale tohle by bylo spíš na diskusi někam u pivka a né tady psát romány Úsměv

Spíš bych se snažil o "doladění" Fotosoutěže třeba přidáním klausule o reklamě, ale na druhou stranu, když to většině, která hlasovala, nevadí... Cooo???

A pak bych se možná zaměřil na komentování fotek během hlasování - i když já sám se během hlasování snažím nehodnotit a nijak "nenapovídat", tak to asi přehodnotím a začnu to tam psát, ale bude to fér, když budu mít svojí fotku ve Fotosoutěži?

No, každopádně se těšim na prosincové kolo Úsměv , takže Bully, už to koukej spustit HaHaaa

vespula.mortifer napsal:
Přesouvám z diskuse o fotku na Listopad -
... několika gold členů , kteří těm fotkám rozumí. ( např. Šakal - když si dokoupí gold, Bully a ještě pár)

To se tak pěkně čte... Se stydím (a máš pravdu 250Kč by mě nepoložilo Úsměv , ale momentálně mi plně stačí Silver)
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 0:02   Citovat  

SaKaL:
pokud zacneme premyslet jeste nad upravou pravidel jako je treba reklama (definice? velikost? na pozadi, skryta, nechtena, .., ..?), pak budeme postupne co par mesicu jejich zneni nafukovat do velikosti trestniho zakoniku. Ja bych proste apeloval na soudnost hlasujicich.

Jenom se porad peru s tim sam komentovat zverejnene fotografie behem hlasovani, protoze vim jak silne to muze ovlivnit hlasujici a jako moderatorovi mi to ode me prijde nefer to mi hlava nebere

Mam navrh: po kazdem ukoncenem a odhlasovanem kole muzeme fotky rozebrat- co se nam libi a proc, nebo naopak ktera vec nejaky snimek potopila.
Do toho se rad zapojim taky přátele Verim, ze si to precte daleko vic lidi nez pravidla s nekolika stranami textu.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 0:33   Citovat  

Bully napsal:
SaKaL:
pokud zacneme premyslet jeste nad upravou pravidel jako je treba reklama (definice? velikost? na pozadi, skryta, nechtena, .., ..?), pak budeme postupne co par mesicu jejich zneni nafukovat do velikosti trestniho zakoniku. Ja bych proste apeloval na soudnost hlasujicich.

Jenom se porad peru s tim sam komentovat zverejnene fotografie behem hlasovani, protoze vim jak silne to muze ovlivnit hlasujici a jako moderatorovi mi to ode me prijde nefer to mi hlava nebere

Mam navrh: po kazdem ukoncenem a odhlasovanem kole muzeme fotky rozebrat- co se nam libi a proc, nebo naopak ktera vec nejaky snimek potopila.
Do toho se rad zapojim taky přátele Verim, ze si to precte daleko vic lidi nez pravidla s nekolika stranami textu.

Konstatuju, že trestní zákoník je ještě docela tenký (proti plánovanému občanském s asi 6000 §§).. Se stydím HaHaaa

Ty rozbory jsou dobrý nápad. je to dobrý
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 0:44   Citovat  

Bully napsal:

Tak jo, sice už jsem chtěl jít spát, ale jdu na to... Úsměv
Můj koment
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 0:53   Citovat  

A ještě bych chtěl "nabídnout" své služby ohledně drobného upravování/retušování vašich fotografií. Pokud někdo budete potřebovat pro Fotosoutěž něco "vyzmizíkovat", vyretušovat, vymazat RZ nebo ji "vyměnit" třeba za origo logo, tak se nestyďte napsat... Pokud to bude v mých silách a nebude to přibývat geometrickou řadou, tak by to neměl být problém...
přátele
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 0:59   Citovat  

SaKaL napsal:
A ještě bych chtěl "nabídnout" své služby ohledně drobného upravování/retušování vašich fotografií. Pokud někdo budete potřebovat pro Fotosoutěž něco "vyzmizíkovat", vyretušovat, vymazat RZ nebo ji "vyměnit" třeba za origo logo, tak se nestyďte napsat... Pokud to bude v mých silách a nebude to přibývat geometrickou řadou, tak by to neměl být problém...
přátele

To by bylo v rozporu s pravidly... to mi hlava nebere
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 1:14   Citovat  

Hellborn napsal:
To by bylo v rozporu s pravidly... to mi hlava nebere

Mam samozrejme na mysli pouze drobne opravy rusivych mist ci nahrazeni RZ, coz pravidla dovoluji... Rozhodne nehodlam pravidla porusovat ani obchazet... Jen si tuhle (tusim) Petura posteskl, ze by se mu taky libilo, kdyby na te jeho fotce byl misto RZ treba napis Civic nebo Coupe, ale on sam to neumi, tak pro takove pripady se tady davam do sluzeb verejnosti Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 1:18  Naposledy upravil Bully dne 12.12.2012 , 1:21, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

SaKaL napsal:
Mam samozrejme na mysli pouze drobne opravy rusivych mist ci nahrazeni RZ, coz pravidla dovoluji... Rozhodne nehodlam pravidla porusovat ani obchazet... Jen si tuhle (tusim) Petura posteskl, ze by se mu taky libilo, kdyby na te jeho fotce byl misto RZ treba napis Civic nebo Coupe, ale on sam to neumi, tak pro takove pripady se tady davam do sluzeb verejnosti Úsměv

Kolikrat jsem na tohle tema daval do diskuzi odkaz na topic o uprave fotografii? Kdo se nestydi, tak se muze zeptat na cokoli a cokoli se i naucit, verim ze je spousta lidi co mu dobre poradi.
Jinak v pravidlech je editace dovolena, ale snad je poznat ze by ji nemela za autora provadet druha osoba Tak to valím bulvy
   Návrat  
varuj je teď offline  varuj
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 1:20   Citovat  

SaKaL napsal:

Take opravy by som privital a tiez by som bol za to,aby bola v pravidlach sutaze zakazana reklama (okrem tykajucej sa klubu).
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 1:34   Citovat  

Podle vasich pripominek- zkusim pred vyhlasenim dalsiho kola sesumirovat nejakou obecnou formulaci o zakazu reklamy, ale bude to na posouzeni pripad od pripadu, jinak to nepujde přátele
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 9:04   Citovat  

No já nevím, aby to nebylo takový to, že se měněj pravidla během hry. Třeba už maj další členové vyhlídlé nějaké pěkné Honda s polepem nějaké firmy Úsměv.
Samozřejmě si stojím za tím, že tohle prostě celej kalendář OS zkazilo a reklama něčeho jinýho by tam být neměla, je to můj soukromej názor a prostě už teď vím, že si ten kalendář nekoupím....
Tak pojdmě udělat soutěže dvě - Od dalšího roku, tedy kalendáře na 2015 ( kuwa to to letí Tak to koukám! )- budeme mít dost času na to pořádně promyslet. A ať jsou klidně i dva kalendáře. Jeden s těmi jak jsem nazval Playmate měsíce , tam ať si každej posílá co chce , podle pravidel platných v době vyhlášení . Tam by mi možná ani reklama nevadila.
A druhá - Oficiální kalendář OS H-C - nezávislá na té první , kam by vybírali fotky právě ti kdo tomu trochu rozumí. A o těch vybraných by se pak určitou dobu hlasovalo, možná i bez uvedení autora, i když stejně by to dost často bylo poznat. Tímhle bychom se vyhnuli tomu mít v ofiko kalendáři nekvalitní fotky a neplacenou reklamu. A když si to nějaká fotka zaslouží ať je klidně v obou kalendářích...

A možná by stačila i jedna soutěž se dvěma výsledky, jedním jako hlasem lidu - Playmate pro jeden kalendář, a druhým , který vybere odborná porota. Ten by se zveřejnil po ukončení hlasování a mohlo by tam být zdůvodnění - komentář proč tahle fotka ano, a tahle ne, v podstatě takové zhodnocení jako napsal SaKaL teď. A to by se dokonce dalo zavést i ještě teď ... Stačilo by určit tu porotu, což by asi tak těžký nebylo...
Konec druhého románu přátele
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 9:30   Citovat  

Reklamy k autu patří, construct, medvěd blok, alarmy, vypiskovaný kody na sklech.... nerušil bych je, už jen protože fotoshop nesnáším a corel mi na dvoujádrech nejede abych něco retušoval Tak to valím bulvy

Alespoň je vidět jak si lidi fotky prohlíží, v každém případě tady hulákaj tři lidi že je to hnusný a nevěřím že někdo z těch třech tomu dali hlas, kolik lidí hlasovalo? 106? Asi se jim to libí, osobně nevěřím že si někdo z nich tu fotku skutečně prohlídl, stejně jak tu fotku s constructem, ale chtěj to? Maj to mít... je to dobrý

Myslim že všem už 18 bylo a meli mi mít rozum, stejně tak pochybuju, že někdo z nich ještě chodí za maminkou když mu dojdou rohlíky.

Uvidíte v budoucnosti kudy to pujde, ale je to vizitka členů Honda Clubu a tentokrát jsme se skutečně předvedli je to dobrý

Takže je na nás, uživatelích co pošleme do soutěže a dáme tomu šanci a co si lidi zvolí... Alespoň vidíte proč máme takovou vladu, když si nedokážeme prohlidnout ani blbou fotku Tak to valím bulvy Snad máme trošku soudnosti a můžeme tušit co chceme aby Nás reprezentovalo. Když jdete do Národního divadla, tak si snad nevemete na sebe prestigky ze stavby, tričko kterým jste malovali kuchyň a trenky na spaní...

Nechci aby si kdokoliv šahal na svědomí, už jste velcí a Vaše volba měla jistě nějaký smysl je to dobrý
A jsem tu velice mladý člen abych mohl soudit, takže to ani tak neberte..

Ta fotka je technicky dobrá a v soutěži i nejzajímavější, ale ne ten obsah... a to jsem člověk co se 9g civi zastává.

Helli: krásný odkazy a ještě hezčí fotky v nich Bueee
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 23:12   Citovat  

No ale pořád tady řešíme kalendář Honda-clubu, který vlastně kalendářem OS Honda-clubu není, protože s ním H-C nemá téměř nic společného... Se stydím
Myslim, že dělat dva kalendáře je asi nereálné, nevim kdo by si je koupil... Pár lidí by se určitě našlo, ale kolik? Buď se OS postaví nějakým způsobem za ten kalednář a bude ho chtít jako jo reprezentativní, pak bych to viděl na mojí variantu výběru 12ti nejlepších fotek z nějakého balíku zaslaných před koncem roku. Udělá se to hlasování, případně nějaký filtr nějaké "poroty", pak se ještě "najme" grafik, který z těch fotek udělá to, aby z toho bylo poznat, že je to kalendář Honda-clubu...
Nebo to necháme jak to je, tzn., že pár nadšenců bude posílat každej měsíc fotky svejch miláčků. Pak ale nastane situace, kdy se sejdou chudší měsíce, ve kterých se prostě "neurodí" (jako třeba teď) a naopak, většinou přes léto, budou měsíce, kde by si zasloužily i třeba dvě, tři fotky býti v kalendáři. No a pak to pár nadšenců zaplatí, nechá vytisknout a... no prostě jako letos... Sám jsem si ho taky koupil, jen přemýšlím, kam s ním Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 23:53   Citovat  

Sice "nas" kalendar ma s OS Honda-Club.cz spolecnou jenom platformu kde vznika, ale nechal bych ho tak jak se zavedl. Vzhledem k poctu kupujicich stejne pochybuju ze by se tu uzivilo treba 5 dalsich kalendaru, nehlede na to kdo by takovou praci se shromazdovanim fotek, hlasovanim nebo vyberem atd. atd. vubec delal. Grafik klubu nechce delat repre podobu kalendare ani ted, protoze se to pro tenhle uz i tak relativne nizky pocet kupujicich nevyplati (a nejde jenom o financni stranku veci).
Coz samozrejme nevylucuje to, ze si kazdy muze udelat kalendar jaky chce a klidne k tomu pouzit forum, sam o necem takovem uvazuju. Uz dlouho pořádnej výtlem
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.12.2012 , 0:02   Citovat  

Bully napsal:
Sice "nas" kalendar ma s OS Honda-Club.cz spolecnou jenom platformu kde vznika, ale nechal bych ho tak jak se zavedl. Vzhledem k poctu kupujicich stejne pochybuju ze by se tu uzivilo treba 5 dalsich kalendaru, nehlede na to kdo by takovou praci se shromazdovanim fotek, hlasovanim nebo vyberem atd. atd. vubec delal. Grafik klubu nechce delat repre podobu kalendare ani ted, protoze se to pro tenhle uz i tak relativne nizky pocet kupujicich nevyplati (a nejde jenom o financni stranku veci).
Coz samozrejme nevylucuje to, ze si kazdy muze udelat kalendar jaky chce a klidne k tomu pouzit forum, sam o necem takovem uvazuju. Uz dlouho pořádnej výtlem

Děcka,
dnes jsem to konzultoval s Cheerion a ta říkala, že podobný počet kalendářů se prodával i když jej OS Honda-club.cz zajišťoval ... takže bych to fakt nechal takto.

Proč?
1) osvědčilo se to
2) systém funguje
3) cena přívětivá
4) všichni jsou spokojení
5) a je to jednoduché

V této jednoduchosti vidím sílu pro další ročníky.

je to dobrý přátele
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2012 , 0:17   Citovat  

M@jku,musím oponovat minimálně v tom, že všichni jsou spokojeni. Kdyby byli všichni spokojeni tak se těch kalendářů prodá víc jak 64 kusů. Kolik je tu aktivních členů ? Kolik platících si nějaké členství ?
Ale co, vlastně do toho nemám co kecat, každý ať si udělá nebo koupí kalendář jaký chce...
Já se vyjadřoval jen za sebe, rád bych kalendář clubu měl, ale nebudu si kupovat něco , co se mi nelíbí a k čem mám výhrady. Ale o mně nejde, ono se jich nakonec zase 60 prodá tak co....
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.12.2012 , 0:27   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
M@jku,musím oponovat minimálně v tom, že všichni jsou spokojeni. Kdyby byli všichni spokojeni tak se těch kalendářů prodá víc jak 64 kusů. Kolik je tu aktivních členů ? Kolik platících si nějaké členství ?
Ale co, vlastně do toho nemám co kecat, každý ať si udělá nebo koupí kalendář jaký chce...
Já se vyjadřoval jen za sebe, rád bych kalendář clubu měl, ale nebudu si kupovat něco , co se mi nelíbí a k čem mám výhrady. Ale o mně nejde, ono se jich nakonec zase 60 prodá tak co....

Ola,
tak pardon. Omlouvám se. To je naprosto v pořádku. Vždyť sto lidí, sto názorů a chutí. Nikdo nenutí kalendář nikomu. Ale myslím, že přes 60 objednávek je obárzek úspěchu, neboť i oficiální kalendář OS se prodával v tomto množství, což dnes potvrdila i Cheerion.

Pokud nejste spokojeni, můžete si kalendář navrhnout, graficky zpracovat, upravit, zajistit a v neposlední řadě také zaplatit sami.

Nejsem ve vedení OS, jsem řadový člen, jako Ty a ostatní.

V tom případě, kdo je nespokojen, můžete podat petici/apelovat na vedení OS Honda-club.cz, aby změnilo svůj přístup.

Já v tom vidím jasný přístup: Nabídne se služba a lidé se chovají nezodpovědně, tak se služba zruší - logicky. Naštěstí tu je jeden člen, který se zeptal, druhý, který se myšlenky ujal, založil se topic a už to jelo. A výsledek? Docela překvapivý, přes 60ks prodaných kalendářů s pevnou objednávkou a odběrem a hlavně placením předem.

Pokud tedy lidé chcou oficiální kalendář OS honda-club.cz musí apelovat na OS ne tady v topicu. Ale pardon, pokud bych měl dělat něco ztrátové, protože se někteří členové chovají neopovědně, také bych se na to vykašlal.

Také mi přišlo líto, že nebude kalendář, proto jsem se dotázal MOTa letos v lednu, jestli do toho půjde a on, že ano a už jsme valili. Díky Bohu.

přátele je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2012 , 1:10   Citovat  

M@jku ale jo, to Tě ctí a je to záslužná práce to co děláš a že ses ujal toho, že vůbec nějaký kalendář vyšel. A taky že jsi mě jako nikoliv dlouholetému členovi objasnil jak to vlastně je a proč přátele
Rozhodně to nemělo vyznít jako kritika těch lidí, kteří s tím mají spoustu práce, spíš to bylo o tom systému jako takovém. A pokud clubu nevadí jakým kalendářem se prezentuje - a že se jím prezentuje, protože je tam logo clubu - tak se s tím holt musíme smířit. Ještěže není povinností si ho koupit.
Možná bude na rok 2014 víc kalendářů na výběr, Mulder už svůj má , Bully možná udělá, SaKaL možná taky a možná i někdo další. Koneckonců dneska se dá pořídit kalendář z fotek který si dodáš za 250,- ve slušný kvalitě zpracování a do druhýho dne. Takže tady necháme vybírat většinu, občas tam nějakou fotku pro účast pošleme a kalendář budeme mít doma stejně jen takovej jakej budem chtít. Já si ho asi udělám jen z C5G ...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.12.2012 , 1:20   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
M@jku ale jo, to Tě ctí a je to záslužná práce to co děláš a že ses ujal toho, že vůbec nějaký kalendář vyšel. A taky že jsi mě jako nikoliv dlouholetému členovi objasnil jak to vlastně je a proč přátele
Rozhodně to nemělo vyznít jako kritika těch lidí, kteří s tím mají spoustu práce, spíš to bylo o tom systému jako takovém. A pokud clubu nevadí jakým kalendářem se prezentuje - a že se jím prezentuje, protože je tam logo clubu - tak se s tím holt musíme smířit. Ještěže není povinností si ho koupit.
Možná bude na rok 2014 víc kalendářů na výběr, Mulder už svůj má , Bully možná udělá, SaKaL možná taky a možná i někdo další. Koneckonců dneska se dá pořídit kalendář z fotek který si dodáš za 250,- ve slušný kvalitě zpracování a do druhýho dne. Takže tady necháme vybírat většinu, občas tam nějakou fotku pro účast pošleme a kalendář budeme mít doma stejně jen takovej jakej budem chtít. Já si ho asi udělám jen z C5G ...

Ola,
jasný příteli, z mé strany to také nemělo vyznít, jakože, MOTův kalendář je jen jeden a nikdo jiný. Nebo že je povinný, ale znáš to:

Něco se udělá pro většinu a pár jedinců to pokazí, tak se to zruší a pak se remcá, že to není, někdo se toho ujme, aby bylo pár jedinců spokojených a ono najednou je to zas většina ...

... a ted babo rad.

A je to furt dokola.

Já osobně jsem rád za to maximum z toho minima. Nejsem grafik ani I.T. specialista, tudíž neryju do lidí, kteří s tím mají práci a starost a držím hubu a krok a jsem happy, že někdo byl ochotný udělat kalendář a neskutečně si toho vážím. Zbytečně nekritizuji a nesedím na zadku a nedělám net hero a přitom dělal lejno.

Dobrou noc.
přátele
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.12.2012 , 1:36   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
A pokud clubu nevadí jakým kalendářem se prezentuje - a že se jím prezentuje, protože je tam logo clubu - tak se s tím holt musíme smířit.

Dovolím si Tě trochu poopravit - logo v kalendáři nikde není - museli bychom mít souhlas OS, pak by se tím musel někdo zabývat a v neposlední řadě by nám to musel někdo (asi Sopťa) schválit... Takže "kolečko" asi tak na měsíc a půl...

vespula.mortifer napsal:

Ne, ne, myslím, že kalendář asi dělat nebudu, ale taky bych byl rád, kdyby ten kalendář byl více "repre" a více Honda-clubáckej. Civim (ne, to není od slova Civic) do toho každej den, nebojimj se říct, několik hodin na monitoru, mobilu atd., tak bych chtěl i odpovídající kalendář, že...

Ale jak píše M@jk, takovejch je tady spousta a když dojde na lámání chleba, tak skutek utek... Takže jsem alespoň rád za to, co je, byť bych si to uměl představit trochu lépe...
(Jsme se tady pěkně rozepsali, což? Velmi šťastný )
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kalendar - diskuze, namety :)
Fórum: Soutěže
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina