Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Elektrické dveře Accord Tourer 2003
Fórum: Exteriér
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 6
Slovan je teď offline  Slovan
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 20:11   Citovat  

Ahojte,mám takový problém....5té dveře mě nejdou elektricky otevřít,musím ručně.Zavřít jdou..nevíte kde je problém?at to mužu opravit.. díky

Admin: Chybové kódy kufr

A7g-chyby-kufr.png

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
A7g-chyby-kufr.png, 24.79 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 20:28   Citovat  

To je velmi častá závada a byla na to snad i prodloužená záruka , měnil se celý pohon dveří.

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 20:53   Citovat  

nejsem si jistý ale pohon se neměnil ale kabeláž k pohonu. V Hondě ústí mají šikovného elektrikáře a ten tu kabeláž umí upravit tak že se nemusí měnit celý svazek...

další věc co je "nejde otevřít" jako že pípne od-cvakne to a jakoby nemá sílu otevřít, nebo to vůbec nereaguje?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2012 , 10:15   Citovat  

abych to upresnil, je na to prodlozena zaruka a meni se v ni jednotka otevirani tech dveri (ted si nejsem jistej, ale mozna je soucasti i ten motor) a vzpery tech dveří

Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2012 , 11:55   Citovat  

Ja mam r. 04/05 a mel jsem dva problemy:
1) jednou v zivote mi ten zadni zamek nechtel zamknout, tak sem vlez do kufru a sundal krytku/dekl a zamknul rucne, pak odpojil baterku a za chvili zapojil a vsechno v pohode, stacil "restart"
2) zadni viko ktery je tezky jako krava mi nechtelo vzdycky drzet nahore a pisty byly vybehany, tak sem nechal vymenit origos pisty (orig stoji 3068 s DPH kus, pripadne z anglie se daji objednat za cca pulku kvalitni neorigos)

CAD je teď offline  CAD
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2012 , 13:23   Citovat  

Mel jsem taky problem s patymi dvermi na toureru. Pri otevirani pohon nemel jakoby silu "vytlacit" dvere nahoru - vymenen komplet pohon v ramci prodlouzene zaruky jinak sem si mohl pripravit asi 15000 Kc. Bueee

0
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 18:20   Citovat  

Dutch napsal:
nejsem si jistý ale pohon se neměnil ale kabeláž k pohonu. V Hondě ústí mají šikovného elektrikáře a ten tu kabeláž umí upravit tak že se nemusí měnit celý svazek...

další věc co je "nejde otevřít" jako že pípne od-cvakne to a jakoby nemá sílu otevřít, nebo to vůbec nereaguje?

Někdy píne,má snahu otevřít ale vratí se a zamče se,pokud mu trošku pomužu,tak asi do pulky,pak už to otevře.Někdy mě pripadne, že neraguje vubec jo a musím mít otevřeno,jinak se nic neděje.Že bych si jen otevřel kufr u zamčeného auta,to ne.Prodloužená zaruka,nějaké podrobnější info?je to pouze pro prvního kupce?od jakého roku?jak dlouho platí?a jak ji uplatnit? kde všude platí?..děkuji všem

palban je teď offline  palban
0
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 18:37   Citovat  

CAD napsal:
Mel jsem taky problem s patymi dvermi na toureru. Pri otevirani pohon nemel jakoby silu "vytlacit" dvere nahoru - vymenen komplet pohon v ramci prodlouzene zaruky jinak sem si mohl pripravit asi 15000 Kc. Bueee

To bych to raději otevřel ručně Velmi šťastný , je to ta poslední věc co by mě na autě chyběla.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 19:17   Citovat  

Slovan: Zkus otevřít kufr a na střeše tedy na tapecu je kryt přes celou šíři kufru, ten vycvakni a dostaněš se k pístkům a celému machanismu, kup si WDčko s hadičkou s všechno to prostříkej hlavně ty pístky.
Mně to někdy taky dělá Accord, že pípne pootevře se a pak začne pípat a zavře se, stavá se mi to asi tak 2x do roka hlavně v létě kdy je sucho a vždy to takhle promažu a jede dál přátele

Palban: Máš Tourera s elektrickým otvíráním kufrových dveří? Předpokládám, že ne podle toho co píšeš, protože uznávám že 15.000 je hodně ale je to jedna z nejlepších věcí na tom autě a velice težce bych se s tím loučil... přátele

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 19:32   Citovat  

palban napsal:
To bych to raději otevřel ručně Velmi šťastný , je to ta poslední věc co by mě na autě chyběla.

To si jenom myslíš.. Je to,jak píše Dutch. Druhé auto musím otevírat/zavírat ručně a je to otrava a ještě se občas umažu...

0
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 20:03   Citovat  

Dutch napsal:
Slovan: Zkus otevřít kufr a na střeše tedy na tapecu je kryt přes celou šíři kufru, ten vycvakni a dostaněš se k pístkům a celému machanismu, kup si WDčko s hadičkou s všechno to prostříkej hlavně ty pístky.
Mně to někdy taky dělá Accord, že pípne pootevře se a pak začne pípat a zavře se, stavá se mi to asi tak 2x do roka hlavně v létě kdy je sucho a vždy to takhle promažu a jede dál přátele

Palban: Máš Tourera s elektrickým otvíráním kufrových dveří? Předpokládám, že ne podle toho co píšeš, protože uznávám že 15.000 je hodně ale je to jedna z nejlepších věcí na tom autě a velice težce bych se s tím loučil... přátele

Ok,děkuji zkusím to poladit,jakmile se trošku oteplí a dám vedět jak to dopadlo,nicméně díky

CAD je teď offline  CAD
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 20:09   Citovat  

Kdybych si to mel tenkrat platit sam, tak bych to asi ozelel. Nejdriv mi taky jen "promazali" pistky, ale nakonec mi vymenili cely pohon, protoze asi tyden po promazani to zlobilo znovu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 20:42   Citovat  

CAD jasný chápu neříkám, že to promázání je 100% ale mně to zabírá, prostě když to vyschne a nemaže to tak se tomu nechce, promažu to a jede to jak zběsilí Velmi šťastný

CAD je teď offline  CAD
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 21:51   Citovat  

Dutch napsal:
CAD jasný chápu neříkám, že to promázání je 100% ale mně to zabírá, prostě když to vyschne a nemaže to tak se tomu nechce, promažu to a jede to jak zběsilí Velmi šťastný

Jasný, v pohodě. To máš dobrý když ti zabírá taková jednoduchá údržba. je to dobrý přátele

0
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 18:32   Citovat  

CAD napsal:
Jasný, v pohodě. To máš dobrý když ti zabírá taková jednoduchá údržba. je to dobrý přátele

Jak je to tedy stou prodlouženou zarukou?jak ji a kde uplatnit? díky z ainfo

Johnie_Walker je teď offline  Johnie_Walker
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 19:32   Citovat  

takže máš možnosti:

náhradní píst jsem viděl tusím v elitu, nebo kelly za koupitelných 1200/kus ale nevím výrobce

záruka je tak: prodloužená 7 let nebo 200tkm. pokud se vejdeš a máš správný VIN, nebo šikulu v Hondě, máš vyhráno.
Mě to měnili a dali i fakturu s materiálem komplet za cca 32, už nevím přesně.. k doplatku 0kč. ani za práci nic

Honda OK

jinak PF Acco jde otvírání i zavírání d klíče jen info Velmi šťastný

CAD je teď offline  CAD
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 21:46   Citovat  

Johnie_Walker napsal:
takže máš možnosti:

náhradní píst jsem viděl tusím v elitu, nebo kelly za koupitelných 1200/kus ale nevím výrobce

záruka je tak: prodloužená 7 let nebo 200tkm. pokud se vejdeš a máš správný VIN, nebo šikulu v Hondě, máš vyhráno.
Mě to měnili a dali i fakturu s materiálem komplet za cca 32, už nevím přesně.. k doplatku 0kč. ani za práci nic

Honda OK

jinak PF Acco jde otvírání i zavírání d klíče jen info Velmi šťastný

Slovan: presne jak pise Johnie Walker. Zaruku muzes uplatnovat v jakemkoliv origo servisu Honda. V mem pripade to bylo u Honda Smucler v Plzni a nemuzu si je tam vynachvalit přátele

0
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 17:18   Citovat  

CAD napsal:
Slovan: presne jak pise Johnie Walker. Zaruku muzes uplatnovat v jakemkoliv origo servisu Honda. V mem pripade to bylo u Honda Smucler v Plzni a nemuzu si je tam vynachvalit přátele

Děkuji všem za vyčepávající info,rokem se nevlezu ale kilometry ano,zkusíme to díky Honda

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 21:52   Citovat  

Slovan napsal:
Děkuji všem za vyčepávající info,rokem se nevlezu ale kilometry ano,zkusíme to díky Honda

pokud uz mas presvihlej jeden z tech udaju, tak to na tvoje vino udelat nepujde... dokonce to ze se nevlezes rokem je horsi, pac km muzes do pc zadat nizsi, ale datum neoblbnes... system od hondy ma svuj cas, takze nejaky antidatovani pocitace v tomhle pripade nehraje vubec roli...

0
PříspěvekZaslal: 15.12.2012 , 17:22   Citovat  

MattiK napsal:
pokud uz mas presvihlej jeden z tech udaju, tak to na tvoje vino udelat nepujde... dokonce to ze se nevlezes rokem je horsi, pac km muzes do pc zadat nizsi, ale datum neoblbnes... system od hondy ma svuj cas, takze nejaky antidatovani pocitace v tomhle pripade nehraje vubec roli...

Mno Accord je z Německa po druhém majiteli s jasnou historií a doklady od DEKRY ,vše jak má být...snad to klapne dám veděti OK

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2012 , 20:55   Citovat  

Slovan napsal:
Mno Accord je z Německa po druhém majiteli s jasnou historií a doklady od DEKRY ,vše jak má být...snad to klapne dám veděti OK

Vždycky je A nebo B - co nastane první. Pokud za 4roky najezdíš 200tis.,tak máš smůlu, pokud je auto starší 7let,tak máš smůlu...

0
PříspěvekZaslal: 14.1.2013 , 18:41   Citovat  

Hellborn napsal:
Vždycky je A nebo B - co nastane první. Pokud za 4roky najezdíš 200tis.,tak máš smůlu, pokud je auto starší 7let,tak máš smůlu...

Tak koupeny nové vzpěry KROSNO /1200N/615kč...ve čtvrtek jdu na montáž...tak pak pisnu meetallll

zdenko1982 je teď offline  zdenko1982
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2013 , 9:50   Citovat  

nazdar chalani tak ako dopadly opravy?dvery cim zacat??kable alebo zamok??

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2013 , 11:59   Citovat  

Slovan napsal:
Tak koupeny nové vzpěry KROSNO /1200N/615kč...ve čtvrtek jdu na montáž...tak pak pisnu meetallll

tak co jak to funguje? mohu poprosit odkaz?

zdenko1982 je teď offline  zdenko1982
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2013 , 18:00   Citovat  

nazdar tak kabelaž vymenena a dvere stale blbnu,nedalo my to a zhodil som zamok a na zamku su dva potenciometre a evidentne jeden snych je zly,rozobrat sa nedaju čiže vymena zamku ma neobyde ,chcel som prispet aj foto ale klakol m ytel tak foto nebudu,as pri vymene zamku,tak tolko odomna

martyCZ je teď offline  martyCZ
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2013 , 19:40   Citovat  

Dle tudy odkaz se v záruce řešily tři problémy:

1) špatná funkce senzorů
2) únik mazacího tuku z převodovky do spojky
3) špatné vzpěry

První z problému je skutečný problém, musí se vyměnit řídící jednotka. Pozná se tak, že dveře úplně odmítají pracovat. Možná existuje ještě varianta s poškozeným kabelovým svazkem, ale o té se zmíněný web nezmiňuje. A řešení si taky žádá odborníka.

Druhý a třetí problém by ale měly být řešitelné doma. Projevují se tím, že dveře mají snahu se otevřít/zavřít, ale nezvládnou to.

Slabé vzpěry se řeší výměnou, nejlevněji jsem našel u mjauto za 1530/kus.

Problémy se spojkou se řeší jejím vyčištěním. U mého Accorda jsem po koupi řešil dva projevy. Byly způsobeny oreznutím třecích ploch spojky. To jednak způsobovalo, že dveře nešly otevřít ani zavřít, protože spojka prokluzovala nebo spíš přeskakovala. Druhý problém byl, že se spojka nevypínala. Při otevírání a zavírání byl slyšet charakteristický zvuk převodů při přetahování se s motorem. Tenkrát jsem to přisuzoval tomu, že auto poměrně dlouho stalo v bazaru. Po vyčištění spojky a promazání převodovky to navíc fungovalo, tak jsem to dále neřešil.

Aktuálně jsem se chystal na výměnu vzpěr. Studené počasí zřejmě dále snížilo účinnost a tak začaly problémy s otevíráním. Spojka sice neprokluzuje, ale dveře neutáhne. Dneska jsem navíc zjistil, že se spojka nerozpojuje vůbec. To mě pěkně nas... a donutilo přemýšlet, co s tím.

Spojku tvoří dva železné kotouče, co se magnetem přitáhnou k sobě a bohužel už neodpadnou. Je to oreznutím? Může to souviset s tím, že to ty dveře neutáhne a nějak to "zapomene" rozpojit? Dva roky to fungovalo bez jediného problému se spojkou, jenom to občas dveře neutáhlo.

Řešil to někdo a hlavně vyřešil to někdo? Má někdo nějaký nápad?

Pablo je teď offline  Pablo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.12.2014 , 23:07   Citovat  

Nedrží mi nahoře 5. elektrické dveře u Acco Tourer 2003 (bez ohledu na to, jestli je otevřu ručně nebo elektricky). Takže předpokládám, že budou unavené plynové vzpěry. Našel jsem tyto od firmy KILEN za až podezřelé ceny (4x méně než origo jak to tu čtu), nedával už někdo tyhle? Nějaké zkušenosti?
KILEN 424033 + KILEN 424032

luky.sakul je teď offline  luky.sakul
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2015 , 21:49   Citovat  

Nemáte někdo kontakt na toho technika v ústí, abych se s ním mohl domluvit?

edy je teď offline  edy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2016 , 18:08   Citovat  

Tak jsem dnes řešil vrata,dělají bordel,na dálku se neotevřou a se zavíráním mají taky problém jakoby přeskakuje Zmohl jsem se na promazání vzpěr,ale ty byly v pořádku, kdo už rozdělával pohon či promazával převod,pohon ...sám si na to netroufám

IMG_20160505_132007.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20160505_132007.jpg, 2.42 MB

edy je teď offline  edy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2016 , 18:37   Citovat  

Ještě video

tudy odkaz