Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
MPČR Výzva :(
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 1 z 3
n3uro je teď offline  n3uro
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 9:46   Citovat  

Zdravim,
tak jsem si včera jel na služebku a cestou mně chytly krutý střevní potíže (vím že se používá jako výmluva ale já mněl tu smůlu že se tak stalo), takže jsem zastavil u prvního baru (nikdy jinde místo nebylo) a odskočil jsem si na wc. Po cca 10 minutách přijdu a za stěračem mám výzvu že se mám dostavit na přestupkové oddělení MP ve své oblasti za špatné parkování (zákaz zastavení). Abych řekl pravdu, značku jsem neviděl ale to je zbytečné řešit Smutný
Mám cca 5 dní na to se dostavit a poddat vysvětlení.
Dá se s tím něco dělat? Přijde mi to trochu nefér abych pravdu řekl (přece se neposeru v autě).

Další pokutu nebo bod si nemůžu dovolit Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Mick je teď offline  Mick
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 10:04   Citovat  

Ještě pořád platí osoba blízká. I na tohle...
   Návrat  
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 10:10   Citovat  

Velmi šťastný s tou výzvou bych si utřel zadnici ( mám jich doma asi50)

pokud tě nechytli na místě a ty si jim nedal občanku tak ti už nikdo nidky nedokáže že si to řídil ty a nazdar bazar.MP to moc dobře ví takže pokud nepřijdeš tak to automaticky odsunou ze stolu.

Pokud máš hrachy že z toho něco bude tak tam pošli nějakou pěknou kámošku s tou výzvou - ona řekne že to řídila zrovna ona a jí dají určitě menší pokutu než tobě tj. třeba 200kč nebo jen napomenutí Úsměv a nechají to být.....

každopádně já bych si z toho hlavu nedělal NEMŮŽOU TI NIC Úsměv
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 10:21   Citovat  

"Další pokutu nebo bod si nemůžu dovolit" ..... Tak to valím bulvy

...ja byt tebou, tak zajdu na sluzebnu, priznam se jaky jsem pirat silnic, rozskubu pred nima obcanku a pak se zastrelim přátele

wokurka
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
osiris je teď offline  osiris
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 10:27   Citovat  

Omyl, pokud jsi jel na sluzebku tak asi i sluzebnim autem, takze kdyz pak policie posle predvolani k vysvetleni toho Prestupku, kterej se stal urcitej den a urcitou hodinu, tobe do prace,staci se kouknout do Knihy jizd, ktera by mela bejt vedena u vsech sluzebnich aut a tam Se snadno zjisti kdo to ridil a kdo pokutu Dostane a pokud nemusis psat Knihu jizd a auto mas v uzivani jen ty tak je to taky Jasny, protoze jsi urcite podepsal papir kde za auto Prebiras zodpovrdnost a nikdy ho Nikomu nepujcis, takzes ho taky ridil ty

... Jestli jsi ridil normal svoje auto tak se na to vykasli a a Prijde to v zapomeni, ja stojim pred barakem Na zluty kazdej Den A cca jednou za dva mesice mam papirek na okne, ale Nikdy sem tam nebyl ani to uz nikdo neresil
   Návrat  
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 10:28   Citovat  

gizmi napsal:
"Další pokutu nebo bod si nemůžu dovolit" ..... Tak to valím bulvy

...ja byt tebou, tak zajdu na sluzebnu, priznam se jaky jsem pirat silnic, rozskubu pred nima obcanku a pak se zastrelim přátele

wokurka

hahaha Velmi šťastný tak to me zabilo gizmi pořádnej výtlem OK OK OK
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 10:32   Citovat  

osiris napsal:
Omyl, pokud jsi jel na sluzebku tak asi i sluzebnim autem, takze kdyz pak policie posle predvolani k vysvetleni toho Prestupku, kterej se stal urcitej den a urcitou hodinu, tobe do prace,staci se kouknout do Knihy jizd, ktera by mela bejt vedena u vsech sluzebnich aut a tam Se snadno zjisti kdo to ridil a kdo pokutu Dostane a pokud nemusis psat Knihu jizd a auto mas v uzivani jen ty tak je to taky Jasny, protoze jsi urcite podepsal papir kde za auto Prebiras zodpovrdnost a nikdy ho Nikomu nepujcis, takzes ho taky ridil ty

... Jestli jsi ridil normal svoje auto tak se na to vykasli a a Prijde to v zapomeni, ja stojim pred barakem Na zluty kazdej Den A cca jednou za dva mesice mam papirek na okne, ale Nikdy sem tam nebyl ani to uz nikdo neresil

Ano služební cesta, ale svým autem a já si cesty píšu sám, takže ehm... včera jsem nejel Velmi šťastný

Jako, divim se že mi každej říká abych se na to vykašlal úplně Tak to koukám!, to vážně takhle funguje?
Mimochodem, nevím jestli je to důležitý ale stál jsem v oblasti kde jsou městské kamery...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 10:33   Citovat  

osiris napsal:

tomu se mi nechce věřit že by se rozjela taková pátračka Velmi šťastný
podle mojí zkušenosti se stačí i v případě firemáku nedostavit....i tam funguje osoba blízká.to že měl službu a byl pryč služebákem stejně nedokazuje že to řídil on Úsměv museli by ho legitimovat na místě....
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 10:33   Citovat  

Do 13. ledna stále platí osoba blízká, takže kiss me na ně
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 10:46   Citovat  

rotker napsal:
Do 13. ledna stále platí osoba blízká, takže kiss me na ně

a po 13. lednu už bude zase jiná výmluva Úsměv

pokud neudáš jméno tak to jde za tebou ...

takže řídil muj kámoš z Vídně jmenuje se Hanz blabla bydlí na Berlín strasse a nazdar Velmi šťastný přestupek jde automaticky do jinýho státu - tam ho nedohledají a opět jde vše stranou Úsměv

MYSLEL SEM SI ŽE TO VÍ KAŽDEJ VŽDYŤ SI Z TOHO DĚLALI SRANDU VŠUDE Úsměv
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 10:46   Citovat  

Radek_Ka7: a není to u služebáku že sice osoba blízká funguje, ale vztahuje se pouze na spolumajitele firmy, případně vlastníka? Jinak se to vyjede podle knihy jízd, případně podle toho, komu je vůz přidělen?

Nevim, pokud má bobky, tak by měl říci kamarádovi, pokutu napsat na něj (oni nebudou řešit že auto neřídil a nebo že není zaměstnanec firmy) a pak mu zaplatit 10 000,- za ochotu...
Nasbírat plný počet bodů je totiž dle mě kiss me a souhlasím s gizmem
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 10:50   Citovat  

firma řekne : osoba blízká a tím to hasne.kdyby řekli - řídila osoba blízká byl to spolumajitel tak je to už v kelu protože to koupí ten spolumajitel.prostě říct "osoba blízká" a mlčet...... MP není kompetentní se někomu hrabat do knihy jízd

výzva přijde majiteli auta - takže to pujde mimo firmu.A tudíž bych na to prděl..... nic z toho nebude , nevím jak už to víc vysvětlit Úsměv
   Návrat  
misan je teď offline  misan
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 11:01   Citovat  

to je zase téma Velmi šťastný
ty z toho naděláš, normálně tam dojdi, řekni že se ti chtělo krutě s.át, voni se ti zasmějou ,daj ti kílko a nashle.
Minule mě chyt, když jsem se jel vy... za město , už od křižovatky číhal jestli svítim a když mě zastvavil a káral mě, že jsem si zapoměl rozsvítit světla bylo vpoho, ale že nejsem připoutanej toho si nevšim :)takže za kílko a čau...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 11:09   Citovat  

Gizmo si z toho dělá baštu ale pochop, nějaký body už mám a platit za takovou kravinu, když teď speciálně se mi hodí každá koruna? Vim, můžu si za to sám ale pokuď se to dá obejít... Nvm, přemejšlel jsem zprvu tam dojít a říct pravdu, možná by to zůstalo na 200Kč což bych asi do kolen nešel ale je to v rozmezí 200-2000Kč (pokuď si pamatuju) a hlavně, možná i za 1 bod. A tomu se chci vyhnout.

JInak, když to čtu tak se musim Velmi šťastný občas ale...
S osobou blízkou, měli jste tu topic, četl jsem že se tomu neříká osoba blízká (neb nic takového neexistuje) a teď si nejsem vůbec jistej, zda člověk musí jakoby vědět kdo auto řídil nebo ne. Někde jsem četl o případu něčeho podobnýho kdy chlapík se na to taky vymluvil ale udělal chybu že buď řekl že neví kdo řídil nebo naopak že ví.
Mám pocit že pokuď vím tak se můžu vymluvit na člena rodiny kterého nechci udat. Doufám Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 11:09   Citovat  

Radek_KA7 napsal:
a po 13. lednu už bude zase jiná výmluva Úsměv

pokud neudáš jméno tak to jde za tebou ...

takže řídil muj kámoš z Vídně jmenuje se Hanz blabla bydlí na Berlín strasse a nazdar Velmi šťastný přestupek jde automaticky do jinýho státu - tam ho nedohledají a opět jde vše stranou Úsměv

MYSLEL SEM SI ŽE TO VÍ KAŽDEJ VŽDYŤ SI Z TOHO DĚLALI SRANDU VŠUDE Úsměv

Jelikož dělám v holandské firmě, tak to neřeším u služebáku jinak...byl tu kolega z Holandska, půjčil si auto, je to ten a ten a bydlí tam a tam...tím to končí Velmi šťastný Horší to bude, až zavedou ten mravenec evropský registr přestupků Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 11:11   Citovat  

n3uro napsal:
Gizmo si z toho dělá baštu ale pochop, nějaký body už mám a platit za takovou kravinu, když teď speciálně se mi hodí každá koruna? Vim, můžu si za to sám ale pokuď se to dá obejít... Nvm, přemejšlel jsem zprvu tam dojít a říct pravdu, možná by to zůstalo na 200Kč což bych asi do kolen nešel ale je to v rozmezí 200-2000Kč (pokuď si pamatuju) a hlavně, možná i za 1 bod. A tomu se chci vyhnout.

JInak, když to čtu tak se musim Velmi šťastný občas ale...
S osobou blízkou, měli jste tu topic, četl jsem že se tomu neříká osoba blízká (neb nic takového neexistuje) a teď si nejsem vůbec jistej, zda člověk musí jakoby vědět kdo auto řídil nebo ne. Někde jsem četl o případu něčeho podobnýho kdy chlapík se na to taky vymluvil ale udělal chybu že buď řekl že neví kdo řídil nebo naopak že ví.
Mám pocit že pokuď vím tak se můžu vymluvit na člena rodiny kterého nechci udat. Doufám Úsměv

Přesně tak, víš kdo auto řídil, ale dle zákona odmítáš vypovídat, jelikož se jedná o osobu ti blízkou
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 11:14   Citovat  

rotker napsal:
Přesně tak, víš kdo auto řídil, ale dle zákona odmítáš vypovídat, jelikož se jedná o osobu ti blízkou

A nebude tam možnost že by si policajti vyjeli třeba záznam z kamery? Bylo to v místě kde vím minimálně o jedné... to mi hlava nebere
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 11:15   Citovat  

Radek_KA7 napsal:
firma řekne : osoba blízká a tím to hasne.kdyby řekli - řídila osoba blízká byl to spolumajitel tak je to už v kelu protože to koupí ten spolumajitel.prostě říct "osoba blízká" a mlčet...... MP není kompetentní se někomu hrabat do knihy jízd

výzva přijde majiteli auta - takže to pujde mimo firmu.A tudíž bych na to prděl..... nic z toho nebude , nevím jak už to víc vysvětlit Úsměv

Firma má příbuzného v pokolení přímém, osvojitele, osvojence, sourozence a manžela, partnera nebo jinou osobu v poměru rodinném nebo obdobném? Od kdy?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 11:16   Citovat  

n3uro napsal:
A nebude tam možnost že by si policajti vyjeli třeba záznam z kamery? Bylo to v místě kde vím minimálně o jedné... to mi hlava nebere

Z městských kamer se v 99,99% pozná kulový.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 11:18   Citovat  

Hellborn napsal:
Firma má příbuzného v pokolení přímém, osvojitele, osvojence, sourozence a manžela, partnera nebo jinou osobu v poměru rodinném nebo obdobném? Od kdy?

pravda , jsem se v tom zamotal protože už jsem nevěděl jak to vysvětlit ..... a je to jedno.protože to za firmou nejde ..... a pokutu nikdo nedostane pokud není méně chápavý a nedojde se tam zeptat jak to dopadlo Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 11:27   Citovat  

Hellborn napsal:
Z městských kamer se v 99,99% pozná kulový.

Pravda, jeden tu vlastně psal že ho na rychlostní kameře vyblejskli, na služebnu přišel ve stejný mikině a byl na fotce poznat a stejně osoba blízká Velmi šťastný

Dík všem, příště budu opatrnější kde se.. Velmi šťastný
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 11:46   Citovat  

za parkovani snad bod neni ne?
zajdi, rekni zes mel blato na hristi, dostanes kilo max 2
mel jsem s organama kontakt 3x a dycky za parkovani, 2x s borcema, to bylo za 200, jednou s borkou, to sem si dal zalezet, to bylo za 100 a jeste se mi omluvila Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 11:47   Citovat  

Radek_KA7 napsal:
pravda , jsem se v tom zamotal protože už jsem nevěděl jak to vysvětlit ..... a je to jedno.protože to za firmou nejde ..... a pokutu nikdo nedostane pokud není méně chápavý a nedojde se tam zeptat jak to dopadlo Velmi šťastný

Jak kde... Úsměv V Praze vím o pár případech, kdy po firmě chtěli,aby jim sdělila, kdo měl dne XX.YY.ZZZZ jejich auto. A firma sdělila... Úsměv Jinak tam hrozí 5tis... Aspoň když vycházím z definice zákona o přestupcích, že každý je povinen podat vysvětlení.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 11:48   Citovat  

n3uro napsal:
Pravda, jeden tu vlastně psal že ho na rychlostní kameře vyblejskli, na služebnu přišel ve stejný mikině a byl na fotce poznat a stejně osoba blízká Velmi šťastný

Dík všem, příště budu opatrnější kde se.. Velmi šťastný

Kamery u radaru dělají dobré fotky,ale běžné ne.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 11:58   Citovat  

Hellborn napsal:
Kamery u radaru dělají dobré fotky,ale běžné ne.

Jasný.
Mně jen u tohohle topicu udivilo když tu někteří psal úplně se na to vysr.. Chápu, možnost toho že to ulítne nebo zlej soused (opilec) sundá tu sice je ale pak MPČR zjistí vlastníka a pošle mu na adresu výzvu k podání výpovědi, ne? Majitel pak musí vysvětlit že za stěračem nic neměl a pak stejně i to špatný parkování.
Takže vykašlat se na to jen pozdrží systém, nemám pravdu Hellborne?
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 12:07   Citovat  

n3uro: nejlepsi je nedelat nic, pokud prijde vyzva, pak teprve se o to starat. EDIT: co bys proboha vysvetloval? Kdyz za steracem nic nebylo, tak tam nic nebylo, to neni tvuj problem.

Mick, rotker, Radek KA7: osoba blizka je hloupost, uz to tady bylo mockrat. Nechapu kdo je jeste dnes tak blbej aby tohle slovni spojeni pouzil. Takze ne "rict osoba blizka a mlcet", ale jen "mlcet".

osiris: zbytecne plasis, z knihy jizd se nic nezjisti, navic ji firma nemusi vydat (nicmene na to nelze samozrejme spolehat, zalezi, co je zamestnavatel zac). I pokud ji vyda, viz nize odpoved Hellbornovi.

Hellborn: to ale prece nicemu nevadi. Firma sdeli, ze mel auto Skyline. Az prijde vyzva, Skyline se dostavi, oznami, ze nebude vypovidat a hotovo.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 12:10   Citovat  

Jak daleko od domova ses posr..? Velmi šťastný

Jsou dvě možnosti - buď to budou řešit mástní a přijde Ti výzva, tak se písemně omluvíš, že jsi v zahraničí/nemocný (mohli by to chtít doložit, tak si vyber,co doložíš snáze) nebo to postoupí do Tvého bydliště - tam bych zašel a odmítl podat vysvětlení (žádnou osobu blízkou neříkej, jen odmítni podat vysvětlení = nezjistí,kdo řídil a nemají komu uložit pokutu, protože vlastnictví neznamená,žes to řídil).
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 12:55   Citovat  

Jo, na tyhle věci mám osvědčenou frázi:

"Nebudu podávat vysvětlení v této věci v souladu s §60 zákona 200/1990 Sb."

a funguje..

Zmiňovaný paragraf:
Každý je povinen podat správním orgánům nezbytné vysvětlení k prověření došlého oznámení o přestupku; podání vysvětlení může být odepřeno, jestliže by takovým osobám nebo osobám jim blízkým (§ 68 odst. 4) hrozilo nebezpečí postihu za přestupek, popřípadě za trestný čin nebo by porušily státní nebo služební tajemství anebo zákonem výslovně uloženou nebo uznanou povinnost mlčenlivosti.

Doporučuji ještě pročíst §11, odst. 4, 5 a 6 zákona č.553/1991 Sb., o obecní policii.
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 13:39   Citovat  

Velmi šťastný jsem skoro vybodovanej, ale i nadale jezdim jako prasatko a navic jsem typicky Cechacek - odpovednost zadna a ze vseho se vylhat.. Tak to valím bulvy ach joooo.. Na netu se toho resi mraky, stacilo pouzit googl a ne to zakladat na HC, aby kazdy vedel jaky jsem.. jinak 100% jako Hellborn a ackoliv bych jako bejvaly polda vedel jak z toho ven, tak to tu psat nebudu, protoze je to podporovani piratu KO
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 15:02   Citovat  

Tak jste mi zase zvedli náladu Úsměv
Počkám tedy než přijde nějaké oznámení a pak tedy paragraf.
Hellborn, ty jsi policajt ne? Docela pecka že nám tu takhle radíš proti vlastním Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
MPČR Výzva :(
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina