Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
MPČR Výzva :(
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 2 z 3
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 15:05   Citovat  

osoba blízká platí i příští rok,dokud nezmění ústavu ,dále existuje presumpce neviny... A hromada paragrafů o tom kdo a jak může a nemůže být viníkem.

Postavit se tomu čelem ,zajít tam podat vysvětlení o řídké stolici . Popsat situaci kdy si parkoval,že jsi neomezil a neohrozil plynulost provozu ,odkud kam jsi jel ,kdy tě to chytlo . Vytáhni si pár zákonů o dané situaci. Že jsi situaci vyhodnotil tak aby u tebe nebyla újma na zdraví a i na majetku (trencle ,kalhoty,sedačka,plné boty máš li kaťata bez gumiček Velmi šťastný ).

A nebo jim podej vysvětlení písemnou formou a nemusíš tam. Když to napíšeš tak aby se u toho řechtali,máš to v kapse...sou to jen a jen lidi.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 15:21   Citovat  

Hellborn: Asi si zapomněl, že majitel vozidla musí vědět, kdo ho řídil, jinak mu hrozí mastná pokuta (pokud se nepletu, tak 10tisíc). Nestačí jenom odmítnou vypovídat. Takže přijde a odvypráví jim pěknou pohádku o tom, že musel přijít podat vysvětlení, protože je majitelem vozidla, ale neřídil ho v tu dobu a sice ví kdo ho řídil, ale odmítá proti té osobě vypovídat.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 15:35   Citovat  

Nipper napsal:
Hellborn: Asi si zapomněl, že majitel vozidla musí vědět, kdo ho řídil, jinak mu hrozí mastná pokuta (pokud se nepletu, tak 10tisíc). Nestačí jenom odmítnou vypovídat. Takže přijde a odvypráví jim pěknou pohádku o tom, že musel přijít podat vysvětlení, protože je majitelem vozidla, ale neřídil ho v tu dobu a sice ví kdo ho řídil, ale odmítá proti té osobě vypovídat.

Za prvé jak jsem psal výše...osoba blízká platí a platit bude. A i když jsem majitelem a vím že řídila osoba blízká mám právo ji chránit a za to nelze být trestán. Jestliže jsem zapůjčil auto osobě blízké a ta s tím spáchala přestupek či trestný čin. Nemohu být za to trestán i když použiji práva na osobu blízkou a odmítnu zdělit kdo řídil. Mám ústavní práva . To že si odhlasují paragráfek co to "potlačuje" neznamená že nemám jiná práva.

In dubio pro reo
   Návrat  
Petr Jahn je teď offline  Petr Jahn
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 15:43   Citovat  

Tu výzvu můžeš normálně zahodit, nedělej si s tím hlavu. Jak oni dokážou, že například přírodním vlivem ta výzva neuletěla a nebo jí někdo nesebral? Vždycky takovýhle rovnou házet do koše ...reaguj až na předvolání a nebo výzvu k podání vysvětlení, ale i tam se z toho dá vykroutit můžeš napsat dva omluvný dopisy a až na třetí tam musíš přijít nebo takhle nějak to je, ale to už předbíhám.
Ve tvém případě výzvu zahodit a na nic nereagovat
   Návrat  
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 15:47   Citovat  

skyline: nechápu jak chceš využít osoby blízké když budeš mlčet HaHaaa jedinné co nesmíš je, že se odkážeš na konkrétní osobu Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 16:04   Citovat  

PAKO napsal:
Za prvé jak jsem psal výše...osoba blízká platí a platit bude. A i když jsem majitelem a vím že řídila osoba blízká mám právo ji chránit a za to nelze být trestán. Jestliže jsem zapůjčil auto osobě blízké a ta s tím spáchala přestupek či trestný čin. Nemohu být za to trestán i když použiji práva na osobu blízkou a odmítnu zdělit kdo řídil. Mám ústavní práva . To že si odhlasují paragráfek co to "potlačuje" neznamená že nemám jiná práva.

In dubio pro reo

Však jo, já netvrdím, že osoba blízká, jako označení všech osob , které tak označit lze, neplatí. Mě to vysvětlovat nemusíš, není tomu tak dlouho, co jsem odešel do civilu. Mě šlo o to, že majitel vozidla musí znát osobu, která to řídila, jinak hrozí pokuta, ale nemusí ji nijak označit. A oni se ho na to zeptají. Tak nestačí prostě přijít a říct, že odmítá podat vysvětlení.
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 16:10  Naposledy upravil vojt4s dne 14.12.2012 , 16:32, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

osobní zkušenost - parkuji před domem na slepé ulici, normálně na pravém okraji ve směru jízdy.
Po 5letech co tam denně stojím, přijdu k autu a za lístkem stěrač od cajtů, ať se dostavím podat vysvětlení, že porušuju nějaký § o parkování.

Přijdu tam, a říkám jím, o co jako jde, že tam furt parkuju, nikde žádná značka atd.. oni, že jeden píííp soused si už asi 2roky stěžuje, že na naší ulici se soustavně porušuje zákaz parkování dle § blabla.

a pak padla otázka (samozřejmě, jestli je to moje auto - říkám, že je) a kdo ho tam zaparkoval. Mlčel sem, a pak sem jim řekl, že furt nevím v čem je problém a proč mám podávat nějaké vysvětlení. Načeš policistka houkla na kolegu: "ty xy jak to mám napsat? na osobu blízkou?" A on: "jo klidně, stejně za to nejsou žádné body."

Tak to na to napsali abylo. Neplatil sem ani korunu.

Ps: porušoval sem nějaké § o parkování na silnici, a nějak nezbyvaly 3,5m na každý pruh nebo něco takového...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 16:13   Citovat  

Nipper napsal:
Však jo, já netvrdím, že osoba blízká, jako označení všech osob , které tak označit lze, neplatí. Mě to vysvětlovat nemusíš, není tomu tak dlouho, co jsem odešel do civilu. Mě šlo o to, že majitel vozidla musí znát osobu, která to řídila, jinak hrozí pokuta, ale nemusí ji nijak označit. A oni se ho na to zeptají. Tak nestačí prostě přijít a říct, že odmítá podat vysvětlení.
.

Majitel vozidla vůbec nemusí znát kdo autem jel či jezdí. A proč? protože vozidlo je volně k dispozici např. rodině. či přátelům. Taková povinnost neexistuje v řadě případů. Nebo finanční leasing vozidla...majitelem je leasingová společnost. Ta nemůže vědět a nemá právo kontrolovat nikterak kdo auto řídí. Mě za zamčenou bránou stojej všechny auta s klíčky v zapalování např. Když si někdo půjčí dvě zbude mi třetí případně čtvrtý,když je dotankováno a není nabouráno nelítám po baráku abych zjistil kdo kam a proč jel.Samozřejmě je příjemný vědět dopředu že si ho někdo bere.

Kdybych udělal scénář...předvolání leasingovky jako majitele na PČR. Ta nemůže zdělit kdo auto řídí,pouze kdo platí leasing a je případně provozovatelem. ŠUP a pokutu je povina zaplatit Leasingovka...tak tu všichni máme auta ne leasing. pořádnej výtlem

Pánové jedna k dobru...dbejte na zákon a braňte se zákonem... předvolají vás dle paragrafu bla bla za parkování na zeleni.... šup katastr on line překrýt s geomapou ,zjistit jak je dané místo titulováno na katastru apod. Nebo vám na špatné parkování chtějí napařit neoprávněný zábor. Ale to zase nemůže řešit Pčr ani MP ,pouze vlastník či správce majetku(většinou obec)tudíš to musí "poslat" dál a oni to papírovat nebudou. Nepíšu to proto aby jste parkovali v parku (pěkná slovní příbuznost) ale občas se vám stane že kolem zastavíte "kousek" vedle. Jo a obrubník (i od chodníku navazuje li na silnici) je součástí komunikace. Stojíte li na něm.Nebo v Obytné zoně nesmíte parkovat ,není li vyjímka. Ovšem obytná zona musí býti na katastru,je-li tam jen cedule je tam neplatně a protiprávně.(systém funguje tak že nejdřív musí být schválono ,zapsáno na katastru a pak vyznačeno dopr značkou...
   Návrat  
n3uro je teď offline  n3uro
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 16:57   Citovat  

Teď když jsem si ještě početl příspěvek od pako, jak moc tedy mění situaci skutečnost že auto mám na leasing?
Ještě nemám malej a velkej techničák a tudíž není ještě přepsáno plus evidenčka...
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 17:33   Citovat  

gizmi: neco tak neskutecne hloupeho uz jsem dlouho necetl, ale tvoje minulost to vysvetluje (stejne jako i jine tvoje projevy tady).

nipper: ty jsi to gizmiho podporovani piratu malem trumfnul, no a co, ze musis vedet, kdo ridil? To snad vis, kdo ridil, ne? Ale vypovidat kvuli tomu nemusis. Uz tvuj druhy prispevek, ze osobu musis znat, ale nemusis ji oznacit nedava v tomto kontextu smysl. Odmitnuti vypovedi neznamena, ze nevim, kdo ridil, to je naprosty nesmysl.

PAKO: sorry, ale musim - tvoje prezdivka je ted zrovna docela aktualni. Ale klidne si "osobu blizkou" uzij. Jak kdybych to nepsal ja, hellborn a jeste nekdo dalsi. Lidi jsou skutecne nepoucitelni, neni se asi co divit, jak to tady vypada.
Navic tady pises matouci informace, ty skutecne jako majitel musis vedet komu auto davas a pokud ne, vystavujes se postihu. Zrejme jsi jeste na PCR nic resit nemusel, protoze s tvym bohorovnym pristupem "autem muze jezdit kdo chce" odejdes s flastrem v kazdem pripade, akorat ho nejspis nebudes platit za to, kvuli cemu jsi tam prisel (rychlost, parkovani atd.) ale za to, ze nevis, komu davas k dispozici auto - a jeste se z toho sam nadsene usvedcis, bravurni pristup!

Radek KA7: OSOBA BLIZKA NEEXISTUJE, takze ji ani nehodlam vyuzivat. Ceho hodlam vyuzivat je pravo nevypovidat. Ze to nechapes ani kdyz uz se to tu resilo X krat je smutne.

n3uro: ze mas auto na leasing je uplne jedno, PCR tohle bude resit s provozovatelem a to jsi ty. Kdyz to budou chtit resit s leasingovkou, ta jim samozrejme napise kdo to auto ma. Dalsi postup stejny, jako kdyby to bylo tvoje, tj. nevypovidat. Jeste k te kamere - pokud by moc chteli, muzou si zaznam samozrejme opatrit a pokud na ni budes videt, muzou to na tebe zkouset. Nicmene v takovem pripade mas pravo zaznam coby dukazni material videt, takze si z toho muzes udelat obrazek jestli to je nebo neni prukazne (co jsem videl zaznamy z beznych monitorovacich kamer tak je to dost bida a vubec bych se toho nebal). Dukazni material mas v kazdem pripade moznost videt hned, tj. muzes pozadat o nahlednuti do spisu at vidis, co vubec maji (jestli jen kopii toho papirku, ktery se ztratil zpoza sterace, tak pouhe odminuti vypovedi bude na 99% fungovat protoze resit to nejak sloziteji se jim rozhodne chtit nebude).
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 17:44   Citovat  

Za špatné parkování na zákazové značce se body nepřidělují jelikož by byla půlka republiky bez papíru. Body se za to dávaly když zavedli ten bodový systém, ale pak tohle zrušili ,protože hodně lidí mělo body jen za tohle. Takže jen pokuta nic víc.
n3uro: jen tak mimochodem neudělal jsi náhodou tak loni v březnu papíry?? A to už teď máš bodovou tíseň?? Já měl nasbíraných 9 bodů a to jsem řidič z povolání a bez problému jsem rok jezdil aniž by mě chytli což s náklaďákem je fakt výkon. Chce si to jen dávat bacha
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 17:48   Citovat  

PAKO napsal:
.

Majitel vozidla vůbec nemusí znát kdo autem jel či jezdí. A proč? protože vozidlo je volně k dispozici např. rodině. či přátelům. Taková povinnost neexistuje v řadě případů. Nebo finanční leasing vozidla...majitelem je leasingová společnost. Ta nemůže vědět a nemá právo kontrolovat nikterak kdo auto řídí. Mě za zamčenou bránou stojej všechny auta s klíčky v zapalování např. Když si někdo půjčí dvě zbude mi třetí případně čtvrtý,když je dotankováno a není nabouráno nelítám po baráku abych zjistil kdo kam a proč jel.Samozřejmě je příjemný vědět dopředu že si ho někdo bere.

411/2005 Sb. Změna zákona o provozu na pozenmích komunikacích a dalších zákonů...atd.
Čl.III - §22 odst.2 - Přestupku se dále dopustí ten, kdo jako provozovatel vozidla nezná údaje o totožnosti osoby, které svěřil nebo přikázal vozidlo k řízení.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 18:24   Citovat  

Nipper napsal:
411/2005 Sb. Změna zákona o provozu na pozenmích komunikacích a dalších zákonů...atd.
Čl.III - §22 odst.2 - Přestupku se dále dopustí ten, kdo jako provozovatel vozidla nezná údaje o totožnosti osoby, které svěřil nebo přikázal vozidlo k řízení.

Jo,ale když odmítne podat vysvětlení, tak neříká,že neví,kdo řídil - to jaksi z "odmítám podat vysvětlení" nijak nevyplývá nebo snad jo? to mi hlava nebere
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 18:42   Citovat  

Hellborn napsal:
Jo,ale když odmítne podat vysvětlení, tak neříká,že neví,kdo řídil - to jaksi z "odmítám podat vysvětlení" nijak nevyplývá nebo snad jo? to mi hlava nebere

Pokud bezdůvodně odmítne podat vysvětlení nebo se bez závažných důvodů nedostaví k podání vysvětlení, tak může správní orgán udělit pokutu až 5000Kč.
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 18:55   Citovat  

Ale právě že to není bezdůvodně - ten důvod má, protože přece nechce prásknout sebe nebo osobu, jejíž újmu by vnímal sobě vlastní..
(je tohle obhájitelné?)
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 19:04   Citovat  

Nipper napsal:
Pokud bezdůvodně odmítne podat vysvětlení nebo se bez závažných důvodů nedostaví k podání vysvětlení, tak může správní orgán udělit pokutu až 5000Kč.

Já vím, ale příslušník ho má poučit, že může odepřít podat vysvětlení, ne? Tak až ho poučí,tak řekne, že odmítá podat vysvětlení.
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 19:20   Citovat  

pral bych vam vsech tem bobrum a skajlajnum, co znate jeden paragraf a na nem se ocite, abyste jednou pokali nakyho organa, co bude vedet OK
pokavad jsem tvoe neco udelal, tak stahnu ocas, sklopim hlavu, nebudu delat machra a dostanu par kacek pokutu
pokavad sem dostal srajdu a jinak to neslo tak to reknu, dostanu opet par kacek, mozna ani to ne pokutu a hotovo
takhle akorat hrozi ze tam prijdes s tim "ze kuci na hondaclubu rikali" a narazis na borca co zna o paragraf navic a rano mu zena nedala a vodskaces to s plnou paradou.... a tak to ma byt :karbec:
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 19:31   Citovat  

Gizmi: Jsi nemocny? Podporovani piratu?
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 20:26   Citovat  

HonDan napsal:
... pokavad jsem tvoe neco udelal, tak stahnu ocas, sklopim hlavu, nebudu delat machra a dostanu par kacek pokutu...

OK Taky čekám až mi příjde pozvánka z Plzně, když mě blejsknul Passat na okraji jedné obce... a ani mě nenapadlo, že by jsem se měl vymlouvat...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 21:00   Citovat  

slang "osoba blízká"
3 § 61 zákona č. 273/2008

Řečí zákona:
(3) Podání vysvětlení nesmí být od osoby požadováno, pokud by tím porušila zákonem stanovenou nebo státem uznanou povinnost mlčenlivosti, ledaže by byla této povinnosti příslušným orgánem nebo tím, v jehož zájmu tuto povinnost má, zproštěna. Osoba může vysvětlení odepřít pouze, pokud by jím sobě nebo osobě blízké způsobila nebezpečí trestního stíhání nebo nebezpečí postihu za správní delikt.

Sice z toho vypustili možnost odepřít výpověď v případě, že hrozí postih za přestupek.Ale člověk v okamžiku podání vysvětlení neví, zda policie vyšetřuje přestupek, nebo zda získaný důkaz později použije i při objasňování trestného činu.

MP na Korunní v Praze běžně používá "takže na osobu blízkou"

těm kdo se nelíbí slangoví název OS ...nechť tady na tom fóru řádně zvažuje co píše a nepoužívá slova jako benál,kára,gumy apod. mohlo by to být zavádějící.

Kdo řídí jako majitel vědět nemusím. Viz citovaný zákon Nipperem.

Svěřit vozidlo k užívání jako provozovatel mohu více mě známých-totožných lidí . Kdyby to tak nebylo ,nemohli by jezdit dálkové autobusy s dvěma řidiči. Protože provozovatel přesně neví kdo vozidlo v danou chvíli řídí komu "svěřil" ba dokonce komu "přikázal". Ví to až z5ně . Taktéž by autopůjčovny nemohli pujčovat auta firmám atd.atd.

Mám všechny body,jezdím denně . Pokuty jsem dostal letos dvě ,v listopadu tuším obě.
První 500,- (neměl jsem čas se vysvětlovat více) Dle policisty jsem jel na zpoplatněném úseku dálnice neoprávněně bez platné dálniční známky. Týden na to 100,- Pásy,nalepená stará dálniční známka,a nenašel jsem zelenou kartu,nesvítící jedno světlo. Více jsem letos neplatil a doufám že nebudu.Nerozčiluji se ,vysvětluji a beru se za svá práva.Poslední jsem měl výstup když jsem na povolené 130ce jel 130+- . Za značkou IP 15a „Silnice pro motorová vozidla“ bylo sice omezení na 100 pevnou dopravní značkou,následně přenosné 80,50 zůžení do jednoho ...po konci zužení následovala přenosná,zrušení všech zákazů... z toho vyplívá povolená 130ka... po vysvětlení ,prý to tak brát nemůžu ,že logicky tam je 100, tak jsem pánům zdělil že logicky mi vyplívá z toho že nejsou policisté a ani nemůžou mít oprávnění k řízení. V dobrém jsme se rozešli. Taktéž když MP při podání vysvětlení mi nechá přečíst na papíře pod sklem stolu má práva a bere to za poučení... ha ha ,co asi tak s nima. Na konci dopsat nebyl jsem řádně poučen a sbohem.

Dokavaď si necháme vyměšovat na hlavu.A nebudem se bránit zákonnou cestou. PČR ani MP se to nenaučí,nebudou mít potřebu. A budou se vozit po rozklepanejch pidipřestupkářích co někde zazmatkovali.
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2012 , 0:07   Citovat  

Buchtak: nikoliv, ve stavu nemocnem nejsem

n3uro: Hellbik neni polda, naopak s nima ma spis problemy (mysleno ze sve fuknce, nikoliv ze sve osoby a to tim, ze casto napisou pekny kraviny)

skyline: Velmi šťastný nepochopil jsi, vid? Nevadi, spinkej dale.. je to dobrý

-------

stejne porad nechapu co se tu resi.. za parkovani opravdu body nejsou a pokud by me prisel nekdo vypovedet to o prujmu a nebude to zrovna "fesak s dredama, roztahovakama, atd" tak bych nemel duvod to nezkoulet domluvou, nebo za 100,- Mrk
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2012 , 9:28   Citovat  

PAKO: rikat pravu nevypovidat "osoba blizka" je proste hloupost. Kdyz odmitne vypovidat podezrely z vrazdy, tak je to taky osoba blizka? A pokud ne, proc ti vyuzivani uplne stejneho prava pripada u prestupku jako "slang"? Usmevne blaboleni o benalu a gumach jen ukazuje, ze tomu vubec nerozumis, protoze s ohledem na dany problem jsou ty primery zcela mimo misu. Chapu,ze Hellborn neni tak ostry jako ja, ale pise to stejne. Ani tak to neni nic platne.

HonDan: pripadas si pri komoleni nicku konecne jako chlap? HaHaaa Klidne v tom pokracuj, kdyz te to uklidni Velmi šťastný Pokud jde o toto:
".. pokavad jsem tvoe neco udelal, tak stahnu ocas, sklopim hlavu, nebudu delat machra a dostanu par kacek pokutu..."

S tim ja problem nemam, kdyz neco udelam, chybu priznam. Nicmene "neco udelat" skutecne NENI jet nekde rychleji nebo zastavit tam, kde to nicemu nevadi (a kde je zrejme znacka jen pro okradani lidi). Pokud tohle povazujes za "neco udelat", pak samozrejme klidne stahuj ocas, sklapej hlavu pred "pomahacem" a plat, tvuj boj. Ze ostatnim prejes, aby je organ poradne okradl je takova klasicka socansko-komousska diagnoza, ze ktere je mi na bliti. to snad ne Predpokladam, ze jsi - stejne jako ostatni s timto uvazovanim, ktere znam - krivak k pohledani, ktery ale rad moralizuje a preje ostatnim to, co doufejme sklidi predevsim sam (skoda, ze takovi jsou obvykle prilis hloupy aby poznali, ze prave "sklizeji" - kdyz se to, co preji ostatnim deje jim, obvykle fnukaji, ze se jim deje nejaka silena nespravedlnost a je to neco uplne, ale uplne jineho, nez co vcera prali sousedovi). Na oplatku ti tedy popreju, at v zivote potkavas predevsim lidi tobe rovne (no, spis krive). papa
   Návrat  
Zombie je teď offline  Zombie
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2012 , 10:06   Citovat  

PAKO napsal:
osoba blízká platí i příští rok,dokud nezmění ústavu ,dále existuje presumpce neviny... A hromada paragrafů o tom kdo a jak může a nemůže být viníkem.

Postavit se tomu čelem ,zajít tam podat vysvětlení o řídké stolici . Popsat situaci kdy si parkoval,že jsi neomezil a neohrozil plynulost provozu ,odkud kam jsi jel ,kdy tě to chytlo . Vytáhni si pár zákonů o dané situaci. Že jsi situaci vyhodnotil tak aby u tebe nebyla újma na zdraví a i na majetku (trencle ,kalhoty,sedačka,plné boty máš li kaťata bez gumiček Velmi šťastný ).

A nebo jim podej vysvětlení písemnou formou a nemusíš tam. Když to napíšeš tak aby se u toho řechtali,máš to v kapse...sou to jen a jen lidi.

PAKO to píše správně a zabírá to. Manželce kdysi odtáhli auto, když stála na zebře před křižovatkou. Tak jsem s ní došel na měšťáky, řekl, že se jí udělalo nevolno, takže jednala v KRAJNÍ NOUZI, tuším §14 trestního zákona. (ať mě Hellborn opraví). Prostě řekla, že kdyby pokračovala v jízdě, mohla by na nejbližší křižovatce ohrozit bezpečnost provozu i svoji, tak musela bezodkladně zastavit a jít do obchodu koupit si vodu. A bylo to vyřešené.
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2012 , 10:13   Citovat  

skyline napsal:
PAKO: rikat pravu nevypovidat "osoba blizka" je proste hloupost. Kdyz odmitne vypovidat podezrely z vrazdy, tak je to taky osoba blizka? A pokud ne, proc ti vyuzivani uplne stejneho prava pripada u prestupku jako "slang"? Usmevne blaboleni o benalu a gumach jen ukazuje, ze tomu vubec nerozumis, protoze s ohledem na dany problem jsou ty primery zcela mimo misu. Chapu,ze Hellborn neni tak ostry jako ja, ale pise to stejne. Ani tak to neni nic platne.

HonDan: pripadas si pri komoleni nicku konecne jako chlap? HaHaaa Klidne v tom pokracuj, kdyz te to uklidni Velmi šťastný Pokud jde o toto:
".. pokavad jsem tvoe neco udelal, tak stahnu ocas, sklopim hlavu, nebudu delat machra a dostanu par kacek pokutu..."

S tim ja problem nemam, kdyz neco udelam, chybu priznam. Nicmene "neco udelat" skutecne NENI jet nekde rychleji nebo zastavit tam, kde to nicemu nevadi (a kde je zrejme znacka jen pro okradani lidi). Pokud tohle povazujes za "neco udelat", pak samozrejme klidne stahuj ocas, sklapej hlavu pred "pomahacem" a plat, tvuj boj. Ze ostatnim prejes, aby je organ poradne okradl je takova klasicka socansko-komousska diagnoza, ze ktere je mi na bliti. to snad ne Predpokladam, ze jsi - stejne jako ostatni s timto uvazovanim, ktere znam - krivak k pohledani, ktery ale rad moralizuje a preje ostatnim to, co doufejme sklidi predevsim sam (skoda, ze takovi jsou obvykle prilis hloupy aby poznali, ze prave "sklizeji" - kdyz se to, co preji ostatnim deje jim, obvykle fnukaji, ze se jim deje nejaka silena nespravedlnost a je to neco uplne, ale uplne jineho, nez co vcera prali sousedovi). Na oplatku ti tedy popreju, at v zivote potkavas predevsim lidi tobe rovne (no, spis krive). papa

jo, pochlapil jsem se u toho takovym zpusobem, ze se ti o om ani nesnilo, zkus to taky Mrk jestli mas problem, s tim, videt svuj nick napsany foneticky, tak ja s tim zkusim do budoucna neco udelat Úsměv
dekuju, kdyby byli vsichni jako ja, to by bylo na svete krasne je to dobrý

a pak k tem blitkam na konci: ja si kalet na hlavu nenecham, ja problem s bodama nemam Úsměv jen mi prijde usmevne, kdyz se nekdo nauci jeden paragraf a s tim pak machruje. toto ma za nasledek akorat to, ze organ pak pred kazdym lumpem akorat padne na pedel, a to se mi nelibi. samozrejme, ze to je predevsim lemplovstvim policajtu, ale tak podporovat to nebudu.
jinak bych jeste rad upozornil, ze tu resime parkovani borce, kerej pred rokem a pul zacal jezdit a ted je skoro vybodovanej, to se na me jako nezlob, ale to se musi clovek hodne snazit. nebo nevim jak u vas, ale po praze a na zapad od ni, za rok a pul ani nepotkam tolikrat policajta abych moh dostat tolik bodu
ty nas ultrapavicaku Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.12.2012 , 10:15   Citovat  

skyline napsal:
PAKO: rikat pravu nevypovidat "osoba blizka" je proste hloupost. Kdyz odmitne vypovidat podezrely z vrazdy, tak je to taky osoba blizka? A pokud ne, proc ti vyuzivani uplne stejneho prava pripada u prestupku jako "slang"?

Bavíme se o autech a přestupcích s nimi OK? nebo o vraždění,nasilńování či loupežích?

Ať se bavím s kým se bavím od představitele PČr nebo MP ,lidí okolo mne používáme zprofanované OS . Tebou tak zatracované . A i tak při kontaktu "oficiálním" zástupce MP který to většinou řeší při pohledu na fotografii pronese podobná slova "aha takže OS" aniž by člověk něco řekl. Když někomu zdělím,že s tím jel asi někdo z rodiny (špatné parkovaní např.) končí to podobně. A nemusím citovat . Proti mě sedí taky člověk a nejsem v ohrádce u soudu. Jediný kde je smolik je služební auto ,tam se "dohodne" výše pokuty.

A jestli jsi nepochopil proč se tomu říká osoba blízká,zaprvé s tím přišli média,zlidovělo to a vytahuje to přímo konkrétní věc z práva nevypovídat. Hromada Judrů to cituje v článcích a rozhovorech pro různé webové i papírové media dodnes. Právě proto že si s daným tématem lidé dokáží spojit pravo nevypovídat o kterém nekriminálníci mají chatrné povědomí. A o co jde víš i ty jinak by jsi přesně něvěděl o čem se tu v příspěvcích předchozích píše. Nechápu tedy proč nenapíšeš: Neříkej "osoba blízká" při podání vysvětlení ,ale použij 3 § 61 zákona č. 273/2008 a právo nevypovídat.

Ještě přidám k MP :MP podle zákona nemá právo předvolávat občana na určené místo a v určenou dobu k podání vysvětlení, ale k sepsání zápisu. Pokud obdržíte výzvu, musí na ní být tato formulace. Pokud je tam jiná formulace, pokouší se MP uskutečnit něco, na co nemá podle zákona právo. (odst. 1 písmeno b § 11 zákona 553/1991

a není od věci ještě odst. 4 § 11 zákona 553/1991 znovu o právu nevypovídat

pro jistotu ať se nehledá
Oprávnění požadovat vysvětlení
(1) Strážník je oprávněn
a) požadovat potřebná vysvětlení od osoby, která může přispět k objasnění skutečností důležitých pro odhalení přestupku nebo jiného správního deliktu nebo jeho pachatele, jakož i ke zjištění skutečného stavu věci,
b) vyzvat osobu podle písmena a), aby se ve stanovenou dobu dostavila na určené místo k sepsání zápisu o podání vysvětlení,
c) vyzvat osobu podle písmena a), aby předložila doklady potřebné ke zjištění skutečností podle písmena a).
(…)
(3) Osoba je povinna výzvě podle odstavce 1 vyhovět.
(4) Vysvětlení může odepřít pouze osoba, která by jím sobě, svému příbuznému v pokolení přímém, svému sourozenci, osvojiteli, osvojenci, manželu nebo druhu anebo jiným osobám v poměru rodinném nebo obdobném, jejichž újmu by právem pociťovala jako vlastní, způsobila nebezpečí trestního stíhání nebo nebezpečí postihu za přestupek.
(5) Vysvětlení nesmí být požadováno od osoby, která by jím porušila státem uloženou nebo státem uznanou povinnost mlčenlivosti, ledaže by byla této povinnosti příslušným orgánem nebo tím, v jehož zájmu tuto povinnost má, zproštěna.
(6) Strážník je povinen osobu předem poučit o možnosti odepřít vysvětlení podle odstavců 4 a 5.
(…)
(9) Nevyhoví-li osoba bez dostatečné omluvy nebo bez závažného důvodu žádosti nebo výzvě podle odstavce 1, může být předvedena.
(10) Zápis o podaném vysvětlení musí být s osobou sepsán bez zbytečného odkladu.
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2012 , 11:16   Citovat  

skyline napsal:

Naprostej souhlas! A dokud budou mezi nama takovy ovce, co budou poslusne zobat kazdou stupiditu, co stat vymysli, dal se nepohneme.... (jo a uz mate kluci penzijni pripojisteni a vsechny pilire, to je totiz taky super! ;D)

Mam se jit priznavat kdyz napr. jedu na prehlednym useku 60km/h misto padesati? STUPIDITA! Nebudu se ucastnit tehle silnicni sikany, co tady probiha a budu to ochcavat, jak jen to pujde....a s radosti pomuzu jakymukoliv kamaradu petrolheadovi to ochcat taky.
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2012 , 12:42   Citovat  

A tím, že budem porušovat předpisy v dopravě a budem jezdit místo 50 60km/h tak se jako někam pohnem??? Hm, tak to je dobrá stupidita Tak to valím bulvy
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 15.12.2012 , 13:33   Citovat  

n3uro napsal:
Zdravim,
tak jsem si včera jel na služebku a cestou mně chytly krutý střevní potíže (vím že se používá jako výmluva ale já mněl tu smůlu že se tak stalo), takže jsem zastavil u prvního baru (nikdy jinde místo nebylo) a odskočil jsem si na wc. Po cca 10 minutách přijdu a za stěračem mám výzvu že se mám dostavit na přestupkové oddělení MP ve své oblasti za špatné parkování (zákaz zastavení). Abych řekl pravdu, značku jsem neviděl ale to je zbytečné řešit Smutný
Mám cca 5 dní na to se dostavit a poddat vysvětlení.
Dá se s tím něco dělat? Přijde mi to trochu nefér abych pravdu řekl (přece se neposeru v autě).

Další pokutu nebo bod si nemůžu dovolit Smutný

Ahoj kolego,

prosím Tě, vůbec tyhle srajdy co tu někteří píšou neřeš.

Vezmi ten papír, zajdi tam, podej vysvětlení s omluvou, že si chytil střevní problémy, že jsi tam stál chvíli, pokud je kamerový záznam, že si mohou ověřit, že si tam stál chvíli a že samozřejmě si si vědom svého prohřešku a poneseš si za něj odpovědnost. Toto mi vždy fungovalo.

Slušně bez problémů a bylo to za pár kaček. Tečka!!!

přátele

Samozřejmě můžeš to řešit jako jiní, vyskakováním a děláním machra a možná to vyjde možná ne. Ale osobně si myslím, že i tomu policistovi je příjemnější verze: Dobrý den, jdu podat prosím pěkně vysvětlení k přestupku ... viz Vaše oznámení ... a pak následují 3 věty o střevních problémech a omluvě a hotovo.

Vyřešeno.

Néééé, tady se na dvou stránkách řeší lejna, o tom, jak z toho vybruslit. Copak omluva, Kč 100,- či Kč 200,- je problém? Když utrácíte za auta tisíce. Prostě jeden průjem za Kč 100,- či Kč 200,- a vyřízeno.

pořádnej výtlem
   Návrat  
PeteZ je teď offline  PeteZ
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2012 , 14:02   Citovat  

M@jk napsal:
Ahoj kolego,

prosím Tě, vůbec tyhle srajdy co tu někteří píšou neřeš.

Vezmi ten papír, zajdi tam, podej vysvětlení s omluvou, že si chytil střevní problémy, že jsi tam stál chvíli, pokud je kamerový záznam, že si mohou ověřit, že si tam stál chvíli a že samozřejmě si si vědom svého prohřešku a poneseš si za něj odpovědnost. Toto mi vždy fungovalo.

Slušně bez problémů a bylo to za pár kaček. Tečka!!!

přátele

Samozřejmě můžeš to řešit jako jiní, vyskakováním a děláním machra a možná to vyjde možná ne. Ale osobně si myslím, že i tomu policistovi je příjemnější verze: Dobrý den, jdu podat prosím pěkně vysvětlení k přestupku ... viz Vaše oznámení ... a pak následují 3 věty o střevních problémech a omluvě a hotovo.

Vyřešeno.

Néééé, tady se na dvou stránkách řeší lejna, o tom, jak z toho vybruslit. Copak omluva, Kč 100,- či Kč 200,- je problém? Když utrácíte za auta tisíce. Prostě jeden průjem za Kč 100,- či Kč 200,- a vyřízeno.

pořádnej výtlem

pane M@jk vy mi snad mluvíte z duše Velmi šťastný
   Návrat  
Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2012 , 14:47   Citovat  

Zamkněte to, to je zase výstřiků demence některých udělaných jedinců to snad ne
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
MPČR Výzva :(
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina