Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
dotaz: Accord 1997
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
mira721 je teď offline  mira721
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 20:26   Citovat  

Zdravím nedávno sem koupil Hondu Accord 1850ccm 1997 a mám pár nesrovnalostí. V techničáku mám obsah 1850ccm na aute mám 1.8i a všude na internetu když hledám něco o autě tak ho najdu s označením 1.9i dále to označení v techničáku mám CC7 a jinde na internetu muj obsah a ročník najdu jedině s označením CE7. Teďkom potřebuju sehnat olejový filtr a vůbec si nejsu jistej na kážde strance nabizi filtr s jiným vnějším rozměrem(hledám pro 1.9i CE7 1997 85kw- jinej model podobnej mímu prostě neexistuje) originální manuál mám pouze v Italštině. MOhl by mi v tomhle tedy někdo udělat jasno ? A jestli mám téma ve špatně sekci tak se omlouvám jsem tu nový. Předem dík Tak to koukám!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.12.2012 , 7:28   Citovat  

Podívej se na VIN - označení "kastle" je 4 až 6 znak. Dál se podívej na typ motoru - pokud máš CC7, tak bys měl mít motor F18A, CE7 má motor F18A3. Ale tipuju, že olejový filtr bude spro oba stejný (když je stejný pro Jazz 1.4 2002, Civic 1.5 1997 i Accord 2,4 2003).
   Návrat  
Jeník83 je teď offline  Jeník83
PříspěvekZaslal: 13.12.2012 , 19:00   Citovat  

Zajímavé. V první řadě, motor je vždy u téhle staré popelnice F18A3 (85kw, F18A4 má 86, ale to je stejně 97ka). U toho rozměru filtru bych se moc nebál (větší z nich asi lepší), taky už jsem si toho všimnul (mám F20Z1), prostě vem něco, co se ti bude zdát ok (třeba Nipparts). Jestli máš VIN SHHCC7......tak to je bordel toto, protože CC7 má 1.8ka pouze rv 95-96, od 97ky je tvar SHHCE7....., ale třeba je to ta slavná formulka uvedení do provozu (nebo první registrace vozidla - ale neboj, já mám u toho svýho to samý, taky MY 94 (podle VIN), a uvedený rv (čili registraci) 95).
Edit.: teď mě napadlo, to je poface? Jestli jo, tak ten VIN teda bude dost divnej, poface by měl mít vždy SHHCE.......
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
k.twenty je teď offline  k.twenty
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.12.2012 , 20:25   Citovat  

Jeník83 napsal:
Zajímavé. V první řadě, motor je vždy u téhle staré popelnice F18A3 (85kw, F18A4 má 86, ale to je stejně 97ka). U toho rozměru filtru bych se moc nebál (větší z nich asi lepší), taky už jsem si toho všimnul (mám F20Z1), prostě vem něco, co se ti bude zdát ok (třeba Nipparts). Jestli máš VIN SHHCC7......tak to je bordel toto, protože CC7 má 1.8ka pouze rv 95-96, od 97ky je tvar SHHCE7....., ale třeba je to ta slavná formulka uvedení do provozu (nebo první registrace vozidla - ale neboj, já mám u toho svýho to samý, taky MY 94 (podle VIN), a uvedený rv (čili registraci) 95).
Edit.: teď mě napadlo, to je poface? Jestli jo, tak ten VIN teda bude dost divnej, poface by měl mít vždy SHHCE.......

popelnice je myslim silny vyraz ne? jam el kdysi svou cc7 rad.)
   Návrat  
Jeník83 je teď offline  Jeník83
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 8:02   Citovat  

k.twenty napsal:
popelnice je myslim silny vyraz ne? jam el kdysi svou cc7 rad.)

Ale joo, taky jsem spokojenej, ale co naplat, už je to stará vrána, sic spolehlivější jak kdejaký dnešní vůz (po 17ti letech mi letos udělala pápá zap. cívka, jinak cajk - teda kromě nastupující hniloby karoserie) Honda
   Návrat  
Tomik je teď offline  Tomik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 21:21   Citovat  

Motor 1.8 v Accordech V,se dával až do faceliftovaných verzí.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.12.2012 , 18:41   Citovat  

Hellborn napsal:
Podívej se na VIN - označení "kastle" je 4 až 6 znak. Dál se podívej na typ motoru - pokud máš CC7, tak bys měl mít motor F18A, CE7 má motor F18A3. Ale tipuju, že olejový filtr bude spro oba stejný (když je stejný pro Jazz 1.4 2002, Civic 1.5 1997 i Accord 2,4 2003).

Tak nakonec filtr jsem trefil podle prodejce autodilu ale podle toho co jsi napsal to jaksi nesedí mam CC7 a motor F18A3. A jeste malej dotaz jak je to u tohohle modelu s pylovím filtrem někde jsem četl že filtr je až od 1998, ale přece něco tam musí byt.

DSC_0046.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC_0046.jpg, 855.59 kB
   Návrat  
Tomik je teď offline  Tomik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.12.2012 , 21:16   Citovat  

mira721 napsal:
Tak nakonec filtr jsem trefil podle prodejce autodilu ale podle toho co jsi napsal to jaksi nesedí mam CC7 a motor F18A3. A jeste malej dotaz jak je to u tohohle modelu s pylovím filtrem někde jsem četl že filtr je až od 1998, ale přece něco tam musí byt.

Taky jsem se po něm pídil, ale byl jsem ujištěn, že Acccordy ho maj až 98 vejš.
   Návrat  
Honda.men je teď offline  Honda.men
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.12.2012 , 21:52   Citovat  

Pasuje tam standartní benzínový Honda filtr.... Na všechny benzínové Hondy se to sjednotilo... Zhruba od roku 1990 až do teď....Tvůj motor má označení na zádi 1.8, žádná 1.9 nebyla... Tady máš odkaz na nějaký neorigo.... Nicméně já doporučuji z neoriginálů třeba značku MANN OK nehledej složitosti, dělám do Hond Úsměv

tudy odkaz |Y33buV4cvEnkJxvjhfNBp5kZ6BZ5ggLt9hC1XggbhCW9/TF
9UI4VqwEqQEOWDW/2Rg6Htwz/dk0jHsNe0rmUKunKQRFaGaz23TLO7YVR9tnKu+ZpQLwgC168
QVIlYgmCqwIr+73K+rlg8Szt1b/6IeVvxQlwijOBRmULSR1d/hvBV7kzWT2VWyjZanPy62dqu
EStlqjUFJA8Q1TPSGMKTw==
   Návrat  
Hugy je teď offline  Hugy
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.12.2012 , 22:02   Citovat  

mira721 napsal:

já mám tedy model CE7 (motor také F18A3) a tam žádný pylový filtr není - sám jsem se o tom přesvědčoval Velmi šťastný ( a přitom je to verze s origo klimatizací)
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.12.2012 , 22:19   Citovat  

takže vzduch do kabiny je nasávanej odkud normálně ze sání motoru nebo kudyma Cooo???. Dal bych se chtěl zeptat jestli má někdo zkušenosti se zlepšením svitivosti co si budem povydat tenhle model proste svítí mizerně jsou tam H1 jak na tlumeny tak na dalkovy. Zarovky s vyssi svitivosti jsem nakonec vyloučil pač sou drahý jak feny a jeste prd vydrzi Ble Jinak se chystam udělat polepy interieru ten vzhled dreva mi tam moc nesedi a taky chci poupravit podsviceni (u hodin je podsviceni v háji uplně) má někdo nějaky tipy jak rozšroubovat palubovku ?
A ještě jeden malej dotaz ohledně vyhrivani zrcatek, od te doby co mam auto tak jsem zahlidl jednou ze kontrolka na vyhrivani svitila a fungovalo to jinak tlacitko nesviti a nefuguje to kde bude problem ve dverich u tlacitka? Tak to valím bulvy

EDIT: A proc treba AutoKelly nabizi pylový filtr pro tento model Velmi šťastný
   Návrat  
Fincz je teď offline  Fincz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2012 , 2:36   Citovat  

Tohle nějak nedomysleli to mi hlava nebere , neveřil jsem, ale po hodině snažení se z výparníku klimy vyfoukat, vyklepat,jakkoli vydolovat, okvětní lístky a i hmyz, uvěřil jsem. Žádný filtr tam není. Jediné co se mi osvědčilo tak krásné nezašlé světla(v mém připadě nové) a jsem spokojený i s obyč. H1. je to dobrý
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.12.2012 , 22:31   Citovat  

nikdo nerozdelaval palubovku na accordovi ? Tak to koukám!
   Návrat  
MH je teď offline  MH
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2012 , 9:04   Citovat  

Tomik napsal:
Motor 1.8 v Accordech V,se dával až do faceliftovaných verzí.

Podle fotky v "garáži" má kolega předface, tak že to není určitě RV: 1997 (facelift byl už tuším v roce 96...bude to cca. o dva roky omlazené, nebo je údaj 97 uvedení do provozu, nikoliv rok výroby, jak již bylo zmíněno...)
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.12.2012 , 9:26   Citovat  

MH napsal:
Podle fotky v "garáži" má kolega předface, tak že to není určitě RV: 1997 (facelift byl už tuším v roce 96...bude to cca. o dva roky omlazené, nebo je údaj 97 uvedení do provozu, nikoliv rok výroby, jak již bylo zmíněno...)
No bylo to dotahnute z Italie já jsem druhý majitel v ČR. Jak to mysliš ze to bylo o dva roky omlazene ? to mi hlava nebere
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
dotaz: Accord 1997
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina