Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Moto Honda pro začátečníka - cestovní enduro
Fórum: Motokoutek
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.6.2012 , 14:18   Citovat  

Ahoj. Chtěl bych se všech místních fanoušků jedné stopy zeptat, jakou by doporučili motorku pro začátečníka.

Chtěl bych si pořídit motorku na projížďky po kraji, žádné sprinty a honění maximálních rychlostí. Občas bych vyrazil i na místa kam asfaltka nevede.

Předchozí zkušenost je prakticky nulová. Ujel jsem pár Km na Viragu 125, svezl jsem se na Viragu 535 a jednou jsem ujel asi kilometr na Transalpu.

Padlo mi do oka Varadero 1000 a chci se zeptat vás, kdo s touto motorkou máte zkušenost, jestli to není až příliš ambiciozní. Slyšel jsem názory, že člověk by neměl začínat na cestovním enduru, protože má vysoké těžiště a lehce s ním spadne. Navíc je to už litrová motorka, což je možná na začátek přehnané.

Jak to tedy je ?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.6.2012 , 14:42   Citovat  

No jak který litr... Na kamarádovo Blackbirdu v pohodě, ale když jsem zkoušel FireStorm (z něhož má Varadero motor), tak ten dvouvál při podřazování uměl bloknout zadní kolo (u Varadera s jeho asi 240kg to nebude tak zlé), tak jsem si málem ..., i když jsem byl poučen a čekal to... A Varadero do terénu? to mi hlava nebere Koukal jsi třeba na FX 650 Vigor?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.6.2012 , 14:49   Citovat  

Hellborn napsal:
No jak který litr... Na kamarádovo Blackbirdu v pohodě, ale když jsem zkoušel FireStorm (z něhož má Varadero motor), tak ten dvouvál při podřazování uměl bloknout zadní kolo (u Varadera s jeho asi 240kg to nebude tak zlé), tak jsem si málem ..., i když jsem byl poučen a čekal to... A Varadero do terénu? to mi hlava nebere Koukal jsi třeba na FX 650 Vigor?

No tím terénem jsem myslel občasné vyjetí na nějakou polňačku, rozhodně jsem neplánoval blbnout po lese Velmi šťastný

FX 650 dávám na seznam motorek k vyzkoušení. Rozhodujícím faktorem bude rozhodně pohodlí.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.6.2012 , 14:52   Citovat  

Meethos napsal:
No tím terénem jsem myslel občasné vyjetí na nějakou polňačku, rozhodně jsem neplánoval blbnout po lese Velmi šťastný

FX 650 dávám na seznam motorek k vyzkoušení. Rozhodujícím faktorem bude rozhodně pohodlí.

No i tam s tím plácneš einszwei (já tam naštěstí plácnul max. Jawu 350)... Úsměv

Pokud bych se já koukal po cestovním enduru, tak bych koukal po Vogoru (jednoválec) nebo pak Transalpu (V2).. Varadero mi přišlo vždy spíš jen na cesty... Mám dojme, že "inža" z Brna Varadero má/měl, tak mu písni.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.6.2012 , 14:58   Citovat  

Hellborn napsal:
No i tam s tím plácneš einszwei (já tam naštěstí plácnul max. Jawu 350)... Úsměv

Pokud bych se já koukal po cestovním enduru, tak bych koukal po Vogoru (jednoválec) nebo pak Transalpu (V2).. Varadero mi přišlo vždy spíš jen na cesty... Mám dojme, že "inža" z Brna Varadero má/měl, tak mu písni.

Díky za radu, zkusím mu napsat Mrk

Po transalpovi také pokukuji, je to krásná motorka.
   Návrat  
mira721 je teď offline  mira721
PříspěvekZaslal: 16.12.2012 , 21:45   Citovat  

Pro začátek bych mohl doporučit Hondu XR 125L není to zas takovej dravec, ale zvládne všechno jezdil sem s nim aji celkem hard enduro a všechno zvladla, spotřebu máš do 3l/100km vzhled má celkem dospělé motorky a jako jedna z mála 125ccm hodně pohodlně sedlo projel sem na ní i Rakousko a bez problemu, vlastně co ji mam tak liju benzin a měnim olej OK . Jinak nabral sem na ní tolik zkušenost, že sem přestoupil rovnou na zavodní cross Yamahu YZ 450F a ani s ní jsem po XR neměl žadné velké problemy ji zvladnout. Mohu jen doporučit ;)jinak XR i po koupi silnější pořad nechávám jako levný spolehlivý posouvátko Úsměv
   Návrat  
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2012 , 8:43   Citovat  

v lete som stal pred podobnou dilemou, a dnes mi stoji v garazi novucka NC700S (keby som bol vyssi, tak by som siel do NC700X, ktora splna aj tie atributy pre lahsi teren, resp. polnacky)... u aut je moj nazor nove vs. ojazdene jednoznacny a nove auto nechcem, naopak u moto by som sa bal jazdenky, hlavne za cenu co NC stoji nie je co riesit... skus si to popozerat, je to fakt super moto na zaciatok, napriek veku som absolutny motozaciatocnik, mam najazdene dokopy mozno 800-900km, jazdil som shadow 700, dragstar 1100 (najviac, asi 600km), vfr 800 vtec, hornet 600, nc700x a NC ma uplne dostala Se stydím
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.12.2012 , 8:59   Citovat  

mira: Pozdě - už má TransAlpa 650. Úsměv

Pajo: Tak sis koupil půl motoru z Jazze? Úsměv NC700S mně taky zaujala (stejně jako nové CB500). Akorát nevím, ty otáčky... Se stydím A jak je čitelný budík? Mně ten digi ot. nějak nejde pod vousy... Se stydím
   Návrat  
mira721 je teď offline  mira721
PříspěvekZaslal: 17.12.2012 , 9:29   Citovat  

Hellborn napsal:

Pajo: Tak sis koupil půl motoru z Jazze? Úsměv NC700S mně taky zaujala (stejně jako nové CB500). Akorát nevím, ty otáčky... Se stydím A jak je čitelný budík? Mně ten digi ot. nějak nejde pod vousy... Se stydím

tak taky není špatná volba, ale s obrovskou váhou si hold to enduro bude muset odpustit spíše cesťák no, ale taky sem ho měl jeden čas vyhlídnutýho než mé srdce ovládl motocross a enduro ktere prostě silniční enduro nezvládá Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2012 , 10:13   Citovat  

jj, pul jazze Úsměv
zatial mam na nej len nejakych 200km, v kazdom pripade nemam na moto ako zaciatocnik ziadne sportove ambicie, chcel som motorku na jazdenie po BA a obcas nejaky vylet...mam v plane na nej od jari do jesene jazdit kazdy den, do prace mam 3km a je mi luto accorda trapit tymto stylom jazdenia... do mesta by bol idealny skuter, ale zas to cestovanie neviem no...preto mi NC prisla uplne vhod ako vynikajuci kompromis, po meste sa s nou jazdi perfektne, spotreba tych prvych 200km mi vysla okolo 3,7 cisto len BA a kratke trasy, a z toho co som cital tak ani dlhsie cestovanie nie je ziadne utrpenie... otacky, noo ehm, nad 10tis.rpm ma kazdy motor svoje caro, ale tu sa mi paci ze to fakt taha od 1500, v meste to skor vnimam ako vyhodu, nevresti to, ma to pekny bublavy zvuk, odpusta to zaciatocnicke chyby a je tomu motoru dost jedno co mam zaradene Úsměv budiky su citatelne v pohode, zatial som nenasiel nejake muchy a slabe miesta...to sa ale casom urcite dostavi...napr. z jazdenia na hornete ma boleli zapastia, dragstar bol nenormalne pohodlny, ale v meste utrpenie, na vfr som sa skoro potento ked som sa zabudol, potiahol plyn a naraz sa zacal nebezpecne blizit k STOPke... otackomer do 6500 ma dost "ukludnuje" Mrk

Hellborn napsal:

Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.12.2012 , 10:50   Citovat  

pajo napsal:
jj, pul jazze Úsměv
zatial mam na nej len nejakych 200km, v kazdom pripade nemam na moto ako zaciatocnik ziadne sportove ambicie, chcel som motorku na jazdenie po BA a obcas nejaky vylet...mam v plane na nej od jari do jesene jazdit kazdy den, do prace mam 3km a je mi luto accorda trapit tymto stylom jazdenia... do mesta by bol idealny skuter, ale zas to cestovanie neviem no...preto mi NC prisla uplne vhod ako vynikajuci kompromis, po meste sa s nou jazdi perfektne, spotreba tych prvych 200km mi vysla okolo 3,7 cisto len BA a kratke trasy, a z toho co som cital tak ani dlhsie cestovanie nie je ziadne utrpenie... otacky, noo ehm, nad 10tis.rpm ma kazdy motor svoje caro, ale tu sa mi paci ze to fakt taha od 1500, v meste to skor vnimam ako vyhodu, nevresti to, ma to pekny bublavy zvuk, odpusta to zaciatocnicke chyby a je tomu motoru dost jedno co mam zaradene Úsměv budiky su citatelne v pohode, zatial som nenasiel nejake muchy a slabe miesta...to sa ale casom urcite dostavi...napr. z jazdenia na hornete ma boleli zapastia, dragstar bol nenormalne pohodlny, ale v meste utrpenie, na vfr som sa skoro potento ked som sa zabudol, potiahol plyn a naraz sa zacal nebezpecne blizit k STOPke... otackomer do 6500 ma dost "ukludnuje" Mrk

Z Hornet Tě bolela zápěstí? to mi hlava nebere To tak tahá? S VFR věřím - když jsem měl půjčenou kamarádovo motorku,tak jsem si dával pozor (max. jsem točil 7-8tis.),ale i tak zrychlovala dost... Se stydím
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2012 , 11:11   Citovat  

Jarooooooo kde jsi Velmi šťastný Jak psal Hellborn, pořídil jsem Xl650. Je sice jetý, ale já bych si opravdu nemohl dovolit motorku za 200 tis. Kč, obzvlášť jako mou první.

Teď se bude dělat servis a seřízení (náplně, filtry, svíčky, kabely, některá lanka), navíc ještě chci koupit padáky, centrální stojan a přemýšlím nad vyšším plexi. Motorka je opravdu cvalík, takže si nechám první rok zajít chuť na nějaké offroad projížďky.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.12.2012 , 11:21   Citovat  

Meethos napsal:
Jarooooooo kde jsi Velmi šťastný Jak psal Hellborn, pořídil jsem Xl650. Je sice jetý, ale já bych si opravdu nemohl dovolit motorku za 200 tis. Kč, obzvlášť jako mou první.

Teď se bude dělat servis a seřízení (náplně, filtry, svíčky, kabely, některá lanka), navíc ještě chci koupit padáky, centrální stojan a přemýšlím nad vyšším plexi. Motorka je opravdu cvalík, takže si nechám první rok zajít chuť na nějaké offroad projížďky.

Osobně bych si offroad odpustil radši dvě sezony... Mrk
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2012 , 11:57   Citovat  

Hellborn napsal:
Z Hornet Tě bolela zápěstí? to mi hlava nebere To tak tahá? S VFR věřím - když jsem měl půjčenou kamarádovo motorku,tak jsem si dával pozor (max. jsem točil 7-8tis.),ale i tak zrychlovala dost... Se stydím

neviem preco, vlastne si spominam ze aj na CBF600n ma boleli, skor si myslim ze to je posedom, moc nizko riditka alebo co a celu vahu trupu som mal na rukach...
ehm, ta vfr, pri 7000 tomu tusim spina vtec, to len boli potom fofry Velmi šťastný samozrejme chapem ze pre vyjazdeneho motorkara asi nic extra, ale pre mna to bola extaza ked to ficalo bleskem k obmedzovacu Úsměv a preto to nemozem mat... predsa len, mam rodinu, hypoteku atd.. Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Moto Honda pro začátečníka - cestovní enduro
Fórum: Motokoutek
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina