Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaké vybrat xenony ?
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Strana 6 z 7
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2011 , 22:35   Citovat  

DanTe napsal:
Jo a to je právě to co se jim nelíbilo, ikdyž sem říkal že je to fungl nová lékarnička a to na mě dokonce zkoušel uhrát že je prošlá, tak to fakt neuhrál Ble Ale dost už offtopic
no jo asi viděli, že máš hodky tak se snazili co nejvic toho najit aby jsi platil a platil Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
jakill je teď offline  jakill
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2012 , 0:41   Citovat  

Ahoj lidi, chci se zeptat, jestli jste někdo někde neviděl prodávat nějaký xenonový kit s regulací intenzity (výkonu)?
Mám na mysli něco jako je -=TOHLE=-

majkl_l prej kdysi viděl něco podobnýho na aukru, snad dokonce s regulací přes potenciometr...
To bych přesně potřeboval, nejlépe jako 4300K BiXenonovej kit do H4... i když věřím že ta regulace je hlavně otázkou Ballastu a kdyby se sehnal ten, tak BiXenonová výbojka se už sežene a elektronika k tomu dodělá... a při šikovném předrátování a náhradě potenciometru za stabilní přepínatelné odpory, jsou takováhle světla schopna nahradit úspoprné denní svícení, neoslňující potkávačky i silné dálkovky!

jinak pro informaci: při svém pátrání po regulovatelných kitech jsem na eBayi narazil na takové věci, jako xenony s regulovatelnou teplotou světla, a pak třeba i spíše takový detail: výbojky s regulovatelnou ohniskovou vzdáleností výboje pro přesné seřízení v parabole

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
marek193 je teď offline  marek193
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2012 , 13:13   Citovat  

Na autě mám xenony bez čoček ale jak jsem procházel kabely, tak vypadají jako by tam byly origo (sedí přesně na parabole a nic není dodělávané. Je tam jen nějaký konektor na propojení? Nebo to je udělané jinak. Mám Acco 6G. Dá se vyměnit výbojka za klasickou žárovku?

0
PříspěvekZaslal: 25.12.2012 , 13:24   Citovat  

marek193 napsal:
Na autě mám xenony bez čoček ale jak jsem procházel kabely, tak vypadají jako by tam byly origo (sedí přesně na parabole a nic není dodělávané. Je tam jen nějaký konektor na propojení? Nebo to je udělané jinak. Mám Acco 6G. Dá se vyměnit výbojka za klasickou žárovku?

Jestli dobře vím, žádné originální xenony nejsou bez optiky s čočkou. Podívej se kam vedou kabely do těch xenonů - měly by vést k větším kovovým krabičkám ("ballastům") a ty by měly být připojeny přes původní svorky klasické halogenové žárovky...

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2012 , 13:34   Citovat  

jakill: třeba A6g Type-R a Legend 99- (co mě teď rychle napadá) má orig. xenony bez čočky Úsměv

master88 je teď offline  master88
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2012 , 14:03   Citovat  

máme doma nový Nissan QashQai a ten má taky xenon bez čočky.

Mimochodem co si myslíte o HID kitech s čočkama? Cena kolem 3000 kč, musí se rozebrat světlomet, nicméně pak to vypadá celkem zajímavě Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 25.12.2012 , 16:35   Citovat  

master88, Rom.:
ok, beru zpět Úsměv Dík za info Mrk

master88:
Do KITu s optikou bych asi šel ale dal bych před ně i čirý kryty... Kvůli rozptylu a koneckonců i vzhledu Mrk
Kde jsi je našel? Já bych si mimojiné chtěl dát xenonovou optiku na motorku,až budu předělávat polokapotáž na naháče...

0
PříspěvekZaslal: 25.12.2012 , 16:44   Citovat  

jakill napsal:
Jestli dobře vím, žádné originální xenony nejsou bez optiky s čočkou. Podívej se kam vedou kabely do těch xenonů - měly by vést k větším kovovým krabičkám ("ballastům") a ty by měly být připojeny přes původní svorky klasické halogenové žárovky...

no právě že jsem se tomu taky divil, že tam nejsou čočky. ty krabičky (ballasty) najdu nejspíš asi v náraznku ne? takže potom když vyhodím xenony tak by v pohodě měly jít napojit klasické žárovky ne?
Mají xenony vliv na spotřebu?

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2012 , 16:47   Citovat  

mam obyc cinske HID protoze mam tak vypalene paraboly ze kdyz tam tam obyc zarovky tak vidim velky kulovy KO
mam s nima jen problemy, porad zhasinaj, obcas staci vypnout a zapnout potkavacky a zase se na chvilku chytne. obcas za jizdy leve svetlo zhashne, docela nervy. Po delsi dobe kdyz je konecne premluvim tak jedou vpohode nez auto vychladne. Vsechny konektory sem prostrik, kostry ocistil a nic. Osobne bych sahnul radeji po nejaky znacce. Co sem procital infernet tak sou s cinama problemy (jak jinak), hodne odchazej ballasty a vybojky.

to jen tak moje poznatky přátele

wokrhlak je teď offline  wokrhlak
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2012 , 16:48   Citovat  

marek193 napsal:
no právě že jsem se tomu taky divil, že tam nejsou čočky. ty krabičky (ballasty) najdu nejspíš asi v náraznku ne? takže potom když vyhodím xenony tak by v pohodě měly jít napojit klasické žárovky ne?
Mají xenony vliv na spotřebu?
pravděpodobně , xenony maji zanedbatelně nižší spotřebu bo klasicke žarovky maji 55w ty nejsilnějši 100w a xenon ma spotřebu 35w

0
PříspěvekZaslal: 25.12.2012 , 16:56   Citovat  

wokrhlak napsal:
pravděpodobně , xenony maji zanedbatelně nižší spotřebu bo klasicke žarovky maji 55w ty nejsilnějši 100w a xenon ma spotřebu 35w

počítal jsem víc než 35W tedy. tak to ještě nechám a časem uvidím. jen asi někdy někoho štvu s těmi xenony.. ale nikomu nevysvětlím, že je tam dal minulý majitel

0
PříspěvekZaslal: 25.12.2012 , 16:59   Citovat  

Rom. napsal:
jakill: třeba A6g Type-R a Legend 99- (co mě teď rychle napadá) má orig. xenony bez čočky Úsměv

tak je možné že mám xenony z A6G Type-R bo předchozí majitel, na Acco dal několik doplňků z Type-R

wokrhlak je teď offline  wokrhlak
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2012 , 17:06   Citovat  

marek193 napsal:
počítal jsem víc než 35W tedy. tak to ještě nechám a časem uvidím. jen asi někdy někoho štvu s těmi xenony.. ale nikomu nevysvětlím, že je tam dal minulý majitel
upřimě policajti se přemlouvaji těžko hlavně ti zahraniční onehda jsem měnil vybojky na mem accordu dal jsem tam orig osram a asi jsem drbnul do nastaveni a svitil jsem cca 20stupnu vyš než by mělo byt když jsem jel potom poprve v noci čes budějovice na otočku tak když jsem oslnoval na d1 kamiony v protisměru řikal jsem si že to je nějake divne Velmi šťastný . A tak samo se citime my ostatni řidiči když ma někdo nainstalovane xenony bez automatickeho nastaveni tak bych zabijel když takeho člověka potkam v noci uprostřed lesa Velmi šťastný

Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2012 , 17:43   Citovat  

wokrhlak napsal:
upřimě policajti se přemlouvaji těžko hlavně ti zahraniční onehda jsem měnil vybojky na mem accordu dal jsem tam orig osram a asi jsem drbnul do nastaveni a svitil jsem cca 20stupnu vyš než by mělo byt když jsem jel potom poprve v noci čes budějovice na otočku tak když jsem oslnoval na d1 kamiony v protisměru řikal jsem si že to je nějake divne Velmi šťastný . A tak samo se citime my ostatni řidiči když ma někdo nainstalovane xenony bez automatickeho nastaveni tak bych zabijel když takeho člověka potkam v noci uprostřed lesa Velmi šťastný

jj s policajtama je to boj Úsměv ja měl 6000k - pokuta 500 tak jsem koupil osram ty vydrzely 4 mesice a pak praskly koupil jsme novy a zas prasky tak sem se nas.. a koupil xenony 4000k svití bíle a policajti nic neříkaji zatím Mrk

n3uro je teď offline  n3uro
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2012 , 18:10   Citovat  

wokrhlak napsal:

Takovejch jezdí, jen po JČ jich potkávám na každou služebku minimálně desítku. Nedávno nějakej debil v SUV se mi lepil 15m za prd... a to bylo jako když v kabině rozdělám ohně.
Fakt, tyhle magorům bych nejradši ty světla vymlátil.

0
PříspěvekZaslal: 25.12.2012 , 23:38   Citovat  

prave proto shanim do auta ty regulovatelny ballasty...

Conty je teď offline  Conty
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2014 , 9:44   Citovat  

Ahoj,

chtěl bych poradit, jaké dává Honda orig. xenonové výbojky (Honda CR-v 3G) - předpokládám, že to budou nějaké o teplotě 4300K?
Bohužel jsem začal mít problém s pravým světlem a málem jsem neprošel technickou (zhaslo mi světlo Se stydím ) - občas problikávala, teď už vím, že to není od průjezdu nerovností. Zatím doufám, že to nebude startérem, ale jen výbojky.

Bohužel u CRV je přístup komplikovaný, tak bych chtěl mít nakoupeno, než se do toho pustím.

Díky moc za radu

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2014 , 10:45   Citovat  

Conty napsal:
Ahoj,

chtěl bych poradit, jaké dává Honda orig. xenonové výbojky (Honda CR-v 3G) - předpokládám, že to budou nějaké o teplotě 4300K?
Bohužel jsem začal mít problém s pravým světlem a málem jsem neprošel technickou (zhaslo mi světlo Se stydím ) - občas problikávala, teď už vím, že to není od průjezdu nerovností. Zatím doufám, že to nebude startérem, ale jen výbojky.

Bohužel u CRV je přístup komplikovaný, tak bych chtěl mít nakoupeno, než se do toho pustím.

Díky moc za radu

Pokud poblikává tak většinou odchází výbojka, měla by tam být klasika 4300k a D2S patice, jinak budeš muset asi dát obě dvě, protože bude rozdílná svítivost a barva, ale pokud ti to nevadí tak stačí jen ta jedna, za značku doporučuju Philips.

0
PříspěvekZaslal: 22.10.2014 , 13:40   Citovat  

citace:
Zatím doufám, že to nebude startérem, ale jen výbojky.

Tak je prozatim zkus prohodit, jestli to neni prilis komplikovane... A budes mit jistotu ze "startery" jsou OK...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2014 , 14:33   Citovat  

Určitě plánuju koupit obě výbojky, bohužel to vypadá, že výměna znamená odstrojit komplet předek auta - vyndat světlomety, jinak se ke xenonu pořádně nedostanu, takže bych to chtěl vyřešit najednou, už takhle nejde přední nárazník pořádně spasovat...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2014 , 15:26   Citovat  

Conty napsal:
Určitě plánuju koupit obě výbojky, bohužel to vypadá, že výměna znamená odstrojit komplet předek auta - vyndat světlomety, jinak se ke xenonu pořádně nedostanu, takže bych to chtěl vyřešit najednou, už takhle nejde přední nárazník pořádně spasovat...

Předek auta ven určitě, světla s xenonem většinou nejsou dělaný na to aby to šlo jednouduše vyndat na silnici :-,) ale pokud to nebylo bouraný, tak to spasuješ, hlavně to chce dělat v teple, pak ty plasty nepraskají a dají se pasovat Úsměv

marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2014 , 15:52   Citovat  

Conty napsal:

kvuli vymene vybojek nemusis nic rozebirat ani u benzinu ani u diesla, u benzinu mi trvala vymena obou vybojek 10 minut, u toho diesla uz nevim presne ale kazdopadne sem nic nerozebiral, krome zadni krytky na svetle

daval sem osram xenarc night breaker

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2014 , 20:40   Citovat  

marek.82 napsal:
kvuli vymene vybojek nemusis nic rozebirat ani u benzinu ani u diesla, u benzinu mi trvala vymena obou vybojek 10 minut, u toho diesla uz nevim presne ale kazdopadne sem nic nerozebiral, krome zadni krytky na svetle

Super, díky za info, to je dobrá zpráva... OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2014 , 20:50   Citovat  

marek.82 napsal:

Tak to je fajn, tak sorry za špatnou info měl jsem za to, že musí světla ven Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2014 , 21:38   Citovat  

reznicek9 napsal:
Tak to je fajn, tak sorry za špatnou info měl jsem za to, že musí světla ven Velmi šťastný

Úplně v pohodě, už jsem našel na YT i nějaký videa, jak jsou tam výbojky uchycený(abych to nelovil Velmi šťastný) , takže by to mělo jít opravdu i bez vyndání světel je to dobrý

marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2014 , 4:54   Citovat  

Conty napsal:
Úplně v pohodě, už jsem našel na YT i nějaký videa, jak jsou tam výbojky uchycený(abych to nelovil Velmi šťastný) , takže by to mělo jít opravdu i bez vyndání světel je to dobrý

sundas zadni krytku, patici z vybojky sundas otocenim a vybojka tam drzi jako klasicka zarovka zahaknutym dratkem

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2014 , 19:41   Citovat  

Len pre info ľudí, čo uvažujú o HID sade a chceli by niečo kvalitnejšie, našiel som po dlhom hľadaní niečo, čo vyzerá naozaj kvalitnejšie ako tie čínske šroty (česť vínimkám).

Keďže sa už dneska vo veľkom fejkujú i Philips, Osram a čo ja viem čo (či balasty alebo výbojky, proste všetko), tak som strávil asi 3 hodiny za netom v nádeji, že nájdem niečo kvalitnejšie, samozrejme kompletnú prestavbovú sadu. Limit som si určil cca 200 eur, čo sa mi podarilo splniť.

Jedná sa o hid komplet od spolčonsti MTEC, link pre túto sadu je TU

Z ameriky to vychádza na cca 300 dolárov s poštovným, čo považujem sa slušnú cenu. Samozrejme, v prípade poruchy si človek môže ísť pískať, ale keďže MTEC nie je známi šortnými výrobkami, tak myslím že by to za to riziko i stálo.

Nemienim si do auta montovať china systém, aby mi po to pol roku zhasínalo, výbojky skapínali a čo ja viem čo. Nie je to najlacnejšie riešenie, ale pre toho kto chce niečo lepšie, tak podla mňa dobrá voľba.

Btw sa chystám na repasovanie parabol a pôjdu tam následne žiarovky práve od Mtec-u, samozrejme klasické žlté. Ak to bude OK, tak túto sadu kupovať nebudem. Dal som to sem pre to, že bol docela problém sa dopátrať k nejakej kvalitnejšej HID sade.

Na jednej nemenovanej CZ stránke mi ponúkali komplet HID sadu OSRAM/Philips za 5800 kč s výbojkami, čo sa mi hneď nezdalo, pretože za značkovú sadu a značkové výbojky to je príšerne málo + na to musia aj zarobiť. Možno by to bolo fajm, neviem, ale tu má človek istotu, že kupuje niečo lepšie.

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2014 , 21:57   Citovat  

Pak uz schazi jenom svetlomety (sklenene kryty) s oznacenim o vhodnosti pro xenony, senzory zatizeni vozu s automatickou regulaci vysky sviceni a vysokotlake ostrikovace svetel. Normalne by mela nasledovat jeste nejaka oficialni homologace cele tehle prestavby, coz je treba bezne v EU a u normalnich STK u neoriginalnich prestaveb nepruchodna zalezitost. U noveho auta stoji xenony i par desitek tisic Kc, je jasne proc.

Sethox je teď offline  Sethox
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2014 , 22:05   Citovat  

Řekl bych, že už policajti po tom tolik nejdou.

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2014 , 22:12   Citovat  

Ja rikam jenom co to ma mit. Jestli vas s tim nekdo chytne, jestli projedete STK, jestli vas nechaji pokracovat v jizde pri kontrole v zahranici a jestli vam kvuli tomu nevyhori auto uz je vec toho, kdo si to na auto namontuje.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaké vybrat xenony ?
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina