Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
vysoušeč klimatizace - dotaz
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 2:06   Citovat  

Ahoj,

na mém druhém autí volvo s40, jsem měnil klimakompresor, dal jsem druhý a trubky dotáhl a okruh zavřel jak byl původně, ale s druhým kompresorem.
Náplň jsem tam ale nedal, protože je tam potřeba 90gramů = cca 900,- s prací min. 1tis.(neměl jsem prachy Velmi šťastný)
A chci se zeptat, může mi odejít vysoušeč klimy? Nerad bych na jaře doplnil klimu a zjistil, že vysoušeč je K.O., a musím zase vypustit, dát novej a zase napustit.
Klimu mám bez náplně od 1.prosince, tedy měsíc.

Mám ji teda rači okamžitě naplnit, nebo je to už kiss me
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 2:10   Citovat  

Zkus ji znovu naplnit. Při plnění se okruh klimatizace vysuší, to by mělo být v pohodě, ale je tady riziko, že to začne utíkat skrz vyschlé těsnící gumičky.
Takže možná bych pro jistotu doporučil celou klimu přetěsnit anebo ji naplnit a pak koukat jestli to někde neutíká.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 2:16   Citovat  

Petr 78 napsal:
Zkus ji znovu naplnit. Při plnění se okruh klimatizace vysuší, to by mělo být v pohodě, ale je tady riziko, že to začne utíkat skrz vyschlé těsnící gumičky.
Takže možná bych pro jistotu doporučil celou klimu přetěsnit anebo ji naplnit a pak koukat jestli to někde neutíká.

to jako za měsíc aji odejdou gumičky na trubkách? - nevěřím... a co jsem koukal, tak vysoušeč se dá koupit aji za 300,- Velmi šťastný tak to asi koupím nový a nebudu riskovat..

spíš mě zajímá, zda tomu někdo fakt rozumí a řekne: jo to je ještě ok, stačí doplnit, nebo: to už je K.O., musíš dát novej...

Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 2:33   Citovat  

Petr 78 napsal:

Okruh se sice vysuší, ale dehydrátor ne, ten se musí vyměnit, pokud se nedá vypustit.

Systém klimatizace by neměl být dlouhodobě otevřený kvůli vzdušné vlhkosti, která je navíc na přelomu listopadu a prosince velmi vysoká. Když se vzduch z okruhu neodsaje, tak je to skoro stejné, jako by ho nechal otevřený. Záleží v jakém prostředí se to dělalo a jak starý ten dehydrátor byl. Jestli už zažil aspoň dvě plnění, tak určitě vyměnit, protože ani vysoušení na plničce není stoprocentní a rovnou bych to vzal i s těsněním, aby se pak nemusel okruh znovu otvírat.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 2:37   Citovat  

Ok, takže to ted prdím.. papa
na jaře dám novej vysoušeč, gumičky, a naplním Úsměv
Já jen že už bych to i naplnil, a nerad bych to dělal zbytečně.. tak se rači ptám a jak vidím, bylo by to zbytečné...

Díky za objasnění...

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 17:38   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
Ok, takže to ted prdím.. papa
na jaře dám novej vysoušeč, gumičky, a naplním Úsměv
Já jen že už bych to i naplnil, a nerad bych to dělal zbytečně.. tak se rači ptám a jak vidím, bylo by to zbytečné...

Díky za objasnění...

tak na jaře budeš dávat novej kompresor. Náplň totiž i maže klimakompresor a ten ti díky tomu může odejít do kopru. papa U Idaha náplň klimy 400,- pifko

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 20:06   Citovat  

Co? Sak kdyz ho nezapnu, tak se prece toci navolno ne? Jen na lozisku... Nic vic tam nejede... Tak to nechapu...? Takze raci mam ted naplnit klimu?

Nekdo na naplneni klimy z okolo Prerova? Ci Olomoucky Kraj?

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 21:05   Citovat  

Jde o to, jaký tam je kompresor...jestli se spojkou, nebo se stálým převodem.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 21:24   Citovat  

Kdyz neni zaplej, tak se toci napprosto volne... Takze tam musi byt spojka ne? V tom pripade to nemusim ted doplnit?

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 21:30  Naposledy upravil Kmóďa dne 29.12.2012 , 22:17, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Stepa napsal:
Jde o to, jaký tam je kompresor...jestli se spojkou, nebo se stálým převodem.

Víš o autě kde kompresor nemá spojku,takže se pořád točí a tedy stále běží klima???
edit: (U C5G) když klimu nezapneš,spojka je rozepnutá a točí se jen řemenice navrchu kterou pohání řemen a ten prostředek stojí,ten se s řemenicí propojí až po zapnutí elektromagnetem...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 21:59   Citovat  

Kmóďa napsal:
Víš o autě kde kompresor nemá spojku,takže se pořád točí a tedy stále běží klima???
Když klimu nezapneš,spojka je rozepnutá a točí se jen řemenice navrchu kterou pohání řemen a ten prostředek stojí,ten se s řemenicí propojí až po zapnutí elektromagnetem...

Tohle myslíš vážně? Něco si o tom přečti a nehudruj tady Mrk To že se točí klimakompresor, neznamená, že Ti běží klima naplno...reguluje si to jednotka pomocí emlag. ventilů. Problém u těchhle kompresorů je ten, že to bez média (naplnění) zadřeš, protože to nic nemaže.

Mají to třeba dvojkové oktávky a jiné koncernové vozy, mercedesy, bmw...

U spojkového klimakompresoru, když je okruh nenaplněný hrozí koroze vnitřních částí a podobné opičárny...každopádně udělej proplach, až to budeš nechávat plnit.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 22:15   Citovat  

Stepa napsal:
Tohle myslíš vážně? Něco si o tom přečti a nehudruj tady Mrk To že se točí klimakompresor, neznamená, že Ti běží klima naplno...reguluje si to jednotka pomocí emlag. ventilů. Problém u těchhle kompresorů je ten, že to bez média (naplnění) zadřeš, protože to nic nemaže.

Mají to třeba dvojkové oktávky a jiné koncernové vozy, mercedesy, bmw...

U spojkového klimakompresoru, když je okruh nenaplněný hrozí koroze vnitřních částí a podobné opičárny...každopádně udělej proplach, až to budeš nechávat plnit.

Tak za prvé,nevím proč bych to neměl myslet vážně,neznám to,nejsem vševědoucí,za druhé ukaž mi to z čeho usuzuješ že "hudruju"? Na to jsem zvědav nejvíc. Jelikož v první větě jsem se zeptal jestli to existuje,protože já to neznám a rád se učím. Dál už jsem jen psal jak to funguje u C5g o kterém se debatuje. Takže by sis měl změnit spíš ty tvůj příspěvek ve kterém mě bezdůvodně napadáš...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 22:22   Citovat  

Rec je o volvu s40. Co mam teda delat?Velmi šťastný naplnit klimu, nebo koupit novy vysousec a naplnit? Nebo na to hodit bobek? Ale sypat prachy se mi do toho nechcou, kor v zime...Smutný a jeste kdyz budu platit celolak na vticko Smutný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 22:23   Citovat  

Kmóďa napsal:
Tak za prvé,nevím proč bych to neměl myslet vážně,neznám to,nejsem vševědoucí,za druhé ukaž mi to z čeho usuzuješ že "hudruju"? Na to jsem zvědav nejvíc. Jelikož v první větě jsem se zeptal jestli to existuje,protože já to neznám a rád se učím. Dál už jsem jen psal jak to funguje u C5g o kterém se debatuje. Takže by sis měl změnit spíš ty tvůj příspěvek ve kterém mě bezdůvodně napadáš...

1. 3 otazníky jsou u mě zbytečný důraz, tudíž to není běžná otázka...to sis mohl odpustit.
2. Diskutuje se o Volvo S40

Jestli máš s něčím problém, jsou tady SZ. offtopic přátele

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 22:30   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
Rec je o volvu s40. Co mam teda delat?Velmi šťastný naplnit klimu, nebo koupit novy vysousec a naplnit? Nebo na to hodit bobek? Ale sypat prachy se mi do toho nechcou, kor v zime...Smutný a jeste kdyz budu platit celolak na vticko Smutný

Nechal bych z toho alespoň vysát vzduch, jít by to snad mělo. Nebo ji nech naplnit jenom trochu, když nemáš chechtáky...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 23:18   Citovat  

Stepa napsal:
Tohle myslíš vážně? Něco si o tom přečti a nehudruj tady Mrk To že se točí klimakompresor, neznamená, že Ti běží klima naplno...reguluje si to jednotka pomocí emlag. ventilů. Problém u těchhle kompresorů je ten, že to bez média (naplnění) zadřeš, protože to nic nemaže

Ještě dotaz,když už se to řeší,myslel jsem že každý klimakompresor má elektromagnetickou spojku,takže se ten kompresor buď točí,nebo netočí. Neumím si představit že je řemenice napevno tak,že se ten kompresor točí pořád s motorem a nejde vypnout. To že se to nějakými ventily reguluje,přivírá průtok,aby to chladilo méně,více,hlavně u automatické klimy věřím,ale že by řemenice+hřídel+lopatky kompresoru byli v kuse a pořád se točili s motorem v létě v zimě? Kde se o tom dá dočíst? Zatím jsem všude našel že řeší nefunkčnost a spojku kompresoru to mi hlava nebere

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 23:57   Citovat  

Kdysi když jsem to řešil, tak jsem na základní info narazil tady: tudy odkaz

Víc info o funkci nemám, resp. jenom něco z diskuzí, ale tam se řeší následky...ne to, jak to funguje.

Když máš auto s kompresorem, tak se kompresor točí taky pořád, jak v létě, tak v zimě Úsměv. Tyhle kompresory se dávají do novějších aut, co vím, a tam je už téměř vždy automatická klima. Je to ale náchylnější na údržbu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 0:15   Citovat  

Stepa napsal:

Víc info o funkci nemám, resp. jenom něco z diskuzí, ale tam se řeší následky...ne to, jak to funguje.

Když máš auto s kompresorem, tak se kompresor točí taky pořád, jak v létě, tak v zimě Úsměv. Tyhle kompresory se dávají do novějších aut, co vím, a tam je už téměř vždy automatická klima. Je to ale náchylnější na údržbu.

OK

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 0:38   Citovat  

Stepa napsal:

Naštěstí naše Hondy mají starý dobrý spojkový kompresor. Dokonce i C8G. A myslím že to bude případ i zde zniňovaného Volva. Takže se komoresor určitě nezadře, protože se netočí. Když není v okruhu dostatek chladiva, tak se ani klima nesepne.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 0:46   Citovat  

Petr 78 napsal:
Naštěstí naše Hondy mají starý dobrý spojkový kompresor. Dokonce i C8G. A myslím že to bude případ i zde zniňovaného Volva. Takže se komoresor určitě nezadře, protože se netočí. Když není v okruhu dostatek chladiva, tak se ani klima nesepne.

Ano,to je výborná ochrana kompresoru proti zničení,proto nechápu že teď dávají do aut kompresory které se díky netěsnost mužou krásně zničit. Ale tak to dneska prostě je... pryč jsou jednoduchý auta na kterých se nemá co rozbít...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 0:56   Citovat  

Kmóďa napsal:
Ano,to je výborná ochrana kompresoru proti zničení,proto nechápu že teď dávají do aut kompresory které se díky netěsnost mužou krásně zničit. Ale tak to dneska prostě je... pryč jsou jednoduchý auta na kterých se nemá co rozbít...

O tom žádná...spojka Ti šetří starosti a je to bezpečnostní pojistka...ale servisy potřebují práci, tak výrobci přidali mrvítko Velmi šťastný offtopic

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 0:56   Citovat  

Kmóďa napsal:

Naštěstí je v tomhle (a v mnoho dalších věcech) Honda pozadu a je to jenom dobře.
Ty supermoderní stáloběžné kompresory se nejvíc objevují v autech, které spolehlivostí nevynikají tak jako třeba Honda.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 0:57   Citovat  

Stepa napsal:
O tom žádná...spojka Ti šetří starosti a je to bezpečnostní pojistka...ale servisy potřebují práci, tak výrobci přidali mrvítko Velmi šťastný offtopic

Přesně je to dobrý Velmi šťastný

ballbutick je teď offline  ballbutick
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 12:33   Citovat  

To nebude jen mrvitko. ten stalobežnej pistovej kompresor snižuje spotřebu tim že se u nej da regulovat vykon a u nekterych modelu se překlopit deska uplne a v zime ti začne klimoška topit. Jestli maš u toho volva el mag řemenici poznaš jednoduše když s tim zatočiš tak se toči řemenice a jeji střed stoji. co se tyče vysoušeče jestli jsi to mel rozdelane dyl jak pul dne tak ho vymen. a klidne jezdi bez naplne protože klima se bez tlaku stejne nespusti. A jestli jsi menil kompresor tak jsi do nej mel olej nalejt..

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 13:17   Citovat  

točí se mi jen řemenice.. takže to ted kašlu... ten starej byl zadřenej tak sem ho vyhodil a pořešil druhej. Vysoušeč kopím na jaře novej a co se týče oleje, tak ten se tam leje jak? To není součástí náplně jo? To má nějakou svoji komorku na olejíček? Úsměv Jde doplnit na autě, nebo je třeba sundat kompresor to mi hlava nebere

každopádně díky za info... zase jsem chytřejší přátele

Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 13:29   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
točí se mi jen řemenice.. takže to ted kašlu... ten starej byl zadřenej tak sem ho vyhodil a pořešil druhej. Vysoušeč kopím na jaře novej a co se týče oleje, tak ten se tam leje jak? To není součástí náplně jo? To má nějakou svoji komorku na olejíček? Úsměv Jde doplnit na autě, nebo je třeba sundat kompresor to mi hlava nebere

každopádně díky za info... zase jsem chytřejší přátele

Olej se plní společně s chladivem z plničky do okruhu A/C. Buď v klidu, nemá se ti co stát, ok?
Na jaře dej novej vysoušeč, nech klimu v servisu dlouho vakuovat, ať se desorbují veškeré vodní páry z potrubí a odsaje starý olej z kompresoru a zbytků potrubí a nech to naplnit půlkou náplně s UV barvivem. Po dvou týdnech si nechej okruh A/C ohledat na případné netěsnosti a když to bude OK, nech doplnit zbytek náplně.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 13:38   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Olej se plní společně s chladivem z plničky do okruhu A/C. Buď v klidu, nemá se ti co stát, ok?
Na jaře dej novej vysoušeč, nech klimu v servisu dlouho vakuovat, ať se desorbují veškeré vodní páry z potrubí a odsaje starý olej z kompresoru a zbytků potrubí a nech to naplnit půlkou náplně s UV barvivem. Po dvou týdnech si nechej okruh A/C ohledat na případné netěsnosti a když to bude OK, nech doplnit zbytek náplně.

yeeeeees je to dobrý kouř

dík přátele

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 13:56   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Olej se plní společně s chladivem z plničky do okruhu A/C. Buď v klidu, nemá se ti co stát, ok?Na jaře dej novej vysoušeč, nech klimu v servisu dlouho vakuovat, ať se desorbují veškeré vodní páry z potrubí a odsaje starý olej z kompresoru a zbytků potrubí a nech to naplnit půlkou náplně s UV barvivem. Po dvou týdnech si nechej okruh A/C ohledat na případné netěsnosti a když to bude OK, nech doplnit zbytek náplně.

když myslíš Tak to valím bulvy

Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 14:03   Citovat  

crxmann napsal:
když myslíš Tak to valím bulvy

Zbytky oleje, co jsou na stěnách potrubí korozi nezpůsobí, Volvo má vše z Al trubek, nebo gumy a když už, aspoň ne tak jako kdyby s tím jezdil 5 let bez náplně. Gumová těsnění mu to přes tu letošní zimu taky ještě vydrží a když ne, od toho ta kontrola těsnosti po částečném naplnění.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 14:08   Citovat  

kompresor co jsem tam dával byl od automechanika, byl zazátkovanej a vím že v něm byl olej, když jsem ho montoval, kapl mi při pootočení na kalhoty co jsem neměl pracovní pořádnej výtlem

každopádně ted to nijak řešit nebudu, na jaře zajedu do servisu a udělám - koupím co bude třeba...

aspon ted už o tom něco vím... a pokud budu dávat klimu co mám doma v bedně i do svého civica, tak vím aspon co a jak...

Obsah fóra Honda-club.cz   
vysoušeč klimatizace - dotaz
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina