Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna řízení C5g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.12.2012 , 23:39  Naposledy upravil dj-bobr dne 29.12.2012 , 21:50, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ahoj,

hledám v Praze a blízkém okolí (nebo teď večer na trase HK - Praha, ale to pochybuju) někoho, kdo by mi zvednul auto a zkontroloval podvozek. Něco mi začalo šíleně vrzat u levého kola při zatáčení na místě (guma podhuštěná není - kontroloval jsem). Za jízdy se problém neprojevuje - vrže to až při vyšším rejdu.

Každopádně při pomyšlení, že mi prdne na dálnici spodní čep a upadne kolo, radši jedu po starý a hezky padesátkou Smutný

samozřejmě to nechci zadarmo..

děkuji předem, upřednostňuji nejdřívější možnosti, přizpůsobím se
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 10:35   Citovat  

Ola,
vrže ci cvaká? Každopádně nyní o víkendu pochybuji, že bude makat PK alias Motorart. Zkus ještě jednoho kamaráda na okraji Prahy. Píši Ti SZ ...

přátele
   Návrat  
RobiXman je teď offline  RobiXman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 11:31   Citovat  

a nebo doval ke me - mam tu komplet celou predni napravu (bez brzd) tak se muzem mrknout co to muze byt
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
dimitar je teď offline  dimitar
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 18:03   Citovat  

budem v prace celi vikend 776716663 adresa tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 21:24   Citovat  

Díky všem nabízejícím,

nakonec jsme to u RobiXmana zvedli a odhalili problém - praskla levá manžeta řízení a do kloubu se dostal bordel, tak zítra měníme celý řízení..

kdybyste viděli, jak jsme tam provizorně natlačili vazelínu a zajistili igeliťákem se stahovacíma páskama, tak by vás trefilo Velmi šťastný
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 21:25   Citovat  

dj-bobr napsal:
kdybyste viděli, jak jsme tam provizorně natlačili vazelínu a zajistili igeliťákem se stahovacíma páskama, tak by vás trefilo Velmi šťastný

To je na Tebe ještě celkem fajn řešení Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 21:31  Naposledy upravil dj-bobr dne 29.12.2012 , 21:52, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

No ale na Integráčův výfuk značky Staropramen to nemá pořádnej výtlem

(ale ten igeliťák napadl Roba, já si říkal, že to celý vycpu mazivem a omotám Duct tapem)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 21:49   Citovat  

btw, nějaké rady, tipy, důležitosti k výměně řízení? Ocením každou informaci.. opět děkuji předem H+

(geometrie snad vydrží po novém roce Tak to valím bulvy )
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 22:01   Citovat  

proč měnit řízení kvůli manžetě? pokud je to i se servem tak to hraniční se sebepoškozováním takhle si přidelávat práci Ble
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 22:17   Citovat  

Tak on je bordel v tom kloubu, viděl jsem tam písek, sůl atd.. a řízení je celé jedno další k dispozici na výměnu.

Zítra se na to mrkneme, já sám bych taky raději měnil jen manžetu, ale jestli je kloub suchej a plnej abraziva, tak se s ním tak trochu bojím jezdit, no Tak to valím bulvy
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 22:27   Citovat  

tak vyměň táhlo a manžetu, to je práce na pů hodiny. kdežto vypustit řízení, povolit trubky do něj, vymotat ven dát jiný a složit bez toho aby se něco dalšího wc je zázrak. nehledě na to, že nový řízení stejně nedáváš nebo ano?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 22:37   Citovat  

Ne, je použité z jiného C5g (jen tajně doufám, že coupé má stejné řízení, jako sedan), které je v pořádku.

Asi by bylo ideální měnit jen to táhlo a manžetu, no.. (jo aha, ono se tomu říká táhlo? já měl za to, že to je nějaký typ kloubu, jako na poloose. okay, jsem chytřejší, díky.)
   Návrat  
Lukas 18 je teď offline  Lukas 18
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 23:29   Citovat  

Nechci nejak strasit,ale tyhle zvuky nejcasteji vychazi ze
spodnich cepu ( spodni rameno ).
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 23:36   Citovat  

Lukas 18 napsal:
Nechci nejak strasit,ale tyhle zvuky nejcasteji vychazi ze
spodnich cepu ( spodni rameno ).

Vždyť Bobr napsal, že to identifikovali na řízení...
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 23:41   Citovat  

dj-bobr napsal:
Ne, je použité z jiného C5g (jen tajně doufám, že coupé má stejné řízení, jako sedan), které je v pořádku.

Asi by bylo ideální měnit jen to táhlo a manžetu, no.. (jo aha, ono se tomu říká táhlo? já měl za to, že to je nějaký typ kloubu, jako na poloose. okay, jsem chytřejší, díky.)

Na hřeben řízení je našroubovaný kulový čep s tyčkou tudy odkaz a na tyčku pak řídící čep
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 23:48   Citovat  

Jo tak přece jenom je tam kloub.. fajn. opět o něco chytřejší Úsměv

Já jsem si taky původně myslel, že to je spodní čep, na to jsem to tipoval od začátku, ale zkoušeli jsme sundat kolo a kouknout na čepy, a vakl nemají ani jeden (a divil bych se, že by čep Delphi, kterej jsme tam s hometunerem dávali loni, vydržel jen rok, i když jezdím přes retardéry jako prase, tak nějakej noname čep tam předtím vydržel 3 roky).

btw - volant se vrací do výchozí polohy úplně normálně, a když jsem měl auto zvednutý (kolo ve vzduchu), tak to nevrzalo. Tyhle dva příznaky to mělo, když jsem měl špatný spodní čep..
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 5:39   Citovat  

dj-bobr napsal:
Jo tak přece jenom je tam kloub.. fajn. opět o něco chytřejší Úsměv

Já jsem si taky původně myslel, že to je spodní čep, na to jsem to tipoval od začátku, ale zkoušeli jsme sundat kolo a kouknout na čepy, a vakl nemají ani jeden (a divil bych se, že by čep Delphi, kterej jsme tam s hometunerem dávali loni, vydržel jen rok, i když jezdím přes retardéry jako prase, tak nějakej noname čep tam předtím vydržel 3 roky).

btw - volant se vrací do výchozí polohy úplně normálně, a když jsem měl auto zvednutý (kolo ve vzduchu), tak to nevrzalo. Tyhle dva příznaky to mělo, když jsem měl špatný spodní čep..

Ano ano,
je tam tzv. axiální táhlo a čep řízení - ten je na ramenu, které spojuje s tyčí řízení právě axiální táhlo.

Geometrii musíš udělat ihned potom. Samozřejmě předtím, když si to označíš, aby si trefil počet závitů a udělal geometrii, je sice fajn. Ale tady to bez geošky nepůjde. To není jako výměna čepu spodního ramena. Tak bycha na to. Zavolej mecarovi či dimitarovi.

je to dobrý přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 21:18   Citovat  

Resumé:

Nedali jsme to. Velmi dlouho nám trvalo vyndat stahovákem (a pak i heverem, a potom zase stahovákem) čep řízení, ale pak následující matice absolutně bez šance - i jsem kvůli tomu jel do OBI pro pořádné klíče..

Z dárce jsme vyndali aspoň manžetu. Igelitová provizorní náhrada manžety na mém autě funguje dobře, ale po novém roce operaci výměny manžety přenechám někomu, kdo to nedělá poprvé..

Daleko větší průšvih ale je to ztracený víčko oleje, hned zítra pro něj někam zajedu Tak to valím bulvy už podruhý tyjo za tenhle rok..

Velký dík pro RobiXmana, který se s tím celý den statečně pral, a pro všechny, co posloužili radou, tipem atd. (i pro Desťáka přátele )

/ale stejně byla nejhorší situace, kdy mě chytla wc , ftekoval jsem na jistotu na benzínku do Suchdola, přilítnu tam, bylo už na krajíčku, a obsluha řekla "no my tu toalety nemáme, kam bysme je dali?"/
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 21:44  Naposledy upravil M@jk dne 31.12.2012 , 6:14, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

dj-bobr napsal:
Resumé:

Nedali jsme to. Velmi dlouho nám trvalo vyndat stahovákem (a pak i heverem, a potom zase stahovákem) čep řízení, ale pak následující matice absolutně bez šance - i jsem kvůli tomu jel do OBI pro pořádné klíče..

Z dárce jsme vyndali aspoň manžetu. Igelitová provizorní náhrada manžety na mém autě funguje dobře, ale po novém roce operaci výměny manžety přenechám někomu, kdo to nedělá poprvé..

Daleko větší průšvih ale je to ztracený víčko oleje, hned zítra pro něj někam zajedu Tak to valím bulvy už podruhý tyjo za tenhle rok..

Velký dík pro RobiXmana, který se s tím celý den statečně pral, a pro všechny, co posloužili radou, tipem atd. (i pro Desťáka přátele )

/ale stejně byla nejhorší situace, kdy mě chytla wc , ftekoval jsem na jistotu na benzínku do Suchdola, přilítnu tam, bylo už na krajíčku, a obsluha řekla "no my tu toalety nemáme, kam bysme je dali?"/

Kemo,
dobře ty - stav se u mne pro Steiger tmavý nealko - jsem Ti přivezl malý darček zo Slovenska ... přátele
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.12.2012 , 2:25   Citovat  

nj nedali jsme to Smutný nejdriv vyndani altiku coz me malem stalo prst Velmi šťastný a potom souboj s 19kama (kterou nemel ani jeden z nas Velmi šťastný ) takze OBI ... nakonec uspesne sundani manzety bez poskozeni a kdyz uz to vypadalo jako ze jo a ten cep se na bobrove aute vyndal (coz jsem nepochopil ze to byl takovej porod) tak dj-bobr proste musim mit na cepu ne dle manualu 19tku matku, ale asi 21ku, kterou opet nikdo z nas nemel, ale vzhledem k casu se rozhodlo ze se na to vykaslem Smutný
   Návrat  
Blackburn je teď offline  Blackburn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.12.2012 , 6:00   Citovat  

Teď měním motor na CRX a řízení páč to co tam mám má vymlacené uložení.
Čepy řízení jsem nechal normálně v těhlici a vyšrouboval jsem je z axiálních tyček. Měli jste to udělat stejně. Vyklepávání bylo zbytečná komplikace.
Za 1,5hodiny jsem s Taťkou odstrojil celý předek, odpojil kompletně motor, rozpojil výfuk, řazení a motor teď drží pouze na dvou šroubech.
Kdyby jste chtěli rychlé rady tak mi mužete klidně brnknout 721976995.....5g civic je skoro jak crx.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 31.12.2012 , 6:38   Citovat  

Blackburn napsal:
Teď měním motor na CRX a řízení páč to co tam mám má vymlacené uložení.
Čepy řízení jsem nechal normálně v těhlici a vyšrouboval jsem je z axiálních tyček. Měli jste to udělat stejně. Vyklepávání bylo zbytečná komplikace.
Za 1,5hodiny jsem s Taťkou odstrojil celý předek, odpojil kompletně motor, rozpojil výfuk, řazení a motor teď drží pouze na dvou šroubech.
Kdyby jste chtěli rychlé rady tak mi mužete klidně brnknout 721976995.....5g civic je skoro jak crx.

je to dobrý je to dobrý je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.12.2012 , 9:56   Citovat  

ono slo oto ze jsme se nakonec dohodli, ze vymnenime jen tu manzetu aby se s tim ted dalo jezdit a po novem roce cele rizeni, ale nepovedlo se vymnenit ani tu manzetu Smutný a to jen kvuli tomu ze dj-bobr tam mel na tehlici misto 19ky matky 21ku Smutný a na tu uz jsme nemeli klic Smutný
   Návrat  
Tomas Civic je teď offline  Tomas Civic
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2013 , 16:38   Citovat  

Proc povolovat cep rizeni na tehlici? Bud se musi brutalne vymlacovat a nebo pouzit na to stahovak a nekdy i ten ma dost.Nejlehci je to povolit na tyce rizeni vytocit zavit rozpojit cep rizeni od tycky rizeni.povolit manzenu vzadu u rizeni.Odtahnout ji bliz k sobe a povolovat.Tycku rizeni na rizeni.Ale u hondy jsem to jeste nedelal.Ale u ostatnich aut tak se to dela dost blbe natoz ste radi ze tam dostanete klic Velmi šťastný Takze velky siky a ty to vzdy povolej Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna řízení C5g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina