Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
pomoc při montáži sport. podvozku
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2008 , 19:08   Citovat  

pomohl by mi někdo (samzřejmě za odměnu) s montáží tlumičů a pružin na C6G, teda spíš že bych pomocná ruka byl já (přidrž - podej) Velmi šťastný
nejlépe někdo z okolí Blatné, Strakonic
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2008 , 19:17   Citovat  

ja ti klidne pichnu kdyz prijedes do plzence HaHaaa

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2008 , 19:47   Citovat  

tak Plzeň taky není daleko, takže by to i šlo ...
ale chtěl bych aby bylo po ruce téměř vše, co by se případně povedlo zničit (např. utržený šroub apod.) aby se to dalo hned dohromady a mohl jsem s autem odjet ...

páč když jsem předloni dával to samí s kámošem na prvního cívu tak se nám povedlo ukroutit šroub co drží tlumič v zadním ramenu.... Cool a pak byla hoňka to dát dohromady

Žemli je teď offline  Žemli
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2008 , 20:29   Citovat  

Petura napsal:
ale chtěl bych aby bylo po ruce téměř vše, co by se případně povedlo zničit (např. utržený šroub apod.) aby se to dalo hned dohromady a mohl jsem s autem odjet ...

páč když jsem předloni dával to samí s kámošem na prvního cívu tak se nám povedlo ukroutit šroub co drží tlumič v zadním ramenu.... Cool a pak byla hoňka to dát dohromady

když budeš potřebovat pomoct neni problém.Taky Plzeň

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2008 , 20:33   Citovat  

Petura napsal:

cches videt kolik mam dilu?sroubku? pořádnej výtlem kamarade myslim ze bych tady nasel na co si vzpomenes Mrk

jinak napis jak si to predstavujes,jestli prineses zvlast pruziny a zvlast tlumice tak to nebude nic moc jestli to mas v celku a budem menit kus za kus tak je to prace na chvili

Rysa je teď offline  Rysa
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.4.2008 , 7:23   Citovat  

doporucuji nez to zacnete delat tak nastrikat wedeckem nebo necim takovym tak tyden a pak 2dny dopredu jinak ty srouby budete vyvrtavat vsechny HaHaaa

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.4.2008 , 10:44   Citovat  

posero napsal:
cches videt kolik mam dilu?sroubku? pořádnej výtlem kamarade myslim ze bych tady nasel na co si vzpomenes Mrk

jinak napis jak si to predstavujes,jestli prineses zvlast pruziny a zvlast tlumice tak to nebude nic moc jestli to mas v celku a budem menit kus za kus tak je to prace na chvili

tak to je jedině dobře, že je dostatek dílů (jsem tu krátce a neznám každého) Úsměv

a mám právě zvlášť pružiny a tlumiče Smutný takže sundat z auta stávající, rozebrat (bez poškození), sesedit dohormady nový a dát je na auto ... takže jestli by to šlo dobře, tak je to cca hodina a něco na 1ks (aspoň) tak to bylo u prvního auta ...

popř. kdybys měl misky a prachovky aby se sesadili dohromady nový tlumiče a pružiny, a to co je na autě se jen vyndalo a nemuselo se rozebírat, tak by to bylo úplně nejlepší OK

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.4.2008 , 22:16   Citovat  

Rysa napsal:
doporucuji nez to zacnete delat tak nastrikat wedeckem nebo necim takovym tak tyden a pak 2dny dopredu jinak ty srouby budete vyvrtavat vsechny HaHaaa

rika nekdo kdo rozebral aspon nekolik doufam,jinak si porad muzu myslet ze placas nesmysl.
ja to rozebiral na civicu z roku 92 a vsechno slo povolit zadnej problem,zadny "w-decko"

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.4.2008 , 22:18   Citovat  

Petura napsal:
tak to je jedině dobře, že je dostatek dílů (jsem tu krátce a neznám každého) Úsměv

a mám právě zvlášť pružiny a tlumiče Smutný takže sundat z auta stávající, rozebrat (bez poškození), sesedit dohormady nový a dát je na auto ... takže jestli by to šlo dobře, tak je to cca hodina a něco na 1ks (aspoň) tak to bylo u prvního auta ...

popř. kdybys měl misky a prachovky aby se sesadili dohromady nový tlumiče a pružiny, a to co je na autě se jen vyndalo a nemuselo se rozebírat, tak by to bylo úplně nejlepší OK

hm tohle je dost na prd na to ja ted nemam moc cas bohuzel to je prace na celej den (sobota od 12 do vecera pořádnej výtlem)
ted mam na poradi vlastni auto pak se uvidi

Kuna2 je teď offline  Kuna2
0
PříspěvekZaslal: 18.4.2008 , 15:30   Citovat  

Zdravím, mám dotaz ohledně výměny tlumičů, nechce se mi zbytečně zakládat nový vlákno. Teď jsem vyměnil tlumiče, je potom třeba dělat geometrii? Dík za odpověď.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.4.2008 , 16:00   Citovat  

Kuna2 napsal:
Zdravím, mám dotaz ohledně výměny tlumičů, nechce se mi zbytečně zakládat nový vlákno. Teď jsem vyměnil tlumiče, je potom třeba dělat geometrii? Dík za odpověď.

menil si origo za origo?nebo nejaky snizeny?menil si i pruziny?

0
PříspěvekZaslal: 18.4.2008 , 18:00   Citovat  

posero napsal:
menil si origo za origo?nebo nejaky snizeny?menil si i pruziny?

Byly tam asi originální, vyměňoval jsem za Kayaba Excel-G což by mělo odpovídat originálu, pružiny jsem neměnil.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.4.2008 , 21:06   Citovat  

Kuna2 napsal:
kvůli výměně tlumičů by se snad geometrie dělat nemusela. A myslím že ani kdyby si dával nižší pružiny a tlumiče.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.4.2008 , 21:13   Citovat  

Kmóďa napsal:
kvůli výměně tlumičů by se snad geometrie dělat nemusela. A myslím že ani kdyby si dával nižší pružiny a tlumiče.

tot otazka myslim ze mi jednou jedna pani povidala.........
doufam ze to tady nekdo uvede na spravnou miru Mrk

0
PříspěvekZaslal: 18.4.2008 , 21:32   Citovat  

Tak jsem koukal do servisního manuálu. Tam jsem koukal i před výměnou tlumičů a ohledně geometrie tam v části o výměně tlumičů nic nebylo. Například u výměny ramen náprav tam poznámka o tom, že se má udělat geometrie je. Ale při výměně se ramena rozebírají (zadní), takže stejně nevím jestli udělat nebo ne. Asi to pro jistotu nechám zkontrolovat. Určitě to neuškodí, budu mít aspoň dobrej pocit, že jsem nic nezanedbal a určitě lepší a levnější než třeba zkurvit gumy.

Žemli je teď offline  Žemli
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2008 , 11:01   Citovat  

pokud je to stejná výška tak nic dělat nemusíš ale pokud snižuješ (nebo jako já ted zvyšuješ Bueee )tak to geometrii chce jinak ti to ve 200 utrhne ruce pořádnej výtlem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2008 , 16:15   Citovat  

Žemli napsal:
pokud je to stejná výška tak nic dělat nemusíš ale pokud snižuješ (nebo jako já ted zvyšuješ Bueee )tak to geometrii chce jinak ti to ve 200 utrhne ruce pořádnej výtlem
vpředu se při výměně tlumičů ramena a nic nerozebírá takže pohoda a vzadu myslím spodní rameno ale nejsem si jistý jenže to se vrátí tak jak je. Takže geometrie zbytečná asi. A i při výměně za nižší by to snad bylo zbytečné protože u Hondy se dá seřídit snad jen sbíhavost a tu neovlivníš. Odklony a záklony nic takového seřídit myslím nejde.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2008 , 16:22   Citovat  

Kmóďa napsal:
vpředu se při výměně tlumičů ramena a nic nerozebírá takže pohoda a vzadu myslím spodní rameno ale nejsem si jistý jenže to se vrátí tak jak je. Takže geometrie zbytečná asi. A i při výměně za nižší by to snad bylo zbytečné protože u Hondy se dá seřídit snad jen sbíhavost a tu neovlivníš. Odklony a záklony nic takového seřídit myslím nejde.

No možná by ses divil (já se taky divil Velmi šťastný) ale po montáži snížených pružin -40 mm se rozhodila geometrie do větší rozbíhavosti o 4mm - to se seřídilo. Změnil se i odklon kol a ten se bohužel seřídit nedá (na seriovém podvozku) takže se člověk musí smířit s tím že vnitřky gum se holt sjedou dřív. Ale sbíhavost se udělat musí hlavně kvůli ovladatelnosti ve vyšších rychlostech. A gumy by taky šly rychle do kytek se špatnou sbíhavostí.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2008 , 16:36   Citovat  

Petr 78 napsal:
No možná by ses divil (já se taky divil Velmi šťastný) ale po montáži snížených pružin -40 mm se rozhodila geometrie do větší rozbíhavosti o 4mm - to se seřídilo. Změnil se i odklon kol a ten se bohužel seřídit nedá (na seriovém podvozku) takže se člověk musí smířit s tím že vnitřky gum se holt sjedou dřív. Ale sbíhavost se udělat musí hlavně kvůli ovladatelnosti ve vyšších rychlostech. A gumy by taky šly rychle do kytek se špatnou sbíhavostí.
co že? O 4mm? Umíš si představit co by to dělalo? To je blbost. Není důvod. Sbíhavost se seřizuje axiálními táhly a s těmi nehybeš. To se mi nezdá.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2008 , 17:29   Citovat  

Kmóďa napsal:
co že? O 4mm? Umíš si představit co by to dělalo? To je blbost. Není důvod. Sbíhavost se seřizuje axiálními táhly a s těmi nehybeš. To se mi nezdá.

No fakt. Byl jsem po montáži sníženého podvozku na STK a tam mi sbíhavost měřili. A stejnou zkušenost po montáži sníženého podvozku mám i s jiným autem (VW POLO).

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2008 , 22:48   Citovat  

Žemli napsal:
když budeš potřebovat pomoct neni problém.Taky Plzeň

tak bych pomoc uvítal, kdy by to šlo ...
ale jak říkám, jsem dobrej přidrž podej, je potřeba vyndat a rozebrat stávající podvozek a sesadit nový a nahodit na auto, - když se něco urve je potřeba to dát dohromady abych s tím mohl odjet ...
vím, že si strašně vymejšlim a chci hodně muziky za málo peněz, ale to jsem prostě já Úsměv

no kdyby se ti do toho chtělo, byl bych rád a na odměně se domluvíme tak aby obě strany byly spokojený ...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2008 , 22:52   Citovat  

hele tak sem zmaknul svoje auto,bylo to bez problemu vcelku :Dspatny je ze momentalne nemam k dispozici stahovaky na pruziny

Obsah fóra Honda-club.cz   
pomoc při montáži sport. podvozku
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina