Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
upravit B16 -nebo- Turbo ?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 2.1.2013 , 22:45  Naposledy upravil GrygarMartin2 dne 7.1.2013 , 19:18, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

EDIT: zatím se mi asi nejvíc líbí varianta dát na b16 turbo. A lehce foukat, ať se dostanu nad těch 200koníků. Tak bych byl rád, kdyby se téma ubíralo tímto směrem přátele

Ahoj, zatím jen úvaha... ale letos se bude realizovat Úsměv

Už mě omrzela B16A2 a mám dilema, zda za 20-30tis udělat swap na H22(třeba), nebo těch 20-30tis (+-), zainvestovat do B16A2.

Zajímá mě, zda se za 30tis+- dá na B16-tce nahonit aspon 200koníků...

Osobně bych to viděl na výbrus kliky, nové šály, snížit palici udělat hlavu, ostřejší vačky, k tomu pružiny ventily, stavitelné rozv. kola, svody a vyladit ECU. Ale mám obavy, že to se bavíme o úplně jiné částce:( co jsem tak koukal za 20tis koupím tak vačky Velmi šťastný Takže mě finančně vychází asi líp swap? Jenže to zas musím udělat min.: rozvody, náplně, vod.pumpu, svíčky, těsnění..., apd...

Chci si zatím udělat jasno, at vím, zda šetřit na swapíkÚsměv a pokukovat po inzerátech, nebo šetřit na ,,vačky´´

Díky za zkušené rady. přátele
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Pepinho je teď offline  Pepinho
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.1.2013 , 22:49   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
Ahoj, zatím jen úvaha... ale letos se bude realizovat Úsměv

Už mě omrzela B16A2 a mám dilema, zda za 20-30tis udělat swap na H22(třeba), nebo těch 20-30tis (+-), zainvestovat do B16A2.

Zajímá mě, zda se za 30tis+- dá na B16-tce nahonit aspon 200koníků...

Osobně bych to viděl na výbrus kliky, nové šály, snížit palici udělat hlavu, ostřejší vačky, k tomu pružiny ventily, stavitelné rozv. kola, svody a vyladit ECU. Ale mám obavy, že to se bavíme o úplně jiné částce:( co jsem tak koukal za 20tis koupím tak vačky Velmi šťastný Takže mě finančně vychází asi líp swap? Jenže to zas musím udělat min.: rozvody, náplně, vod.pumpu, svíčky, těsnění..., apd...

Chci si zatím udělat jasno, at vím, zda šetřit na swapíkÚsměv a pokukovat po inzerátech, nebo šetřit na ,,vačky´´

Díky za zkušené rady. přátele

Myslím že okolo 20-30tis. budeš rád když se vejdeš na go motoru Úsměv, a když koupíš jiný motor taky ho tam jen nenasadíš něco do něj budeš muset pustit taky je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2013 , 22:54  Naposledy upravil GrygarMartin2 dne 2.1.2013 , 22:56, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Pepinho napsal:
Myslím že okolo 20-30tis. budeš rád když se vejdeš na go motoru Úsměv, a když koupíš jiný motor taky ho tam jen nenasadíš něco do něj budeš muset pustit taky je to dobrý

no to vím Velmi šťastný šak taky můj 1. swap tak dopadl:D rozpočet 10tis, vše vykalkulováno, naplánováno... a najednou to bylo 23tis:D

nutno podotknout, že 70% práce si udělám sám s otcem nebo se sousedem mechanikem či za malý úplatek s mistrem mechanikem... na díly mám slevy okolo 40%
spíš sem si říkal, jestli by tady třeba někdo neprodal naladěnou B16, ale zadřenou a použil bych z toho hlavu apd... nemusí být vše uplně nové...

to rozpočet ačkolic je docela ,,velký´´ je vlastně uplně maličký... jenom zkrácení převodky na b16-tku vyjde na 20klackůů to mi hlava nebere
   Návrat  
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2013 , 22:56   Citovat  

offtopic
nasetri na turbo Mr. Green
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 2.1.2013 , 22:59   Citovat  

oorrbb napsal:
offtopic
nasetri na turbo Mr. Green

OK

objem nenahradíš u N/A přátele
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 0:30   Citovat  

No nejdriv sezen vic penez nez je 30 000 Úsměv ..a pak swapni integru, super motor, spera, moznosti uprav atd...h22 je podle me blbost, bude to moc tezky na predek, navic vykon nic moc na to jakej je to agregat, ale neznam ho moc, pokud se nebavime o ty nejvrcholnejsi verzi 200ps+ (pripadne me prosim opravte)
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 8:43   Citovat  

swap H22 za 30tis ani v kreci, takze radsi vem pritelkyni a jedte na peknou dovolenou
   Návrat  
OKMAS je teď offline  OKMAS
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 9:57   Citovat  

já jsem měl podobné dilema a nakonec jsem šel do H22 jelikož objem ničím nenahradíš,žeee Je to tam.
Ale dneska bych šel spíš do B16turbo. Dílů je všude spousta, možná že tě to vyjde levnějc, není to tolik řezání do auta a ve finále to pojede líp než H22...
   Návrat  
Keak je teď offline  Keak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 10:18   Citovat  

Becky napsal:
swap H22 za 30tis ani v kreci, takze radsi vem pritelkyni a jedte na peknou dovolenou

OK asi tak..bejt tebou tak bych se na nějáký úpravy vyprdnul,buď si auto nech tak jak je (když už jsi do něj dost investoval) a nebo si kup integru nebo ctrko VTEC
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 12:34   Citovat  

30 tis Velmi šťastný hodně málo

bud u B16...
   Návrat  
MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 13:25   Citovat  

tooooo jeeeee malo Velmi šťastný budete muset jeste priplatit Úsměv H22 je nesmysl, to auto bude pak pouzitelny jenom v primce...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 13:30   Citovat  

MattiK napsal:
tooooo jeeeee malo Velmi šťastný budete muset jeste priplatit Úsměv H22 je nesmysl, to auto bude pak pouzitelny jenom v primce...

mě by fakt zajímalo kde na tenhle rozum chodíte, jel jsi v tom? mluvil jsi s majitelem? já ano proto H22 dávám do civica
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 13:33   Citovat  

Lukas28 napsal:
mě by fakt zajímalo kde na tenhle rozum chodíte, jel jsi v tom? mluvil jsi s majitelem? já ano proto H22 dávám do civica

Mám dojem, že má v C5g B20...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 13:47  Naposledy upravil Dutch dne 3.1.2013 , 13:48, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Lukas28 napsal:
Uvidíš sám.. Přečti si i zahraniční fóra. Už logicky si uvědom, že H22 oproti B16 je o cca 18-20 kg težší. A na Hondě kde se hraje na váhu a kór na civicu 5g kde zadek je lehoučký jak pírko a váha je na předku je jasný že to nebude to ono. A ano jel jsem v H22 v del sol a je to znát. Sice to jede jak zběsilí a ta váha je znát, bohužel. Proto majitel vymýšlel věci typu baterka do kufru a jiné a jiné věci. Taky jsem potkal C5G s H22 na mostě a bylo to k smíchu. Jelo to krásně ale rovně, přišla zatáčka a papa

Je to to samé jako bych v tarze vozil pod kapotou ještě pytel cementu přátele Velmi šťastný

EDIT: Nepíšu že to nejde, ale to že to není jenom o swapu ale o kompletní předělání včetně vyvážení vozu je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 13:48   Citovat  

ok.. swap kašlu... + navíc problém s kodem motoru, STK, a případným prodejem...

Takže půjdu dlouhou cestou... co výplata, tak nějaký nový díl do B16 pořádnej výtlem

díky za názory...

jinak swap H22 je reálný za ty prachy... dám b16tkovou převodku a nechám poloosy z B16tky a vyměním jen motor s ECU (teoretickx..).
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 13:50   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
ok.. swap kašlu... + navíc problém s kodem motoru, STK, a případným prodejem...

Takže půjdu dlouhou cestou... co výplata, tak nějaký nový díl do B16 pořádnej výtlem

díky za názory...

jinak swap H22 je reálný za ty prachy... dám b16tkovou převodku a nechám poloosy z B16tky a vyměním jen motor s ECU (teoretickx..).
jak chceš dát převodovku z B16 na H22 to přeci nejde...
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 13:50   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:

Hodně teoreticky - první swap H22 do Targy (s čumákem Civica) míval problém právě s poloosama, který výkon nezvládaly. A sedne vůbec převodovka z B na H? (edit: Vidím, že ne).
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 13:51   Citovat  

Dutch napsal:
Uvidíš sám.. Přečti si i zahraniční fóra. Už logicky si uvědom, že H22 oproti B16 je o cca 18-20 kg težší. A na Hondě kde se hraje na váhu a kór na civicu 5g kde zadek je lehoučký jak pírko a váha je na předku je jasný že to nebude to ono. A ano jel jsem v H22 v del sol a je to znát. Sice to jede jak zběsilí a ta váha je znát, bohužel. Proto majitel vymýšlel věci typu baterka do kufru a jiné a jiné věci. Taky jsem potkal C5G s H22 na mostě a bylo to k smíchu. Jelo to krásně ale rovně, přišla zatáčka a papa

Je to to samé jako bych v tarze vozil pod kapotou ještě pytel cementu přátele Velmi šťastný

vím o tom problému s váhou na předku, proto se mu snažím už tedka vyhnout (bezservové řízení, absence klimatizace,laminátová kapota)

stejně se bavíme za něj, 30tis kč je hrozně málo na daný swap přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 13:52   Citovat  

Dutch napsal:
jak chceš dát převodovku z B16 na H22 to přeci nejde...

jde to
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 13:52   Citovat  

Lukas28 napsal:
vím o tom problému s váhou na předku, proto se mu snažím už tedka vyhnout (bezservové řízení, absence klimatizace,laminátová kapota)

stejně se bavíme za něj, 30tis kč je hrozně málo na daný swap přátele
to je jiná to potom jo. bokud to vyvážiš a odstraníš těch pár kilo pak to funguje a pokud tahle přemýšlíš tak ti fandím v projektu je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 13:54   Citovat  

Lukas28 napsal:
jde to
fakt jo, jak je to možný? Jako nějakou přírubou? A i tak VTI B16 má snad nejkratší převodovku, nevím jestli by to pro H22 bylo dobré, ale to střílím od boku
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 13:59  Naposledy upravil Lukas28 dne 3.1.2013 , 14:17, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Dutch napsal:
fakt jo, jak je to možný? Jako nějakou přírubou? A i tak VTI B16 má snad nejkratší převodovku, nevím jestli by to pro H22 bylo dobré, ale to střílím od boku

vyrábí je quartersportsdrag, jsou i na FB kde mají víc fotek, nebo oficiální stránky tudy odkaz

ceny

EGDC:EK:EFDA H2B kit
w/use of hydro trans
$699

EFDA H2B kit
w/use of cable trans
$675

a fotka H22 s převodovkou z Béčka
   Návrat  
zyx je teď offline  zyx
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 14:17   Citovat  

Lukas28 napsal:
vyrábí to amíci, příruba a dalších pár součástek, cena kolem 12tis jestli si dobře pamatuji cenu tak 12000kč

vyhledej si na netu H22b

tudy odkaz
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 14:29   Citovat  

brutalitka... ale finančně na prd Velmi šťastný
   Návrat  
tom.marek je teď offline  tom.marek
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 15:19   Citovat  

ja si nechaval delat rozpocet na komplet prestavbu B16A2 v Brne blok vyjde cca 60000,- hlava cca 50000,- prevodovka upravená s LSD 25000, pak je potreba vyfuk, svody, manifold, klapka, vstriky, setrvak, spojka a spousta vecí kolem motoru skoncili jsme asi na 180000,- tak sem si to nakonec rozmyslel, kdyz bych pripocítal podvozek a vetší brzdy mám solidní Type-R je to dobrý takze aby z toho byla porádně nadupaná kára chce to aspon 250000,- na komplet
   Návrat  
94EJ★1 je teď offline  94EJ★1
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 15:28   Citovat  

kdyz koukam za kolik si predstavujes upravy motoru tak bych ti raci doporucil samotnej motor z ITR a mas vyhrano OK
   Návrat  
Brian je teď offline  Brian
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 15:39   Citovat  

Kyon napsal:
kdyz koukam za kolik si predstavujes upravy motoru tak bych ti raci doporucil samotnej motor z ITR a mas vyhrano OK

presne tak je to dobrý nebo tu nekdo prodával B16A popř. B16B Velmi šťastný
získat 200 koní u N/A bude hoooooodne drahých
   Návrat  
zyx je teď offline  zyx
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 15:53   Citovat  

tom.marek napsal:
ja si nechaval delat rozpocet na komplet prestavbu B16A2 v Brne blok vyjde cca 60000,- hlava cca 50000,- prevodovka upravená s LSD 25000, pak je potreba vyfuk, svody, manifold, klapka, vstriky, setrvak, spojka a spousta vecí kolem motoru skoncili jsme asi na 180000,- tak sem si to nakonec rozmyslel, kdyz bych pripocítal podvozek a vetší brzdy mám solidní Type-R je to dobrý takze aby z toho byla porádně nadupaná kára chce to aspon 250000,- na komplet

Muzu vedet kde v Brne?Diky.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 15:53   Citovat  

Hmm díky kluci za info. Jak jsem říkal že se to dělá pomocí frémy. Tahle jsem dávali do ARA M461 motor z avie Velmi šťastný ale za ty prachy co jsem viděl v odkazu to vlastně ani nejde pořádnej výtlem
   Návrat  
Repi je teď offline  Repi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 16:36   Citovat  

Lukas28 napsal:

co máš z toho mě by to taky zajímalo.. h22 má jenom o par kilo víc jak b16, t se dá vykompenzovat lamino věcma na předku
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
upravit B16 -nebo- Turbo ?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina