Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
předehřev vody z motoru TDi
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 15:34   Citovat  

Zdravím, soused řeší do svého volva předehřev motoru, sehnal si příruby se žhavícíma svíčkama z TDi čka a chce to zařadit do vodního okruhu, ale nemá řídící jednotku, takže jsem to chtěl pořešit relátkama, a můj dotaz je : jak dlouho můžu nechat sepnutý žhavič než odejde? jde mi o to jestli tam ty žhaviče nějak cyklujou nebo jsou sepnuté a žhaví třeba pět minut v kuse dokud se voda neohřeje na určitou teplotu, takže jestli stačí spínač nebo se musí udělat obvod s časováním....
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 18:44   Citovat  

No, hlavně bych se zajímal o to, co na to bude říkat baterka.. takovej žhavič žere klidně 10-20A. Přece jenom ty nafťáky mají ty baterky trochu kapacitnější mimo jiné i z těchto důvodů..

Blackburn je teď offline  Blackburn
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 21:29   Citovat  

Jako lajk si myslím že pokud voda nebude cyklovat tak se těžko ohřeje v celém systému.
Navíc voda a tento žhavič asi taky nebude uplně vhodná kombinace. (takto teplotně námáhaná součástka hodně rychle prorezne)
Řekl bych že žhavení je řízené podle venkovní teploty a pro určité stupně je určitá délká natápění. (typuji podle chování mého bývalého BMW 330D) Dále nebudou a nejsou stavěné na nějaké dlouhé žhavení v řádu minut.

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 21:31   Citovat  

bavíte se tady o žhavících svíčkách pro komory válců a chcete je dávat do vodního okruhu ? OK muhehe

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 21:40   Citovat  

já jsem zapomněl dodat že tohle funguje až když je motor nastartovaný, takže voda protéká a je to tam aby se ohřála rychleji, a ty žhaviče v té přírubě jsou přímo na ohřívání vody, nevrtáme žhaviče z válců do vodního okruhu...pro vodu je to určeno....vypadá to takto...a když se dají dva k sobě tak se jen rozřeže hadice v okruhu a vloží se to tam....

předehřev.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
předehřev.jpg, 17.16 kB

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 21:46   Citovat  

Přesně tak, funguje to až při nastartovaném motoru. Ani baterka z traktoru by to dlouho nevydržela.
Není to předehřev vody před startem, ale urychlení ohřevu po startu studeného motoru.
U nafťáka to má smysl, ten má hrozně málo ztrátového tepla, ale u benzíňáka se to moc nevyužije. Ten se ohřívá rychle když má v pořádku termostat.
Možná na popojížďky v zimě po městě by to mohlo mít smysl. Tam by ale brzo šla batrka kakat. Neměla by šanci se dobít, když by se často startovalo a ještě by "žraly" elektriku tyhle žhaviče.

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 21:46   Citovat  

Jonaasek napsal:
já jsem zapomněl dodat že tohle funguje až když je motor nastartovaný, takže voda protéká a je to tam aby se ohřála rychleji, a ty žhaviče v té přírubě jsou přímo na ohřívání vody, nevrtáme žhaviče z válců do vodního okruhu...pro vodu je to určeno....vypadá to takto...a když se dají dva k sobě tak se jen rozřeže hadice v okruhu a vloží se to tam....

Má omluva, málem jsem totiž při večeru šel pod stůl, co se tu zas nevymyslelo za převrat Úsměv přátele je to dobrý

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 21:48   Citovat  

Blackburn napsal:
Jako lajk si myslím že pokud voda nebude cyklovat tak se těžko ohřeje v celém systému.
Navíc voda a tento žhavič asi taky nebude uplně vhodná kombinace. (takto teplotně námáhaná součástka hodně rychle prorezne)
Řekl bych že žhavení je řízené podle venkovní teploty a pro určité stupně je určitá délká natápění. (typuji podle chování mého bývalého BMW 330D) Dále nebudou a nejsou stavěné na nějaké dlouhé žhavení v řádu minut.

Při nastartovaném motoru samozřejmě chl. kapalina kolovat bude.
V chladícím okruhu většinou bývá nemrznoucí směs a ta má v sobě přísady proti korozi. Mrk

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 21:51   Citovat  

v poho o nic nejde přátele on má V70 D5 a dost dlouho se mu to zahřívá, tak nějak přišel k tomuto, a na vw fóru to řešili i nějakým relátkama, ale zdá se mi právě blbost aby ty žhaviče jely třeba deset minut, takže by se to mělo řešit nějakým časovým obvodem, aby ty žhaviče cyklovaly, ale zas tam kluk píše že na to měl napojené diody a prej ty žhaviče do teploty 50-70 stupňů jedou nepřetržitě...a když jim ta řídící jednotka odešla tak to zapojili na silové relé a spínač...

Obsah fóra Honda-club.cz   
předehřev vody z motoru TDi
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina