Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 5G každá rada dobrá
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Milhaus33 je teď offline  Milhaus33
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2013 , 17:05   Citovat  

Zdravím všechny Honďáky, jsem tady nováčkem, ale musím říct jak jsem to tady už několikrát bez reg. procházel je to fakt dobrý co všechno se tady dá zjistit fakt skvělá věc od fóra až po vlastně celý Honda club.
Teďka k mému problému mám A5G 2.0 16V motor F20Z1 96kw r.v. 1995 naj. asi 280xxx mám ho necelý rok vše bez problémů spolehlivý nikdy nezklamal až teďka. Jel jsem z táhlého kopce a najednou začal nepochopitelně jen tak cukat při rychlosti kolem 70 až 80kmh tak nějak příznaky podobné jakoby nebyl beznín přitom tam bylo ještě asi 15 až 20 lit.Vyřadil jsem a jel na neutrál z kopce při dojetí na rovinku jsem chtěl dál normálně pokračovat zmáčknu spojku zařadím trojku a to samý nedržel ani volnoběh nereagoval na plyn spíš měl tendenci zdechnout..... cukání a jen popojíždění jako by docházel benzín podobné příznaky dostal jsem se setrvačností tak tak na parkoviště a tam mi to zhaslo. Po opětovném zkoušení mi to naskočilo jen na pár chvilek opět při sešlápnutí plynu žádná reakce chvíli volnoběh a pak zdechnutí asi tak 6x za sebou pak jsem to vzdal auto jsem nechal na parkovišti přes noc a druhý den jsem se vydal s malou jiskrou naděje to zkusit..... nyní už to ani nenaskočilo jen točení a jakoby náznak toho, že už by mohl naskočit .... čerpadlo cvakne a točí, kontrolka motoru normálka rozsvítí a zhasne vlastně všechny kontrolky normálně akorát nenastartuje. A nakonec asi nejdůležitější info asi od května zkouším E85 bez úprav motoru v poměru 60nat95:40e85 později 50:50 od začátku bez problému teďka občas ty zimní starty, ale jinak opravdu no problem. Zatím jsem to odtáhl k místnímu vesnickému mechanikovi, který se asi v Hondách příliš neorientuje, ale kamarád mi ho doporučil dal jsem mu pár typů .... první byl palivový filtr na ten jsem nejvíc sázel, ale bohužel bez výsledku dal se nový, ale stejné příznaky další tip svíčky ..... a taky nic. Tak jsem trošku bezradný nenašel by se někdo s podobnou zkušeností forum jsem proletěl a na pár věci narazil budu zkoušet main rele, rozdělovač pak se uvidí.A kdyby měl někdo podobnou zkušenost či zaručený tip díky moc za jakoukoliv radu Se stydím Úsměv předem díky a Hondám zdar
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
1
PříspěvekZaslal: 13.1.2013 , 17:14   Citovat  

Ať mechanik zkusí, jestli dává jiskru. Pokud ne, je to cívka nebo modul v rozdělovači. U hond asi nejčastější závada.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 13.1.2013 , 17:18   Citovat  

Svíčky tam dej nové NGK ale zkus vyblikat jednotku jestli hlásí chybu.A5G trpěl na cívku v rozdělovači tak se podívej jestli motor dává jiskru.

Fincz je teď offline  Fincz
1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 13.1.2013 , 20:21   Citovat  

Problém by taky mohl být ve spojení rozdělovače a motoru. Zkontroluj jestli je v pořádku čep co spojuje hřídélku rozdělovače s tím protikusem do vačky. Jinak nejspíš cívka nebo modul zapalování jak již bylo psáno. Skočím udělat foto, snad to z něj bude dost jasné.

P270310_20.18.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
P270310_20.18.jpg, 749.6 kB

0
PříspěvekZaslal: 13.1.2013 , 21:09   Citovat  

Díky chlapi vyzkouším a uvidím a dám info co a jak viděl bych to taky na ten rozdělovač.... díky moc za foto Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 16.1.2013 , 23:19   Citovat  

Tak chlapi jiskru to hází svíčky i rozdělovač ok. Benzínové čerpadlo dává špatný tlak, takže je buď špatné nebo mě napadá relé. Co myslíte? Díky je to dobrý

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2013 , 23:22   Citovat  

Myslím, že relé buď funguje nebo ne, že nemá na tlak vliv.
Holt měřit, kde tlak ještě je a kde ne. Může být ucpaný vedení, špatná pumpa, ucpanej filtr, těžko říct.

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2013 , 23:37   Citovat  

nebo taky na palivové liště regulátor tlaku. je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 18.1.2013 , 9:43   Citovat  

Zdravím, tak nakonec je problém v čerpadle. Čerpadlo sice čerpá ale naprázdno je tam nějaký převod přes ozubené kola a ty se vymleli takže jsme snad na to kápli. Díky všem za příspěvky je to dobrý OK OK

Daniel je teď offline  Daniel
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2013 , 20:30   Citovat  

Pokusím se zde vepsat i svůj problém.
Stejný motor jako předchozí uživatel. Problém je v tom, že nedává vůbec jiskru. Odzkoušel jsem přeletovat main relé, zkontroloval všechny pojistky.
Při kontrole rozdělovače a demontáži víka jsem očistil kontakty ve víku, na palci, ale bez výsledku. Odzkoušel jsem startovat bez víka rozdělovače a z kovové části cívky která dosedá na víko jsou vidět přeskakující jiskry na kostru, palec se při startování točí.

Předem děkuji za tipy a rady

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2013 , 20:44   Citovat  

tzn na výstupu z cívky jiskra jde ? pak je bud problém ve víčku nebo kabelech ke svíčkám a nebo přímo svíčkách

Daniel je teď offline  Daniel
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2013 , 15:56   Citovat  

měřil jsem cívku a hodnoty mezi A a B jsou 0,6 Ohm, mezi A i B a sekundárem 24kOhm - dle manuálu má být do 15kOhm?
Nicméně při sundaném víčku rozdělovače a přiložení kabelu se svíčkou na cívku přeskakují na svíčce jiskry. Dále jsem odzkoušel měřit spojení cívky až na palec při instalovaném víčku a bez závad.
Odzkoušel jsem i všechny čtyři výstupy z víčka, jiný kabel ke svíčkám, jinou svíčku a stále nejde z víčka rozdělovače na svíčku jiskra.
Tak mám dotaz, zda nemůže být problém v té cívce díky vyššímu odporu a nebo přeskakuje jiskra z palce na kovovu část rozdělovače a né na plošky víčka.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 5G každá rada dobrá
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina