Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G - otazky a skusenosti
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Worko je teď offline  Worko
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 23:29   Citovat  

Ahojte.
Pred tromi mesiacmi som sa stal stastnym majitelom Hondy Civic 1.4 i-Vtec 9G vo vybave Comfort. Auto je perfektne - sedi v zakrutach, je pohodlne, spotreba velmi dobra – cca 99% mam zapnuty ECO mod a v zime mam kombinovanu na ContiWinter TS850 okolo 6.1 litra. Do dnesneho dna som najazdil okolo 2500km.

Nechcem tu nejak SPAMovat hlupostami, no myslim si, ze hlavne novi majitelia a zaciatocnici ocenia odpovede na tieto otazocky: Se stydím

1. Vcera som prvykrat vykrocil na dialnicu a pri cca 3400-4000rpm (110-130km/h) som spozoroval taky jemne tlmene piskavy, postupne linearne sa zvysujuci zvuk - ked akcelerujem pri hore uvedenych otackach. Do tych 110km/h nepocut nic. Ked napriklad v 130km/h prestanem pridavat, tak ten zvuk mizne. Cize pozorujem ho len pri akceleracii vo vyssich rychlostiach. Nie je to nejak hrozny zvuk, no radsej sa spytam tu to mi hlava nebere

2. Ked je auto studene, nastartujem tak cca v 2500rpm trosku nieco zarezonuje (ako keby zabzuci). Po ujazdeni cca 10km a ustalenej teplote motora to uz skoro vobec nepozorujem. Pri inych otackach ako 2500km to pri studenom motore taktiez nepocut.

3. Zaujimalo by ma este, ci su okna dveri pokryte nejakou foliou z vonkajsej strany. Mam totiz znacne skrabance na prednom okne lavych dveri. Skrabkou to podla mna nebude, skor pri stahovani okien, ked bola namraza. No kazdopadne mi to pride trosku hanebne, ze sa okna mozu tak skoro poskrabat...

4. Pri vyssich rychlostiach mam pocit, ze cez toto okno (ak je samozrejme uplne zavrete) mierne prefukuje vzduch z vonku a trosku ho aj pocut (taky zvuk akokeby boli nie uplne dobre zavrete dvere, pricom su dobre zabuchnute a ani kontrolka nikde nesvieti).

5. Je podla vas v poriadku, ak auto stoji s vypnutym motorom a pri zatiahnutej rucnej brzde nim zacnem kyvat zboka na bok, tak vzadu pri kolesach to vrzga jak stare dvere? Ked auto stoji na mieste len so zaradenou rychlostou (rucna nie je zatiahnuta), tak je pri rovnakom kyvani vsetko tiche.

Zaujima ma teda, ci su podla vas dane pripady dovodom zajst na reklamaciu a odstranenie chyb k predajcovi. Takisto by som bol rad, ak by ste sem prispievali s dalsimi postrehmi a otazkami ohladne Civic 9G, ved clovek sa uci najma na chybach je to dobrý .

DAKUJEM Honda
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
LK8G je teď offline  LK8G
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 23:47  Naposledy upravil LK8G dne 29.12.2012 , 23:50, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Worko napsal:

5. Je podla vas v poriadku, ak auto stoji s vypnutym motorom a pri zatiahnutej rucnej brzde nim zacnem kyvat zboka na bok, tak vzadu pri kolesach to vrzga jak stare dvere? Ked auto stoji na mieste len so zaradenou rychlostou (rucna nie je zatiahnuta), tak je pri rovnakom kyvani vsetko tiche.

čau, mám sice C8G, ale dělá mi to taky, hlavně, když auto třeba nechám pár dnů stát, (ale i když ručka není zatáhlá)
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 23:50  Naposledy upravil 2bep dne 29.12.2012 , 23:50, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

k bodu 5): To je dle mě od zadních kotoučů. Resp. čelisti nejsou stažené na fest a jak se autem pohybuje, tak tam dochází k malým pohybům destička/kotouč a odsud pocházejí tyto zvuky. Takto to mám aspoň vypozorované na C8G, kde je zadní náprava podobná Mrk

EDITED: as LK8G Mrk je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 23:50   Citovat  

Možná Ti to pomůže: tudy odkaz

ad 3. jaký mají ty škrábance směr? Horizontální, nebo vertikální?
ad 4. máš pocit, nebo to opravdu profukuje? To co slyšíš bude možná aerodynamický hluk.
ad 5. jak moc máš zataženou ručku? Zkus ji zatáhnout víc...myslím si, že ji máš zataženou málo a jak s tím houpeš, tak drhnou desky o kotouče. Dělá to i C7G...je to normální.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 23:51   Citovat  

Ad 1: tenhle zvuk můžou dělat zimní pneu. Mně to dělají a vysvětluju si to těma lamelama ("červíkama") ve vzroku. Je ten zvuk stejnej ikdyž jedeš po asfaltu s jinou hrubostí povrchu?

Ad 2: s tím bych asi zajel do servisu ať na to mrknou. To by nové auto dělat nemělo.

Ad 3: skla určitě žádnou folií potažené nejsou a klidně si je mohl poškrábatškrabkou na led. Stačí když blo sklo před namrznutím špinavé a ta špína pak při oškrabávání námrazy sklo poškrábe. Já sám jsem si takhle udělal pěknou rýhu na předním skle. Ono sklo není kdovíjak tvrdý materiál a není velký problém ho poškrábat.

Ad 4: i tohle bych reklamoval v servisu. To by taky nové auto dělat nemělo.

Ad 5: to vrzání způsobujou právě brzdové destičky o brzdový kotouč. Pokud vržou, tak jsou málo přitlačené ke kotouči. Zkus ruční brzdu zatáhnout ještě víc a mělo by to přestat vrzat.
   Návrat  
master88 je teď offline  master88
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 3:22   Citovat  

Worko napsal:
Ahojte.
Pred tromi mesiacmi som sa stal stastnym majitelom Hondy Civic 1.4 i-Vtec 9G vo vybave Comfort. Auto je perfektne - sedi v zakrutach, je pohodlne, spotreba velmi dobra – cca 99% mam zapnuty ECO mod a v zime mam kombinovanu na ContiWinter TS850 okolo 6.1 litra. Do dnesneho dna som najazdil okolo 2500km.

Nechcem tu nejak SPAMovat hlupostami, no myslim si, ze hlavne novi majitelia a zaciatocnici ocenia odpovede na tieto otazocky: Se stydím

1. Vcera som prvykrat vykrocil na dialnicu a pri cca 3400-4000rpm (110-130km/h) som spozoroval taky jemne tlmene piskavy, postupne linearne sa zvysujuci zvuk - ked akcelerujem pri hore uvedenych otackach. Do tych 110km/h nepocut nic. Ked napriklad v 130km/h prestanem pridavat, tak ten zvuk mizne. Cize pozorujem ho len pri akceleracii vo vyssich rychlostiach. Nie je to nejak hrozny zvuk, no radsej sa spytam tu to mi hlava nebere

2. Ked je auto studene, nastartujem tak cca v 2500rpm trosku nieco zarezonuje (ako keby zabzuci). Po ujazdeni cca 10km a ustalenej teplote motora to uz skoro vobec nepozorujem. Pri inych otackach ako 2500km to pri studenom motore taktiez nepocut.

3. Zaujimalo by ma este, ci su okna dveri pokryte nejakou foliou z vonkajsej strany. Mam totiz znacne skrabance na prednom okne lavych dveri. Skrabkou to podla mna nebude, skor pri stahovani okien, ked bola namraza. No kazdopadne mi to pride trosku hanebne, ze sa okna mozu tak skoro poskrabat...

4. Pri vyssich rychlostiach mam pocit, ze cez toto okno (ak je samozrejme uplne zavrete) mierne prefukuje vzduch z vonku a trosku ho aj pocut (taky zvuk akokeby boli nie uplne dobre zavrete dvere, pricom su dobre zabuchnute a ani kontrolka nikde nesvieti).

Zaujima ma teda, ci su podla vas dane pripady dovodom zajst na reklamaciu a odstranenie chyb k predajcovi. Takisto by som bol rad, ak by ste sem prispievali s dalsimi postrehmi a otazkami ohladne Civic 9G, ved clovek sa uci najma na chybach je to dobrý .

DAKUJEM Honda

Jednak gratuluji ke koupi, jednak pozoruji, že budu muset zkusit pozorovat tyhle zvuky a pazvuky... jediný co mě zatím štvalo u C9G je to, že jsem si nepřiplatil za exe s adaptabilním tempomatem Hihi

ad 1) těžko říct, ale pneu to nebudou, nahrávat to na mobil asi nemá smysl tam asi nic slyšet nebude co :-/

ad 2) nejsi první kdo si na toto stěžuje, ikdyž ten co ho znám má 1,8 ale také benzín, musím to zkusit vypozorovat na naší C9G...

ad 3) folie okna opravdu nemají, udělej foto

ad 4) tak tohle určitě v pořádku není, zkontroluj těsnění kolem okna, dveří a zda se 100% dovírá okno, tohle na reklamaci je určitě

ad 5) budou to desticky... jinak teda nvm ale i kdyby auto co stojí v garáži dělalo když stojí pazvuky jaký chce fakt by mi to netrhalo žíly jako když jedu nebo tak no Úsměv ale proč ne...

můj dotaz k C9G je, zda jak má dělené zadní okno, je ta spodní část plastová či skleněná? U C8G totiž pokuď vím je plast a nejde tam proto dobře nalepit folie...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 11:38   Citovat  

ad okno 5. dveří: Ano C8G má díl pod spoilerem plastový (vlastně je to jeden plastový kus včetně onoho spoileru Úsměv )
Se můžeš někdy na Chodově blíže podívat, až dorazíš Mrk
C9G má myslím obě okna skleněná.
   Návrat  
Forev77 je teď offline  Forev77
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 11:41   Citovat  

Worko napsal:
Ahojte.

DAKUJEM Honda

Ahoj, gratuluji Úsměv Mám C9 sice z motorem 1,8, ale to co popisuješ ve druhém bodě pozoruji taktéž a už jsem to zde zmiňoval. Jediný rozdíl u mě je, že zvuk se mi projevuje mezi 2tis až 3tis otáčky a pouze po zahřátém motoru, u studeného vůbec nepozoruji. Projel jsem si i předváděčku a zvuk tam byl taktéž (po zahřátí). Vykytli se mi další dva "problémy" - Při couvání a následném zabrzdění se mi ozve rána od brzd. Byl jsem s tím v Hondě, všechno prozkoumali a jediné co je napadá, že je něco z brzdičemi - třmeny .... na nový rok tam jedu a zkusí přehodit brzdiče z předváděčky a pokud to nebude dělat objednají nové na záruku ...musí to takto zkusit z předváděčky, neboť kdyby to nebylo ono Honda by jim to nezaplatila ... není to nic hrozného .. jenom když na brzdu šlápnu razantněji. Druhý možná "problém" je, že při zastavení a spuštění funkce autostop mi Honda napíše, že není možné spustit z důvodu nízkého napětí baterie??? Chlapi!!! - ňáké rady nápady Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 11:54   Citovat  

Forev77 napsal:
Druhý možná "problém" je, že při zastavení a spuštění funkce autostop mi Honda napíše, že není možné spustit z důvodu nízkého napětí baterie??? Chlapi!!! - ňáké rady nápady Velmi šťastný

S tímhle jsem se setkal letos na konci zimy u předváděčky v Motole (1,8 MT Comfort), kdy systém STOP@START nefungoval. Má nějakou kontrolu na stav nabití akumulátoru a pokud je nedostatečný, aby mohl motor opět bezpečně nastartovat, tak nechá motor běžet.
Nejezdíš spíš kratší trasy po městě? Časté starty a nedostatek času na pořádné dobití akumulátoru?

Nevim jak je na tom C9G 1,8 , ale C8G se stejným motorem má 45Ah a tu se mi podařilo vyšťavit po cca 60h svícení předními stropními lampičkami.
Na C8G 1,8 začíná odcházet po cca 4 - 6 letech, aspoň co mám vysledované od osatních členů.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 12:01   Citovat  

2bep napsal:
S tímhle jsem se setkal letos na konci zimy u předváděčky v Motole (1,8 MT Comfort), kdy systém STOP@START nefungoval. Má nějakou kontrolu na stav nabití akumulátoru a pokud je nedostatečný, aby mohl motor opět bezpečně nastartovat, tak nechá motor běžet.
Nejezdíš spíš kratší trasy po městě? Časté starty a nedostatek času na pořádné dobití akumulátoru?

Nevim jak je na tom C9G 1,8 , ale C8G se stejným motorem má 45Ah a tu se mi podařilo vyšťavit po cca 60h svícení předními stropními lampičkami.
Na C8G 1,8 začíná odcházet po cca 4 - 6 letech, aspoň co mám vysledované od osatních členů.

Díky za reakci. Ano jezdím tak 80% po městě, ale zase tak minimálně 30km na jízdu ... což stejně na baterku není nic moc. Občas ikdyž nemusím jí protáhnu mimo město. Také mě to již napadlo. Znamená to, že baterka musí být 100% aby systém fungoval?!
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 12:06   Citovat  

Jinak v C9 je baterie 60Ah.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 16:06   Citovat  

Stepa napsal:
Možná Ti to pomůže: tudy odkaz

ad 3. jaký mají ty škrábance směr? Horizontální, nebo vertikální?
ad 4. máš pocit, nebo to opravdu profukuje? To co slyšíš bude možná aerodynamický hluk.
ad 5. jak moc máš zataženou ručku? Zkus ji zatáhnout víc...myslím si, že ji máš zataženou málo a jak s tím houpeš, tak drhnou desky o kotouče. Dělá to i C7G...je to normální.

Dakujem vsetkym za velmi rychle reakcie OK .

5. bod som nakoniec vyriesil: Naozaj, po totalnom zatiahnuti rucnej brzdy na tusim 3 "kliky" to pri kyvani auta uz nevrzga. Doteraz som rucnu brzdu aj vzhladom na zimne obdobie upinal iba na 2 kliky.

3. bod, co sa skrabancov tyka - su vertikalne. Skusim sem uploadnut 2 fotky robene mobilom.

civic_skrabance2.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
civic_skrabance2.JPG, 423.51 kB

civic_skrabance1.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
civic_skrabance1.JPG, 482.91 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 16:30   Citovat  

K těm škrábancům.
Měl jsi (nebo možná ještě máš) kamínky zaseklé v liště, která doléhá na spodek okna.
Stáhni okno úplně dolů a tu lištu ("sametku") vyčisti od bordelu.
Za sucha to jde dobře zubním kartáčkem a za mokra třeba utěrkou z mikrovlákna.

Jo a existují leštící pasty na sklo, které by uměly ty škrábance alespoň trošku zaleštit aby nebyly tolik vidět.
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 18:04   Citovat  

Forev77 napsal:
Díky za reakci. Ano jezdím tak 80% po městě, ale zase tak minimálně 30km na jízdu ... což stejně na baterku není nic moc. Občas ikdyž nemusím jí protáhnu mimo město. Také mě to již napadlo. Znamená to, že baterka musí být 100% aby systém fungoval?!

Myslím si, že to bude tím nabitím...dej ji na nabíječku, nebo projeď delší trasu a uvidíš. A 60Ah mi nepřijde zase tolik na stop/start system.

Worko napsal:
Dakujem vsetkym za velmi rychle reakcie OK .

5. bod som nakoniec vyriesil: Naozaj, po totalnom zatiahnuti rucnej brzdy na tusim 3 "kliky" to pri kyvani auta uz nevrzga. Doteraz som rucnu brzdu aj vzhladom na zimne obdobie upinal iba na 2 kliky.

No vidíš, jak stačilo málo Úsměv. Jestli stojiš na rovině, tak nech zařazený jenom kvalt, je to lepší.
Worko napsal:
3. bod, co sa skrabancov tyka - su vertikalne. Skusim sem uploadnut 2 fotky robene mobilom.

Teda to jsou dost velké škrábance...omrkni ty mechovky, jak píše Petr.
   Návrat  
VVan je teď offline  VVan
PříspěvekZaslal: 30.12.2012 , 23:15   Citovat  

4. měl by to být aerodynamický hluk, když vzduch proudí "zkrz" zpětná zrcátka, řešili to někde na tomto foru: tudy odkaz
měli by to uznat jako reklamaci, já to slyším kolem 70 km/h, ale nebudu to řešit

Jinak mám 1.4 comfort od 8/2012 najeto přes 4800 km. Jediné co zatím řeším je ten nefunkční start/stop kvůli nízkému napětí baterie asi poslední 2 měsíce. Nejčastější trasa 20 km do práce, jezdím skoro denně. Teď občas před jízdou měřím baterku (multimetrem za 400 stovky). Když jsem měřil kolem 12,4V start/stop už v té době nefungoval. Teď přes svátky jezdím méně a naměřím před jízdou už jen 12,2V. Nechce se mi vytahovat baterka z auta kvůli dobití (panelák). Jak to vidíte vy?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.12.2012 , 0:05   Citovat  

VVan napsal:
4. měl by to být aerodynamický hluk, když vzduch proudí "zkrz" zpětná zrcátka, řešili to někde na tomto foru: tudy odkaz
měli by to uznat jako reklamaci, já to slyším kolem 70 km/h, ale nebudu to řešit

Jinak mám 1.4 comfort od 8/2012 najeto přes 4800 km. Jediné co zatím řeším je ten nefunkční start/stop kvůli nízkému napětí baterie asi poslední 2 měsíce. Nejčastější trasa 20 km do práce, jezdím skoro denně. Teď občas před jízdou měřím baterku (multimetrem za 400 stovky). Když jsem měřil kolem 12,4V start/stop už v té době nefungoval. Teď přes svátky jezdím méně a naměřím před jízdou už jen 12,2V. Nechce se mi vytahovat baterka z auta kvůli dobití (panelák). Jak to vidíte vy?

Já to vidím tak, že máš baterku pěkně vyšlehanou. Jak nemá alespoň 12,6 V tak je to špatný. Určitě ji vyndej a v teple pořádně nabij. Takhle si akorát zbytečně snižuješ její životnost, když ji máš dlouhodobě nenabitou.
Ten systém start/stop je taková hovadina. Jenom další ekoteroristický výmysl.
Jenom se tím všechno zbytečně víc opotřebovává a výsledný efekt žádný.
To je pak baterka věčně nenabitá, takže alternátor běží na plno, takže má větší odpor a motor má díky tomu větší spotřebu paliva a větší emise.
Tak kde je ta úspora a ekologie?
A to nemluvím o zkrácené životnosti baterie, startéru a dalších částí auta.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.12.2012 , 0:41   Citovat  

Petr 78 napsal:
Já to vidím tak, že máš baterku pěkně vyšlehanou. Jak nemá alespoň 12,6 V tak je to špatný. Určitě ji vyndej a v teple pořádně nabij. Takhle si akorát zbytečně snižuješ její životnost, když ji máš dlouhodobě nenabitou.
To je pak baterka věčně nenabitá, takže alternátor běží na plno, takže má větší odpor a motor má díky tomu větší spotřebu paliva a větší emise.

tak nějakej důvod to mít asi bude, každopádně C9G má kouzelný čudlík kde se to dá vypnout, takže pro zarputilé Prahojezdiče by to nemusel být velký problém...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.12.2012 , 1:18   Citovat  

master88 napsal:
tak nějakej důvod to mít asi bude, každopádně C9G má kouzelný čudlík kde se to dá vypnout, takže pro zarputilé Prahojezdiče by to nemusel být velký problém...

Ještěže tak je to dobrý
   Návrat  
VVan je teď offline  VVan
PříspěvekZaslal: 5.1.2013 , 9:40   Citovat  

Petr 78 napsal:

Spíš jsem myslel, jestli není divné, že je tak vyšlehaná už po 4 měsících od koupě auta. S klimou ani topením to nijak nepřeháním, spíš naopak a start/stop jsem v 90% cest nevyužil. Měřil jsem dobíjecí napětí a je ok, ale ani po 80 km trase se mi to skoro vůbec nedobije. Uvažoval jsem jestli v tom režimu ECON třeba není alternátor méně účinný, protože jsem 1 měsíc jezdil jen v ECON režimu, ale nevím.
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 5.1.2013 , 9:57   Citovat  

VVan napsal:
Měřil jsem dobíjecí napětí a je ok, ale ani po 80 km trase se mi to skoro vůbec nedobije. Uvažoval jsem jestli v tom režimu ECON třeba není alternátor méně účinný, protože jsem 1 měsíc jezdil jen v ECON režimu, ale nevím.

to snad ne..podle me tohle nemuze na to mit zadny vliv
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.1.2013 , 10:11   Citovat  

VVan: divne to urcite je, sel bych to reklamovat. Kazdopadne zivotnost baterky s autem co ma (a pouziva) start/stop bude obecne hodne spatna, o tom, co si o takovem zachazeni mysli starter a samotny motor nemluve. Ale to te nemusi zajimat, pokud to po zaruce prodas.
   Návrat  
asahi je teď offline  asahi
PříspěvekZaslal: 14.1.2013 , 15:55   Citovat  

U me S/S system z 90% nefunguje na prvnich dvou cervenych, jakmile ujedu delsi trasu, tak uz se vypne, pouze tenhle vikend se chovala jinak, nez jak jsem doposud zvyklej - na krizovatce se motor vypl, nasledne se zobrazila informacni zprava, ze je asi malo stavy a motor se sam nahodil (doted to delalo tak, ze se ukazala ta zprava a motor se nevypl).
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2013 , 23:06   Citovat  

mě přijde že mi taky nějak nefunguje, resp. od doby co jsem nechal v garáži zapnuté světlo v autě a pak dobíjel baterku Je to tam. ale zatím mi to nějak nechybí, budu to řešit při roční kontrole v červnu kdyžtak
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 27.1.2013 , 11:25   Citovat  

Ahojte po kratsej dobe.

Nove problemy:

1. Ako vyssie spomina kolega ohladne baterie - mam podobny problem. V poslednom case som si vsimol vystrahu, ze S/S system sa nemoze aktivovat, lebo slaba bateria. Auto ma takisto len 4 mesiace... . Co odporucate: reklamaciu, alebo vybrat na noc bateriu a poriadnu ju nabit (aku autonabijacku odporucate / neodporucate)?

2. Ked mierne poprsi a vonku je do -5C, tak neviem otvorit okno na strane vodica. Trosku slaby mraz na to, aby sa neotvorilo okno, nemyslite?

3. Auto mierne rezonuje ako pri 1500, 2500 rpm.

4. Pri vyssie spominanych -5C sa mi v aute takmer stale vytvori mierna namraza na celom celnom skle vo vnutri. Neviete ako najidealnejsie tomu predist?

DAKUJEM je to dobrý
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.1.2013 , 11:35   Citovat  

Worko napsal:
Ahojte po kratsej dobe.

Nove problemy:

1. Ako vyssie spomina kolega ohladne baterie - mam podobny problem. V poslednom case som si vsimol vystrahu, ze S/S system sa nemoze aktivovat, lebo slaba bateria. Auto ma takisto len 4 mesiace... . Co odporucate: reklamaciu, alebo vybrat na noc bateriu a poriadnu ju nabit (aku autonabijacku odporucate / neodporucate)?

4. Pri vyssie spominanych -5C sa mi v aute takmer stale vytvori mierna namraza na celom celnom skle vo vnutri. Neviete ako najidealnejsie tomu predist?

DAKUJEM je to dobrý

Tak chodit se 4 mesicni baterii domu a nabijet ji aby to fungovalo to snad ne nesouhlas to bych spis videl na reklamaci,protoze to fakt neni normalni. Neznam 9G ale shanet nabijecku a nabijet si myslim je KO

to celni okno staci pred prijezdem vysusit klimoskou..me se to osvedcilo..pak uz se nema z ceho udelat namraza
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.1.2013 , 11:36   Citovat  

Worko napsal:

Vlhkost v interieru auta. Krome prevence (co nejmin snehu na botach, nenechavat mokre veci dlouho v aute apod.) pouzivej casto klimatizaci- vysusuje. + jeji automaticky rezim bude dostatecne foukat i na to sklo.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.1.2013 , 12:15   Citovat  

Worko napsal:
Ahojte po kratsej dobe.

Nove problemy:

2. Ked mierne poprsi a vonku je do -5C, tak neviem otvorit okno na strane vodica. Trosku slaby mraz na to, aby sa neotvorilo okno, nemyslite?

3. Auto mierne rezonuje ako pri 1500, 2500 rpm.

DAKUJEM je to dobrý

1) vezmi multimetr a změř napětí baterky, když neběží motor. Pak ho změř pro jistotu ikdyž motor poběží, jestli alternátor správně dobíjí. Ale u 4 měsíce starého auta snad jo.
Jaké trasy jsi uplynulé 4 měsíce jezdil? Kolik km jsi najel po jednom nastartování?
Rozhodně před proměřením nedoporučuju reklamaci. Jít reklamovat vybitou baterku by byl tak trošku trapas.
Nejdřív ji proměř, pořadně nabij a pak sleduj jak drží napětí.

2) pokud ti okno nejde otevřít, protože je přimrzlé k vodícím gumám, tak je doporučuju nakonzervovat třeba silikonovým olejem aby se na těch vodících gumách nedržela voda.

3) zajet s autem na jámu, nechat pomocníka aby udržoval otáčky motoru a zespoda koukat co rezonuje. Nejspíš to bude někde kolem výfuku nějaký "hicplech"
Ikdyž teď v mrazech jak je auto zmrzlé tak tam může rezonovat cokoliv.

4) máš v interiéru velké vlhko. Nemáš náhodou textilní koberečky místo gumových? Jezdíš krátké trasy, že jo? Jak bylo psáno výše - udržovat koberečky v suchu, neustále foukat na okna a občas použít i klimatizaci na vysušení vzduchu. Ikdyž za nízkých teplot stejně klima neběží pořád takže toho moc nevysuší.
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.1.2013 , 12:24   Citovat  

Worko napsal:

DAKUJEM je to dobrý

Pomáhá i si šoupnout pod koberečky noviny, které tu vlhkost taky trochu poberou... Samozřejmě je potřeba je měnit...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2013 , 12:26   Citovat  

Bohužel se očividně Honda nepoučila od chyb korejců při masovém nasazení S/S systému do i30 a c'eedu. Taky dostávala baterka neskutečně naprdel Smutný
Pokud je to spojené s krátkými trasami po městě, časté starty, navíc teď v zimě, tak se výsledek jasně ukazuje Smutný

bod 4: C8G má speciální funkci na odmlžení čelního skla, C9G by to snad mělo taky. Sepne klima a větrání jede naplno na čelní sklo, během pár vteřin je odmlženo.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.1.2013 , 12:34   Citovat  

2bep napsal:
Bohužel se očividně Honda nepoučila od chyb korejců při masovém nasazení S/S systému do i30 a c'eedu. Taky dostávala baterka neskutečně naprdel Smutný
Pokud je to spojené s krátkými trasami po městě, časté starty, navíc teď v zimě, tak se výsledek jasně ukazuje Smutný

bod 4: C8G má speciální funkci na odmlžení čelního skla, C9G by to snad mělo taky. Sepne klima a větrání jede naplno na čelní sklo, během pár vteřin je odmlženo.

Jj S/S systém je "skvělej" nápad. Ve výsledku neušetří nic, ale spolehlivě zlikviduje baterku a startér.
Další ekoteroristickej nápad pro "lepší život na zemi"..... Tak to valím bulvy
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G - otazky a skusenosti
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina