Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[0]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Koupe CRX
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
broo je teď offline  broo
PříspěvekZaslal: 17.1.2013 , 12:21   Citovat  

Zdravím. Uvažuji o CRX III 1.6 ESi. Sháním něco, čím můžu jezdit minimálně dalších 5-6 let, jak je to se spolehlivostí motoru, potažmo celého auta a cenou náhradních dílů (světla, motorové díly, atd.)?? Jaká je spotřeba ve městě?? Jak na tom bývá s korozí?? Díky za všechny rady a názory.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.1.2013 , 12:23   Citovat  

jednoduse strucne, pokud si to chces nechat delsi dobu, tak si hodne priplat
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 17.1.2013 , 12:27   Citovat  

jasně. jde mi hlavně o cenu dílů. procházel jsem autokelly, benex atd, ale nikde nemají třeba světla.
   Návrat  
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 17.1.2013 , 12:49   Citovat  

pokud nehodlas bourat, tak to nemusis snad resit:-D jo jak pises svetla, blatniky a naraznik kapota se shani spatne, ale jdou sehnat polaci maji vzdy! a jinak dily jsou totozne s civicem 5g takze pohoda
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.1.2013 , 12:57   Citovat  

bourat neplánuju, ale třeba co jsem měl audi coupé, tak mi ji 3x nabourali na parkovišti. a jedno světlo 10.000...
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2013 , 12:58   Citovat  

broo: v prvni rade je dobre si uvedomit, ze i to nejnovejsi auto uz dnes bude mit 15 let a tedy chces jezdit s autem v dobe, kdy uz je v podstate po vsech strankach za zenitem a tomu bude odpovidat i udrzba.

Celorocni provoz s sebou prinasi zasadni problem a tim je koroze - stejne jako C5G nebo A5G, reznou predevsim zadni lemy. U auta, ktere bude mit realne pres 15 let se lze v zasade setkat s temito variantami:
- Nikdy neopravovane, zadonici o opravu
- Uz opravovane (i vickrat), ale zase reznouci
- Uz opravovane, ve velmi dobrem stavu, coz poznas predevsim na cene; behem 5-6 let to ale budes v pripade celorocniho provozu stejne nejspis opravovat znovu
- EDIT: je "opravovane" a "opravovane" - lze to udelat do 5k tak, aby to vypadalo behem prodeje naprosto uzasne a do pul roku to zase kvete, nebo to lze udelat za trojnasobek poradne a pak to 2-3 roky vydrzi; na rozdil od Civiku nebo Accordu se ale lemy nedaji koupit jako nahradni dil a je potreba to formovat napr. z Golfa, takze udelat to na tarze poradne je obecne narocnejsi, nez na jinych autech. Co to znamena pro nakup auta co vypada jako by zrovna vyjelo z lakovny si asi dovedes predstavit.

Spotrebni material je jako na kazde stare auto laciny - kotouce, desticky, filtry atd. lze koupit za par supu. Co se prodrazi je podvozek (auta na prodej, ktera jsem mel moznost projet byla vsechna po smrti silentu).

Pokud jde o nahradni dily, tak svetla budes resit predevsim z vrakace, pripadne tuning. Nove je pouze v Honde a tam to ma smysl jen pokud jde oprava z pojistky. Karosarske dily atd. to stejne, o drazsich vecech jako je elektricka strecha nemluve (rozhodne bych doporucil manualni).

Motory jsou vesmes spolehlive (D16Z predface i D16Y poface), nicmee zase jsme u toho, ze auto se 150k-200k na hrbu je vzdy trochu loterie a zalezi, kolik s tim rocne najezdis sam (koupit neco s 220k a jezdit 20k rocne = ocekavat, ze auto bez vetsich investic najezdi 350k km). Na aute se snad krome notorickych senzoru ABS nic moc nekazi, vice napr. na tudy odkaz

Nakonec spotreba - ve meste pocitej kolem 8 litru, prumer bude kolem 7.5 coz odrazi i spritmonitor. Na delsi streky se da dostat k 6, naopak vic, nez 10 s tim snad na nadrzi dat ani nejde (s vyjimkou okruhu a skutecne VELMI ostreho jezdeni po okreskach, tam ale spotreba okamzite pada, jakmile jedes par km pohodove).

Takze se nabizi otazka - za kolik to chces koupit a kolik mas na prvotni investice?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.1.2013 , 13:44   Citovat  

chci to koupit v DE, do 50.000. prvotní investice 15-20.000. Ročně najezdím houby, cca 10.000 km, z 90% ve městě. Tyhle 4 mě zaujaly.
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2013 , 14:56   Citovat  

broo: jestli s dovozem nemas zadne zkusenosti, muzes zkusit popis, ktery jsem psal pred par lety:
tudy odkaz

Co je dulezite - k cene auta je potreba pripocitat dovoz, ekovypalne a dalsi penize, coz nemusi byt uplne malo.

Soucasne z tech 4 aut jsou dve jakz-takz u sebe, dalsi 2 kazde uplne jinym smerem, je otazka, jak moc chces projezdit v benzinu pri vyberu, abys pak nemel pocit, ze kdyz uz jsi prolil nadrzi ctyri litry a stravil vikend za volantem, musis to posledni auto nutne koupit i kdyby nebylo zrovna dobre. Inzeraty hodne matou, zvlast u aut za 1500 ojro. Je to samozrejme na tobe, ale nepodcenoval bych kolik penez zahuci ve vecech kolem a zvolil bych treba trochu jinou strategii - tj. jet na vic aut, ktera jsou bliz sobe, i kdyz treba ne vsechny jsou v cenovem limitu, aspon budes mit predstavu. Navic pokud to nepovezes po vlastni ose, tak treba to posledni - nekde u Hamburku - muze stat jen za dovoz na plataku klidne 15k. Prevoz po vlastni ose zase znamena nutnost jet v pracovni den kvuli vyrizeni pojistky a prevoznich znacek. Jestli mas svuj platak nebo auto, za ktere to lze zaprahnout (a pujcis si ho), je to samozrejme zase o necem jinem. Dat za benzin pri hledani plus dovoz plus prihlaseni 20k uz je hodne draha sranda (u auta za 40k).
   Návrat  
Maggoth je teď offline  Maggoth
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 17.1.2013 , 16:26   Citovat  

Delsolteam.cz
   Návrat  
Nový příspěvekZaslal: 17.1.2013 , 19:32  Naposledy upravil broo dne 17.1.2013 , 19:34, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

skyline: nechám si to dovézt, s náklady počítám. spíš se bojím toho, že za 50k pořádnou crx nekoupím. třeba takové bmw e36 koupím v té cenové relaci v luxusním stavu, navíc si myslím, že prvotní náklady, i náklady celkově budou menší než u crx...
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 17.1.2013 , 19:32   Citovat  

stručně. Del sol je spolehlivé auto a esi kór. sehnat auto které vypadá hezky vzhledově, dobrý motor, podvozek atd atd. je prakticky nereálné dnes již sehnat ale dá se.
Nevím kdo ti opravuje auto ale, když koupíš slušný motor, vyměniš olej, svíčky, uděláš ventily. Tesnění popř. vany a víka ventilů motor bude šlapat. Co se týče podvozku nemá vůbec drahé díly. Když se ptáš na kastli tak to je horší tam neseženeš skoro nic v krámech a když tak blatník za 4.000,-kč který je polský nesedí přesně a shnije. takže spíš koukat po fórech a když někdo něco nabízí levně skupovat atd.

dá se relativně dobrá koupě i u nás napr. já jsem teď přivezl targu cernou motegi r.v. 97 esi. za 50.000 s tím, že motor parádní. interier nic moc plasty sem tam prasklé a kastle lehce ťuklé dveře. podvozek zatím bez bouchání. za 50.000 to je dost ale dostal jsem k tomu pěknou jestě jednu del solku zdarma, takže se z toho udělá prima kára. takže se dá sehnat, ale topovka s velkými problémy a když tak ji zaplatíš... je to dobrý
   Návrat  
Petr Jahn je teď offline  Petr Jahn
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 17.1.2013 , 19:44   Citovat  

To auto mám krátce, ale zatím jsem spokojený. Dej si pozor hlavně na korozi starý Hondy na to celkově hodně trpí, hlavně kolem nádrže a v podbězích kol. Motory jsou spolehlivé, ale je lepší to koupit tady přes klub a nebo od nějakého známého, potažmo od člověka, kterého trochu znáš, nikdy nevíš, kdo to měl před tebou a jakou tomu dával čočku, je jasný, že je to sportovní auto, tak to trochu svádí, já s tím taky jezdím občas rychle, ale nikdy ne za studena a opravdu se krotím. Aby jsi koupil kvalitní ESI tak si připrav okolo 40-50 tisíc, VTI jsou obecně dražší a tady se mi zdá, že jich je na prodej nějak málo. Spotřeba no, já jezdím pouze krátké trasy většinou do 5 km a tak se motor ani pořádně neohřeje a počítám, že mám tak 9 l/100 km , ale mám zimní pneu apod, taky jezdím přes město. Ale na těch 8 litrů se dá v průměru dostat v tom městě mimo město klidně na 7. Vždycky jsem chtěl 2. generaci CRX, ale Targa má taky svoje kouzlo, hlavně v létě, teď je to s ní nic moc, když nejde sundat střecha. Zatím mě nic dalšího nenapadá, pak bych ještě když tak něco přidal třeba náhradní díly apod. je to dobrý
   Návrat  
Maggoth je teď offline  Maggoth
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 17.1.2013 , 23:30   Citovat  

Zrovna vím jedné modré za 20 K a je pěkná.nabízel mi ji nějaký chlápek - ani nevím co je to zač. Prostě mi volal. auto je v německu. Pán to má trochu popletené - tvrdí že je to VTi , ale není...

Kontakt:

tomino.vlasy@email.cz

%24(KGrHqR%2C!iIFBP%2B)zZG%2CBQmkPFj-wg~~48_1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
%24(KGrHqR%2C!iIFBP%2B)zZG%2CBQmkPFj-wg~~48_1.jpg, 16.88 kB
   Návrat  
Nový příspěvekZaslal: 30.1.2013 , 20:49   Citovat  

díky za kontakt. ale není 20k trochu málo??
   Návrat  
exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 30.1.2013 , 23:13   Citovat  

broo napsal:
díky za kontakt. ale není 20k trochu málo??

dovoz, prepis, eko a si na 50 Úsměv
   Návrat  
pospa je teď offline  pospa
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 31.1.2013 , 20:27   Citovat  

exxsodus napsal:
dovoz, prepis, eko a si na 50 Úsměv

To teda určitě nejsi na 50 Tak to valím bulvy
   Návrat