Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Tikání v nabíječce při nabíjení autobaterie
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
n3uro je teď offline  n3uro
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2013 , 17:28   Citovat  

Hoj, dal jsem před 2 hodinama nabíjet baterii z auta na nabíječku (už mi Honda nechtěla nastartovat) a teď když jsem šel okolo, všiml jsem si že nabíječka pravidelně zvláštně tiká (přikládám video).
Ještě jsem s ní nic nenabíjel, tak nevím zda je to normální.
Jedná se o obyč nabíječku z Normy za pár stovek.
Nabíječka ukazuje Stand by, charging a 12v. Trochu mi tam nesedí to Stand by... to mi hlava nebere

MOV_0047.zip
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  MOV_0047.zip
 Velikost:  10.62 MB
 Staženo:  398 krát

Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2013 , 18:13   Citovat  

39x zhlédnuto, 4x staženo a nikdo netuší? Jde mi o to aby se něco nestalo s nabíječkou/baterií, nebo jestli už není baterie v pánu.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2013 , 18:56   Citovat  

Nechám to běžet do půlnoci, pokuď se nic nezmění ještě zkusím zejtra na pár hodin a pak zapojím, ale tuším že baterie je dead Smutný
Když se daří, tak se daří Bueee
   Návrat  
AntHraX je teď offline  AntHraX
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 24.1.2013 , 19:09   Citovat  

Některé nabíječky nerozdýchají/nechytnou se, pokud je baterka moc vybitá. Od Mota vím, že to řeší tím, že ji oživí nějakou starou nabíječkou, které je to jedno a pak ji dobije tou "inteligentní" Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2013 , 19:20   Citovat  

AntHraX napsal:
Některé nabíječky nerozdýchají/nechytnou se, pokud je baterka moc vybitá. Od Mota vím, že to řeší tím, že ji oživí nějakou starou nabíječkou, které je to jedno a pak ji dobije tou "inteligentní" Velmi šťastný

Aha, kéž by to tak bylo... Ale stejně, kde teď sehnat starou nabíječku? Soused mi jí už nepůjčí to mi hlava nebere
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2013 , 19:22   Citovat  

1)z toho videa nikdo nic nepozná
2)změř co je na výstupu
3)podívej se osciloskopem na výstup, co se tam děje
4)křišťálovou kouli tady evidentně nikdo nemá, aby Ti řekl co to je

Zkoušel si to na jiné, zdravé, AKU?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2013 , 19:27   Citovat  

Stepa napsal:
1)z toho videa nikdo nic nepozná
2)změř co je na výstupu
3)podívej se osciloskopem na výstup, co se tam děje
4)křišťálovou kouli tady evidentně nikdo nemá, aby Ti řekl co to je

Zkoušel si to na jiné, zdravé, AKU?

Dík za odpověď.

1. Nevím co jiného točit, šlo o to co ukazuje a tempo a typ zvuku co vydává - podle toho jsem si myslel že někdo bude vědět.
2) Není čím Smutný
3) Nemám a ani nevím co to je Se stydím
4) Škoda Úsměv

Nezkoušel, mám sice jednu v druhým autě ale to se mi teď fakt nechce rozebírat. Zkusím až pozejtří přijdu z práce, pokuď to vůbec půjde sundat.
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2013 , 21:38   Citovat  

Ta nabíječka bude podobná jako z Lídlu. Tikat by v ní asi nic nemělo. Nikde jsem nenašel na netu foto,ale během nabíjení by měli svítit dvě kontrolky. Co návod,tam nic není?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2013 , 22:12   Citovat  

V návodu o tikání/cvakání nic není. Kontrolka standy by je popsaná jako "indikace připravenosti k provozu".
Pak je tu že jakmile se síťový kabel AC zapojí do stíťové zásuvky AC, rozsvítí se červená LED Stand-by a indikuje že je nabíječka v provozu.
Pak je tu ještě ta dioda na zimní provoz, nabíjení baterie v nízkých teplotách.
"Zimní režim je program, který přepíná až při 14,7 V do režimu udržování baterie v optimálně nabitém stavu. Lze jej aktivovat při nízkých teplotách a pro baterie AGM."
Tomuhle moc nerozumim, ale napadá mě (vzhledem k tomu že už to necvaká Velmi šťastný) že jse možná měl hned zapnout ten zimní režim, protože jsem baterku vytáhnul zrovna z auta, takže mohla bejt trochu namrznutá - ale zase venku není taková zima...

DSC_0048.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC_0048.jpg, 1.29 MB
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 24.1.2013 , 22:25   Citovat  

mě cvaká (ale rychleji) "chytrá" nabíječka buď když nabíjí gelové baterie, nebo když je olověná dost vybitá a nabíječka jí zkouší oživit ... buď se jí to po chvíli podaří nebo vyřadí baterii jako poškozenou
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2013 , 23:02   Citovat  

Rom. napsal:
mě cvaká (ale rychleji) "chytrá" nabíječka buď když nabíjí gelové baterie, nebo když je olověná dost vybitá a nabíječka jí zkouší oživit ... buď se jí to po chvíli podaří nebo vyřadí baterii jako poškozenou

Super zpráva, Rome. je to dobrý Nejspíš to bude jak říkáš, byla silně vybitá (tejden jsem s Hondou nejezdil a pak už jsem nenastartoval) a nejspíš jí zkoušela dát dohromady. Teď už necvaká takže se to možná povede.
Tudíž, pokuď ráno bude nabito, není nutný kupovat novou baterii, když se mi i minulý rok vybila?
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.1.2013 , 23:09   Citovat  

n3uro napsal:
Super zpráva, Rome. je to dobrý Nejspíš to bude jak říkáš, byla silně vybitá (tejden jsem s Hondou nejezdil a pak už jsem nenastartoval) a nejspíš jí zkoušela dát dohromady. Teď už necvaká takže se to možná povede.
Tudíž, pokuď ráno bude nabito, není nutný kupovat novou baterii, když se mi i minulý rok vybila?

No to uvidíš až bude nabitá, jak dlouho vydrží.
Úplné vybití baterce neprospívá a když se navíc vybije v mrazech, tak elektrolit může zamrznout a to už bývá pro baterku smrtelné.
Tak se modli a příště se o baterku lépe starej přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2013 , 23:12   Citovat  

n3uro napsal:

Jak můžeš mít za týden stání AKU durch vybitou? Něco je hodně špatně...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.1.2013 , 23:24   Citovat  

Stepa napsal:

Taky záleží, jak moc byla nabitá před odstávkou.
Pokud před tím nejel delší trasu (alespoň 50km) v kuse, tak baterka určitě neměla 100% a to se pak v mrazech vybíje docela rychle.
Ale je samozřejmě možný, že má velký klidový odběr anebo altík málo dobíjí.
Chtělo by to proměřit.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2013 , 23:27   Citovat  

Petr 78 napsal:
Taky záleží, jak moc byla nabitá před odstávkou.
Pokud před tím nejel delší trasu (alespoň 50km) v kuse, tak baterka určitě neměla 100% a to se pak v mrazech vybíje docela rychle.
Ale je samozřejmě možný, že má velký klidový odběr anebo altík málo dobíjí.
Chtělo by to proměřit.

Jasně, o tom žádná. Ale automaticky předpokládám, že když jezdí stále jenom couračky, tak to občas protáhne, nebo to má na nabíječce s udržovacím režimem (případně pravidelně dobíjí)...jinak ta AKU půjde hodně rychle do kopru.

Proměřit to nelze, když není ochoten investovat 100Kč do obyčejného multimetru.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.1.2013 , 23:40   Citovat  

Stepa napsal:
Jasně, o tom žádná. Ale automaticky předpokládám, že když jezdí stále jenom couračky, tak to občas protáhne, nebo to má na nabíječce s udržovacím režimem (případně pravidelně dobíjí)...jinak ta AKU půjde hodně rychle do kopru.

Proměřit to nelze, když není ochoten investovat 100Kč do obyčejného multimetru.

Njn, tak holt bude výhodnější investovat 1500,- Kč do nové baterky.... Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2013 , 23:55   Citovat  

Stepa napsal:

Neřekl jsem že se vybila po týdnu stání. Od minulé zimy a posledního nabití držela, jezdil jsem i dlouhé trasy takže měla čas se dobít. Ale poslední měsíc (možná dva) jsem s Hondou jezdil jen krátký trasy (a ty dva měsíce zpět jsem jí dával na nabíječku ale to mi hlásilo že je nabitá), takže počítám že díky tomu a zimě dostala zabrat. Taky je tam od původního majitele, takže bůh ví co má vše za s sebou.
Je pravda že o baterii jsem se nijak extra nestaral (ono sice bezúdržbová ale to asi není 100%), teď naštuduju nějaký tipy jak s ní zacházet aby se co nejvíc šetřila a při nejhorším se bude nějakou dobu jezdit s dieslem, než se koupí nová.
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2013 , 23:56   Citovat  

n3uro napsal:

Třeba můj CTEK umí rozpoznat špatnou baterii. Pokud se baterie nabije,přepne se kontrolka z nabíjení na nabito a svítí,tudíž nabíjačka pouští jen malý udržovací proud. Když je baterie někde zkratovaná,má velké samovybíjení,nabíječka se v určitým intervalu přepíná nabíjení-nabito-nabíjení-nabito a takhle pořád,takže je jasné že je v háji. Třeba to u téhle bude stejné...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.1.2013 , 0:02   Citovat  

Kmóďa napsal:
Třeba můj CTEK umí rozpoznat špatnou baterii. Pokud se baterie nabije,přepne se kontrolka z nabíjení na nabito a svítí,tudíž nabíjačka pouští jen malý udržovací proud. Když je baterie někde zkratovaná,má velké samovybíjení,nabíječka se v určitým intervalu přepíná nabíjení-nabito-nabíjení-nabito a takhle pořád,takže je jasné že je v háji. Třeba to u téhle bude stejné...

To o tom udržovacím proudu při dobití vím, četl jsem trochu manuál a jednou jsme se o tom už bavili.
Ale teď jsem na ní koukal, hlásí že je nabitá tak v tejdnu prubnu.

Ono tu každej rozdává moudra co jsem udělal špatně, super je to dobrý. Předpokládám že většina z vás si koupila auto a hned z fleku věděla jak se starat o každou důležitou součástku v autě, že? Velmi šťastný To pak sorry, ale tyhle vědomosti já se musim učit buď zkušenostma nebo si něco počtu. Jenže v autě nejsou tři součástky, takže naštudovat si nejdůležitější není za pár hodin ale za trochu delší dobu. Na to, že většina z vás si musela něčím podobným (nebo jste měli štěstí a někdo vám to nalil do hlavy) projít, to každej zapomíná.
A když už kritizuju jak někdo něco udělal blbě, tak mu aspoň poradím jak tedy dělat tak aby to dělal dobře.

Jo ale to bych chtěl moc Velmi šťastný
Nenamáhejte se, já na to nějak přijdu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.1.2013 , 0:03   Citovat  

n3uro napsal:
Neřekl jsem že se vybila po týdnu stání.

Tak proč to píšeš, když to není pravda?
citace:
tejden jsem s Hondou nejezdil a pak už jsem nenastartoval

To ale nemá cenu řešit...dej to do pořádku je to dobrý

EDIT: jak se starat o baterii máš napsáno výše...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.1.2013 , 0:06   Citovat  

Stepa napsal:
To ale nemá cenu řešit...dej to do pořádku je to dobrý

Tobě to asi špatně zapaluje, což? V minulém příspěvku jsem dopsal jak jsem s Hondou jezdil a vysvětlil, ale vypadá to že ani tak ti to nedošlo.
Argumenty pryč, skutek jakbysmet, tak jdem hledat kde klučina udělal chybu a hned mu jí vpálíme do očí je to dobrý
Kvalita.

EDIT: Asi máš hodně času, nebo možná jen normální život, proto si můžeš dovolit každej den vymontovat baterku a hodit jí jen tak z prdky na nabíječku. To ti závidim, pak se ti to snadno mluví, že? Úsměv
Já nedělám osmihodinové směny jako někteří, ale jedna z věcí je že musím být pořád v pohotovosti. Takže, kdybych měl praktikovat to co tu nabízíš ty, už bych byl asi bez práce.
Chápu, někdo dokáže vytáhnout baterku za 60 vteřin, pokuď jí tam tak maximálně hodíš. U mojeho Civica je to pěkně na prd dělaný, navíc na jedna ze svorek nejde dotáhnout tak aby nevypadávala při menším poskoku, proto tam musím mít kousek plíšku kterej to vyplní. S tímhle vším, s tak trochu provizorním nářadím (jojo, já vím, ty máš vše od Bosche, pozlacený a ještě to mluví - měj Velmi šťastný) a se zmrzlíma rukama to prostě za 60 vteřin nedám.

Když už bych šel do extrému, to raději vyhodim 1500Kč ročně za baterii pořádnej výtlem
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.1.2013 , 0:17   Citovat  

n3uro napsal:
Tobě to asi špatně zapaluje, což? V minulém příspěvku jsem dopsal jak jsem s Hondou jezdil a vysvětlil, ale vypadá to že ani tak ti to nedošlo.
Argumenty pryč, skutek jakbysmet, tak jdem hledat kde klučina udělal chybu a hned mu jí vpálíme do očí je to dobrý
Kvalita.

EDIT: Asi máš hodně času, nebo možná jen normální život, proto si můžeš dovolit každej den vymontovat baterku a hodit jí jen tak z prdky na nabíječku. To ti závidim, pak se ti to snadno mluví, že? Úsměv
Já nedělám osmihodinové směny jako někteří, ale jedna z věcí je že musím být pořád v pohotovosti. Takže, kdybych měl praktikovat to co tu nabízíš ty, už bych byl asi bez práce.
Chápu, někdo dokáže vytáhnout baterku za 60 vteřin, pokuď jí tam tak maximálně hodíš. U mojeho Civica je to pěkně na prd dělaný, navíc na jedna ze svorek nejde dotáhnout tak aby nevypadávala při menším poskoku, proto tam musím mít kousek plíšku kterej to vyplní. S tímhle vším, s tak trochu provizorním nářadím (jojo, já vím, ty máš vše od Bosche, pozlacený a ještě to mluví - měj Velmi šťastný) a se zmrzlíma rukama to prostě za 60 vteřin nedám.

Když už bych šel do extrému, to raději vyhodim 1500Kč ročně za baterii pořádnej výtlem

Ježiš, tak se hned neurážej. Snažíme se ti tady pomoct, ale s takovýma reakcema mě osobně ta chuť pomoct přechází.
To je jasný, že nikdo hned od začátku nevěděl jak se o baterku správně starat a než na to přišel tak třeba i pár baterek zařvalo.
Pokud stojíš o cenné zkušenosti, které ti ušetří peníze a starosti tak máš možnost je tu získat.
Ale chce to taky trošku lepší přístup, víš?
Ale pokud si myslíš, že je lepší občas nenastartovat kvůli vybité baterce a každý rok kupovat novou, tak prosím.
Taky možnost. je to dobrý
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.1.2013 , 0:29   Citovat  

Petr 78 napsal:
Ježiš, tak se hned neurážej. Snažíme se ti tady pomoct, ale s takovýma reakcema mě osobně ta chuť pomoct přechází.
To je jasný, že nikdo hned od začátku nevěděl jak se o baterku správně starat a než na to přišel tak třeba i pár baterek zařvalo.
Pokud stojíš o cenné zkušenosti, které ti ušetří peníze a starosti tak máš možnost je tu získat.
Ale chce to taky trošku lepší přístup, víš?
Ale pokud si myslíš, že je lepší občas nenastartovat kvůli vybité baterce a každý rok kupovat novou, tak prosím.
Taky možnost. je to dobrý

Čekal jsem že to napíšeš. Ale já to chápu, podal jsi mi pomocnou ruku když jsem se topil, a já tě pak do té vody shodil a ještě se na tebe vych... Velmi šťastný
Né vážně. Koukni co jsi napsal, navážíš se do mně jako nějakej namachrovanej ocásek, zatím co já jsem založil tenhle topic ve vší slušnosti. Nejsem rozenej automechanik a nikdy nebudu (i když by mně to bavilo), jsem dobrej v něčem jiným (kde ty třeba pokulháváš Úsměv ), proto se chodím ptát sem (a taky protože HC fórum je jedno z nejlepších co jsem na českých webech zatím viděl). Kdyby jsi v klidu napsal že je lepší jí v nějakých pravidelných limitech dobíjet, a řekl v jakých, možná by jsme tohle neřešili.
Navíc, trvalo dost dlouho něž tu někdo odepsal, takže si myslím že hodně lidí ani netušilo proč ta nabíječka cvakala. Ránu na hlavičku uhodil snad až Rom a pak až jste se někteří rozjeli. Ale zase, chápu to, není to tak častej problém asi. Navíc, dost dlouho jsem jezdil dlouhý tratě, takže se baterie stihla vybít ale poslední dva měsíce jezdím dlouhý tratě s dieselem a Hondu jsem měl na kratší tratě (přeci jen, je to benzín) a před switchem na diesel jsem baterii z Hondy ještě házel na nabíječku, která trvrdila že baterie je 100% nabitá. Takže asi jsem lama, ale netušil jsem že za tak krátkou dobu dojde k její vybití (myslel jsem že tuhle zimu aspoň vydrží).

Samozřejmě že stojím o cenné zkušenosti (proto se tu ptám, vím že jsou tu dost schopní lidi) ale když nevíš přesně kde je problém (jestli je mrtvá nebo jen těžce vybitá, a to jak fungujou nové "inteligentní" nabíječky) tak těžko se rovnou zeptáš.

P.S.: Vzhledem k tomu že odhaduju že se to bude opakovat (s mým zacházením k baterii) jednou ročně, těch 1500Kč není zase tak moc - když nevím zda je vybitá a nabíječka jí nechce nabíjet, nebo je mrtvá. Navíc, něco jsem googloval, hodil jsem dotaz i na askreddit a 100% odpověď byla že je tuhá. Takže proto ta extrémní odpověď (on to byl sice vtip, ale neva Velmi šťastný).

A příště se neopírej do nikoho koho neznáš a nevíš co před problémem s tou věcí dělal. Není lepší rovnou pokládat chytré otázky které povedou k řešení? Tomu se říká diagnostika. A vzhledem k tomu že jako bokovku mám opravování PC, něco o diagnostice vím.
Ale auta nejsou počítače Se stydím.
Chjo, to bude zase vyrvál Velmi šťastný

EDIT: Škoda že ve většině diskuzích nejde tak o to kdo má pravdu, ale kdo si dokáže to svoje tvrzení obhájit, že? Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.1.2013 , 0:46   Citovat  

n3uro napsal:
Čekal jsem že to napíšeš. Ale já to chápu, podal jsi mi pomocnou ruku když jsem se topil, a já tě pak do té vody shodil a ještě se na tebe vych... Velmi šťastný
Né vážně. Koukni co jsi napsal, navážíš se do mně jako nějakej namachrovanej ocásek, zatím co já jsem založil tenhle topic ve vší slušnosti. Nejsem rozenej automechanik a nikdy nebudu (i když by mně to bavilo), jsem dobrej v něčem jiným (kde ty třeba pokulháváš Úsměv ), proto se chodím ptát sem (a taky protože HC fórum je jedno z nejlepších co jsem na českých webech zatím viděl). Kdyby jsi v klidu napsal že je lepší jí v nějakých pravidelných limitech dobíjet, a řekl v jakých, možná by jsme tohle neřešili.
Navíc, trvalo dost dlouho něž tu někdo odepsal, takže si myslím že hodně lidí ani netušilo proč ta nabíječka cvakala. Ránu na hlavičku uhodil snad až Rom a pak až jste se někteří rozjeli. Ale zase, chápu to, není to tak častej problém asi. Navíc, dost dlouho jsem jezdil dlouhý tratě, takže se baterie stihla vybít ale poslední dva měsíce jezdím dlouhý tratě s dieselem a Hondu jsem měl na kratší tratě (přeci jen, je to benzín) a před switchem na diesel jsem baterii z Hondy ještě házel na nabíječku, která trvrdila že baterie je 100% nabitá. Takže asi jsem lama, ale netušil jsem že za tak krátkou dobu dojde k její vybití (myslel jsem že tuhle zimu aspoň vydrží).

Samozřejmě že stojím o cenné zkušenosti (proto se tu ptám, vím že jsou tu dost schopní lidi) ale když nevíš přesně kde je problém (jestli je mrtvá nebo jen těžce vybitá, a to jak fungujou nové "inteligentní" nabíječky) tak těžko se rovnou zeptáš.

P.S.: Vzhledem k tomu že odhaduju že se to bude opakovat (s mým zacházením k baterii) jednou ročně, těch 1500Kč není zase tak moc - když nevím zda je vybitá a nabíječka jí nechce nabíjet, nebo je mrtvá. Navíc, něco jsem googloval, hodil jsem dotaz i na askreddit a 100% odpověď byla že je tuhá. Takže proto ta extrémní odpověď (on to byl sice vtip, ale neva Velmi šťastný).

A příště se neopírej do nikoho koho neznáš a nevíš co před problémem s tou věcí dělal. Není lepší rovnou pokládat chytré otázky které povedou k řešení? Tomu se říká diagnostika. A vzhledem k tomu že jako bokovku mám opravování PC, něco o diagnostice vím.
Ale auta nejsou počítače Se stydím.
Chjo, to bude zase vyrvál Velmi šťastný

EDIT: Škoda že ve většině diskuzích nejde tak o to kdo má pravdu, ale kdo si dokáže to svoje tvrzení obhájit, že? Velmi šťastný

Velmi šťastný hehe "namachrovanej ocásek" dobře ty je to dobrý
A neboj, neopírám se do tebe. To by vypadalo jinak Mrk
Mám zájem na předávání zkušeností a pomoci v rámci mých možností a ne navážení se a urážení ostatních.
Takže jak jsem psal. Jestli chceš poradit, stačí se zeptat a já pokud budu vědět rád odpovím. přátele
   Návrat  
MilanK je teď offline  MilanK
PříspěvekZaslal: 25.1.2013 , 20:00   Citovat  

n3euro napsal:

Když už bych šel do extrému, to raději vyhodim 1500Kč ročně za baterii.

Myslím že bys udělal líp, když bys nejdřív vyměnil svorky baterie za cca 200 kč. Pak Ti bude normálně dobíjet, nebudeš mít zbytečné přechodové odpory atd. A bohužel při jakékoliv práci se bez pořádného nářadí neobejdeš.Různé provizória smrdí minimálně odřenýma rukama. Ble
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2013 , 4:49   Citovat  

MilanK napsal:
Myslím že bys udělal líp, když bys nejdřív vyměnil svorky baterie za cca 200 kč. Pak Ti bude normálně dobíjet, nebudeš mít zbytečné přechodové odpory atd. A bohužel při jakékoliv práci se bez pořádného nářadí neobejdeš.Různé provizória smrdí minimálně odřenýma rukama. Ble

Mně práce nesmrdí, panáčku, ale v zimě to nebaví nikoho pokud nemá vyhřátou garáž. A nechápu co maj svorkovnice co společného s dobíjením baterie a už vůbec si nedokážu představit jak by šli vyměnit.
Jinak, na autě si dělám všechno co vím nebo zvládnu a zatím mi stačilo to co jsem doma našel.
Navíc, auto už má pár let za sebou, tudíž jsou tam desítky věci co by se měli vyměnit. Bohužel, nevydělávám 50k měsíčně abych si je mohl dovolit vyměnit hned. Takže řeším akorát to co hoří.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2013 , 21:01   Citovat  

Tak a je to jasný Smutný
I když se baterka později chytla a ukázala po pár hodinách že je nabitá, na nastartování auta to nestačí. Takže nakonec novou budu kupovat.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 27.1.2013 , 21:30   Citovat  

doplním sem ještě info, co mi říkali profi "baterkáři"
údajně altík v autě nabije baterii max. na 80% kapacity a proto je dobré ji každé 3 měsíce nabít do plna na nabíječce, a to už od koupě nové baterie
a samozřejmě se pokud možno vyvarovat vybití na nulu
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.1.2013 , 21:46   Citovat  

Rom. napsal:
doplním sem ještě info, co mi říkali profi "baterkáři"
údajně altík v autě nabije baterii max. na 80% kapacity a proto je dobré ji každé 3 měsíce nabít do plna na nabíječce, a to už od koupě nové baterie
a samozřejmě se pokud možno vyvarovat vybití na nulu

To je trošku přehnaný ne?
Kdo by to dělal.
Když na baterce v klidu naměřím napětí 12,8 V tak rozhodně není nabitá na 80% takže není důvod ji dodatečně nabíjet na nabíječce.
Mně zase říkal opravdu dobrej autoelektrikář, že téměř vybitá baterka se spolehlivě nabije po 50 km jízdy bez zastavování a startování.
A tomu bych i věřil, to tak zhruba vychází při normálním ježdění a startování.
Kdyby tomu bylo jinak, tak bych měl za chvilku baterku mrtvou, když jezdím jenom 15 km po jednom nastartování.
A i při tomto režimu je baterka vždy plně nabitá (napětí nad 12,6 V)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.1.2013 , 21:48   Citovat  

n3uro napsal:
Tak a je to jasný Smutný
I když se baterka později chytla a ukázala po pár hodinách že je nabitá, na nastartování auta to nestačí. Takže nakonec novou budu kupovat.

A jaký měla napětí?
Měřil si na kolik voltů pokleslo napětí při zapnutí startéru?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Tikání v nabíječce při nabíjení autobaterie
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina