Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Ferrea Roller rocker system V-tec
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Sabrio je teď offline  Sabrio
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.1.2013 , 21:38   Citovat  

tudy odkaz

Ahoj koukam takhle po dilech a narazil jsem na tohle k cemu to je vlastne dobre vyplati se investice? mate nekdo s timhle osobni zkusenost?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 27.1.2013 , 22:03   Citovat  

vím jen že to natvrdo sepne vtec a motor jede pořád podle ostrého profilu, ale k čemu je dobré deklasovat tak vychytaný systém jsem do dneška nepochopil...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Job!k je teď offline  Job!k
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2013 , 22:03  Naposledy upravil Job!k dne 27.1.2013 , 22:04, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Nemám s tím žádné osobní zkušenosti jen co vím co pročítám a projíždím různá cizí fóra tak tyhle ani jiná vahadla nikdo nekupuje ani nepoužívá a to jsem narazil na pár hodně upravených závodních vozů.... , ale je dosti možné, že jsem toho pročetl ještě málo Velmi šťastný . Za tuto cenu si myslím, že nárůst výkonu nebo čehokoli jiného bude velice malý => dosti nerentabilní investice. VTEC
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.1.2013 , 22:04   Citovat  

Pokud to dobře chápu, tak jsou tam "rolničky" kvůli zmenšení tření mezi vačkou a vahadlem.
Akorát že o tyhle rolničky se nejspíš opírá jenom "ostrá" VTECová vačka, zatímco norlmální vačky se o vahadlo opírají bez rolniček (jako serie) takže snížení tření je jenom ve VTECu a je otázka jak rychle se tyhle vahadla vydřou od normálních vaček.
Já než bych si tohle dal do auta, tak bych chtěl vidět motor, který s tímto najel aspoň 50 000km a přesto bych se vzhledem k ceně zdráhal do toho investovat.
Kolik to může přinést koní? Má to vůbec smysl?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.1.2013 , 22:18   Citovat  

FastCivic napsal:
vím jen že to natvrdo sepne vtec a motor jede pořád podle ostrého profilu, ale k čemu je dobré deklasovat tak vychytaný systém jsem do dneška nepochopil...

Jo aha, tak to potom jo. Tomu už rozumím. V tom případě se vahadla nevydřou.
Ale přesně jak píšeš. K čemu je to dobrý? VTEC snad není problém ani u závodního motoru.
   Návrat  
Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2013 , 22:30   Citovat  

Tyhle vahadla se používají na VTEC KILLER vačky, kdy motor jede pořád ve VTEC režimu už od volnoběhu, který je posazený hodně vysoko, aby motor vůbec mohl běžet. Úplně se vyřadí režim bez VTECU, motory jsou ryze pro závodní účely, nic jinýho.

Nebo lze tímto vahadlem nahradit VTECKILLERovou vačku...
Každopádně tohle slouží ke spojení všech tří vahadel dohromady.

Spousta videí na youtube, stačí dát vyhledat VTECKILLER, třeba TODA děla VTEC KILLERový vačky na B18, atd...

Jinak tady nejde o trvanlivost 50.000 km atd., ale jenom o účelovost.
Odjet závod, nebo závody, zkontrolovat, vyhodit, dát nový... No daily use Chápeš!
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.1.2013 , 22:41   Citovat  

Takze jestli tomu teda rozumim tenhle system je na to aby V-tec motor jel ve v-tec rezimu porad v tom pripade je to opravdu asi k nicemu pokud lze koupit uz ostre vacky kde V-tec efekt uz skoro neni znat a nebo pomoci jednotky posunout cas v-tec sepnuti co nejdrive.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.1.2013 , 22:44   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Tyhle vahadla se používají na VTEC KILLER vačky, kdy motor jede pořád ve VTEC režimu už od volnoběhu, který je posazený hodně vysoko, aby motor vůbec mohl běžet. Úplně se vyřadí režim bez VTECU, motory jsou ryze pro závodní účely, nic jinýho.

Nebo lze tímto vahadlem nahradit VTECKILLERovou vačku...
Každopádně tohle slouží ke spojení všech tří vahadel dohromady.

Spousta videí na youtube, stačí dát vyhledat VTECKILLER, třeba TODA děla VTEC KILLERový vačky na B18, atd...

Jinak tady nejde o trvanlivost 50.000 km atd., ale jenom o účelovost.
Odjet závod, nebo závody, zkontrolovat, vyhodit, dát nový... No daily use Chápeš!

Díky za vyčerpávající vysvětlení je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2013 , 23:01   Citovat  

Sabrio napsal:
Takze jestli tomu teda rozumim tenhle system je na to aby V-tec motor jel ve v-tec rezimu porad v tom pripade je to opravdu asi k nicemu pokud lze koupit uz ostre vacky kde V-tec efekt uz skoro neni znat a nebo pomoci jednotky posunout cas v-tec sepnuti co nejdrive.

Klasický VTEC se na ostrých vačkách posouvá do vyšších otáček, ne do nižších.
Kvůli efektivitě profilu vačky a plnění válců.

Pro jiné, než závodní použití jsou tato vahadla k ničemu. Když chceš zachovat VTEC motor VTECovým, je potřeba koupit vačky, které mají pořád tři profily na dva ventily.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.1.2013 , 23:16   Citovat  

Vymenu vacek urcite v planu mam jenom jsem myslel ze tenhle system je nejakym zpusobem vylepsenim od serioveho at uz v kvalitou nebo vahou a ze by to treba pomohlo motoru celkove v jeho prubehu a funkcnosti jako celku ale jak vidim neni tomu tak, alespon ne pro bezne jezdeni dekuju za vysvetleni Úsměv jsem se dozvedel zase neco noveho
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2013 , 23:21   Citovat  

Sabrio napsal:
Vymenu vacek urcite v planu mam jenom jsem myslel ze tenhle system je nejakym zpusobem vylepsenim od serioveho at uz v kvalitou nebo vahou a ze by to treba pomohlo motoru celkove v jeho prubehu a funkcnosti jako celku ale jak vidim neni tomu tak, alespon ne pro bezne jezdeni dekuju za vysvetleni Úsměv jsem se dozvedel zase neco noveho

V pohodě, pro denní ježdění to fakt není. Už z důvodu materiálu, slitiny hliníku a hořčíku. Je to extrémně lehké kvůli setrvačným silám ve vysokých otáčkách, kde se KILLERy používají, nebo pro které jsou dělány. Životnost bude oproti sériovým vahadlům minimální si myslím. Ale i sériová vahadla se dají propojit, uzamknout v jedno, s tím problém není. Tady jde ale asi především jenom o tu hmotnost...
   Návrat  
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.1.2013 , 21:40   Citovat  

Pri použití TOda VTEC killer vaček nezbytnost

BTW: vačky neměn , když se do toho pustíš jen budeš koukat co to stojí abys to sprovoznil, od RJ po ventily
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.1.2013 , 22:12   Citovat  

Úsměv bohuzel uz jsem se do toho pustil a zacal jsem spodkem tak prave koukam co nahoru a tohle me prekvapilo
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Ferrea Roller rocker system V-tec
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina