Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
čelní sklo :(
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
kreptik je teď offline  kreptik
PříspěvekZaslal: 20.1.2013 , 1:51   Citovat  

Zdravím,

mám Civica 5D anglána, poface. Přišel jsem ráno k autu na sídlišti a všiml jsem si, že na čelním skle tam jak se lepí dálniční známka je prasklina (viz foto). Je to mimo zorné pole (viz foto), právě že nevypadá že je to od předmětu nějakýho. Mám velký podezření, že mě to rozbil někdo (kterej si myslí, že je to místo u jejich vchodu jeho), ale nemám jak to dokázat. Se stydím

Jde mě o to, auto mám pojištěný havarijně a povinně u Kooperativy, nemám sjednaný žádné připojištění. Pokud bych šel na pojištovnu, a chtěl to uplatnit jako událost na HAV, myslíte, že to půjde?

Jde mě o to, že sklo a práce by byla tak čtvrtina ceny Honday Smutný tak přemýšlím o nějakém způsobu jak to provést.

Případně máte tip jestli se dá dodatečně udělat nějaký připojištění, jak moc to kontrolují, případně jestli máte nějaké zkušenosti.

Nebo jestli nevíte o někom kdo má třeba náklaďák a za nějaký peníz by napsal, že mu ulítl kamínek.

Případně, jestli si myslíte, že je reálný, že by taková prasklina se dala opravit.

Díky moc za pomoc nešťastnému Hondaři.

SKLO_PRASKLINA.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
SKLO_PRASKLINA.jpg, 1.39 MB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
osiris je teď offline  osiris
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.1.2013 , 1:57   Citovat  

cau, odkud jsi ? jestli jsi z prahy nebo okoli tak bych ti umel pomoct Úsměv vic po SZ nebo na tel 774 911 406 Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 20.1.2013 , 2:05   Citovat  

Naprosto přesně na stejném místě jí mám i já, taky anglán, nové sklo už mám sehnané, ale měnit to v zimě mi přijde mrháním oknama Velmi šťastný
   Návrat  
HonzaMek je teď offline  HonzaMek
PříspěvekZaslal: 20.1.2013 , 7:19   Citovat  

Ahoj, jak píše Daver, výměnu bych nechal na jaro. Jinak s tímto chvíli jezdit můžeš. Pokud se dobře dívám je to mimo stíranou plochu (dle právníka je to ok), takže by Ti nemělo nic hrozit od policajtů (pokud nebudou prudit). Pokud jo, tak tvrď, že se ti to stalo teď.
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2013 , 8:19   Citovat  

Nedávno jsme nechali měnit sklo na naší Corse a nové sklo asi ani ne 14 dní po výměně prasklo v tomhle místě. Nikde ani náznak od nějakého ťukance. Jak když prasklo samo od sebe. Teď to řešíme s mechanikem a s Autokelly...
   Návrat  
Strober je teď offline  Strober
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.1.2013 , 9:03   Citovat  

Někde je tu o něčem podobném napsané...něco v tom stylu, že pod okno nějak zatéká a ono to tam koroduje a jak to bobtná, tak to tlačí na to sklo a to pak praskne...tže před výměnou radši ten prostor pod sklem zkontroluj, ať ti nepraskne aj to druhé...jinak pokud máš havarijko, tak by měla být výměna bez problémů i bez hledání vyníka...
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 20.1.2013 , 10:18   Citovat  

Já měl to sklo sotva půl roku (firmou) a prasklo samo od sebe ... mi neříkej, že to mám v tom samém místě všichni zkorodované ... tam bude nějaká vyšší síla to mi hlava nebere

Mě se to teda rozjelo podél stěračů přes celé okno až k řidiči ... to už mě asi policajti neuznají, ale když na to koukám, tak mám tu prasklinu přesně podél hrany kapoty, takže ve výhledu vůbec nevadí ... nicméně stěrače jsou asi 2cm pod tím, takže budou asi prudit Ble

Teď v zimě je s prasklinama problém, protože na ně působí drastické změny teplot ... zmrzlé sklo a hned na něj foukáme horký vzduch z topení ... to je velké pnutí
   Návrat  
Blackburn je teď offline  Blackburn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2013 , 10:46   Citovat  

Uplně stejně, akorát uprostřed auta mi ruplo okno na Vectře. Bylo to v létě a rozjelo se to směrem k řidiči podel hrany......už ty vypadalo nadějně že to dojede až ke sloupku, ale na poslední chvili se to rozhodlo vyrazit nahoru.
Na podzim zase ruplo, ale tentokrát odvrchu.
Auto bylo bourané, tak to přisuzují pnutí atd.
Každopádně měnit okno na zimu je skoro zbytečné. Kamínky létají jak divé, škrabání okna a horký ofuk.
Na jaře to bude lepší Mrk
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.1.2013 , 14:15   Citovat  

HonzaMek napsal:
Ahoj, jak píše Daver, výměnu bych nechal na jaro. Jinak s tímto chvíli jezdit můžeš. Pokud se dobře dívám je to mimo stíranou plochu (dle právníka je to ok), takže by Ti nemělo nic hrozit od policajtů (pokud nebudou prudit). Pokud jo, tak tvrď, že se ti to stalo teď.

Ja si nemyslim, ze je to mimo stiraci plochu teda...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2013 , 16:22   Citovat  

Na mým Civiku mám od doby co jsem ho koupil ťuklé sklo. Je to takový pavouček,sice ve stírané ploše,ale ne víc jak 2 cm,takže v pohodě. Jezdím s tím 10 let, 220 tisíc km,v každém počasí každý den,v zimě na zmrzlé okno foukám teplý vzduch,v létě rozpálené sklo myju v myčce,jak víme karosérie C5g se docela kroutí a prasklina je pořád stejná. Takže na počasí bych to nesváděl. Buď dnes neumí vyrobit pořádný sklo,tak jako ostatní věci,nebo špatná montáž,když to dnes lepí každý Lojza v garáži...
   Návrat  
Badunclesam je teď offline  Badunclesam
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2013 , 18:39   Citovat  

Při výměně čelního okna sem tam prasknou plastové packy těch bočních lišt (jedna nová lišta stojí +/- 1300kč) + pokud se při řezaní čelního okna zniči vrchní těsnění,tak i to (cena +/- 600kč) ...
To okno Ti prasklo samo a úplně na stejným místě jako mě (ale s tím rozdílem, že mě se to stalo při jízdě, nikde přede mnou širokodaleko žádné auto a lup a bylo).

Davere ono je možný, že tím jsou postižení všichni engláni (nejspíš výrobní vada nebo nějaká nedomyšlenost to mi hlava nebere , tak jako třeba hromadící se bordel v předním rohu mezi plastovým a kovovým prahem) a je to jenom otázka času kdy každému jednotlivci to čelní okno praskne. Stačí se mrknout pod torpédo čelního okna jak to pod ním pěkně liškatí Mrk

Jinak s tou korozí pod oknem jsem napsal já a je to pravda Smutný Bueee Mrk H+
   Návrat  
kreptik je teď offline  kreptik
PříspěvekZaslal: 21.1.2013 , 23:41   Citovat  

Díky moc za Vaše zkušenosti a rady.Asi s tou výměnou alespoň trochu počkám. Jedině čeho se bojím aby se to tím, že s tím jezdím nerozšiřovalo víc nahoru. Auto používám každej den a byla by to rána, kdybych kvůli tomu nemohl třeba 3 dny jet, ale chápu, že na autě se kdykoliv může něco stát...

Ještě by mě zajímalo váš názor na to havarijko. Myslíte, že by mě to mohli plnit i když auto není bourané. Uvažuju teda jestli se to přes spoluúčast a ztrátu bonusů vyplatí.

Tam je ještě jeden aspekt, před sklem je takový plast a přesně na tom místě je ten plast lehce poškozen, skoro to vypadá, jak kdyby bylo udeřený do toho plastu. Ale je možný, že to tak už bylo, akorát jsem si toho nevšiml.

Na tom parkovacím místě jsem měl už jednou ulomený zrcátko, nechci nikoho obviňovat, ale nemusela by to být náhoda, krom toho, je tam jistý cizí zájem na toto parkovací místo.
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2013 , 23:46   Citovat  

bordel napsal:
Ja si nemyslim, ze je to mimo stiraci plochu teda...

koupi kratsi gumicky Velmi šťastný
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.1.2013 , 9:54   Citovat  

přesně tohle se mi stalo na poface anglanovi, při stání na zahradě to mi hlava nebere Bez jakékoli známky ťukance.
   Návrat  
Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.1.2013 , 10:07   Citovat  

Na havarijní poj. to určitě půjde také, ale nejdřív zkontroluj jakou máš spoluúčast. Pokud je to 10% a min. 10000 Kč tak bych se na to vykašlal a raději si to zaplatil.
   Návrat  
Fífa je teď offline  Fífa
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.1.2013 , 12:10   Citovat  

kdyz by byl zajem mohu pomoci. okno mohu sehnat za dobrou cenu a vymnenit mohu taky u mne na dilne. jsem z turnova Honda
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.1.2013 , 15:21   Citovat  

Mně by se zase pro změnu strašně hodilo obě okna přelepit na pojistku - vyndat okno, ošetřit počátek koroze, vyčistit, znova nalepit, eventuelně s novým bausetem dozadu, a to vše pokud možno na pojišťovnu .. uměl by někdo? (třeba by k tomu ještě mohla bejt flaška nebo tak něco Úsměv )

edit: na pojišťovnu ve smyslu, že mám povinné ručení s připojištěním oken u ČPP
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.1.2013 , 16:00   Citovat  

dj-bobr napsal:
Mně by se zase pro změnu strašně hodilo obě okna přelepit na pojistku - vyndat okno, ošetřit počátek koroze, vyčistit, znova nalepit, eventuelně s novým bausetem dozadu, a to vše pokud možno na pojišťovnu .. uměl by někdo? (třeba by k tomu ještě mohla bejt flaška nebo tak něco Úsměv )

edit: na pojišťovnu ve smyslu, že mám povinné ručení s připojištěním oken u ČPP

ahoj je ja bych teoreticky uměl ale je blbe že ČPP proplácí bud po dlouhy dobe nebo vubec. skusim vyzistit ale neslibuji ...pripadne bych moh dohodnout v praze a jeste by jsi dostal 1500 na znamku..Velmi šťastný kdyztak m,i pošli udaje o aute a skusim to.. je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.1.2013 , 20:24   Citovat  

Díky, posílám údaje v soukromé zprávě Úsměv
   Návrat  
paja69 je teď offline  paja69
PříspěvekZaslal: 3.2.2013 , 23:01   Citovat  

Sakra mě to čelní sklo prasklo včera také, umyl sem auto (jen studenou vodou)jdu ho schovat do průjezdu a koukám jako blázen. Budete tam kupovat nové sklo, nebo se dá použít nějaké z vrakoviště? V kelly stojí něco přes trojku, ale komu to dát vyměnit. Dík za pomoc

Obraz128.jpg

Obraz128.jpg, 403.64 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2013 , 23:07   Citovat  

paja69 napsal:
Sakra mě to čelní sklo prasklo včera také, umyl sem auto (jen studenou vodou)jdu ho schovat do průjezdu a koukám jako blázen. Budete tam kupovat nové sklo, nebo se dá použít nějaké z vrakoviště? V kelly stojí něco přes trojku, ale komu to dát vyměnit. Dík za pomoc

Ty jo co to je za skla,takhle nám prasklo u Corsy ani ne 14 dní po výměně,naštěstí se reklamovalo a než to mechanik vyřeší s Autokelly,protože na to mají měsíc tak nám ho vyměnil zdarma. Asi to půjdem co nejdřív pojistit...
   Návrat  
Badunclesam je teď offline  Badunclesam
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2013 , 23:12  Naposledy upravil Badunclesam dne 3.2.2013 , 23:13, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

To není sklem (aspoň u anglána,nevím teda jak u sopla)a proč ty okna u anglána praskají jsem psal výšše Mrk
Jde koupit okno z vrakáče 1000-1500,- .
   Návrat  
paja69 je teď offline  paja69
PříspěvekZaslal: 3.2.2013 , 23:12   Citovat  

Sakra mě to čelní sklo prasklo včera také, umyl sem auto (jen studenou vodou)jdu ho schovat do průjezdu a koukám jako blázen. Budete tam kupovat nové sklo, nebo se dá použít nějaké z vrakoviště? V kelly stojí něco přes trojku, ale komu to dát vyměnit.Dík PS: Jak koukám na fotku v prvním příspěvku asi si budu muset zatím zkrátit stěrač, abych to neměl v stírací ploše Tak to koukám!

Obraz128.jpg

Obraz128.jpg, 403.64 kB
   Návrat  
Honcord je teď offline  Honcord
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.2.2013 , 21:37   Citovat  

Tak to sem si myslel, že to praská jen na Focusech KO ...měli sme na firmě 4 Focusy, 3 popraskali podél stěračů a z toho jeden Focus dvakrát za sebou KO KO KO
   Návrat  
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2013 , 12:54   Citovat  

Na kolik vyjde okno + výměna na C6G poface? Mám plnění na 5000 bude to stačit?
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 6.2.2013 , 12:56   Citovat  

mb7909 napsal:
Na kolik vyjde okno + výměna na C6G poface? Mám plnění na 5000 bude to stačit?

me nestacilo nesouhlas bylo to do 10k
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2013 , 12:58   Citovat  

Okna na 5g/6g bývají tak lehce nad tu pětku, no..
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2013 , 13:06   Citovat  

na C6G sklo + originál bauset (nerogio neseděl) + nějaká práce a byl jsem v tom za 11k - cca 5let zpátky
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.2.2013 , 13:20   Citovat  

Petura napsal:
na C6G sklo + originál bauset (nerogio neseděl) + nějaká práce a byl jsem v tom za 11k - cca 5let zpátky

Mně kdysi PK odhadoval kolem 7-8tis...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.2.2013 , 7:49   Citovat  

Hellborn napsal:
Mně kdysi PK odhadoval kolem 7-8tis...

ja bych ti to zvladl udelat zhruba talk za 5,5 -6 tisic max i s praci a se vsim.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
čelní sklo :(
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina