Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda-(ne)spoľahlivost vaších miláčikov
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.2.2013 , 22:50   Citovat  

V suvislosti s povestnou spoľahlivosťou H ma napadlo toto téma....aké su vaše skúsenosti?..čo sa vám kazí?
Začnem svojím príspevkom: Acc7g,250tis km,po 10rokoch prevádzky ak nepočítam bežný spotrebný material (oleje,filtre,sviečky,brzdové kotuče a doštičky):Pri 210 tis vymeneny silenty na dolnych ramenach vpredu, čapy na hornych ramenach(na stk ma upozornily na jeden čep,ale keď už sa rozoberala náprava...sám som to nepoznal, rovnako kosti zadného stabilisatoru) privareny plechovy kryt katalyzatoru. Jedinou poruchou ( vyšie spomínané považujem za opotrebenie a nie za poruchu)bol zadreny kompresor klimy po "odbornom"vyčištení a dopnení okruhu klimy u samozvaných expertoch so školením ako zapnuť a vypnúť mašinu- výmena za použitý. Poslednych 40 tis. na LPG-ventily zkontrolované po 30 tis-všetko v norme. Povodne mám ložiska koies a tlmiče.Za mňa teda zatiaľ za 1. Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Badunclesam je teď offline  Badunclesam
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.2.2013 , 22:59   Citovat  

Takže se Ti tam vlastně nic ne wc protože i silenty,kosti,tlumiče,uložení stabiku a čepy jsou na našich silnicích spotřební materiál a kompresor klimi byl lidský faktor Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.2.2013 , 23:08   Citovat  

Badunclesam napsal:
Takže se Ti tam vlastně nic ne wc protože i silenty,kosti,tlumiče,uložení stabiku a čepy jsou na našich silnicích spotřební materiál a kompresor klimi byl lidský faktor Velmi šťastný
...názor na spotrebák sa u mňa odvíja od nájazdu km a so svojou H som v tomto smere spokojný...inak súhlasím s tebou.P
   Návrat  
Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.2.2013 , 23:37   Citovat  

Jazz 1.2 idsi (57kw) rok 2004 a 156 000 km - vše původní (včetně předních kotoučů!!! akorát destičky měněny po 82 000km), tudíž nic se nezkazilo... teprve to přijde HaHaaa jako první to vypadá na výfukovou část, ale zatím vše OK..... Nápad je tu!

Jinak před zimou nahozen stavitelný podvozek (původní byl ale pořád OK!) pouze kvůli snížení/zvýšení..
Neznám lepší bezúdržbové auto... KN vzducháč vyčistím jednou za rok, palivový filtr je vyměněn takže na spoustu km je pokoj a krom svíček, oleje a ol. filtru, preventivního seřízení ventilů (teď se na to chystám po druhé) to je už vše muhehe

Jazzům zdar!
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2013 , 16:53   Citovat  

Civic 1997 1.5 VTEC-E 260 000 km - jednou mě nechal v Rakousku, odešel rozdělovač, jinak spotřebák, spotřebák a spotřebák
Jazz 2007 1.4 i-DSI 55 000 km - pravidelně praskají žárovky v předních světlech (parkovačky a potkávačky) a teď při cca 50tkm odešel termostat, jinak nic
Civic 2012 1.8 i-VTEC - po 300km zatím nic HaHaaa

kamarádův Civic 2006 2.2 i-CTDI cca 100 000 km - 3 x destičky, 2 x kotouče a v 80 tkm spojka. U 8G jsem slyšel že ty brzdy docela odcházejí brzo, ale je to asi i stylem jízdy

Nemůžem si stěžovat OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.2.2013 , 17:20   Citovat  

kamarádův Civic 2006 2.2 i-CTDI cca 100 000 km - 3 x destičky, 2 x kotouče a v 80 tkm spojka...
.....tu to vidim na štýl brzda-ply.
Mne origo kotuče vydržali 190 tis., doštičky 80tis....
...inak si mi pripomenul častejšie odchádzanie žiaroviek v hlavnych svetlometoch cca 2xročne, ale po instalacii lED denných svetiel mi posledne H1 vydržali rok...aj preto som na to zabudol.Spojku pri 250tis.mám povodnú,neprekluzuje....je pravda,že jazdím aristikratickým pomalým štýlom...
   Návrat  
Badunclesam je teď offline  Badunclesam
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2013 , 17:58  Naposledy upravil Badunclesam dne 9.2.2013 , 18:48, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

1. Civic Sport EP2 1.6 81kW r.v.2002 - v 110 000km měněn chladič klimatizace, zadní tlumiče a hučící ložiska v převodovce (neřešeno).Jenom preventivně čištěn EGR ventil. Nynějšímu majiteli praskla poloosa.

2. Civic MB4 1.6 Esi 92kW r.v.1999 - v 150 000km měněn termostat, prasklá pravá poloosa a měnilo se prasklé čelní okno kvůli korozi/pnutí karoserie. Nynější majitel měnil ložisko/a.

3. Civic MB6 1.8 VTI 125kW r.v.1997 - v 185 000km preventivně měněn termostat a zatím "jenom" spotřebák (ťukťukťuk)
   Návrat  
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2013 , 18:04   Citovat  

Minulý civic, 7.g s 1,7 ropou. Koupen jako 4 roky starý se 160.000km. Měl jsem ho jen rok-60.000km a za celou dobu u mě 4x olej 1x diagnostika po zamrznutí nafty :twisted: a 14 dní před nehodou vyměněny ještě origo kotouče. Současný civic 8.g 1,4 i-DSI najeto 103.000km od "malyčka" 1x přidřenej zadní kotouč. V záruce přelepení čelního skla, podtékalo zmatenej a 2x termostat (1-v cca 50.000km a po 2 před měsícem, tedy cca ve 101.000km.) 2x zazlobil el. posilovač. V mrazu se ještě před rozjezdem vypnul. No, znovu nastartovat a frčí už v poho-holt ta pidi baterka Ble Srovnám li to s vozi v přípuzenstvu(nepočítám 4 hondy z manželčiny strany)tak se to všem akorát s...ype(Nechci být zbytečnej rejpal, ale jsou to koncerny)
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.2.2013 , 19:16   Citovat  

Mně kdysi na C4G zlobilo hlavní (palivové) relé - teplý motor nešel nastartovat.
Tak jsem ho vymontoval, proletoval studené spoje a jezdil vesele dál.
Taky jsem u toho auta měnil termostat a jeden homokloub.

U C5G jsem měnil prosakující těsnění pod vanou.

U C6G 5D předface jsem měnil gufero na vstupu řadící tyče do převodovky.

U C6G Aerodeck VTI jsem měl špatnou lambda sondu a nějaký čas jsem se s tím trápil než jsem přišel na původ škubání motoru.

U žádné Hondy jsem ale neměl nikdy žádnou závadu, která by mi zabránila v pořádku dojet.
Honda si mě získal nejenom radostí z jízdy, kterou mi dává, ale i absolutní spolehlivostí.
Ale ani u Hondy není 100% spolehlivost zadarmo. Je třeba autu dávat odpovídající údržbu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.2.2013 , 14:47   Citovat  

ďalšie skúsenosti Velmi šťastný
   Návrat  
Speedey je teď offline  Speedey
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.2.2013 , 15:04   Citovat  

Civic EK3 1.5 eco 84KW sedan r.v.98, po 260tis km problém s pravou poloosou, už druhá zlomená v krátké době, před týdnem mě mechanik upozornil na vadný originální spodní čep ramene (nájezd 270tis km) což je velice uctihodné, jinak spotřebák, motor šlape skvěle, akorát ta rez karoserie to je velká neduha Hondy tam to opravdu pokulhává, čekají mě lemy a spodky dvěří a to jsem ještě neviděl prahy a podběhy, jinak různé motorky,hejblátka,přepínače všechno tuhé a přesné nic vyklechtaného jak to u ostatních aut bývá, stále original čelní sklo (taky čeká na výměnu už jde přes ty pavučinky v noci špatně vidět), klima klimuje, začal vrčet ventilátor (již jednou čištěno, obávám se že tentokrát ložisko), přecvakané kabely ve deveřích spolujezdce (nehraje reprák jinak stahovačky a zrcátko funkční), zatéká do kufru, ale vše je v plánu odstranit poněvadž to nejsou nákladné a složité věci, ještě chci auto trochu zmodernizovat takže je v plánu trojblik blinkrů při klepnutí do páčky (přijde mě to jako praktická věc), dále palubní počítač od Mickyho a zpevnění karoserie dost se kroutí, jinak maximální pokojenost je to dobrý
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.2.2013 , 15:16   Citovat  

turkpet napsal:
ďalšie skúsenosti Velmi šťastný

za me:

Civic 2003 7G 1,6
=> 90tkm: rocni prohlidky (olej,filtry,svicky) + jednou predni desticky, vse ostatni vcetne baterky puvodni
=> preventivne geometrie, promazani podvozku, cisteni klimy
=> zavady: motorky ve svetlech (neresim,odpojeny,serizeny), stahovacka u spolujezdce pomalejsi (neresim), praskla zarovka 1ks v pristrojovce a 1ks v ovladani (neresim)
=> vzhledem ke spokojenosti udelam ted radost i autu (brzdy,komplet naplne,serizeni, za rok rozvody) a snad bude ok

Accord Tourer 2004 2,0
=> 100tkm: rocni prohlidky (olej,filtry,svicky) + jednou komplet brzdy + nova baterka
=> preventivne geometrie, cisteni klimy
=> zavady: motorek zamku u spolujezdce (300 + prace), pisty zadnich dveri (original 3500 sada), mlzeni svetel vymena zdarma i po zaruce
=> taky vzhledem ke spokojenosti udelam ted komplet naplne a serizeni, rozvody nastesti nejsou Úsměv

takze za me je to dobrý VTEC
   Návrat  
Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.2.2013 , 18:25   Citovat  

Civic 1.5 84kW (EK3) 1997 - cca 210tis km
- 150tkm: koupeno - vše původní, po nehodě, nové rozvody a silenty spodních příčných ramen, koroze zadních lemů a prahů
- 150-160tkm: prasklá přední pružina, nové přední brzdové kotouče
- 170tkm: kompletní výměna výfuku
- bez další závady, motor i převodovka v dobrém stavu, spojka původní
- 210tkm: nehoda (auto vs. dodávka) cca 90km/h - kabina téměř neporušena, airbagy funkční Velmi šťastný

Civic 1.6 81kW (EP2) 2004 - 110tis km
- 90tkm: nové rozvody (vodní pumpa dobrá), přední silenty, přední tlumiče, spodní kulové čepy
- 100tkm: nová spojka (původní v polovině životnosti), komplet brzdy, výměna náplní, zadní ložiska
- 110tkm: pravá poloosa - vnitřní kloub
- čeká na výměnu ložisek převodovky (hlučné za studena) a tyček stabilizátorů

Když pominu závadu na poloose, tak jsem spokojen, ale u mě se to musí brát s nadsázkou, protože si vždycky nějakou závadu na autě najdu, abych se v tom mohl vrtat. Velmi šťastný je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 9:25   Citovat  

Spolahlivosť motorov....ten naskok vyjadreny číselne medzi prvym a druhým je neuveritelny

tudy odkaz
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 9:36   Citovat  

Koukam ze nikdo nepise o znamych zavadach nasich milacku..

x vetsinu hondic trapi rozdelovace (palec, civka, modul) - na vsech mych VTi meneno, na CRXkach taky..
x vetsinu hondic trapi zravost oleje - stacilo se podivat na Hondayi (nepocitam vozidla, do kterych bylo narvano mraky penez na generalky a libovky)
x vetsinu hondic trapi koroze a to bohuzel i novych - zkusenosti majitelu novych accordu hovori o korozi kolem vicka nadrze
x u nekterych typu motoru je znama nizka vydrz - viz ESinky v CRX 3g, ale i dalsi (zkratka u starsich modelu casto padaji motory - jakozto nasledky zravosti oleje)
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 9:57   Citovat  

gizmi napsal:

x vetsinu hondic trapi rozdelovace (palec, civka, modul) - na vsech mych VTi meneno, na CRXkach taky..
x vetsinu hondic trapi zravost oleje - stacilo se podivat na Hondayi (nepocitam vozidla, do kterych bylo narvano mraky penez na generalky a libovky)
x vetsinu hondic trapi koroze a to bohuzel i novych - zkusenosti majitelu novych accordu hovori o korozi kolem vicka nadrze
x u nekterych typu motoru je znama nizka vydrz - viz ESinky v CRX 3g, ale i dalsi (zkratka u starsich modelu casto padaji motory - jakozto nasledky zravosti oleje)

celý je to jen o tom, že si za to majitel může sám Mrk neměníš svíčky? pak tě čeká cívka nebo modul, palec podléhá běžnému opotřebení. neměníš olej nebo máš málo=nejedeš ...
   Návrat  
rattray je teď offline  rattray
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 10:07   Citovat  

posero napsal:
celý je to jen o tom, že si za to majitel může sám Mrk neměníš svíčky? pak tě čeká cívka nebo modul, palec podléhá běžnému opotřebení. neměníš olej nebo máš málo=nejedeš ...

přesně tak...
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 10:20   Citovat  

dnes mi kleknul motor v Ridgi Smutný
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 10:26   Citovat  

Rom. napsal:
dnes mi kleknul motor v Ridgi Smutný
aprííííl Velmi šťastný
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 10:31   Citovat  

gizmi napsal:

x nikdy jsem neměl závadu na rozdělovači,auto má najeto kolem 360tisíc km,z toho já asi kolem 225tisíc km
x ano bere olej,holt má něco nalítáno už a souvisí to i z vyššíma otáčkama
x koroze trápí každé auto,dřív nebo později
x že u starých Hond padají motory je o člověku,bere olej=GO nebo dolévat a ne prostě čekat až bude na suchu a zadřít motor...
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 10:37   Citovat  

Kmóďa napsal:
x nikdy jsem neměl závadu na rozdělovači,auto má najeto kolem 360tisíc km,z toho já asi kolem 225tisíc km
x ano bere olej,holt má něco nalítáno už a souvisí to i z vyššíma otáčkama
x koroze trápí každé auto,dřív nebo později
x že u starých Hond padají motory je o člověku,bere olej=GO nebo dolévat a ne prostě čekat až bude na suchu a zadřít motor...
přesně tak, mě se taky nepovedlo oddělat cívku apod, jednou se mi stalo že se mi rozlit palec ale tak měl toho asi dost tak sem sehnal jinej a auto vrčelo dál no problem, holt to chce hlídat si to a auto nezklame.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 10:41  Naposledy upravil gizmi dne 1.4.2013 , 10:44, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Posero: je to o Hondach a lidech kolem nich ..chro chro Velmi šťastný

Sablos a Kmoda: tak na 1.5tkach to moc nepada..zato Bckova rada Velmi šťastný

x dalsi co me napadlo jsou main relátka (ale to uz tady nekdo psal)
x ke korozi - zkratka reznou vic jak ostatni auta a za tim si stojim.
x jinak zavady obecne nejde moc psat - kazde auto, kazdy motor ma sve Mrk Relatka jsou casta u CRX 2g, Civic 4g, "Shuttlíků".... u targy trebas trpi otvirani dveri zevnitr, popelniky, ele strecha.. proste kazde auto ma sve Mrk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 10:42   Citovat  

Rom. : to ti nikdo neuveri. Za prve je 1.dubna a za druhe Honda motory pri radne udrzbe nepadaji Úsměv

gizmi: to co popisujes nejsou bolistky Hond ale lajdactvi majitelu. I ta koroze.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 10:45   Citovat  

no ... ale zkusil jsem to Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 10:48   Citovat  

Petr78: otazkou je, do jake miry. Proste u bezneho koncernu olej kontrolovat kontroluje malokdo a kdyz se ti rozsviti kontrolka, tak zastavis, dolejes a jedes dal. U hondy kdyz ti blikne kontrolka, tak vetsinou uz je motor KO. Auto ma byt pro ridice a ne ridic otrokem vozu. je to dobrý

Rom.: pořádnej výtlem
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 10:48   Citovat  

Gizmi: vsadím se, že čidlo na teplotu vody u hondy jsi ještě ani neviděl, ale u golfa víš kde je viď pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 10:50   Citovat  

Posero: a vis ze nevim ani u jednoho? Hihi PS: fakt te nechapu - pokazde jak muzes, tak do me rejes s golfem. Mas mindrak? Tak to valím bulvy Ja s tim autem nemam problem (viz diskuse na FB)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 10:53   Citovat  

gizmi napsal:
Posero: a vis ze nevim ani u jednoho? Hihi PS: fakt te nechapu - pokazde jak muzes, tak do me rejes s golfem. Mas mindrak? Tak to valím bulvy Ja s tim autem nemam problem (viz diskuse na FB)

mindrák z golfa? pořádnej výtlem no nic, já musím jít něco dělat, nemam čas ani chuť se celej den pokoušet vys írat do celýho fora protože mam ho vno co na práci Mrk vyměň si na tarze i kabely ke svíčkam aby tě někde nenechala OK
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 11:55   Citovat  

gizmi napsal:
Petr78: otazkou je, do jake miry. Proste u bezneho koncernu olej kontrolovat kontroluje malokdo a kdyz se ti rozsviti kontrolka, tak zastavis, dolejes a jedes dal. U hondy kdyz ti blikne kontrolka, tak vetsinou uz je motor KO. Auto ma byt pro ridice a ne ridic otrokem vozu. je to dobrý

Dělat odpovídající údržbu neznamená být otrokem auta.
Pokud něco chci ( spolehlivost) tak musím nejdřív něco dát (údržbu). To platí i u Hondy.
Bohužel spousta lidí si myslí, že japonec = leju jenom benzín, o nic se nestarám a jenom jezdím. A právě auta po takových majitelích pak dělají ostudu japoncům, když jsou ve zbídačeném neudržovaném stavu.

A jestli majitelé běžného koncernu nekontrolují olej v motoru, tak to není důkaz že je koncern v něčem lepší, ale opět obrázek o přístupu majitele.
Kontrolovat olej v motoru se musí u každého auta minimálně při každém tankování.
Tak to píšou v každé příručce a není to jenom pro srandu.
To že se někteří snaží být chytřejší než výrobce auta, je jejich problém a nemůžou potom brečet když jim díky jejich lajdáctví klekne motor a přisuzovat to špatné spolehlivosti nebo kvalitě.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 12:05   Citovat  

Kontrolovat olej minimalne pri kazdem tankovani? Pokud mam auto v poradku, tak mne to prijde jako silne prestreleny interval. Nastesti u C8G se kontrolka oleje rozsvicuje mnohem driv nez je potreba ho dolivat, takze ho preventivne kontroluju bud v techhle pripadech, pred dlouhou cestou a po ni a nebo kdyz mu davam nejakou extremni sodu.
Pokud nekdo doliva oleje hodne, pak musi samozrejme umerne zvysit i frekvenci kontrol jeho hladiny.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda-(ne)spoľahlivost vaších miláčikov
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina