Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Neoblíbené mlhovky?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 1 z 3
n3uro je teď offline  n3uro
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 11:48   Citovat  

Poslední dobou co jezdím s <> kombajnem (ma jak predni tak zadni tovarni mlhovky) tak se mi zda ze nejsou u ostatnich ridicu moc oblibene. Minuli mesic me asi uz 6x vyblikavali kvuli prednim a jednou kvuli zadni. Dnes co jsem jel z cb do tabora, padal snih s vetrem, vsude jazyky ze skoro nic videt, tak jsem zapnul jak predni tak zadni a hned typan co se na me v dodavce lepil, tak na me dalkovy svetla. Porad me vyblikaval jak kokos, po 5 minutach me predjel a vypnul predemnou zadni mlhovku. Tak si rikam, jak mu mohla doprci vadit zadni mlhovka?
Navic, pouzivam je jen pri horsi viditelnosti (jako dnes, nebo pri mlze), takze pochybuju ze bych nejakej predpis porusoval.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 11:58   Citovat  

n3uro napsal:
Poslední dobou co jezdím s <> kombajnem (ma jak predni tak zadni tovarni mlhovky) tak se mi zda ze nejsou u ostatnich ridicu moc oblibene. Minuli mesic me asi uz 6x vyblikavali kvuli prednim a jednou kvuli zadni. Dnes co jsem jel z cb do tabora, padal snih s vetrem, vsude jazyky ze skoro nic videt, tak jsem zapnul jak predni tak zadni a hned typan co se na me v dodavce lepil, tak na me dalkovy svetla. Porad me vyblikaval jak kokos, po 5 minutach me predjel a vypnul predemnou zadni mlhovku. Tak si rikam, jak mu mohla doprci vadit zadni mlhovka?
Navic, pouzivam je jen pri horsi viditelnosti (jako dnes, nebo pri mlze), takze pochybuju ze bych nejakej predpis porusoval.

takový mám teda rád ,nejlepší je takhle svítící fabiatik ve městě. když je někdo pár metrů za tebou tak tě rozhodně vidí a pokud máš mlhovky vysoko tak mu dost nepříjemně svítíš červeným reflektorem do očí. žádnej předpis sice neporušuješ,ale rozhodně je slušný pokud tě někdo dojede zadní mlhovku zhasnout(pro tvou situaci nerozsvěcet).přední by asi chtělo zkouknout jestli nejsou špatně seřízený s těma nebývá problém.
   Návrat  
Giger je teď offline  Giger
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 12:02   Citovat  

Když jedeš ve snížené viditelnosti se zaplou zadní mlhovkou a těsně za tebou jede další auto. Tak to auto o tobě ví. Je to dost nepříjemné jet za někým se zaplnou zadní mlhovkou. Zapínám ji jen když zamnou někdo není, aby když mě dojíždí o mě věděl a pak ji vypnu. Přední mlhovky mi tolik nevadí, ale vypínám je v případě, že je mokrá silnice a je tma jak v pytli. Je to pak dost nepříjemné potkat takové auto. Světlo se pak odráží od silnice a oslňuje.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 12:11   Citovat  

Pokud vidím koncový světla aut před sebou, tak zadní mlhovku nerozsvěcím - měl jsem jí zapnutou asi 3x (1x v mlze a 2x v dešti na dálnici, kdy se za autem dělala slušná "zeď" za vodní tříště od kol a auta v ní nebyla vidět).

Přední mlhy nemáš vůbec povinnost rozsvítit.

blbečků, co svítí jak vánoční stromek potkávám poslední dobou fakt soustu... Tak to valím bulvy
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 12:19   Citovat  

Uhm, takže když vy se na někoho lepíte a tím nedodržujete bezpečný odstup, ten před váma má podle předpisu rozsvícenou zadní mlhovku která vás podle všeho "oslepuje" a ehm, stejně se na něj lepíte?
Haló? Velmi šťastný
To je jako když jedu za nákladním autem které mě silně znečišťuje přední sklo, tak určitě se za něj nenalepím a nebudu ho osvětlovat dálkovejma.

Pokuď vím, a je možný že už si to špatně pamatuju, ale při zhoršených podmínkách (mlha, závoje/jazyky, atd) je řidič povinen mít zadní mlhovku rozsvícenou s tím do datkem že pření mlhovka může být rozsvícená jen spolu se zadní.

Pletu se?

Každopádně sjedu do servisu jestli nejsou mlhovky rozhozené Mrk
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 12:26   Citovat  

Hellborn: u tý mí <> nerozsvítim zadní bez předních.
Sohlasím že těch co má rozsvícené přední je spousta a někteří slušně oslepují, ale mezi ně se neřadím, mlhovky zapínám jen velmi zřídka a jen když je to třeba.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 12:32   Citovat  

n3uro napsal:
Uhm, takže když vy se na někoho lepíte a tím nedodržujete bezpečný odstup, ten před váma má podle předpisu rozsvícenou zadní mlhovku která vás podle všeho "oslepuje" a ehm, stejně se na něj lepíte?
Haló? Velmi šťastný
To je jako když jedu za nákladním autem které mě silně znečišťuje přední sklo, tak určitě se za něj nenalepím a nebudu ho osvětlovat dálkovejma.

Pokuď vím, a je možný že už si to špatně pamatuju, ale při zhoršených podmínkách (mlha, závoje/jazyky, atd) je řidič povinen mít zadní mlhovku rozsvícenou s tím do datkem že pření mlhovka může být rozsvícená jen spolu se zadní.

Pletu se?

Každopádně sjedu do servisu jestli nejsou mlhovky rozhozené Mrk

Ty dodržuješ bezpečnou vzdálenost 28m při 50km/h a 50m při 90km/h? Já už dlouho nejel za situace, kde by to bylo možné, aniž by se do té mezery někdo pořád cpal...

Otázka je, jestli byla viditelnost snížena natolik,aby byla mlhovka potřeba. Minulý týden jsem jel taky za sněžení, auta byla vidět v pohodě a přece jich spousta začala zadní mlhy rozsvěcet. To je pak nepříjemný i na "20m"...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 12:57   Citovat  

O 28 metrech jsem nikdy neslysel, ale pokud by me to fakt oslepovalo tak ho bud predjedu (ten za mnou mel spousty sanci) nebo si budu drzet takovej odstup dokud me nebude oslepovat. Jezdím vždy s odstupem minimalne 4 - 5 metrů, coz je neco co 98% ridicu ignoruje.

Navic, kdyz jedu v pocasi kdy auta v druhem smeru nejsou videt sotva na tech 20m protoze je zavoje snehu zahazujou (coz zpusobujou hlavne kamiony), tak bych rekl ze pouziti mlhovek je neoddiskutovatelne.
Nekdy i ti za tebou nejsou jen ten kokos co se ti lepi na zadek ale i vsichni ti co jsou za nim a chystaji se predjizdet nebo uz predjizdeji (proto je take zadni mlhovka na leve strane).

Muj nazor je ten ze jde o toleranci. Mit mlhovku podle predpisu ci ji nemit zapnutou a riskovat pokutu vs oslepovat nekoho dalkovyma, za coz je taky flastr?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 13:00   Citovat  

Hellborn napsal:
Ty dodržuješ bezpečnou vzdálenost 28m při 50km/h a 50m při 90km/h? Já už dlouho nejel za situace, kde by to bylo možné, aniž by se do té mezery někdo pořád cpal...

Otázka je, jestli byla viditelnost snížena natolik,aby byla mlhovka potřeba. Minulý týden jsem jel taky za sněžení, auta byla vidět v pohodě a přece jich spousta začala zadní mlhy rozsvěcet. To je pak nepříjemný i na "20m"...

asi tak , pokud jedu 90 mám mezeru cca 15-20m tzn na 3-4auta a to se mi tam každou chvíli někdo na.... a i na tu vzdálenost už začíná být nepříjemný, pokud dojedem do vesnice a jedem 50 tak jdu blíž a to už fakt píchá do očí a rozhodně ho kvuli tomu nevidím líp.
pokud je mlha nebo vánice atp kdy na těch 15/20m nevidím obrysy auta pouštím mlhovku jinak ne.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 13:09   Citovat  

těžko tě někdo bude za mlhovku pokutovat , je daný že ji "máš použít za snížené viditelnosti" tzn já budu tvrdit že ještě snížená není,že je to lehkej opar ty, že už je to mlha ,kdo má pravdu.dálkový jsou jinej případ.
řešením by bylo mít mlhovky umístěný dole aby nesvítili přímo do očí ,ale koho dneska při konstrukci aut zajímaj ti kolem, hlavně že já budu v bezpečí ,vidět a viděn.
jinak někde jsem zaslech,že bezpečná vzdálenost jsou 2-3 s .
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 13:14   Citovat  

n3uro napsal:
O 28 metrech jsem nikdy neslysel, ale pokud by me to fakt oslepovalo tak ho bud predjedu (ten za mnou mel spousty sanci) nebo si budu drzet takovej odstup dokud me nebude oslepovat. Jezdím vždy s odstupem minimalne 4 - 5 metrů, coz je neco co 98% ridicu ignoruje.

Při vzdálenosti 4-5m ani nestihneš sešlápnout brzdu, pokud to ten před Tebou zadupne. Velmi šťastný

Při bezpečné vzdálenosti máš mít čas na: 1. reakční dobu (běžně kolem 1 – 2 sekund) a 2. brzdnou dobu (čas nutný k zastavení vozu závisí od rychlosti vozidla).

Obecně se pak hovoří o pravidlu dvou sekund, kdy musíš být vzdálen od vpředu jedoucího vozidla, aby mohl reagovat. Za jak dlouho ujedeš těch 5m? To nebude ani 0.5s... Takže si akorát uvědomíš,že před Tebou brzdí,ale ani nesundáš nohu z plynu.

Jednoduché je pravidlo: vezmi rychlost vozidla, vyděl dvěmi a přidej + 5 m. To je přibližná bezpečná vzdálenost.

Čísla při suché vozovce a dobrém stavu auta (brzdy a pneu): při rychlosti 50 km/h je bezpečná vzdálenost 28 metrů, při rychlosti 90 km/h je to 50 metrů a při 130 km/h je to 72 metrů - těch 72m na dálnici nedáš ani omylem a i na okresce se jede rychleji než 90km/h.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 13:20   Citovat  

tj ale to spíš platí případě, že tam např něco spadne nebo se objeví nenadálá stojící /pomale jednoucí překážka , souběžně jednoucí auto má taky brzdnou dráhu tzn ve vztahu k němu by ta vzdálenost tak dlouhá být nemusela. navíc fyzicky není možný ji v provozu udržet to by člověk asi nikam nedojel.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 13:24   Citovat  

monty napsal:
řešením by bylo mít mlhovky umístěný dole aby nesvítili přímo do očí ,ale koho dneska při konstrukci aut zajímaj ti kolem, hlavně že já budu v bezpečí ,vidět a viděn.

Třeba Suzuki jo .. Mrk Ale Acco má mlhovku v koncových cca 1m nad zemí... to mi hlava nebere

Hellborn1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Hellborn1.jpg, 211.22 kB

garage.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
garage.jpg, 201.83 kB
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 13:26   Citovat  

Ahoj,

osobně přední mlhovky používam jen když je fakt tma a jedu cestou kterou neznám, jinak to pro mě nemá cenu, protože potkávačky svítí do dálky stejně, jen víc do široka. Naopak se mi stalo, že jsem si mlhovkama udělal světelnou zeď a neviděl jsem ůbec...

Co se zadních mlhovek týče, seš povinen sice je používat za snížené viditelnosti (co to znamená, nevím).
Ale na dálnici jí mám rozsvícenou za hustého deště, mlhy... když není dobře vidět na +300 m, pak když vidím že mě někdo dojíždí a rozeznám obrysy, tak automaticky zhasínám. Stejně tak ve městě/příměstí, svítím dokud nikdo zamnou není.
Proč mu mám svítit do držky když o mně ví a já o něm?
Ano, může si nechat odstup, ale pokud ho to deptá, jako že ano, tak do toho začne civět víc a víc a začne ho to deptat víc a víc... a někdy předjet prostě nejde...
Stejně tak na železničním přejezdu zhasínám jen do obrysovek a tahám ručku, ať nikomu nesvítím brzdama do auta.. Za ručku tahám i na červený, když vím že chytnu další cyklus...

Je to jen slušnost, která potěší... Když vidim sousedku jak táhne balení vod, tak jí taky pomůžu... a mohl bych se na ní vy.. kiss me
Ano jsem pražák, ale ne bezohledný dobytek meetallll
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 13:27   Citovat  

monty napsal:
tj ale to spíš platí případě, že tam např něco spadne nebo se objeví nenadálá stojící /pomale jednoucí překážka , souběžně jednoucí auto má taky brzdnou dráhu tzn ve vztahu k němu by ta vzdálenost tak dlouhá být nemusela. navíc fyzicky není možný ji v provozu udržet to by člověk asi nikam nedojel.

Jo, to jo - těch 28m při 50km/h je do Tvého zastavení. Samo,že ten před tebou něco ujede, ale začne brzdit dřív (respektive v době, kdy on už brzdí, tak Ty ještě ne).
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 13:29   Citovat  

jj horší jsou lampy po boku zadních dveří , to je pak z první ruky .
z kiss me jsem se kouknul po netu kolik je reakční doba a kolik z ani ujedu a narazil jsem na tohle tudy odkaz
rozjedeš se a při rozsvícení červený na semaforu zmáčknete brzdit , vykreslí to dráhu za rekční dobu i vlastní brzdnou,dá se tam měnit rychlost a v políčku f je přilnavost vozovky.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 13:33   Citovat  

monty napsal:
jj horší jsou lampy po boku zadních dveří , to je pak z první ruky .
z kiss me jsem se kouknul po netu kolik je reakční doba a kolik z ani ujedu a narazil jsem na tohle tudy odkaz
rozjedeš se a při rozsvícení červený na semaforu zmáčknete brzdit , vykreslí to dráhu za rekční dobu i vlastní brzdnou,dá se tam měnit rychlost a v políčku f je přilnavost vozovky.

Prubnu doma - v práci Java nejde. Ale podle popisu by to neškodilo dát do FAQ zajímavých odkazů nebo tam někam...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 13:33   Citovat  

A je lepší počítat s odstupem do úplného zastavení, nikdy nevíš zda tý dodavce tam nevlitne náklaďák co jí zastaví na místě Tak to valím bulvy
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 13:56   Citovat  

4-5 metru je malo, nemam v oku metr ale jedu tak ze to proste stihnu ubrzdit (rychlosti i vzdalenosti).
Reci typu za mlhovku ti nikdo pokutu neda jsou dezinformacni, jde o to ze ji muzes dostat a to mi staci.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 14:14   Citovat  

n3uro napsal:
4-5 metru je malo, nemam v oku metr ale jedu tak ze to proste stihnu ubrzdit (rychlosti i vzdalenosti).
Reci typu za mlhovku ti nikdo pokutu neda jsou dezinformacni, jde o to ze ji muzes dostat a to mi staci.

venku lehce sněží = snížená viditelnost , je vidět minimálně na 200m co vidím z kanclu . chtěl bych vidět cajta co mi dá pokutu za to že ji nerozsvítím.nezlob se ale já jsem proto používat hlavu a pokud vím že toho za sebou mlhovkou oslním tak to přece nebudu dělat .abys nedopad tak že ti ji někdo zhasne , už jsem viděl maníka co na světlech na červený šel a druhýmu urazil zrcátko s tím ,že je mu stejně na ... když je nepoužívá.
   Návrat  
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 14:17   Citovat  

dobre to napisal hellborn... a tym sa treba riadit...POKIAL VIDIM ZADNE OBRYSOVKY AUTA PREDO MNOU (a duplom ked vidim jasne cele auto!), znamena to ze vidi aj ten za mnou mna... tak isto v poslednej dobe stretam viac a viac debilov co svietia hmlovkami aj ked je dobra viditenost, ale spadne sem tam kapka dazda a uz rozsvecuje zadok...tym palim dialkove bez milosti.. okrem toho ze to oslnuje jak svina, tak napr. v meste by som zadne hmlovky zakazal pouzivat, nie je totiz cez ne dost dobre vidiet brzdove svetla zvlast potom u aut co maju zadne hmlovky dve, je uplne jasne ze ked clovek brdy zaregistruje, reakcna doba je ovela dlhsia, pretoze maju rovnaku intenzitu (21W) a oko musi rozlisit len pocet zdrojov svetla... jazda v kolone na dialnici je kapitola sama o sebe...a o to horsie ked je kolona a mokro - rozvirena voda z cesty za autami.. to je fakt uzas jazdit a vediet reagovat na brzdenie kolony... takeho debila ked predbehnem, tak jemne lavou stlacim brzdu aby sa rozsvietili, + zapnem hmlovky a idem pred nim par km... zaujimave ze kazdy zacne vyblikavat dialkovymi po chvilke... chce to pouzivat hlavu! hmlovkou svietim ked je viditelnost mensia ako 20-30m a nikto za mnou nie je.. v momente ked ma niekto dobehne a z jeho spomalenia je jasne ze ma vidi (alebo vidim ja jasne jeho svetla a obrys v zrkadle) tak hmlovku vypinam... z ohladuplnosti, a hlavne preto, aby to do mna nenarval ked budem musiet nahle brzdit!
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 14:26   Citovat  

monty napsal:
venku lehce sněží = snížená viditelnost , je vidět minimálně na 200m co vidím z kanclu . chtěl bych vidět cajta co mi dá pokutu za to že ji nerozsvítím.nezlob se ale já jsem proto používat hlavu a pokud vím že toho za sebou mlhovkou oslním tak to přece nebudu dělat .abys nedopad tak že ti ji někdo zhasne , už jsem viděl maníka co na světlech na červený šel a druhýmu urazil zrcátko s tím ,že je mu stejně na ... když je nepoužívá.

Úsměv
Z kancelare je mozna videt romanticka idilka ale jak jsem psal z prvu, jel jsem hlavnim tahem z cb na tabor a chvilkama jsem nevidel ani na 2 metry pred sebe, natoz vysnenych 200m.
Pozor na to co si prejes, muze se ti to splnit.

A o nejaky drsnoty typu co jsi psal v posledni vete nemam strach, s sebou vozim sluzebni pistoli, tonfu a nekde bude i peprak. A i kdyby bych jel na "lehko", dokazu se o sebe postarat Mrk
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 14:31   Citovat  

pajo napsal:
dobre to napisal hellborn... a tym sa treba riadit...POKIAL VIDIM ZADNE OBRYSOVKY AUTA PREDO MNOU (a duplom ked vidim jasne cele auto!), znamena to ze vidi aj ten za mnou mna... tak isto v poslednej dobe stretam viac a viac debilov co svietia hmlovkami aj ked je dobra viditenost, ale spadne sem tam kapka dazda a uz rozsvecuje zadok...tym palim dialkove bez milosti.. okrem toho ze to oslnuje jak svina, tak napr. v meste by som zadne hmlovky zakazal pouzivat, nie je totiz cez ne dost dobre vidiet brzdove svetla zvlast potom u aut co maju zadne hmlovky dve, je uplne jasne ze ked clovek brdy zaregistruje, reakcna doba je ovela dlhsia, pretoze maju rovnaku intenzitu (21W) a oko musi rozlisit len pocet zdrojov svetla... jazda v kolone na dialnici je kapitola sama o sebe...a o to horsie ked je kolona a mokro - rozvirena voda z cesty za autami.. to je fakt uzas jazdit a vediet reagovat na brzdenie kolony... takeho debila ked predbehnem, tak jemne lavou stlacim brzdu aby sa rozsvietili, + zapnem hmlovky a idem pred nim par km... zaujimave ze kazdy zacne vyblikavat dialkovymi po chvilke... chce to pouzivat hlavu! hmlovkou svietim ked je viditelnost mensia ako 20-30m a nikto za mnou nie je.. v momente ked ma niekto dobehne a z jeho spomalenia je jasne ze ma vidi (alebo vidim ja jasne jeho svetla a obrys v zrkadle) tak hmlovku vypinam... z ohladuplnosti, a hlavne preto, aby to do mna nenarval ked budem musiet nahle brzdit!

Sorry ale je to cipovina.
Uz te vidim jak u dopravni nehody, kdy jsi nemel mlhovku (a pouzit si ji mel) rikas dopravakum pohadky jako ta hned ze zacatku. Ti by asi praskli smichy a pak by ti dali fouknout Velmi šťastný

Jak uz byva kdyz je nekdo dezinformovany - "Kdyz nevidim ja jeho tak ani on me!"
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 14:47   Citovat  

kamo ty tvoje odhady mi pripominaj vtip proc zensky nemaj odhad v aute, pac jim kazdej tvrdi, ze ma ptaka 30 cm Velmi šťastný
proste ji vypinej a hotovo, je to neprijemny, a pokavad na tebe blika, tak se z toho da usoudit, ze te vidi a rad by te tolik nevidel. konec diskuze Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 14:56   Citovat  

n3uro napsal:
padal snih s vetrem, vsude jazyky ze skoro nic videt, tak jsem zapnul jak predni tak zadni a hned typan co se na me v dodavce lepil, tak na me dalkovy svetla. Porad me vyblikaval jak kokos, po 5 minutach me predjel a vypnul predemnou zadni mlhovku. Tak si rikam, jak mu mohla doprci vadit zadni mlhovka?

Tohle jsem si nepřečetl, on tě totiž neviděl a blikal dálkama aby se ujistil zda tam seš, určitě padalo sněhu jak v USA, že nebylo vidět ani na metr, rozsvícený mlhovky, natož obyčejný světla je to dobrý a když tě předjel, zjistil že nemá cenu svítit jak moc sněží a tak zhasnul.. blbec bezohledny to byl je to dobrý

Nevim co chceš slyšet... já nikomu pochlebovat nebudu, že mi svítí mlhovkou do držky KO

Pokud se nepletu, mlhovka je nahoře

Návrat  
Kondik je teď offline  Kondik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 15:06   Citovat  

Tady je videt jasny problem, lidi maji jine subjektivni definice snizene viditelnosti.

Ja ku prikladu zadni mlhu nepouzivam nikdy. Jednou jsem ji zapnul po vymene za novou Osram BRILLIANT 21W a vypalila mi diru do vnitrni strany sitnice. Neco tak extremniho bych nepral nikomu.

Predni mlhovky pouzivam pravidelne :

1/ Kdyz nejede nikdo proti me a pouze zamnou
2/ Kdyz nejede nikdo nikde

Protoze mam mlhovky fyzicky jemne sklopene do vozovky, primo neoslnuji a ja vidim do stran, jestli uz jsem nebo jen budu ve skarpe.

Kazdopadne si ale daleko vic vsimam hromady modernich vozidel s rozhozenym nastavenim svetel. A ikdyz jede z jemneho kopecku , tak jsem slepej jako patrona. Bud se pouzivaji spatny zarovky, nebo maji rozhozene serizeni svetel ... ale neni to vec jednou za uhersky rok ale pravidelne. zmatenej
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 15:34   Citovat  

Zadní mlhovky používám opravdu jen v mlze a tou mlhou myslím fakt mlhu. Protože jinak je pro ostatní řidiče hodně nepříjemná. Přední mlhovky používám ve tmě po dešti,jinak nic nevidím. Světla C5g po 20ti letech jsou bída. Ve tmě za mokré vozovky je používá dost lidí a pokud jsou seřízené,mají stejnou intenzitu jako potkávací světla a neoslňují. Ani mě takhle nikdo neoslňuje,ani na mě nikdo nebliká...
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 15:55   Citovat  

pajo napsal:
nemusíš rozrznávat brzdy od mlhovek, od toho jsou 3.tí brzdová světla. s tim svícenim to dělám stejně rozsvítim abych byl vidět a když vidim že mě něco dojíždi zhasínám, ono to není příjemný když to tahá za oči a člověk se namáha aby něco viděl.
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 16:36   Citovat  

Kmóďa napsal:
Zadní mlhovky používám opravdu jen v mlze a tou mlhou myslím fakt mlhu. Protože jinak je pro ostatní řidiče hodně nepříjemná. Přední mlhovky používám ve tmě po dešti,jinak nic nevidím. Světla C5g po 20ti letech jsou bída. Ve tmě za mokré vozovky je používá dost lidí a pokud jsou seřízené,mají stejnou intenzitu jako potkávací světla a neoslňují. Ani mě takhle nikdo neoslňuje,ani na mě nikdo nebliká...

A za to by měli dostat páskem na holou! Mlhová světla jsou mlhová světla. Mlhovky mají být seřízené dolu a do stran. Tím, že je zapneš po dešti, bo za deště dáváš tomu protijedoucímu akorát 2x tolik. Mlhovky + odraz od mokré vozovky.
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 16:50   Citovat  

crxmann napsal:
A za to by měli dostat páskem na holou! Mlhová světla jsou mlhová světla. Mlhovky mají být seřízené dolu a do stran. Tím, že je zapneš po dešti, bo za deště dáváš tomu protijedoucímu akorát 2x tolik. Mlhovky + odraz od mokré vozovky.

Hele mě přední mlhovky nevadí když nesvítí nahoru do očí a to moc nevídám. Když u mého auta rozsvítím mlhovky,koukám na ně a vzdaluju se od něj tak prostě nic neoslňuje a to samé u protijedoucích aut. Prostě čtyři světla svítící stejnou intenzitou,jen dvě větší a dvě menší. Komu vadí normálně seřízené mlhovky nebo nějaké odrazy,možná by si měl dojít k očnímu,třeba trpí nějakou světloplachostí nebo něčím...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Neoblíbené mlhovky?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina