Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém s hi-fi
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Hondič22 je teď offline  Hondič22
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2013 , 21:51  Naposledy upravil Hondič22 dne 16.2.2013 , 16:43, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ahoj H+ mám takový menší problém mám v autě
radio pioneer (ted nevim přesnou řadu) (jako nové)
ve předu original pioneer repro
zadek
Subwoofer JBL GT5-1204BR
Zesilovač JBL Grand Touring 75.4
jbl gto 938 (nové)
kapacitator renegade RX1200 1.2 Farad (nový)

ve předu kousek od baterky toto pojistkové pouzdro
odkaz (nové)

a při jízde mi ty zadní repráky piskají přesně podle toho jak šlapu na pedál jako turbo Velmi šťastný akorát ze špatné strany pořádnej výtlem mechanik mi přidal kondenzator na alternátor že by to mohlo pomoct a přesto to nepomohlo jestli by jste mi nekdo mohl poradit čím to je našel jsem tohle
odkaz
ale nevím jaký koupit nevím jestli to je zesilovačem nebo čím

a druhý problém když pustím muziku (jak za stání tak zajizdy ) občas přestane hrát zadní reproduktor za řidičem a zapojené by to mělo být správně zapojoval mi to člověk co to dělá často děkuji vám za typy a rady je to dobrý
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Kynio je teď offline  Kynio
2 háčka
Členství: Žádné
1
PříspěvekZaslal: 14.2.2013 , 22:00  Naposledy upravil Kynio dne 14.2.2013 , 22:03, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Pískání dělá alternátor a na rádiu ti nefunguje odrušovací modul. Ten sis vyrušil připojováním RCA konektorů při zapojeným napájení rádia, popřípadě nějakým menším zkratem.
Tady je postup opravy tudy odkaz
Žádný odrušovače ti nepomůžou, musíš nejprve opravit rádio Mrk

EDIT: ještě si zkontroluj, jestli nemáš volný RCA konektory na zesíku. Pokud ano a prská v repro, když s nima hýbeš, je to špatně a musíš si to nechat opravit, jinak budeš stále dokola řešit odrušení v rádiu..

Sokolik.. je teď offline  Sokolik..
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2013 , 22:02   Citovat  

kudy máš vedený napájecí kabel a cinche?? repro co se vypina maš na zesáku nebo na rádiu??

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2013 , 22:10   Citovat  

Sokolik.. napsal:
kudy máš vedený napájecí kabel a cinche?? repro co se vypina maš na zesáku nebo na rádiu??

repro je za pojené na zesík od baterky a bokem auta až dozadu a od zesiku k reprakum v kufru pod sedačkou jakoby a pod ten plast a rovnou do repraku ale nikde to neplanda ten co mi to dělá říkal že to je asi zesilovačem a cinche to mužu zítra vyfotit protože vtom se nevyznám Velmi šťastný a nevíte kde v jižních čechách opravují zesíky ? okresy (prachatice, český krumlov,česke budejovice) popřípadně kdo

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2013 , 22:15   Citovat  

Kynio napsal:
Pískání dělá alternátor a na rádiu ti nefunguje odrušovací modul. Ten sis vyrušil připojováním RCA konektorů při zapojeným napájení rádia, popřípadě nějakým menším zkratem.
Tady je postup opravy tudy odkaz
Žádný odrušovače ti nepomůžou, musíš nejprve opravit rádio Mrk

EDIT: ještě si zkontroluj, jestli nemáš volný RCA konektory na zesíku. Pokud ano a prská v repro, když s nima hýbeš, je to špatně a musíš si to nechat opravit, jinak budeš stále dokola řešit odrušení v rádiu..

díky tak to bude tím zesilovačem Velmi šťastný tak ted scháním radu kde mi to opraví ?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2013 , 22:16   Citovat  

Co chceš fotit na cinchích? Prostě připoj kabel k zesilovači a zkus jestli to pohybem dělá nějaký pazvuky v repro. Jinak tvůj problém s pískající m alternátorem není v zesilovači, tím si buď jistej, protože já sám jsem tenhle problém měl. Výměna rádia pomohla a měl jsem taky Pioneer. Nejsi první ani poslední co má tenhle problém. Rádio si nech opravit tady: tudy odkaz počítej s cenou kolem 400Kč.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2013 , 22:22   Citovat  

Kynio napsal:
Co chceš fotit na cinchích? Prostě připoj kabel k zesilovači a zkus jestli to pohybem dělá nějaký pazvuky v repro. Jinak tvůj problém s pískající m alternátorem není v zesilovači, tím si buď jistej, protože já sám jsem tenhle problém měl. Výměna rádia pomohla a měl jsem taky Pioneer. Nejsi první ani poslední co má tenhle problém. Rádio si nech opravit tady: tudy odkaz počítej s cenou kolem 400Kč.

radio je v pořádku měl jsem tam i druhe sony uplně nové pohybem za kabely ne ale když hejbu sitm jak se to šteluje tak to děla strašný pazvuky takže zesík ne ?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2013 , 22:28   Citovat  

Používej trochu čárky a tečky mezi větama. Opravdu je dost složitý se vyznat v tom co píšeš. Vyměnil jsi rádio a dělá to furt? Zajímavý. Napájecí kabely nesmí vést se signálníma (cinch), to je základ. Když už máš i kondík na alternátoru a stejně máš problém, tak je asi něco špatně v zesíku. Tomu sice nevěřím, ale zkus jiný zesík..popřípadě postupuj tímto návodem: tudy odkaz

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2013 , 10:14   Citovat  

jednoznacne zle vedenie kablov... cinche - napajanie - repro kable vsetko musi ist dost daleko od seba a nesmie sa krizovat...ak to tak nie je, je vysoky predpoklad ze to piskat bude... v civicu idealne napajanie zosika viest pravym prahom - co najkratsie od baterky, cinchce stredom auta - co najkratsia cesta od radia...a ak mas predne repro napajane zosikom, tak repro kable lavou stranou (k pravemu repraku potom palubovkou...alebo mozes ist aj pravym prahom, ale treba dat opat pozor aby bol kabel aspon 10cm od napajacieho pre zosik)
ak nepomoze toto, bude problem so zemnenim cinchov (preletovat konektory na doske zosiku, kupit kvalitnejsi cinch kabel)...radio s tymto nic nema

micky1989 je teď offline  micky1989
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2013 , 10:27   Citovat  

Máš už moc krátký uhlíky v alternátoru. Na 100% to je tím Hihi

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Honcord je teď offline  Honcord
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2013 , 10:49   Citovat  

Přidám svou zkušenost tady s tím pazvukem reagujícím na otáčky motoru u Miciny...

U mě byl altík OK, problém byl v káblech na svíčky, který vykazovaly několikrát větší ohm hodnoty, než bylo předepsáno.Pak ještě zašitovaný sběrače v palici rozdělovače a oddělaný kostření motorovýho deklu...to nevím, proč to bylo oddělaný...

Vyčistil jsem palici, dal všecky nový káble na svíčky a ukostřil zpátky haupnu.Od toho momentu pazvuky úplně zmizely.
...pro inspiraci Mr. Green

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2013 , 19:34   Citovat  

pajo napsal:
jednoznacne zle vedenie kablov... cinche - napajanie - repro kable vsetko musi ist dost daleko od seba a nesmie sa krizovat...ak to tak nie je, je vysoky predpoklad ze to piskat bude... v civicu idealne napajanie zosika viest pravym prahom - co najkratsie od baterky, cinchce stredom auta - co najkratsia cesta od radia...a ak mas predne repro napajane zosikom, tak repro kable lavou stranou (k pravemu repraku potom palubovkou...alebo mozes ist aj pravym prahom, ale treba dat opat pozor aby bol kabel aspon 10cm od napajacieho pre zosik)
ak nepomoze toto, bude problem so zemnenim cinchov (preletovat konektory na doske zosiku, kupit kvalitnejsi cinch kabel)...radio s tymto nic nema

jak si psal je to tak zapojené akorát ty přední jsou do radia ale ty nepiskají tím to nebude neveřim moc tomu že když to dělá furt že by to zapojil špatně Bueee zkusím vzít zesík do opravy a jak tam někdo psal kratké uhlíky dám nové (mechanik) a prominte za hačky čárky tečky nevedu Velmi šťastný snad už se toho zbavím Velmi šťastný a kabely jsou kupovane značkove drahe značku už si nepamatuju ale ten zesík asi bude zlobit

Edit : Silná dysgrafie vysvětlení tech teček překlepu atd

dakov je teď offline  dakov
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2013 , 20:11   Citovat  

Ja bych napřed vyzkoušel jiny zdroj signalu , treba z mp3 prehravače. a zkusil bych ty cinče na strane zesilovače odpojit stinení ,aby byl přiveden pouze prostředek (signál) ,jestli nevznika smyčka.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2013 , 20:29   Citovat  

dakov napsal:
Ja bych napřed vyzkoušel jiny zdroj signalu , treba z mp3 prehravače. a zkusil bych ty cinče na strane zesilovače odpojit stinení ,aby byl přiveden pouze prostředek (signál) ,jestli nevznika smyčka.

dělá to at poslouchám radio nebo tam mam cédo flešku mobil ... a to druhy zkusíme zitra všechno Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2013 , 20:43   Citovat  

Myslel jsem pustit do zesiku uplne jiny signal nez z radia . ale mozna ze si to uz zkousel.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2013 , 21:05   Citovat  

Přední repra ti pískat nebudou, protože nemají zesílený signál z externího zesilovače. Jsou nakrmený pouze slabým asi 20W zesilovačem z rádia. Takhle mi to taky nepískalo, ale jakmile jsem přidal zesík, průšvih byl na světě. Vyměnil jsem rádio za LGshit a pískání přestalo. Takže tak..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2013 , 21:29   Citovat  

Pise ze mu to piska podle otacek motoru , tak bud se tam uzavira nejaka minusova smyčka (že se mezi sebou hádá mínus z baterky kostra ze stineni cinču) , a nebo bych dal ten odrušovaci kondenzator ne na alternator ale na rozdelovac na vodič co vede na indukční civku a nebo treba zkusit na druhou stranu tedy kondik pripojit primo k napajeni zesilovače.
Tak bych to zkoušel já.

mega1 je teď offline  mega1
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2013 , 21:41   Citovat  

Honcord napsal:
Přidám svou zkušenost tady s tím pazvukem reagujícím na otáčky motoru u Miciny...

U mě byl altík OK, problém byl v káblech na svíčky, který vykazovaly několikrát větší ohm hodnoty, než bylo předepsáno.Pak ještě zašitovaný sběrače v palici rozdělovače a oddělaný kostření motorovýho deklu...to nevím, proč to bylo oddělaný...

Vyčistil jsem palici, dal všecky nový káble na svíčky a ukostřil zpátky haupnu.Od toho momentu pazvuky úplně zmizely.
...pro inspiraci Mr. Green

a toto je důkaz, že to může bejt fakt cokoli HaHaaa

_________

tohle není dotaz vhodný vyloženě na internetový fórum, můžeme tě inspirovat, který kabely projít, co si překontrolovat, co vyměnit, ale může to být fakt cokoliv..
shrnu odpovědi, se kterými plně souhlasím a co tady už zazněly - nejčastější rušení zapojení kabelů je od alternátoru, které se projevuje tím, že rušení kolísá na základě přidávání a ubírání plynu a to můžou být jak ty uhlíky, tak chybné vedení kabelů, ideální je vedení signálových kabelů (=cinchů) jedním prahem, napájecích druhým prahem

repra se můžou vypínat třeba jen špatným kontaktem někde, projdi si v první řadě všechny spoje

a spravte někdo ten titulek, to "z" je strašný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2013 , 16:45   Citovat  

Zitra se na to všechno kouknem. ale to vypadavani repra je jen levý kabely už jsme i zkoušetly vymeniť ale nic takže počítám stím že zesík pujde do opravy nebo koupím novej

Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém s hi-fi
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina