Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
zimní pneumatiky... zkušenosti, doporučení...
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 14, 15, 16  Další 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 16
Slivka je teď offline  Slivka
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2012 , 10:10   Citovat  

Mal som zimné Vredestein Snowtrac 2 205/55/R16 a už nikdy viac Ble . Na suchej ceste ako tak držali, ale na mokrej ceste sa neskutočne šmýkali.
Teraz mám druhú sezónu Bridgestone Blizzak LM35 205/55/R16 a to je už iná káva. Skrátka max spokojnosť je to dobrý
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Kutlas je teď offline  Kutlas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.11.2012 , 11:39   Citovat  

Tak jelikož počasí bylo přívětivé a dovolilo mě dojezdit zimáky které měli pod 4 mm, tak až teď jsem si objednal nové zimní pneu. Krásně se to hodí když tento týden má údajně silně udeřit zima...

Bydlím v podhůřím či skoro na horách tak potřebuji kvalitní zimní pneu, předtím jsem měl SAVA eskymo 3 a můžu říct že za tu cenu dostačující guma.

Teď jsem se rozhodl pro něco lepšího tak jsem se rozmýšlel mezi Continetal či Goodyear .

Po prohlížení na heurece padla volba na GoodYear UltraGrip 7+ 175/65 R14 r.v. 30 týden 2012 rok.
Cena hodně dobrá (1190 za kus) plus doprava zdarma..
Tak se moc těším až ta zima údeří a já je budu moct na plno vyzkoušet ! Úsměv

Goodyear UltraGrip7+.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Goodyear UltraGrip7+.jpg, 366.6 kB

varuj je teď offline  varuj
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.11.2012 , 12:01   Citovat  

Dobra volba je to dobrý jedny z lepsich premiovych pneu. Mal som ich na Acco 6G, aj ked vo vacsom rozmere a naprosta spokojnost...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
mfojtik je teď offline  mfojtik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.11.2012 , 12:35   Citovat  

Jj. S tím datem výroby to je fajn. Když jsem byl přezouvat, tak mi mechanik ukázal kde to na gumě přečíst a moje continentaly jsou vyrobeny 43. týden 2012. Takže prakticky týden předtím, než jsem je kupoval Velmi šťastný

Kondik je teď offline  Kondik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.11.2012 , 12:42   Citovat  

Poridil jsem si nejake prapodivne Fuldy Kristall Control HP na tuhle sezonu a jsem prekvapenej jak moc nehuci ani na suchu, vlhkost taky v poradku a zadne kluziste se zatim nekona a snih zatim nebyl. Jen se trosku do zakrut ve vetsich rychlostech krouti, ale za to muze moje blbost, ze jsem si nekoupil ty ze zesilenou bocnici.

Jinak rozmer 235/60 R16 - H ( nosnost. Index 100 )

Erik123 je teď offline  Erik123
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2012 , 12:36   Citovat  

Zdravim vsetkych. Potrebujem radu a skusenost. Mam Hondu CR-V 2007. Prvy majitel. Neviem preco ale strasne skaredo mi derie zadne pneumatiky. Z vnuternej aj vonkajsej strany a v strede je vydrana jama. Zodralo mi tak aj orig. Dunlop a teraz mam druhy rok Pirelli Rozmer 225/60 R18
Potom ako mi zodralo dunlop tak som isiel na deometriu a vsetko krasne podla predisov aj podla mechanika. Inak mechanik je 100% chodim k nemu uz roky a vzdy mi pomohol dam za neho ruku do ohna.
Jeden kamarat mi vravel, ze tento zozmer je nejaky nestastny ... (vadný)
Neviete mi povedat preco to tak je? Pripadne vase skusenosti... Dakujem

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2012 , 13:12   Citovat  

asi 4 nebo 5 sezon jsem jezdil savy eskimo s3, nejen za ty prachy bezkonkurencni guma, ale i kdyby stala o par set vic, vubec by se za to nemusela stydet. Ani jednou jsem s ni nezapadl a to jsem se brodil jooo hlubokym snehem. Na břečce taktez perfektni.
Ted sedlam GY UGP 7+ dokonce vetsi nez savy (175/70/13 vs. 185/55/15) ano, na svem C4G. Zatim snehu nebylo moc, ale uz ted muzu rict ze se chova jako by bylo léto

Kutlas je teď offline  Kutlas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2012 , 16:19   Citovat  

Kutlas napsal:
Tak jelikož počasí bylo přívětivé a dovolilo mě dojezdit zimáky které měli pod 4 mm, tak až teď jsem si objednal nové zimní pneu. Krásně se to hodí když tento týden má údajně silně udeřit zima...

Bydlím v podhůřím či skoro na horách tak potřebuji kvalitní zimní pneu, předtím jsem měl SAVA eskymo 3 a můžu říct že za tu cenu dostačující guma.

Teď jsem se rozhodl pro něco lepšího tak jsem se rozmýšlel mezi Continetal či Goodyear .

Po prohlížení na heurece padla volba na GoodYear UltraGrip 7+ 175/65 R14 r.v. 30 týden 2012 rok.
Cena hodně dobrá (1190 za kus) plus doprava zdarma..
Tak se moc těším až ta zima údeří a já je budu moct na plno vyzkoušet ! Úsměv

Tak už mám snima najeto 1000 km.

První věc který mě šíleně natchla byla ta že na to že to jsou nové pneu a mají dost vzorku tak jsou hrozně tiché.
Komfort je taky svělej a řekl bych že mají zesílené bočnice protože se vůbec v zatáčkách nekroutí ....

Na mokru taky sedí opravdu slušně Úsměv

A nakonec sníh, na sněhu mám najeto cca 50-100 km.
Abych pravdu řekl tak trakce, zatáčení je jedny z lepších no asi co jsem zatím měl tak nejlepší ale jako každá pneumatika pokulhává s brzděním na sněhu ....
Myslím si že kdybych měl ABS tak by to bylo úplně o něčem jiném ale když si člověk pohraje s pedálem tak brzdí dobře ale stejně to není ono ....

Ale každopádně je doporučuji !! Úsměv

LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2012 , 17:40   Citovat  

Jezdím na CTR UltraGrip7 a jsou super (205/50 R16). Doporučuji. Měl jsem Nokian WR (215/45 R17) a bylo OK, ale nic extra. Pirelli SnowSport 240 (205/45 R17) na sněhu bezva jinak tragédie. Blizak LM25 (205/45 R17)sucho mokro super sníh průměr.
CR-V 2010 5AT mám teď nově 225/60 R18 Hankook IceBear W300, sucho mokro super, sníh sem ještě nezkusil.

blitztom je teď offline  blitztom
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2013 , 13:49   Citovat  

Souhlas s těmi, co jsou se Savami spokojeni meetallll . Nechápu výsledky testu na iDnes.cz... mám přesně tady tyto Savy Eskimo S3 na Fabii a druhym rokem jezdim v zimě jak frajer. Na to moje městské ježdění jsou úplně dostačující, výdrž dobrá, hlučnost, výdrž taky OK OK

Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2013 , 14:07   Citovat  

blitztom napsal:
Souhlas s těmi, co jsou se Savami spokojeni meetallll . Nechápu výsledky testu na iDnes.cz... mám přesně tady tyto Savy Eskimo S3 na Fabii a druhym rokem jezdim v zimě jak frajer. Na to moje městské ježdění jsou úplně dostačující, výdrž dobrá, hlučnost, výdrž taky OK OK

tudy odkaz zde je test.
Savo je 5 z 15, takže jsou daleko horší když s tím nesouhlasíte? cože cože ? Pak ale nechápu ten odkaz na ten pochybný eshop HaHaaa

Kondik je teď offline  Kondik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2013 , 15:01   Citovat  

Necist LžiDnes zmatenej ale D-TEST , SAVA ESKYMO E3 drzi 4 misto.

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2013 , 18:54   Citovat  

Na CTR 8G mam Continental WinterContact TS850 205/55 R16. Oproti Dunlop SP Winter Sport 3D s prakticky kamennou bocnici Velmi šťastný (normalni verze, zadna zesilena) jsem se napred uplne zdesil jak byly plaste mekke, auto se zhouplo i kdyz jsem jenom zabouchl dvere. Jenomze i pres vysoky profil a sirku behounu jen 205mm auto sedi jak pribite na suchu (relativne, proste na zimni gumu vyborne), jenom se proste malinko vic nakloni v zatacce. Na mokru nesklouznou jako moje stare Dunlopy, kde jsem se driv sunul bokem ted jedu rychleji a drzi. Musim se trochu snazit aby se to utrhlo a ten moment je krasne citelny. A na snehu jsou vubec to nejlepsi co jsem kdy jezdil. Potvrzuji ze v tomhle rozmeru nevyhravaji ve vsech testech pro nic za nic je to dobrý

Blackburn je teď offline  Blackburn
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2013 , 20:42   Citovat  

Hankook W442 175/65/14 na mém soplíkovi.
Mám je už druhou zimu. Skvělá trakce a kilometrový výkon.

blitztom je teď offline  blitztom
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2013 , 9:01   Citovat  

Bubaak napsal:
http://auto.idnes.cz/specialni-priloha.aspx?y=auto_testy/test-zimnich-pneumatik.htm zde je test.
Savo je 5 z 15, takže jsou daleko horší když s tím nesouhlasíte? cože cože ? Pak ale nechápu ten odkaz na ten pochybný eshop HaHaaa

Díval jsem se na tento test pneu, kde pneumatiky nedoporučují.

sumy je teď offline  sumy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2013 , 17:58   Citovat  

Tak jen tak za sebe. Včerejší zkušenost, cestou domu se nás v jednom kopci sešlo 6 aut. Vyjeli jsme jen 2, oba na Barum polaris 3. Já na Ufu, soused na Berlingu. Byl tam čisťounkatej led s 2cm čerstvého sněhu, no nešlo po tom ani chodit. Nejdřív jsem musel 2/3 scouvat, páč Peugeot 508 kombi začal klouzat až zastavil a objet ho jsem si s dětma v autě netroufnul, neboť začal nekontrolovaně sklouzávat dolu a točil se přez celou silnici. Samotné scouvání stálo za to, i při nesmyslně nízkých rychlostech se vrstvička sněhu trhala a ABS to nemohlo ani zaregistrovat.Rozjezd v kopci nehrozil a musel jsem sjet až dolu do vesnice a znovu se rozjet. A ejhle, v poklidu rychlostí lehce nad 60km, aniž by VSA blikalo jak divoký(jen jednou si bliklo) jsem vyjel až nahoru. Kopec jak hrom, teď jsem koukal dle map na výškový profil a na cca 1,2km to je víc jak 80m výškových tedy stoupání kolem 15-16%. Ufíka tam musim trápit i normálně na III. , když chcí udržet 100km/h. Rozhodně netvrdím, že to jsou jó super pneu, jen poukazuji na to, že poslouží a rozhodně to nejsou fuj gumy alá čína.A ten kdo neprovozuje 200hp betstii,(třřeba jako já-1,4 i-DSI pořádnej výtlem ) tomu by mohli posloužit za rozumný peníz.Ostatně od prvního sněhu jsem na nich najel 5.000km- z toho min. 2.000 přímo na sněhu a ledu a ve škarpě jen 1x a to ještě napůl vlastní (dobře, zcela vlastní)blbostí v rychlosti pod 20km/h.
Toho večera touto cestou už žádné další auto nepřijelo(silnice mi vede koolem baráku)-až dnes ráno sypač pořádnej výtlem

mfojtik je teď offline  mfojtik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2013 , 18:04   Citovat  

sumy napsal:
Tak jen tak za sebe. Včerejší zkušenost, cestou domu se nás v jednom kopci sešlo 6 aut. Vyjeli jsme jen 2, oba na Barum polaris 3. Já na Ufu, soused na Berlingu. Byl tam čisťounkatej led s 2cm čerstvého sněhu, no nešlo po tom ani chodit. Nejdřív jsem musel 2/3 scouvat, páč Peugeot 508 kombi začal klouzat až zastavil a objet ho jsem si s dětma v autě netroufnul, neboť začal nekontrolovaně sklouzávat dolu a točil se přez celou silnici. Samotné scouvání stálo za to, i při nesmyslně nízkých rychlostech se vrstvička sněhu trhala a ABS to nemohlo ani zaregistrovat.Rozjezd v kopci nehrozil a musel jsem sjet až dolu do vesnice a znovu se rozjet. A ejhle, v poklidu rychlostí lehce nad 60km, aniž by VSA blikalo jak divoký(jen jednou si bliklo) jsem vyjel až nahoru. Kopec jak hrom, teď jsem koukal dle map na výškový profil a na cca 1,2km to je víc jak 80m výškových tedy stoupání kolem 15-16%. Ufíka tam musim trápit i normálně na III. , když chcí udržet 100km/h. Rozhodně netvrdím, že to jsou jó super pneu, jen poukazuji na to, že poslouží a rozhodně to nejsou fuj gumy alá čína.A ten kdo neprovozuje 200hp betstii,(třřeba jako já-1,4 i-DSI pořádnej výtlem ) tomu by mohli posloužit za rozumný peníz.Ostatně od prvního sněhu jsem na nich najel 5.000km- z toho min. 2.000 přímo na sněhu a ledu a ve škarpě jen 1x a to ještě napůl vlastní (dobře, zcela vlastní)blbostí v rychlosti pod 20km/h.
Toho večera touto cestou už žádné další auto nepřijelo(silnice mi vede koolem baráku)-až dnes ráno sypač pořádnej výtlem

Bavil jsem seo těch polariskách v pneuservisu když mi borec přezouval a říkal, že jsou s continentalama srovnatelné, ale mnohem rychleji se opotřebují. Ta směs nevydrží tolik, co continentaly.

sumy je teď offline  sumy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2013 , 18:14   Citovat  

mfojtik napsal:
Bavil jsem seo těch polariskách v pneuservisu když mi borec přezouval a říkal, že jsou s continentalama srovnatelné, ale mnohem rychleji se opotřebují. Ta směs nevydrží tolik, co continentaly.

Tak zas že by byly srovnatelné s Continentaly,..., ale jo, budou horší pořádnej výtlem , ale zas snad né o tolik Velmi šťastný Celkově mám na těch polariskách najeto 15-20tkm (dávaly se na zimu 2011/12 a já mám ufo až od října 2012)a masa maj dost, neměřil jsem, ale 6 mm tam bude bohatě.NIkde othaný, žádný nerovnoměrný sjíždění. Zkušenosti mám i s polaris 2 na minulém MPV, kde něž byly pasé najely cca 60tkm.

master88 je teď offline  master88
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2013 , 8:53   Citovat  

Dunlop 4D, GoodYear Ultragrip 8, Nokian WR D3, Continental TS830?

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2013 , 21:01   Citovat  

takže po letošním krutém zakončení zimní sezóny jednoznačně schvaluji a doporučuji GoodYear Ultragrip 7+
Jezdím ji na Civicu 4g v rozměru 185/55/15 a vyhrabal jsem se i z nevyhrabatelného. Resp. ani jsem nezapadl, takže jsem se vlastně nevyhrabával, ale jen opatrně projel Velmi šťastný

KAPLAN_SK je teď offline  KAPLAN_SK
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2013 , 13:26   Citovat  

Ahojte Byvam na kysuciach a Zimne Klebery na ktorych som svoju hondu 5g kupil ma mox nepresvedcili . Preto som podla jedineho rozmeru ktory mam v technicaku 185/60 R 14 vybral vytaza testu tohto rozmeru a sice Pneumatiku Fulda Cristal Montero . Poviem Vam je to po cesky "Nebe a Dudy" . Mozem prilozit Vida od nas z Beskyd . Na kysuciach je zima aj 7 mesiacov a niekedy nasnezi aj v Maji (Kvetnu) . Tie kopce co som s tymi gumami a hondou vysiel nechapal nikto staci cit. a nepretocit kolesa . Kto poznate napr vrch JAvorovy u Trinca . Tak hore k tej chate u vysielaca som vysiel ako jedine auto v decembri ked sme boli . BMW 5 , Octavia , Passat , Berlingo .. seci kamosi to nechavali dole lebo nevysli ani do 1/3 . Po ceste hore som este stretol Chatara s tusim Audi Allroad ako ide dole a musel som zastavit a scuvat asi 300m aby som sa vyhol . Potom bezproblemovy rozjazd v kopci . Vazne FUlda Crystal Montero najlespie gumy v tomto rozmere co sa tyka Grippu . Na spotrebu a Hluk **** ja potrebujem vyjst a prezit a nezmrznut na makove v zaveji .Ak mate zaujem v Zime vas kludne povozim.

* zasah admina - SZ

KAPLAN_SK je teď offline  KAPLAN_SK
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2013 , 13:34   Citovat  

Tu je napr videjko horskeho prechodu . Nesiel ani autobus . Snehu na vrchu tolko ze to dralo o spodek auta !!! tudy odkaz

Strober je teď offline  Strober
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2013 , 6:56   Citovat  

Řídíte se někdo při nákupu tím "euroštítkem"? Já bych mu normálně nějak extra váhu nepřikládal, ale byl jsem rozhodnutý pro Nokian W+ odkaz a má na štítku spotřeba: F, přilnavost: E a zkusmo sem mrkl na Sava eskymo odkaz, bo je tatik vychvaloval a tam je spotřeba: E, přilnavost: C, z čehož su poněkud na vážkách to mi hlava nebere cenový rozdíl mezi těma gumama je asi 2-3kila na gumu, což není žádná tragedie, ale logicky chcu za své prachy to nejlepší Mrk...jaký je váš názor?

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2013 , 9:33   Citovat  

Strober napsal:
Řídíte se někdo při nákupu tím "euroštítkem"? Já bych mu normálně nějak extra váhu nepřikládal, ale byl jsem rozhodnutý pro Nokian W+ odkaz a má na štítku spotřeba: F, přilnavost: E a zkusmo sem mrkl na Sava eskymo odkaz, bo je tatik vychvaloval a tam je spotřeba: E, přilnavost: C, z čehož su poněkud na vážkách to mi hlava nebere cenový rozdíl mezi těma gumama je asi 2-3kila na gumu, což není žádná tragedie, ale logicky chcu za své prachy to nejlepší Mrk...jaký je váš názor?

Rozhodně bych se štítkama neřídil. Zatímco štítky sledují 3 veličiny, k nímž není těžké "doladit" pneumatiku, aby v těch konkrétních 3 byla dobrá a ve zbytku klidně propadne (což si nedělejme naivní představy, že by se tak nedělo)...tak třeba při ADAC testech se měří cca 35 veličin, takže je výsledné zhodnocení skutečných kvalit pneumatiky výrazně relevantnější Mrk Na nesmyslnost EU štítků poukazují všichni kvalitní výrobci, protože všichni vědí, jak jednoduché je postavit pneumatiku aby vyhovovala právě těm 3 veličinám bez ohledu na její skutečnou kvalitu (což nahrává hlavně výrobcům nekvalitních pneumatik do karet a je jen otázka času, kdy číňani přijdou s pneumatikama kde budou ve všech kategoriích A), zatímco těm, co jde o skutečné kvality nehledě na štítkování a jsou nutni volit mezi kompromisy (typicky hlučnost vs. přilnavost na mokru) a výsledný štítek pak sice pro nakupujícího nevypadá možná 3x poutavě, ve skutečnosti ale pneumatiky fungují perfektně.
Ostatně mám pocit že snad Dunlop naštvaně vyhlásil, že postaví snad ještě letos gumy, který budou mít všechny parametry A, aby ukázal, že to fakt není problém a ukázal, jaký nesmysl to je, protože pneumatika která bude dle EU štítku, který by měl upujícímu "poradit" že se jedná o tom nejlepší co je na trhu, bude ve skutečnosti shit meetallll

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2013 , 10:50   Citovat  

jo ty štítky jsou pěkná kravina... bych tu EU uplně zrušil, co vypustí do světa, to perla. to mi hlava nebere

Strober je teď offline  Strober
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2013 , 13:39   Citovat  

Sem tušil, že to má informační hodnotu včerejších novin....objednány Nokian W+ je to dobrý ...díky H+

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2013 , 14:03   Citovat  

Jagi napsal:
jo ty štítky jsou pěkná kravina... bych tu EU uplně zrušil, co vypustí do světa, to perla. to mi hlava nebere

odkaz Velmi šťastný

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2013 , 14:57   Citovat  

master88 napsal:
Dunlop 4D, GoodYear Ultragrip 8, Nokian WR D3, Continental TS830?

jednička je Conti a hned v těsném závěsu Dunlop OK

handsome je teď offline  handsome
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2013 , 15:59   Citovat  

Goodyear UltraGrip 7, za posledných 7 rokov ani raz nesklamali je to dobrý

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2013 , 16:15   Citovat  

Hellborn napsal:
odkaz Velmi šťastný

ty banány pořádnej výtlem

Obsah fóra Honda-club.cz   
zimní pneumatiky... zkušenosti, doporučení...
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 14, 15, 16  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina